Stoporko napísal:keď neveríš na démonov, neveríš tým na duchovné bytosti. Tým sa staviaš do role materialistu a prosím do tejto témy viac nezasahuj... peace...
1.- To že na tieto veci neverim (čo nieje presné) neznamená, že v tejto diskusii nemám čím prispieť. Za prve napriklad čo-to viem o "čiernej" mágii a za druhé, aj keby som bol materialistom, ako si ma nazval, dokážem tu s vami diskutovať o mágii a trebárs vám ju aj inteligentnými argumentmi vyvracať a vy zase inteligentne vyvracať tie moje.
2.- ak som povedal, že démoni ako ich poznáme a ako ich prezentuje cirkev a ich falošní zabijaci oháňajúci sa exorcizmom, sú iba výmyslom čoho dôkazom je že ich mená sú menami rôznych bohov (plodnosti, pôžitkov, sexu, podsvetia...), neznamená to, že neverím na mágiu.
3.- či verím alebo nie: ťažká otázka. Povedal by som, že pripúšťam možnosť ovplyvňovania ľudského vedomia a tým dosahovania svojich cieľov za pomoci silného emočného vyžarovania mozgu. Možno trocha pritiahnuté za vlasy ale možnosť takéhoto vyžarovania je dokázaná, len sa tvrdí, že človek nieje schopný vyvynúť toto vyžarovanie dostatočne silné a nevie sa, ako môže pôsobiť. Ja pripúšťam, že niekto môže byť tohto schopný.