Vodicak
vies to je diskutabilne.. instruktor ma mensiu pravomoc nez policajt..jeden instruktor ti povie tak druhy tak.. to bolo jak s tym ci mozes jazdit bez vodicaka aj ked si ho spravil alebo nemozes..hojko napísal:Pytal som sa dnes chlapika, ktory robi uz 27 rokov instruktora v autoskole a je to pravda, ze na jazde po luke netreba VP.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
MurphY: Ak si spravil vodicak, teda skusky a vodicak este nemas spraveny, tak jazdit nemozem. Ak ta chytia policajti, tak dostanes odklad, v lepsom pripade to dokazes vyhadat a uplatit.
Pokial ide o to, ze si ho zabudnes, tak sa nic nedeje, pretoze policajt si vie behom par sekund overit tvoju totoznost a aj to, ci ti plati vodicsky preukaz. Samozrejme je potrebne od teba slusne jednanie, ze si si ten vodicak zabudol.
Pokial ide o to, ze si ho zabudnes, tak sa nic nedeje, pretoze policajt si vie behom par sekund overit tvoju totoznost a aj to, ci ti plati vodicsky preukaz. Samozrejme je potrebne od teba slusne jednanie, ze si si ten vodicak zabudol.
hej viem.. len nekdo pisal v tejto teme nechce sa mi to hladat ze mu jeden instruktor hovoril ze moze s tym jazdit..inac ked je uz vodicak vo vyrobe tak odklad sa teoreticky neda dat..toto je tiez tak diskutabilne jak s tym jazdenim po lukach a lesnych cestach..hojko napísal:MurphY: Ak si spravil vodicak, teda skusky a vodicak este nemas spraveny, tak jazdit nemozem. Ak ta chytia policajti, tak dostanes odklad, v lepsom pripade to dokazes vyhadat a uplatit.
Zakon este nie je tam kde by sme ho chceli mat..
-
erytrocyt
VIP
Murphy a dudo02- neviem, ale mám taký pocit, že Vám nejde o diskusiu, ale o vehementné tvrdenie svojho aj napriek tomu že sa mýlite.
Už po X-tý krát zopakujem. Ak máš napr.16 a idem ťa na lesnú, poľnú cestičku, či na lúku a pod. učiť šoférovať, nikto mne ani tebe nepovie nič.
Zákony ktoré ste uviedli platia, ale nie na mnou uvedených miestach. Mám otca policajta vo výslužbe, strýka dopraváka s 20 ročnou praxou. Obaja mi povedali to isté. Keď čítam čo píšete je mi prinajmenšom smiešne. Najhoršie je, že si za žiadnu cenu povedať nedáte.
Prajem Vám pekné Vianoce.
Už po X-tý krát zopakujem. Ak máš napr.16 a idem ťa na lesnú, poľnú cestičku, či na lúku a pod. učiť šoférovať, nikto mne ani tebe nepovie nič.
Zákony ktoré ste uviedli platia, ale nie na mnou uvedených miestach. Mám otca policajta vo výslužbe, strýka dopraváka s 20 ročnou praxou. Obaja mi povedali to isté. Keď čítam čo píšete je mi prinajmenšom smiešne. Najhoršie je, že si za žiadnu cenu povedať nedáte.
Prajem Vám pekné Vianoce.
akoze erytrocyt mne o nic nejde.. len ti hovorim ze toto cele je diskutabilne jak s tym.. ja chcem len verit ze ti nic nemozu urobit.. pre mna dobre nakolko mam vodicak len na dve kolesa..nehovor v mnoznom cisle ja som len rad ze si to objasnil..
co sa tyka napr. motokrosovych pretekov po vacsinou z nich su jazdi ktory nemaju 18 a este nemaju ani na vodicak tam by kludne policajti mohli ist a dat fajnovo pokuty to jak s tymi lukami..
co sa tyka napr. motokrosovych pretekov po vacsinou z nich su jazdi ktory nemaju 18 a este nemaju ani na vodicak tam by kludne policajti mohli ist a dat fajnovo pokuty to jak s tymi lukami..
Diskusia bola o tom,ze ako je to ohladom toho zakona.erytrocyt napísal:Murphy a dudo02- neviem, ale mám taký pocit, že Vám nejde o diskusiu, ale o vehementné tvrdenie svojho aj napriek tomu že sa mýlite.
To,ze postih nedostanes ak ucis syna jazdit je pravda..No postih nedostanes aj ak ho ucis napr. na roznych miestach,ktore su urcite pozemnou komunikaciou..Avsak to zalezi od dobrej vole policajta a nie od toho,ze nema pravo tam zasahovat..Takze-nesnaz sa tu dostat niekoho do pozicie za ktorou nestoji..
Ja som diskutoval ohladom jazdy bez vodicaka,pod vplyvom alkoholu.A postihnutelnostou tychto priestupkov.Niektory pisu,ze zakon sem"nedosahuje".Ja si myslim,ze to nie je pravda.A pred ziadnym policajtom(ak by chcel,samozrejme),by nikto s obhajobou typu"toto predsa nie je pozemna komunikacia" neuspel.Tot moj nazor.
A ohladom tych pozemnych komunikacii-ja som sem uz dvakrat odkazoval na STN,v ktorej sa pojem"lesna cesta"zahrna do pozemnych komunikacii.K tomu sa,ale nikto nevyjadril..-tak skus ty Erytrocyt.Je sice pravda,ze pole,luka tam nie je,ale aj tak si nemyslim,ze je to miesto kde"zakon o premavke na pozemnych komunikaciach"nema ucinnost.A ti co tu tvrdite opak,sa len pohravate zo slovickami a zakon si vysvetlujete po svojom.Ale nazabudajte,ze neide o to,ako si zakon vysvetlujete vy,ale ako si ho vysvetluje sudca.
-
axxis
Addict
Vodicak potrebujes podla vyhlasky iba na pozemnych komunikaciach, medzi ktore sa nerataju lesne cesty. Takze ak nemas vodicak a jazdis po lesnej ceste alebo mimo pozemnu komunikaciu please enjoy, neporusujes zakon.hojko napísal:Pytal som sa dnes chlapika, ktory robi uz 27 rokov instruktora v autoskole a je to pravda, ze na jazde po luke netreba VP.
Vodicak moze byt vydany aj v 17-tich v specialnych pripadoch, napr. keby si mal nejake zdravotne postihnutie a chces sa vozit za lekarom, inak plati to co povedal Hojko.TomAss napísal:pocul som dobre ked som pocul ze vodicak (na normal auto) sa da spravit uz v 17-tich ? (viem ze jazdit ale az v 18 ) ...
-
Vesper
Professional
Ak si tažko zdravotne postihnutý tak vodičák si môžeš spraviť a dostať už v 17, tak je to v zákone (síce tak úplne nechápem prečo), ale ak nemáš ŤZP tak získať výnimku je takmer nemožné pýtal som sa na to známeho šéfa autoškoly, pretože som mal podobný problém...TomAss napísal:diki...k tomu zdravotnemu postihnutiu...ako sa to potom dokazuje / vybavuje ? treba mat tzv. "ZTP karticku" alebo staci nejake potvrdenie od lekara ? ....a este by som sa chcel spytat ci sa absolvuje nejaka zrakova prehliadka ? lebo zrakovo natom najlepsie niesom a okuliare nemam...
Čo sa týka zrakovej prehliadky tiež som s tým mal problém nakoľko mám problém s rozoznávaním niektorých farieb. Takže mi obvodná robila ten klasický farbocyt, to som ale samozrejme nezvládol tak ma poslala na očné. A očná doktorka bola veľmi nepríjemná ženská, ktorá stále stresovala, že smola nebude vodičák a tak... A keď mi povedala, že môžem ísť preč, že mi to nenapíše tak som povedal, že odtiaľ nepôjdem kým nebudem mať napísané spôsobilý a tak spravila ešte dáke testy a nakoniec mi to dala
-
inkognitto
Star