Čo potrebuje? - Od strany 3

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

bolek napísal:Ja by som sa s ňou otvorene porozprávala a povedala jej niečo v tom zmysle:" Mám ťa strašne rada, vždy som pri tebe stála a snažila sa ti pomôcť, ale toto tvoje správanie je už úbohé. Je mi to ľúto, ale keď sa nechceš zmeniť ty, ďalej si ubližovať a ničiť si povesť, ja ti už pomôcť nemôžem. chcela som, len aby si to vedela, pretože už viac pre teba urobiť nemôžem..." Proste povedať jej niečo, čo by jej pomohlo sa prebrať.
Prípadne nájsť jej nejaký program na piatok - nejaké kino, hobby, tréning, iná partia...
Po prvé Jin je chlapec...takže si to mal napísať ako by to mal hovoriť chalan a nie holka

A po druhé... keď ju nedokázali zmeniť vlastní priatelia a bolo povedané už jej dohovarali... tak ver, že žiaden trening ani hobby nepomôže...príde víked a ona zasa dostane potrebu po alkohole a po nejakých tých hrátkach... :roll:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Písala som to tak, ako by som jej to ja povedala :roll:
Mám kamošku, ktorá chodila na tanečnú, len v istom období začala utekať z domu kvôli diskotékam a ožierať sa a rodičia jej povedali, ak neprestaneš, nebudeme ti platiť tanečnú. Prestala zdrhať z domu a začala sa správať dospelejšie. Takže keby som nepoznala takýto príbeh, tak by som to sem nepísala...
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

bolek napísal:Písala som to tak, ako by som jej to ja povedala :roll:
Mám kamošku, ktorá chodila na tanečnú, len v istom období začala utekať z domu kvôli diskotékam a ožierať sa a rodičia jej povedali, ak neprestaneš, nebudeme ti platiť tanečnú. Prestala zdrhať z domu a začala sa správať dospelejšie. Takže keby som nepoznala takýto príbeh, tak by som to sem nepísala...
tak fajn no, ak si to takto pisala.....
Ale pozri ak by to bolo také jednoduché tak by tu Jin vôbec nepísal...
Pretože Jinove názory sú veľmi vyspelé a vopred premyslené ... a už keď on si nevie dať rady, tak take jednoduché veci tone vyriešia :?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

DonLuca napísal:tak fajn no, ak si to takto pisala.....
Ale pozri ak by to bolo také jednoduché tak by tu Jin vôbec nepísal...
Pretože Jinove názory sú veľmi vyspelé a vopred premyslené ... a už keď on si nevie dať rady, tak take jednoduché veci tone vyriešia :?
Viem, že to nie je vôbec závideniahodná situácia. Tá holka by sa mala sama nad sebou zamyslieť a vstúpiť si do svedomia.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Jin potrebuje aby si jej do oci povedal ze ta uz sklamala tolko krat ze uz dalej nevladzes a ze sa nemozes pozerat na to ako sa z nej stava slapka. Ak tebe tak velmi zalezi na nej, neverim ze ty si jej lahostajny, tak ked si uz nevazi samu seba to, ze pride o teba by s nou trknut mohlo nemyslis?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

bolek :arrow: Vďaka, dnes večer som jej povedal niečo v tom zmysle - dojalo ju to. Zrejme si ale fakt neuvedomovala, že tým neničí život len sebe. Zrejme si fakt nemyslí, že nám všetkým (nie len mne) na nej tak záleží. Ono, ako si neskôr písala by bolo dobré, pokiaľ by na ňu rodičia mali nejaké páky, ale tým, že nemá skoro žiadne bočné aktivity (možný zdroj - nuda) takže jej nemajú čo stopnúť. Navyše otec s nimi nežije a s mamou má katastrofálny vzťah. Takpovediac disfunkčná rodina (Ďalší možný zdroj).
Gangy :arrow: Hádam jej to už trklo, uvidíme, ako sa bude chovať v stredu. Uvažujem, že by som na ňu tentokrát nedával pozor, ako na každej párty. Čo by sa stalo.... Ale pochybujem, že by som dokázal nečinne stáť, pokiaľ by tam dačo nejaký chalan do nej začal, pokiaľ by bola pod vplyvom alkoholu. Uvidíme čo streda prinesie.
fizz :arrow: Hej hej... Ako si napísala - nuda. Ako som napísal "poteciálny" vzťah má, ale na diaľku. Ona fakt potrebuje mať niekoho pri sebe!

Za odpovede všetkým vďaka!
Palito&LilDevil
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Palito&LilDevil »

Opak napísal:presne..potreboval by si napr.babu najlepšie ktorá by ti povedala stop.
a ak ti na nej záleží prestal by si :wink:
to nepomoze... :(

jin:
ja som zazila nieco podobne az na to ze to bola moja suseda, kt. poznam od 3 rokov.. (aj som si myslela ze ste z ba.. :( )
ja by som to zhodnotila asi tak, ze jej nie je zatial pomoci.. ked ju bude chciet pride.. ver tomu.. ak nie za tebou tak za niekym... ked sa ju budes stale snazit zachranit bude pokracovat bo bude vediet ze jej ma kto pomoct, ze tu za nu bude mat kto vyriesit..a moze to skoncit tak ze chciat ci nechtiac stiahne aj teba.. vies uz ide aj o to, ze jej chces tak silne pomoct ze uz si neuvedomujes do akej miery sa do toho vkladas..
ja som tiez chcela tej mojej kamaratke pomoct, aj ked presne viem ze vsetko co robi robi len pre pozornost, ktoru jej rodicia ako malej nedavali,a teraz ked uz niekolky krat skoncila na predavkovanie v nemocnici (nechcem prehanat ale bohuzial :( ) a zacala byty zavisla uz aj na drogach, nie priamo tahala dolu aj mna..
jej rodiacia teraz len chodia po lekaroch a zistuju aku udajnu poruchu ma (vsak najjednodshie je zvalit to na poruchu a nie vlasnte zlihanie) a platia po nej dlhy.. stacilo by len kedy zavolali napr. mna alebo inu osobu kt. nechce aby padla este hlbsie spytali sa na nejake rady a riesilo by sa to.. radikalne.. napr. tej mojej kamaratke by uplne pomohlo ze by sla uplne mimo ba kde by bola len z jednou znamou osobou a zacala od znova..

tiez sme si mysleli ze keby ju niekto lubil by to pomohlo.. blbost.. mala dvoch, z toho jeden by este aj po 4 rokoch urobil pre nu cokolvek.. ale jej to nestacilo.. padol na dno.. odkial sa taha do teraz a druhy ju radsej ani nezdravi..

edit:tym nemyslim ze jej nemas pomoct.. len z mierou. nikomu z tvojich znamych by nepomohlo keby sa stalo nieco este aj tebe.. napr.

edit2: moja rada teda je: bud pri nej, ze ked bude o tu pomoc naozaj stat aby si jej mohol pomoct, ale zas smierou.. ved priatelia su aby pomahali.. a dobry priatel pochopi vsetko (niekedy aj to co ty sam nie)

ak je silna, tak sa jedneho dna spameta a uvedomi si ze to nechce a ze lasku si vie ziskat aj inac..

dufam ze nie som moc tvrda a ze je to zrozumitelne.. :/

LilDevil
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Palito&LilDevil: Vďaka za cenný príspevok!
Našťastie môj "prípad" s drogami problém nemá, ale princíp je možno ten istý. Ty si teraz zrejme premietla ten najhorší možný scenár a presne tomu sa budem snažiť zabrániť. Pokiaľ to bude v mojich silách ergo s mierou.
Inak tvojej kamarátky mi je ľúto... :(

//Edit: Jo, vďaka :)
Palito&LilDevil
Light Expert
Light Expert

jin napísal:Palito&LilDevil: Vďaka za cenný príspevok!
Našťastie môj "prípad" s drogami problém nemá, ale princíp je možno ten istý. Ty si teraz zrejme premietla ten najhorší možný scenár a presne tomu sa budem snažiť zabrániť. Pokiaľ to bude v mojich silách ergo s mierou.
dakujem.. vies ja som si myslela ze sa z toho uz dostala ked zacala chodit na vysku.. lenze tam prisli tie drogy s tym ze to "pomaha" pri uceni,.. takze je tam kde bola. este horsie..

inak pridala som v tom mojom prispevku este edit2.. viac menej to iste ale trochu ine,.. niekedy sa totiz trochu zamotam.. :oops:

edit: btw tam moja kamoska bude mat za chvilu 22 a trva toto vsetko od jej 14.. :(
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

jin napísal:Palito&LilDevil: Vďaka za cenný príspevok!

//Edit: Jo, vďaka :)
jin ako bud to ser nanu alebo je tu este moznost ist za odbornikmi... :wink:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

ok JIN drzim palce nech to dobre dopadlo, ale kym je len pri reciach tak zatial vpodstate nic, nie ako v USAckych filmoch. Povedala ze mas pravdu v ramci situacie- predpokladam ze bola triezva. Skus pockat kym zacne nejaky ten piatok alebo party. A od pitia by som ju priamo neodhovaral, ale za kazdym poharikom jej pripominal, ake veci robi opita a skusila by brat zodpovednost sama zo seba...
Palito&LilDevil
Light Expert
Light Expert

sheep: odbornici v takychto pripadoch len malokedy pomozu.. nemyslim tim, ze ta jeho kamaratka je ako moja, nepoznam ju osobne, vela robi osobnost, ale ta moja napr. oblbla najlepsich psychiatrov v okruhu 50 km od Bratislavy.. Je nadpriemerne inteligentna a tak im vzdy povedala to, co chceli pocut.. lebo ked ti kazdy nieco vycita, tak sa po case naucis hovorit to co chcu pocut, aby si ich odbil...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

Palito&LilDevil napísal:sheep: odbornici v takychto pripadoch len malokedy pomozu.. nemyslim tim, ze ta jeho kamaratka je ako moja, nepoznam ju osobne, vela robi osobnost, ale ta moja napr. oblbla najlepsich psychiatrov v okruhu 50 km od Bratislavy.. Je nadpriemerne inteligentna a tak im vzdy povedala to, co chceli pocut.. lebo ked ti kazdy nieco vycita, tak sa po case naucis hovorit to co chcu pocut, aby si ich odbil...
človek musí v prvom rade chcieť
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

jin: rad by som vedel ako to pokracuje, dufam,ze si uz na nu prestal davat pozor a nechal to na nu nech robi co chce... a hadam sa uz raz aj popalila a dala si teda pokoj - alebo sa mylim?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Maki napísal:jin: rad by som vedel ako to pokracuje, dufam,ze si uz na nu prestal davat pozor a nechal to na nu nech robi co chce... a hadam sa uz raz aj popalila a dala si teda pokoj - alebo sa mylim?
Jeho, na túto tému som pomaly už aj zabudol. :)
Nuž takto. Kraviny vyvádza ešte furt občas (minule skoro zmlátila barmana v RANDALpube :D), aj sa ešte občas po dakom liepa, ale už somm to dáko prestal riešiť. Teda pokiaľ na ňu nemám dosah. Pokiaľ na ňu mám dosah - čo automaticky znamená, že je v "našej" partii, tak na ňu ešte občas hádzem očko, no myslím, že už netreba. U "nás" už nevyvádza. Povedal by som, že do značnej miery už akosi objavila svoje hranice a hlavne ju už prestalo baviť potulovať sa napitá po nočnej BA(nieže by ju to predtým bavilo, ale...). No a dosť markantný pokrok by som videl aj v mojom prístupe ku nej - nakoľko konečne po jednej noci s ňou dokážem povedať, že už na ňu nie som šialene namotaný - prestalo to v januári tohto roku (po 22 mesiacoch zmena zrejme následkom výskytu nového objektu záujmu). Teraz si konečne dokážem povedať: "Nie, neľúbim ju, som len jej veľmi dobrý kamarát, ktorý ju podrží keď treba a aj ona mňa..." a konečne si ani nemusím vnútri vyčítať, že klamem - ako vždy predtým, keď som tvrdil niečo podobné. Pravdupovediac vtedy som to vždy tvrdil, aby som si to dajako vsugeroval, ale sám na sebe som badal, že čas sa o to postaral. A postaral sa o to vážne perfektne, takže táto téma je z mojej strany zrejme uzavretá.

Ešte raz dík všetkým za rady a ochotu! :wink:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

som rad aj za teba... ze si si dal konecne pokoj... 22 mesiacov je dlha doba, hadam si si uvedomil,ze v buducnosti to uz nema vyznam ak sa nejaka podobna naskytne - tak dlho sa snazit a nic z toho... alebo tak dlho ju chranit a nic z toho..a stale si pripomen... je to zena - nema rozum a nikdy ich nepochopime... ale drzim do buducnosti palce :)
Napísať odpoveď