Vodicak

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

Mephy napísal:aj ked niesi na ceste, trebars niekde na luke, stale nemas opravnenie riadit motorove vozidlo...uz nezalezi kde...
stale nechapete. zakon vymedzuje nutnost vlastnit platny vodicak pri riadeni len tam, kde ma ucinnost. luka nie je pozemna komunikacia.
ta ista logika, ako napr to, ze cestnu dan platia len pravnicke osoby (zjednodusene), nie fyzicka osoba ako majitel automobilu.
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

no dajme tomu ze.. ma chytia na luke neviem ako sa tam obvajili nie je dolezite.. chytia ma a chcu mi dat pokutu a odklad sice vodicak mam ale ne na auto..takze poviem mu ze toto nie je pozemna komunikacia a nema pravo mi dat pokutu ? nechcem aby sa nahodou najezil a este by mi k tomu dal milion inych pokut..
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Murphy-Skus to(a ak nemas vodicak) - dobre sa ti vysmeju do ksichtu,hned po tom co sa na teba budu nechapavo pozerat o com tocis :D
enter00-To,ze zakon ma nazov"ZÁKON č. 315/1996 Z. z. z 20. septembra 1996 o premávke na pozemných komunikáciách",neznamena,ze jeho ucinnost je striktne obmedzena na pozemne komunikacie :idea: Ak by si sa odvolal,po nejakom"incidente"a zacal sa na sude obhajovat tymto co tu tvrdis,tak by sa ti sudca vysmial-ver mi :wink:

A okrem toho-Lesna cestaje pozemnou komunikaciou.Aspon to tvrdi STN 73 6108.Takisto aj tvoj sukromny pozemok moze byt pozemnou komunikaciou.Ale toto vsetko je nepodstatne.Na zaklade tohoto zakona(teda jeho porusovania),mozes byt potrestany,stihany-a je jedno ci ho porusujes na luke,poli,atd...

Inac mam pocit,ze poniektory sa tu prilis hrate zo slovickami-zeby Ben Matlock??? :roll:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

dudo02 napísal:enter00-To,ze zakon ma nazov"ZÁKON č. 315/1996 Z. z. z 20. septembra 1996 o premávke na pozemných komunikáciách",neznamena,ze jeho ucinnost je striktne obmedzena na pozemne komunikacie :idea:
nie, z nazvu to nevyplyva. ale vyplyva to z jeho prveho paragrafu "Tento zákon upravuje premávku na pozemných komunikáciách /1/ (ďalej len "cestná premávka")...."
nehadaj sa, ked nevies ani citat.

cely dnesny pravny system je postaveny na hre o slovicka, teda aj toto...

ano, ked jazdis na luke, moze ti dat pokutu za priestupok co ja viem nicenie chranenych rastlin, hluk v lese, ale nie zato, ze riadis auto bez VP.
dudo02
King
King

Vies,ide o to,ze vodicsky preukaz ta opravnuje viest motorove vozidlo-paragraf,neviem ktory-niekde som to sem uz daval....To ze je tento paragraf zahrnuty v zakone ktory"upravuje podmienky na pozemnych komunikaciach" este predsa neznamena,ze mas pravo viest motorove vozidlo bez vodicskeho preukazu,popr.pod vplyvom alkoholu :idea:
Mozno by sa ti podarilo,donutit niekoho zamysliet sa nad"nedokonalostou" tohoto zakona.Ale jedno viem urcite-tymto by si sa neobhajil a trest by ta neminul :idea:
Skus odpovedat-Fakt si myslis,ze ak by si jazdil opity,alebo bez vodicskeho opravnenia po lese,luke a tam by ta nasledne chytila policia-ze by si tymto ohybanim slovicok pred policiou,alebo uz potom pred nejakym sudom uspel :?:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

pozri dudo, už mi pripomínaš jedného z tých retardov v diskusiách na pravde.sk, alebo sme.sk, kde červení volia fica, modrí dzurindu, každí z nich presadzuje svoje, no jedni nie sú o nič menší dementi ako tí druhí.
Bud tak dobrý a už si to daj povedať, dobre?
dudo02 napísal: \\http://www.bratislavskenoviny.sk/11938/ ... zia-pokuty
tu je nieco o moznosti pokutovania a dokonca odobratia vodicaku za jazdu po lesnej ceste
a čo si tým chcel ako povedať? Do lesoparku nesmieš ísť aj s VP. Tam nesmie nikto ísť autom.
dudo02
King
King

Poniektory tu na zaklade jedneho zakona a jeho znenia tvrdite riadne nezmysly..Vykladate si ho posvojom..Tot moj nazor. :arrow:

Chcel som naznacit,ze nakolko sa nevztahuje zakon na lesopark(kvoli tomu ze lesopark nieje pozemna komunikacia-teda pre poniektorych),policajti tam nemaju pravo zasahovat :wink: -aj takto sa da vykladat zakon...
Ale predsa zasahuju :hmm:

A ty Erytrocyt-poprosim ta,odpust si poznamky typu dement,hlupak atd...Ja som pre teba cudzi,starsi clovek.Ja ta tiez neurazam a pokial nechces debatovat normalne-ignoruj moje prispevky,popr. na ne nereaguj.Apropo-neviem cu tu pises"daj si povedat",ked si sam pripustil,ze sa v zakone mozno mylis :roll:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

pozri sa sem dudo02. Do lesoparkov je zákaz vjazdu. A vieš prečo? Pretože lesoparky sú oddychová zóna pre obyvateľstvo. Autá tam nemajú čo robiť. Prečo to riešia a pokutujú? Je to to isté akoby si vošiel autom bez povolenia miestneho úradu na Hlavnú ulicu v Košiciach, či na Hviezdoslavovo námestie v Bratislave. Nesmie sa tam, preto tam ukladajú pokuty.

Ak vojdem na lesnú či poľnú cestičku - mimo chránených území či území kde je vyslovený zákaz vjazdum, a začnem tam 14 ročného brata učiť šoférovať policajt mi nemôže dať sankciu. Nie som na cestnej komunikácii.

A k tvojmu odkazu ktorý si pripísal. Áno ďakujem, potvrdil si to čo som napísal skôr.
MurphY
Professional
Professional

erytrocyt napísal: Ak vojdem na lesnú či poľnú cestičku - mimo chránených území či území kde je vyslovený zákaz vjazdum, a začnem tam 14 ročného brata učiť šoférovať policajt mi nemôže dať sankciu. Nie som na cestnej komunikácii.
vacsinou je to o tom na akeho policajta narazis ked vlastne narazis..
dudo02
King
King

erytrocyt napísal:Ak vojdem na lesnú či poľnú cestičku - mimo chránených území či území kde je vyslovený zákaz vjazdum, a začnem tam 14 ročného brata učiť šoférovať policajt mi nemôže dať sankciu. Nie som na cestnej komunikácii.
Toto je to na com sa nezhodneme.To ze si mimo pozemnej komunikacie,neznamena,ze policajt nema pravo ta sankciovat v pripade,ze nemas vodicske opravnenie.

Jedna vec je co pise Murphy-ano urcite zalezi na tom ,ktorom policajtovi.A urcite je pravda aj to co si pisal ty.A sice ze ziadny policajt by ta asi nepokutoval.Ale to naznamena,ze na to nema pravo,pretoze zakon mu to neumoznuje-ako tu poniektory tvrdite.

Ten clanok co som sem hodil-nepochopil si co som tym naznacoval,ale to je v podstate jedno.
MurphY
Professional
Professional

no este ma napadlo ze urcite nechaju ist rodica s deckom co to decko uci jazdit..ma zakoneho zastupcu a je pod dohladom..len ked take decka pod 18 jazdia na starej skodovke co ledva brzdia brzdy no to je problemik to uz policajt asi zacne viac riesit.. cize zacinam to uz dost dobre chapat.. ale stale je rozdiel medzi endurom cize motorkou a autom.. s tou motorkou si mozes viac veci dovolit..
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

zákon § 68 ods. 1 je jasný dosť.

"(1) Motorové vozidlo smie viesť len držiteľ vodičského oprávnenia, ktorého rozsah oprávňuje na vedenie takého motorového vozidla."

A je úplne jedno, kde.

Tým, čo tvrdia opak, chýba len odvaha priznať si, že sa pomýlili. Alebo zo seba ozaj robia debilov.
MurphY
Professional
Professional

hej jednoznacne zakon je na strane policajtov..
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Pimp_C napísal:zákon § 68 ods. 1 je jasný dosť.

"(1) Motorové vozidlo smie viesť len držiteľ vodičského oprávnenia, ktorého rozsah oprávňuje na vedenie takého motorového vozidla."

A je úplne jedno, kde.

Tým, čo tvrdia opak, chýba len odvaha priznať si, že sa pomýlili. Alebo zo seba ozaj robia debilov.
kazdy zakon ma vymedzenu ucinnost, kde plati a za akych podmienok plati. nevies toto pochopit?
rovnako ako napr zakon o dani z prijmu pravnickych osob plati PRE PRAVNICKE osoby, nie plosne pre vsetky osoby v SR. rovnako tak zakon o premavke na pozemnych komunikaciach plati na pozemnych komunikaciach, pricom je v nom alebo v odkaze vymedzene, co je pozemna komunikacia.
vsetky nasledne ustanovenia zakona platia AK je to za stavu ucinnosti zakona. if - then.

moj sukromny pozemok, na ktorom si urobim asfaltovu plochu alebo udupem zem a budem si tam jazdit, NIE JE pozemna komunikacia.
opakujem, zakon o premavke na nich TU NEMA ucinnost.

preto tu mozem jazdit na aute bez TP, jazdit opity, jazdit v aute 10ti, nemat zapnute svetla atd atd atd, vsetko to, co zakon ustanovuje na pozemnych komunikaciach.

chapes konecne?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skusim teraz nieco k alkoholu, na sme.sk sa objavil pred par dnami clanok v ktorom je pisane, ze sa toleruje do 0.3 promile alkoholu, comu prilis neverim. Pokial viem, tak na Slovensku nie je pripustene ziadne promile, nie to este 0.3.

Ostatní by sa zmestili do políciou tolerovaného limitu 0,3 promile.
http://auto.sme.sk/c/3618890/Nas-test-P ... ukate.html
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

hojko: je to tzv. tolerovana hranica (aj ked ja si myslim ze je to 0,2) a to tak, ked nafukas do tejto hodnoty tak mas moznost podpisat protokol o tom ze je to "zbytkove mnozstvo alkoholu"... Lenze toto zbytkove mnozstvo mozes mat v krvi aj po inych veciach ako alkohol. V tom pripade su dve moznosti- ist na lek. vysetrenie kde sa z krvnych testov blizsie urci ci naozaj islo o alkohol (to sa ale policajtom zvycajne nechce) alebo ta pustia .Staci ked si pred jazdou das sirup proti kaslu a kedze policajne alkohol testery su citlive, tak normalne nafukas... To iste moze platit aj pri zavaraninach, kedze tam tiez prebiehaju kvasne procesy.

Ja som napr. este nepocul aby niekomu zobrali vodicak po tom co nafukal 0,1 resp. 0,2 promile... :)
DYLYNO
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DYLYNO »

Plexxak: kamarat nafukal 0,26, a kedze havaroval tak prisiel o papiere...a bolo to tak ze dostal smyk a rozflakal auto, no a sam si zavolal policajtov ku dopr. nehode, no a ti mu dali fuknut a mal este zostatkovy alkohol, a s ty, neratal....

a k tej pripustnej hranici, je tam nieco malo co sa bere ako, ze mozes nafukat z jedla, z napojov atd..ale to je minimum...a este viem ze farari maju povolene do 0,15 promile, a to preto ze chlascu omsove vino...
kobalt
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kobalt »

DYLYNO napísal:Plexxak: kamarat nafukal 0,26, a kedze havaroval tak prisiel o papiere...a bolo to tak ze dostal smyk a rozflakal auto, no a sam si zavolal policajtov ku dopr. nehode, no a ti mu dali fuknut a mal este zostatkovy alkohol, a s ty, neratal....

a k tej pripustnej hranici, je tam nieco malo co sa bere ako, ze mozes nafukat z jedla, z napojov atd..ale to je minimum...a este viem ze farari maju povolene do 0,15 promile, a to preto ze chlascu omsove vino...
Ja by som povedal, ze s fararmi to nic nema a nie je to 0,15 promile ale 0,15mg/l ci v jakych jednotkach sa to udava co zodpoveda tym 0,3 promile ako bolo uvedene v tom clanku co postol hojko. Inak tychto 0,3 promile mi potvrdil aj znamy, kt. bol zastaveny (fukol v prepocte nejak 0,28 ) a v pohode ho pustili bez akychkolvek problemov. Takisto uz dost davno mi o tomto rozpraval jeden kamarat co ma znameho u dopravakov (vtedy sa mi to ale nechcelo verit). :wink:
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

No a je to aj tym, ze aj alkohol tester ma istu chybu merania a co som cital, tak samotni vyrobcovia alko-testerov potvrdzuju ze najpresnejsiu hodnotu co zmeria pristroj je 0,3-4.0 promile...

Dylyno: myslim ze to bude prave tym ze havaroval... ak by to bola klasicka cestna kontrola tak by z toho asi nic nemal...
R.I.P.
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa R.I.P. »

Plexxak napísal:No a je to aj tym, ze aj alkohol tester ma istu chybu merania a co som cital, tak samotni vyrobcovia alko-testerov potvrdzuju ze najpresnejsiu hodnotu co zmeria pristroj je 0,3-4.0 promile...

Dylyno: myslim ze to bude prave tym ze havaroval... ak by to bola klasicka cestna kontrola tak by z toho asi nic nemal...
tak citajte lepsie, uz sa nefuka v promile, ale v mg/l
Napísať odpoveď