Opak napísal:presne..potreboval by si napr.babu najlepšie ktorá by ti povedala stop.
a ak ti na nej záleží prestal by si

to nepomoze...
jin:
ja som zazila nieco podobne az na to ze to bola moja suseda, kt. poznam od 3 rokov.. (aj som si myslela ze ste z ba..

)
ja by som to zhodnotila asi tak, ze jej nie je zatial pomoci.. ked ju bude chciet pride.. ver tomu.. ak nie za tebou tak za niekym... ked sa ju budes stale snazit zachranit bude pokracovat bo bude vediet ze jej ma kto pomoct, ze tu za nu bude mat kto vyriesit..a moze to skoncit tak ze chciat ci nechtiac stiahne aj teba.. vies uz ide aj o to, ze jej chces tak silne pomoct ze uz si neuvedomujes do akej miery sa do toho vkladas..
ja som tiez chcela tej mojej kamaratke pomoct, aj ked presne viem ze vsetko co robi robi len pre pozornost, ktoru jej rodicia ako malej nedavali,a teraz ked uz niekolky krat skoncila na predavkovanie v nemocnici (nechcem prehanat ale bohuzial

) a zacala byty zavisla uz aj na drogach, nie priamo tahala dolu aj mna..
jej rodiacia teraz len chodia po lekaroch a zistuju aku udajnu poruchu ma (vsak najjednodshie je zvalit to na poruchu a nie vlasnte zlihanie) a platia po nej dlhy.. stacilo by len kedy zavolali napr. mna alebo inu osobu kt. nechce aby padla este hlbsie spytali sa na nejake rady a riesilo by sa to.. radikalne.. napr. tej mojej kamaratke by uplne pomohlo ze by sla uplne mimo ba kde by bola len z jednou znamou osobou a zacala od znova..
tiez sme si mysleli ze keby ju niekto lubil by to pomohlo.. blbost.. mala dvoch, z toho jeden by este aj po 4 rokoch urobil pre nu cokolvek.. ale jej to nestacilo.. padol na dno.. odkial sa taha do teraz a druhy ju radsej ani nezdravi..
edit:tym nemyslim ze jej nemas pomoct.. len z mierou. nikomu z tvojich znamych by nepomohlo keby sa stalo nieco este aj tebe.. napr.
edit2: moja rada teda je: bud pri nej, ze ked bude o tu pomoc naozaj stat aby si jej mohol pomoct, ale zas smierou.. ved priatelia su aby pomahali.. a dobry priatel pochopi vsetko (niekedy aj to co ty sam nie)
ak je silna, tak sa jedneho dna spameta a uvedomi si ze to nechce a ze lasku si vie ziskat aj inac..
dufam ze nie som moc tvrda a ze je to zrozumitelne..
LilDevil