Je samovražda riesenie ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Palito&LilDevil
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Palito&LilDevil »

ja by som k tomu povedala len tolko, ze nebudem nikoho sudit, pretoze nie som ten clovek a neviem ako citi a mysli.. a tym padom neviem ani posudit co dokaze zvladnut a co nie..

osobne by som to ale nikdy neurobila, pretoze vzdy ked som na to len pomyslela, sa mi vybavilo tych par ludi, kt. na mne skutocne zalezi a nedokazala by som im to spravit.. riadim sa totiz tym, ze nerob druhemu to co nechces aby robil tebe..

aj ked bohvie ako by som sa zachovala v urcitych situaciach.. a na kolko by som bola schopna cokolvek posudzovat... clovek nikdy nevie..

LilDevil

dufam, ze som sa nikoho nedotkla.. :(

edit: radsej ako minat cas rozmyslanim a posudzovanim, ci to je abo nie je riesenie, dam vediet ludom o kt. stojim, ze som tu kedykolvek pre nich..
wewka
Expert
Expert

Príspevok od používateľa wewka »

samozrejme ze nieje.je to unik.unik pred problemami.problemy su na to aby sa riesili,a nie aby sa pred nimi zbabelo utekalo.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Heh tak ma napada, samovrazdu by som bol schopny spachat iba v jednom pripade a to ze by islo do tuheho napr. daka milovana osoba by bola v prostredi s ktoreho nemoze von, co ja fim kontaminovane alebo tak, na taku samovrazdu by som siel, aj ked by som tomu nepomohol heh ako myslim taku situaciu ze zena deti proste vsetko co by som mal (ted nemam nic :-D) by bola co ja viem v horiacej budove alebo podobne tak asi by som tam radsej vpalil a zomrel s nimi
Taktiez mame zasadu neist do nebezpecneho prostredia (musime cakat na hasicov ktori nam povolia vstup napr pri autonehode pokial dake auto hori a tecie benzin) heh ale nefim ci by som bol schopny necinne sa kukat ako dakto len tak zomiera ja bych to asi riskol a vletel tam aj keby nebolo iste ci to prezijem viem ted hovorim tvrdo ale hmmm ja sa uz smrti nebojim a plne ju akceptujem a ked mam skapat tak skapem ked nie tak odtial vyviaznem blba teoria ze, ale podla mna sa to radikalne zmeni ked bude ta rodina a deti pripadne fakt vazny vztah lebo ted mam sice milujucich rodicov a bratov a tak ale to neni to iste sak asi sa chapeme.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Runes napísal:Heh tak ma napada, samovrazdu by som bol schopny spachat iba v jednom pripade a to ze by islo do tuheho napr. daka milovana osoba by bola v prostredi s ktoreho nemoze von, co ja fim kontaminovane alebo tak, na taku samovrazdu by som siel, aj ked by som tomu nepomohol heh ako myslim taku situaciu ze zena deti proste vsetko co by som mal (ted nemam nic :-D) by bola co ja viem v horiacej budove alebo podobne tak asi by som tam radsej vpalil a zomrel s nimi
Taktiez mame zasadu neist do nebezpecneho prostredia (musime cakat na hasicov ktori nam povolia vstup napr pri autonehode pokial dake auto hori a tecie benzin) heh ale nefim ci by som bol schopny necinne sa kukat ako dakto len tak zomiera ja bych to asi riskol a vletel tam aj keby nebolo iste ci to prezijem viem ted hovorim tvrdo ale hmmm ja sa uz smrti nebojim a plne ju akceptujem a ked mam skapat tak skapem ked nie tak odtial vyviaznem blba teoria ze, ale podla mna sa to radikalne zmeni ked bude ta rodina a deti pripadne fakt vazny vztah lebo ted mam sice milujucich rodicov a bratov a tak ale to neni to iste sak asi sa chapeme.
Ako si aj nakoniec napísal, nevieme, ako sa v takýchto extrémnych situáciách zachováme. Ale zasa na druhej strane tieto situácie, čo si napísal sú situácie, ktoré by som nepokladal za samovraždy, aj keď to je srejme na polemiku. Myslím, že tu na hojku v nejakej téme (neviem ju teraz nájsť) bolo aj rozobraná otázka, či by sme za niekoho dokázali položiť život. Každopádne dosť odvážne tvrdenia si tu predložil :wink:
Napísať odpoveď