takze na polnych cestach, letiskach, lesnych cestickach atd. sa moze jazdit aj bez vodickeho opravnenia
Vodicak
-
PACO8
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
myslim ze erytro ma pravdu, aj tu nedaleko TT sa v lete stala nehoda ked neplnolety a bez vodicaku riadili motorku resp. auto na polnej ceste kde sa zrazili pricom boli mrtvy ludia a policia sa vyjadrila k tomu ze vodica auta nemozu stihat z dovodu ze to bolo na polnej ceste ktora nepodlieha pod cestne komunikacie
takze na polnych cestach, letiskach, lesnych cestickach atd. sa moze jazdit aj bez vodickeho opravnenia
-
erytrocyt
VIP
Skupina T ťa oprávňuje viezť poľnohospodárske vozidlá. Ešte to tu kľudne zopakujem aj 8 krát a potom do omrzenia. V lese, na poli, lesnej, poľnej a ceste môžeš jazdiť bez VP.kinjeril napísal:Eryno, skus pohladat v googli nieco o vodicskom preukaze skupiny "T".
Pozemnou komunikáciou sa chápehojko napísal:erytrocyt: Si si isty??? Podla mna je zakon jasne stanoveny a hovori o pozemnych komunikaciach, to su cesty urcene pre motorove a nemotorove vozidla, cyklistov a chodcov, inym slovom dialnice, cesty pre motorove vozidla, cesty prvej, druhej a tretej triedy, rovnako ako lesne cesty
1. diaľnica
2. cesta pre motorové vozidlá
3. cesta 1.triedy
4. cesta 2.triedy
5. cesta 3.triedy.
a táto záležitosť spadá pod
Kód: Vybrať všetko
VYHLÁŠKA
Ministerstva vnútra Slovenskej republiky
č. 225/2004 Z. z. z 29. marca 2004,
ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona Národnej rady Slovenskej republiky
o premávke na pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisovchlapci nehadajte sa tu ci môzete v lese jazdit bez VP alebo nie chodte si ho spravit a mate postarostiach:) ja som mal neska skusky a robili sme test tam plny pocet potom som isiel na jazdu ta bola asi 5 minutova a konstrukciu a parkovisko som ani nerobil lebo mu bola zima a nechcel stat na parkovisku
tak sa teraz tesim zajtra si ho idem dat vybavit 
no to som uz zistil ale mozno by som to stihol este neska vecer ale asi ne lebo dokym on to nahadze do pc tak to bude trvat tak v piatok a hovoril ze nekedy to je za 2 nekedy za 5 dni vybavene ale ze 28. by som to uz mal dostat takze to je pohodka dufam ze mi ho na silvestra hned nezoberu:Dhojko napísal:miso2911: Zajtra predsa nie je strankovy den, takze v piatok a dostanes ho po Vianociach, tak do dvoch tyzdnov
Ked uz tak opakujes 8x,skus pred 9 porozmyslat-ako by to vyzeralo,ak by to bola pravda co tvrdiserytrocyt napísal:Ešte to tu kľudne zopakujem aj 8 krát a potom do omrzenia. V lese, na poli, lesnej, poľnej a ceste môžeš jazdiť bez VP.
1) Motorové vozidlo smie viesť len držiteľ vodičského oprávnenia, ktorého rozsah oprávňuje na vedenie takého motorového vozidla.
(2) Bez príslušného vodičského oprávnenia smie viesť motorové vozidlo len ten, kto sa ho učí viesť v súlade s právnymi predpismi alebo kto sa podrobuje skúške z jeho vedenia, a to len pod dozorom osoby oprávnenej vykonávať výcvik, ktorá má v takých prípadoch primerane povinnosti vodiča motorového vozidla.
Myslim,ze je este jedna vynimka-tykajuca sa situacii ohladom ohrozenia zivota..
Ale inak-myslim,ze zakon hovori o tomto jasne..
-
erytrocyt
VIP
A ja zasa myslím, že z tých zákonov si vytiahol taký miniatúrny výcuc.
Nerozumieš tomu.
To čo si citoval sa vzťahuje na premávku po cestných komunikáciách. T.j. diaľnica, cesta pre motorové vozidlá, cesta 1.,2. a 3.triedy.
Pozri sa sem, cituj si tu zákony a ostaň si sprostý, ok? Dohodneme sa?
Môj otec je policajt vo výslužbe, pred chvíľkou som to s ním konzultoval, takže tíško, ok?
Motorové vozidlo môžeš viezť na lesnej a poľnej ceste, na letisku a pod. A týmto v tejto diskusii končím. Kto chápe ok, kto bude aj tak vehementne tvrdiť svoje, nech ostane dement aj naďalej
Pr. - letisko pre práškovacie lietadlá, obec Hrašovík, okres Košice - okolie. Chlapci sa tam chodia voziť na autách, ľudia z okolia tam chodia učiť svoje deti šoférovať. Policajt príde k vjazdu na letisku a vychádzajúce autá UŽ NA CESTNÚ komunikáciu kontroluje. Ale na letisko ani nezájdu, bolo by to zbytočné, keďže tam šoférovať auto môžeš aj bez VP.
Je to normálna a bežná vec.
Nerozumieš tomu.
To čo si citoval sa vzťahuje na premávku po cestných komunikáciách. T.j. diaľnica, cesta pre motorové vozidlá, cesta 1.,2. a 3.triedy.
Pozri sa sem, cituj si tu zákony a ostaň si sprostý, ok? Dohodneme sa?
Motorové vozidlo môžeš viezť na lesnej a poľnej ceste, na letisku a pod. A týmto v tejto diskusii končím. Kto chápe ok, kto bude aj tak vehementne tvrdiť svoje, nech ostane dement aj naďalej
Pr. - letisko pre práškovacie lietadlá, obec Hrašovík, okres Košice - okolie. Chlapci sa tam chodia voziť na autách, ľudia z okolia tam chodia učiť svoje deti šoférovať. Policajt príde k vjazdu na letisku a vychádzajúce autá UŽ NA CESTNÚ komunikáciu kontroluje. Ale na letisko ani nezájdu, bolo by to zbytočné, keďže tam šoférovať auto môžeš aj bez VP.
Je to normálna a bežná vec.
Pozri,tiez sa nechcem hadat-tiez nemam rad,ked niekto tvrdi silou mocou svoje.Skus si napisat do googla pojem Lesna cesta,pozemna komunikacia..A skus sa opytat nejakeho dopravaka ktory nieje vo vysluzbe(nechcem nijako urazit tvojho otca).
http://wiki.openstreetmap.org/index.php ... ds_tagging-skus si tam najst pojemlesna cesta
Ak chces,ten zakon sem hodim cely-a nenajdes tam na 100% ani len zmienku o niecom takom,co tvrdis Ty.Ja mam zase kamosa instruktora v autoskole
http://wiki.openstreetmap.org/index.php ... ds_tagging-skus si tam najst pojemlesna cesta
Ak chces,ten zakon sem hodim cely-a nenajdes tam na 100% ani len zmienku o niecom takom,co tvrdis Ty.Ja mam zase kamosa instruktora v autoskole
-
erytrocyt
VIP
Mojej matky brat je dopravný policajt - meria na radaroch, je zaujímavé, že ešte snáď nikoho nikto nikdy nezastavil na poľnej cestičke či má vodičský. Otec je policajt-dôchodca , mamin švagor detto, strýkov švagor ... Policajná rodina, dúfam že si rozumieme.
Kamoš je inštruktor, prepáč dudo, poviem na to len toto - zhovievavý
Kamoš je inštruktor, prepáč dudo, poviem na to len toto - zhovievavý
Ja si zase pamatam ako nas neraz nahanali fizli,vsade kde sa len dalo..Alebo sme jazdili domov z diskotek po roznych polnych cestach a par vodicakov padlo..Ty mas ine skusenosti(resp.tvoja rodina)..
To akoze potom mozem jazdit teoreticky po lesnej ceste opity,nakolko sa na nu nevztahuju pravidla cestnej premavky?
Mne je jedno ci tvoj stryko niekoho zastavil,alebo nie...
Ja pisem co tvrdi zakon.A podla zakona spada lesna cesta do pozemnej komunikacie.Ak nevies citat-tvoja vec.
Moj nazor zmenis,ak mi sem hodis zakon ktory sa odvolava na nejaku vynimku,v ktorej sa nasledne pise to co tvrdis.
A fakt sa mi nechce hadat o tom,ze ja mam rodinu,kamosov atd. ..Skusme fakty,aby to malo uroven
To akoze potom mozem jazdit teoreticky po lesnej ceste opity,nakolko sa na nu nevztahuju pravidla cestnej premavky?
Mne je jedno ci tvoj stryko niekoho zastavil,alebo nie...
Ja pisem co tvrdi zakon.A podla zakona spada lesna cesta do pozemnej komunikacie.Ak nevies citat-tvoja vec.
Moj nazor zmenis,ak mi sem hodis zakon ktory sa odvolava na nejaku vynimku,v ktorej sa nasledne pise to co tvrdis.
A fakt sa mi nechce hadat o tom,ze ja mam rodinu,kamosov atd. ..Skusme fakty,aby to malo uroven
erytrocyt napísal:to chceš čísla ich preukazov?
Chcem citaciu zo zakona,v ktorej sa pise to co tvrdis..Ak nejaka taka vynimka existuje,urcite mi das za pravdu,ze v zakone o nej musi byt nejaka zmienka...
\\http://www.bratislavskenoviny.sk/11938/ ... zia-pokuty
tu je nieco o moznosti pokutovania a dokonca odobratia vodicaku za jazdu po lesnej ceste
nie, pokial to urobis tam, kde ten zakon zakon nema ucinnost - zakon hovori o pozemnych verejnych komunikaciach, tvoj osobny majetok nie je verejna komunikacia, teda ak si postavis cestu na tvojom sukromnom pozemku, mozes tam jazdit ako ta napadne.zuzkazuzka napísal:A nie je v zákone náhodou niečo také, že pokiaľ sedí za volantom naštartovaného auta niekto bez VP, tak už je to priestupok voči zákonu?
to iste napr vodic traktoru na poli, moze chlastat kolko chce, policajt mu nic nemoze:) vsetko sa zmeni, ked vojde vozidlom na cestu.
zdravy rozum a realita.dudo02 napísal:enter00-skus ma prosim ta naviest nejakym sposobom na zdroj tvojich tvrdeni.Vdaka.
ZÁKON č. 315/1996 Z. z. z 20. septembra 1996
o premávke na pozemných komunikáciách
Tento zákon upravuje premávku na pozemných komunikáciách /1/ (ďalej len "cestná premávka")....
cesta postavena na tvoje naklady na tvojom pozemku nie je pozemna komunikacia. teda paragraf zakona o povinnosti mat pri vedeni vozidla vodicak tu neplati.
-
Vesper
Professional
Tak podľa mňa ak ten les nie je v tvojom osobnom vlastníctve tak môžeš robiť kkt aj keď podľa erytrocyta by to malo byť v poriadku. Neviem si veľmi dobre predstaviť ako by ťa z takej situácie pustili fízli bez trestuMurphY napísal:no a teraz dajme tomu ze jazdim v lese.. ktory nie je oznaceni ako chraneny les.. a ked tam nahodou len cirou nahodou stretnem policajtov cim sa mozem branit??
-
Mephy
Amateur
aj ked niesi na ceste, trebars niekde na luke, stale nemas opravnenie riadit motorove vozidlo...uz nezalezi kde...MurphY napísal:no a teraz dajme tomu ze jazdim v lese.. ktory nie je oznaceni ako chraneny les.. a ked tam nahodou len cirou nahodou stretnem policajtov cim sa mozem branit??
kym ti nedaju pokutu z ineho dovodu, tak v krajnom pripade zvolia tento