t0m4s3, plati to co som napisal a suhlasim s tym co si napisal ty. vynimocne
Mateq, to je pravda, ze to bolo vidiet volnym okom. ja som si to vsimol tusim v 29. alebo dokonca v 28. kole. cudoval som sa, co to mcaci stvaraju, ale co uz. a k tomu co nasledovalo: asi sa ukazalo, ze spravodlivost nemaju na 100% v rukach ti z vedenia FIA. zabudas ale este na jeden dolezity fakt. tak ako sa nenajdu dvaja ludia s rovnakymi otlackami prstov, tak ziadny vyrobca pneus nie je schopny vyrobit dve identicke pneumatiky. mozno mal lewis smolu a dostal blbu sadu.
s tym dalsim som sa ta asi dotkol a to som nechcel, prepac. ale ja to vidim takto: to co tvrdis je
A, ale to co tvrdim ja, t0m4s3 a tusim este niekto to tu spomenul, je
B.
v pravidlach FIA je vela doplnujucich, rozsirujucich...pravidiel. pozrime sa na pravidlo jazdy za SC, ktore sposobilo taky rozruch a nielen tu.
40.10 The safety car shall be used at least until the leader is behind it and all remaining cars are lined up behind him. Once behind the safety car, the race leader must keep within 5 car lengths of it (except under 40.13 below) and all remaining cars must keep the formation as tight as possible.
no a teraz sa pozrime na doplnenie tohto pravidla, spominany bod 40.13.
40.13 When the clerk of the course calls in the safety car, it must extinguish its orange lights, this will be the signal to the drivers that it will be entering the pit lane at the end of that lap. At this point the first car in line behind the safety car may dictate the pace and, if necessary, fall more than five car lengths behind it. As the safety car is approaching the pit entry the yellow flags and SC boards will be withdrawn and replaced by waved green flags with green lights at the Line. These will be displayed until the last car crosses the Line.
///23:40 edited. prv som ten bod 40.13 trocha zle pochopil, ale to co som tym chcel povedat, nato to snad postacuje.
tych 17 sec: mal som dobreho tusaka
taktika: 1. pit stop-hamilton 15. kolo alonso 18. kolo. to si myslim, ze na vahe monopostu moc neprida. preto som pisal o takmer identickej taktike.
aspekt massa: ked ho massa predbehol, bol potom niekolko kol rychlejsi ako alonso. massa ho nebrzdil. alonso v 10. kole stracal na massu takmer 2 sekundy. samozrejme beriem do uvahy aj turbulenciu, ktoru vyvolava monopost jazdiaci pred vami. ale udajne sa jazdci zhodli, ze za monopostom ferrari sa jazdi dobre. (za toyotou najlepsie, preto ich asi kazdy predbieha

). a v 27. kole ho relativne lahko predbehol. v dalsom priebehu sa uz ale nedokazal ani priblizit ku kimovi a ani zvysit naskok na massu (cca 3s).
ako som prv uviedol, pred japan GP ho alonso dal tri krat dole. z nicoho nic vyhra lewis 2 krat pole, raz zvitazi a druhy krat by vyhral tiez. a ktomu vsetkemu oba zavody na vode. alonsa som povazoval za boha na vode po tom, co to natrel schumimu. no asi prisiel na vodu novy sheriff. zlepsil sa po tom, co to na europe zaparkoval. ale az tak??? toto je na mna trocha moc. ale je to iba moj nazor a netyka sa "mojej" stajnicky

. tak prosim pokoj.
///skoro som zabudol.
V Číne sa držali, bežal mu motor a nevytlačili ho.
zaujimavy pohlad. ja som to ale videl inak. drzali sa pravidiel. pokusali sa mu pomoct, no neslo to. ako som spomenul, polozil to na brucho. nie je ziadna sranda potlacit 600 kg stroj. dokonca komentator TV RTL Klub si vsimol, ze steward, co sa ho pokusal potlacit za predne koleso, tak ho rukami pretocil. zadna naprava sa nechytala. ak mas auto takpovediac s troma kolesami vo vzduchu, tak by to nevytiahol ani biely tesak

.
btw: to je aj ten zdroj o zmenach v pravidlach. takze ja som si to nevymyslel.
Nagyobb távolságot kell tartani a biztonsági autó mögött
Szrena Renáta, 2007. október 7. vasárnap 14:30
A Nemzetközi Automobil-szövetség megváltoztatta a biztonsági autó mögötti kötelező követési távolság mértékét a Japán Nagydíjon történtek miatt. A jövőben a pilóták bizonyos körülmények között 10 autónyi távolságban kell, hogy a biztonsági autó mögött haladjanak.
A különbség eddig öt autónyi volt a safety car mögött, ám a Japán Nagydíj után, a versenybíróság javasolta a korábbi szabály megváltoztatását.
A módosítást azonban csak olyan esetekben kell alkalmazni, amikor a látási viszonyok nem megfelelőek, mint ahogyan az a fudzsi pályán is problémát okozott a versenyzőknek. Minden egyéb esetben, például ha baleset történik, a szokásos öt autónyi távolságot kell betartani a biztonsági autó mögött.
prepacte ten nespravny jazyk. pravdepodobne mi ani niektori z vas neuveria, co prelozim

(volne)
vacsiu vzdialenost treba dodrziavat za bezpecnostnym vozidlom
medzinarodna automobilova federacia zmenila dlzku zaväznej vzdialenosti vozidlu jazdiacemu za SC, na zaklade udalosti pocas VC japonska. v buducnosti budu piloti za vynimocnych okolnosti jazdit v minimalnej vzdialenosti 10 monopostov za SC.
...
zmena bude aplikovana iba v takych pripadoch, ak bude zla viditelnost, podobna tej, aka bola na trati vo fuji. v ostatnych pripadoch ako napriklad: nehoda, zostava v platnosti vzdialenost piatich monopostov za SC.