Crysis

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Bullshit s tym DX10.
Od pojave Viste stalno slušamo kako je DirectX 10 napredniji i igre pod njim izgledaju daleko bolje od svojih verzija za Windowse XP i "zastarjeli" DirectX 9. Da je sve to velika muljaža dokazuje primjer Crysis demoa.

Naime, na Crysis Onlineu se pojavio članak u kojem se objašnjava kako je jednostavnom copy/paste metodom moguće postići da igra pod DX-om 9 nalikuje onoj pod naprednijim bratom. Uglavnom u konfiguracijskoj datoteci smještenoj u mapi \CVarGroups\ potrebno je kopirati postavke za "very high" iz prvog paragrafa u posljednji paragraf gdje su navedene one za "high". Premda će nakon pokretanja na XP-u Crysis pokazivati da se radi o "high" postavkama, igra će raditi s vizualnom kvalitetom gotovo jednakom onoj na Visti i DirectX-u 10 bez pada performansi.

Detaljne upute potražite OVDJE, a osim ovog jednostavnog zahvata, u pojedinim su člancima navedene još opširnije metode koje će dodatno poboljšati izgled Crysisa.
Od kedy prisla Vista pocuvame, ako su hry lepsie a vyzeraju lepsie pod nou, ako pod XP a DX9. Ze je to jedno velke klamstvo, dokazuje to Crysis Demo.

Na Crysis Online sa objavil clanok, v ktorom sa vysvetluje, ako je mozne metodou copy/paste dosiahnut, aby hra pod DX9 vyzerala, ako ta na DX10. Hlavne v konfiguracnej databaze ulozenej \CVarGroups\ je potrebne kopirovat nastavenia na "very high" z prveho paragrafu na ten posledny, kde su nastavene "high". Aj napriek tomu, ze ak pri spusteni Crysis na XP budete stale vidiet, ze je to na "high", hra bude fungovat na takmer identickych nastaveniach, ake je mozne urobit na Windows Vista s DX10 bez nejakej straty nastaveni.

Detailnejsi navod hladajte tu a okrem jednoducheho navodu tam najdete aj obsirnejsie metody, ktore dodatocne zlepsia vyzor vasho Crysisu.

Takze DX10 je zatial stale jeden velky BS. :)
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

ved XP aj tak nedokaze vykreslit efekty co su v DX10, cize si nastavenia mozes kopcit ako chces a nebudes mat efekty z DX10
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Oni hovoria o celkovom dojme z hry. Ty tam nebudes vidiet ziadny BOOOM rozdiel. To je podstata.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

hh.. skusal som to na 2500+, 1.5gb ram (bez swapu), 6600GT OC
na 800*600 LOW detaily... a mam lepsie FPS ako ten co ma nadupanu masinu ale hra na brutal rozliseni a high detailoch... FPS priemerne 25-30 :P
ale bez detailov ta hra asi stoji za kkt.. pretoze neni vobec zaujimava :?
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

Vtip je v tom, ze vsetky efekty co su v DX10 by sa kludne dali dosiahnut aj na DX9, no Crytek sa tymto nezatazoval. Asi si zelali aby trh presiel po DX10, lebo ta DX9 verzia sa mi zda az prilis "simple" (akoze tiene nic? ..to "koli" DX9?? chachaaa), a ludia reaguju na rozdiel (prispevky su tu toho dokazom) velmi citlivo. Veci ktore vidim na DX10 obsahuju gamesky co ficia na DX9 :P Ide o to ako to programovali/vyuzivali DX prostriedky.

Šu-do:
ale bez detailov ta hra asi stoji za kkt.. pretoze neni vobec zaujimava
Mno, a vravel by si to aj povedzme v r.2000 ? Myslim ze by to bolo DOST zaujimave :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

samploom: Vies napriklad napisat veci, ktore vidis na mojich screenoch , ze to co je na ma nich sa da spravit aj na DX9???
Dem0n
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Dem0n »

Tie tam screeny od hojka ... su na porovnanie slabe... dajte ingame screen z tej istej sceny... napr. v dzungli apod.
samploom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa samploom »

skusim :arrow: (v.DX9)> zapol by som tiene, znizil svetelny kontrast a projekciu na textury a ich prekryvanie. Cumim ze je tam mensi dohlad !? (nepodstatne), akurat ma fascinuju tie reflexie na konci palmovych listov, tu sa vzdavam - fajn prechod. ALE NAPROGRAMOVAT SA TO DA AJ V DX9. Priama podpora tychto DX10 vylepseni tam nemusi byt - vlastne nie je, jasne ze by to slo pomalsie. Nazvi to emulaciou, ako chces.. ale verim ze by sa to dalo dosiahnut. Na to, aby si dosiahol nejaky efekt staci dat graficky algorytmus do kodu, a ked ho graf.karta nepodporuje (pretoze algorytmus je osve od DX), bolo by SAKRA narocnejsie na vykon procesora.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

vsimnite si piesok na vrchnom a na dolnom obrazku, nepocul som o tom ze DX9 dokaze Parallax Occlusion mapy - je to metoda pri ktorej 2D textura - konkretne toho piesku simuluje - 3D....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Som rad, ze ste sa zhodli, ze ten prvy je o dost lepsi. Pritom ide o screeny pod DX9. Jeden je pri high detail, druhy pri low, je tam evidentny rozdiel ktory je ktory. Ale ze sa tu naslo tolko expertov co preferuju DX10 a pritom nerozoznaju, ze ide o DX9, tak to dakujem pekne. Aspon je vidiet, ze DX10 chcete len preto, aby ste sa mohli silou mocou pochvalit kamaratom, ze to hrate na DX10. Jediny kto zareagoval, ze oba su na DX9 bol webmasterr, ale jeho prispevok som stihol rychlo zmazat.
mystique napísal:vsimnite si piesok na vrchnom a na dolnom obrazku, nepocul som o tom ze DX9 dokaze Parallax Occlusion mapy - je to metoda pri ktorej 2D textura - konkretne toho piesku simuluje - 3D....
Oba su DX9 :D
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Pytal si sa na rozdiely medzi prvym a druhym obrazkom , nepytal si sa ci su v DX 10 alebo 9. Nezavadzaj nas...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

BTW ja som vedel ze je to DX9.. dovod... bola by kktina aby prvy screen bol DX10 a druhy 9 .. DX9 dokaze robit tiene tiez.. ale na druhom screene nie su... preto ta kktina... taktiez dokaze aj to slnko.. :P
hojko napísal:Som rad, ze ste sa zhodli, ze ten prvy je o dost lepsi
lepsi je urcite :wink: to si sa pytal
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

test napísal:Ten jeden je otras. Aj vam sa zda ze to na DX10 vyzera daleko lepsie a realnejsie?
:arrow:
H@wk napísal:Ved to je prave to o com sa bavime :D
:arrow:
H@wk napísal:Pytal si sa na rozdiely medzi prvym a druhym obrazkom , nepytal si sa ci su v DX 10 alebo 9. Nezavadzaj nas...
no lol
BTW.. seci basnia o DX10.. pritom to vyzera uplne rovnako aj na DX9 :P ale ne... ale sak ten crysis aj ine hry (MoH:A, Bioshock) su na full detailoch uplne pekne...
xH4wK

A ? Co maju byt tie citacie ? Co to meni na fakte ze sa nepytal ci je to DX 10 alebo 9 ? nechapem ?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

H@wk napísal:A ? Co maju byt tie citacie ? Co to meni na fakte ze sa nepytal ci je to DX 10 alebo 9 ? nechapem ?
mno ide len o to ze najprv napises ze sa bavime o tom ze ci je to DX10 alebo nie.. a potom napises ze sa nepytal ci je to DX10 alebo 9... :) v podstate som zvyraznil hojkov post.. peace :wink:

ps... hojko ta bola tvoja ?

//
H@wk napísal:Typek pisal citujem : Ten jeden je otras. Aj vam sa zda ze to na DX10 vyzera daleko lepsie a realnejsie?

Ja som napisal ze sa bavime o tom ze to V DX 10 vyzera realnejsie ... nevidim ziadny post o tom , zeby som hovoril alebo on ze tie obrazky su DX 10 si to precitaj este par krat a potom sem pis . dik
nz :)
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

hojko: Nie každý kto sa vyjadril k tvojim obrázkom si myslel že jeden z nich je DX10. :wink:
xH4wK

Šu-Do napísal:mno ide len o to ze najprv napises ze sa bavime o tom ze ci je to DX10 alebo nie.. a potom napises ze sa nepytal ci je to DX10 alebo 9... :) v podstate som zvyraznil hojkov post.. peace :wink:

ps... hojko ta bola tvoja ?
Typek pisal citujem : Ten jeden je otras. Aj vam sa zda ze to na DX10 vyzera daleko lepsie a realnejsie?

Ja som napisal ze sa bavime o tom ze to V DX 10 vyzera realnejsie ... nevidim ziadny post o tom , zeby som hovoril alebo on ze tie obrazky su DX 10 si to precitaj este par krat a potom sem pis . dik
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

New drivers:
http://www.nvidia.com/Download/betadriv ... lang=en-us

:)

Som zvedavý či sa nejako zdvihne FPS.
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Šu-Do napísal:BTW ja som vedel ze je to DX9.. dovod... bola by kktina aby prvy screen bol DX10 a druhy 9 .. DX9 dokaze robit tiene tiez.. ale na druhom screene nie su... preto ta kktina... taktiez dokaze aj to slnko.. :P
lepsi je urcite :wink: to si sa pytal
jj tie screeny su uplne odlisne, mozno marketingove, hravam aj betu ktora je vylucne DX9 a hral som niekolkorat aj demo (DX10) a moj subjektivy pocit je taky ze DX 10 vypada lepsie, kedze som mal moznost porovnat... to nasvietenie textur atd je realnejsie...

Uplne naj by bolo, keby sme mali dva identicke PC a postavili ich vedla seba, na jednom XP, druhy s vistou, nastvilo by sa rovnake rozlisenie a detaily na high (nie very high), odfotili by sa bitmapy a potom by sa dalo porovnavat, toto co tu vsetci predvadzate a hlavne hojko, su iba ciste dohady...
Napísať odpoveď