Vodicak

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Musel si si rypnut, ze? Mne to je jasne, ved aj ja mam alkohol tester, nie sice nejaky profesionalny a tiez meria v mg/l... Ale ludom je blizsie pouzivat "promile"
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Do 0,3 promile vás každý policajt musí pustiť.
Nafúkaš aj keď si nepil. Stačí zjesť nejaké tabletky, vypiť kvapky proti kašľu a pod.
Pimp_C napísal:.....
prečítaj čo ti napísal enter00. Keď si to prečítaš, prečítaj si to ešte raz, a potom znova. A potom napíš na čo si prišiel, ok?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pytal som sa dnes chlapika, ktory robi uz 27 rokov instruktora v autoskole a je to pravda, ze na jazde po luke netreba VP.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

hojko napísal:Pytal som sa dnes chlapika, ktory robi uz 27 rokov instruktora v autoskole a je to pravda, ze na jazde po luke netreba VP.
velky boss prehovoril, teda koncime :wink:
Btw, prijemne vianoce prajem :D
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Mam kamosa co tvrdi nieco ine-a tiez ma profesiu instruktora.
Ale,pokial to je pravda,co povedal Hojko-ospravedlnujem sa vsetkym zainteresovanym..
:arrow: Stastne a vesele vianoce :) priatelia
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

hojko napísal:Pytal som sa dnes chlapika, ktory robi uz 27 rokov instruktora v autoskole a je to pravda, ze na jazde po luke netreba VP.
vies to je diskutabilne.. instruktor ma mensiu pravomoc nez policajt..jeden instruktor ti povie tak druhy tak.. to bolo jak s tym ci mozes jazdit bez vodicaka aj ked si ho spravil alebo nemozes..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MurphY: Ak si spravil vodicak, teda skusky a vodicak este nemas spraveny, tak jazdit nemozem. Ak ta chytia policajti, tak dostanes odklad, v lepsom pripade to dokazes vyhadat a uplatit.

Pokial ide o to, ze si ho zabudnes, tak sa nic nedeje, pretoze policajt si vie behom par sekund overit tvoju totoznost a aj to, ci ti plati vodicsky preukaz. Samozrejme je potrebne od teba slusne jednanie, ze si si ten vodicak zabudol.
MurphY
Professional
Professional

hojko napísal:MurphY: Ak si spravil vodicak, teda skusky a vodicak este nemas spraveny, tak jazdit nemozem. Ak ta chytia policajti, tak dostanes odklad, v lepsom pripade to dokazes vyhadat a uplatit.

Pokial ide o to, ze si ho zabudnes, tak sa nic nedeje, pretoze policajt si vie behom par sekund overit tvoju totoznost a aj to, ci ti plati vodicsky preukaz. Samozrejme je potrebne od teba slusne jednanie, ze si si ten vodicak zabudol.
hej viem.. len nekdo pisal v tejto teme nechce sa mi to hladat ze mu jeden instruktor hovoril ze moze s tym jazdit..inac ked je uz vodicak vo vyrobe tak odklad sa teoreticky neda dat..toto je tiez tak diskutabilne jak s tym jazdenim po lukach a lesnych cestach..

Zakon este nie je tam kde by sme ho chceli mat..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MurphY: Preco by sa nedal dat odklad??? Proste ti ten vodicak nedaju, pripadne ti ho daju a o sekundu ti ho dned vezmu ;)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Murphy a dudo02- neviem, ale mám taký pocit, že Vám nejde o diskusiu, ale o vehementné tvrdenie svojho aj napriek tomu že sa mýlite.
Už po X-tý krát zopakujem. Ak máš napr.16 a idem ťa na lesnú, poľnú cestičku, či na lúku a pod. učiť šoférovať, nikto mne ani tebe nepovie nič.

Zákony ktoré ste uviedli platia, ale nie na mnou uvedených miestach. Mám otca policajta vo výslužbe, strýka dopraváka s 20 ročnou praxou. Obaja mi povedali to isté. Keď čítam čo píšete je mi prinajmenšom smiešne. Najhoršie je, že si za žiadnu cenu povedať nedáte.
Prajem Vám pekné Vianoce.
MurphY
Professional
Professional

akoze erytrocyt mne o nic nejde.. len ti hovorim ze toto cele je diskutabilne jak s tym.. ja chcem len verit ze ti nic nemozu urobit.. pre mna dobre nakolko mam vodicak len na dve kolesa..nehovor v mnoznom cisle ja som len rad ze si to objasnil..

co sa tyka napr. motokrosovych pretekov po vacsinou z nich su jazdi ktory nemaju 18 a este nemaju ani na vodicak tam by kludne policajti mohli ist a dat fajnovo pokuty to jak s tymi lukami..
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

erytrocyt napísal:Murphy a dudo02- neviem, ale mám taký pocit, že Vám nejde o diskusiu, ale o vehementné tvrdenie svojho aj napriek tomu že sa mýlite.
Už po X-tý krát zopakujem. Ak máš napr.16 a idem ťa na lesnú, poľnú cestičku, či na lúku a pod. učiť šoférovať, nikto mne ani tebe nepovie nič.
Diskusia bola o tom,ze ako je to ohladom toho zakona.

To,ze postih nedostanes ak ucis syna jazdit je pravda..No postih nedostanes aj ak ho ucis napr. na roznych miestach,ktore su urcite pozemnou komunikaciou..Avsak to zalezi od dobrej vole policajta a nie od toho,ze nema pravo tam zasahovat..Takze-nesnaz sa tu dostat niekoho do pozicie za ktorou nestoji..

Ja som diskutoval ohladom jazdy bez vodicaka,pod vplyvom alkoholu.A postihnutelnostou tychto priestupkov.Niektory pisu,ze zakon sem"nedosahuje".Ja si myslim,ze to nie je pravda.A pred ziadnym policajtom(ak by chcel,samozrejme),by nikto s obhajobou typu"toto predsa nie je pozemna komunikacia" neuspel.Tot moj nazor.

A ohladom tych pozemnych komunikacii-ja som sem uz dvakrat odkazoval na STN,v ktorej sa pojem"lesna cesta"zahrna do pozemnych komunikacii.K tomu sa,ale nikto nevyjadril..-tak skus ty Erytrocyt.Je sice pravda,ze pole,luka tam nie je,ale aj tak si nemyslim,ze je to miesto kde"zakon o premavke na pozemnych komunikaciach"nema ucinnost.A ti co tu tvrdite opak,sa len pohravate zo slovickami a zakon si vysvetlujete po svojom.Ale nazabudajte,ze neide o to,ako si zakon vysvetlujete vy,ale ako si ho vysvetluje sudca.
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

pocul som dobre ked som pocul ze vodicak (na normal auto) sa da spravit uz v 17-tich ? (viem ze jazdit ale az v 18 ) ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

TomAss: Vodicak mozes zacat robit ked mas 17, avsak skusky a vydanie vodicaku mozes absolvovat az ked budes mat 18.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Vodicak potrebujes podla vyhlasky iba na pozemnych komunikaciach, medzi ktore sa nerataju lesne cesty. Takze ak nemas vodicak a jazdis po lesnej ceste alebo mimo pozemnu komunikaciu please enjoy, neporusujes zakon.
TomAss napísal:pocul som dobre ked som pocul ze vodicak (na normal auto) sa da spravit uz v 17-tich ? (viem ze jazdit ale az v 18 ) ...
Vodicak moze byt vydany aj v 17-tich v specialnych pripadoch, napr. keby si mal nejake zdravotne postihnutie a chces sa vozit za lekarom, inak plati to co povedal Hojko.
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

diki...k tomu zdravotnemu postihnutiu...ako sa to potom dokazuje / vybavuje ? treba mat tzv. "ZTP karticku" alebo staci nejake potvrdenie od lekara ? ....a este by som sa chcel spytat ci sa absolvuje nejaka zrakova prehliadka ? lebo zrakovo natom najlepsie niesom a okuliare nemam... :?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

No ked sa prihlasujes na Autoskolu tak im musis doniest aj Potvrdenie od lekara o Zdravotnej sposobilosti riadit osobne vozidlo ...
Tam ti obvodna lekarka spravi Komplexne vysetrenie (aj vysetrenie zraku)
Az potom ti podpise papier a az potom mozes ist robit autoskolu ...
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

TomAss napísal:diki...k tomu zdravotnemu postihnutiu...ako sa to potom dokazuje / vybavuje ? treba mat tzv. "ZTP karticku" alebo staci nejake potvrdenie od lekara ? ....a este by som sa chcel spytat ci sa absolvuje nejaka zrakova prehliadka ? lebo zrakovo natom najlepsie niesom a okuliare nemam... :?
Ak si tažko zdravotne postihnutý tak vodičák si môžeš spraviť a dostať už v 17, tak je to v zákone (síce tak úplne nechápem prečo), ale ak nemáš ŤZP tak získať výnimku je takmer nemožné pýtal som sa na to známeho šéfa autoškoly, pretože som mal podobný problém...
Čo sa týka zrakovej prehliadky tiež som s tým mal problém nakoľko mám problém s rozoznávaním niektorých farieb. Takže mi obvodná robila ten klasický farbocyt, to som ale samozrejme nezvládol tak ma poslala na očné. A očná doktorka bola veľmi nepríjemná ženská, ktorá stále stresovala, že smola nebude vodičák a tak... A keď mi povedala, že môžem ísť preč, že mi to nenapíše tak som povedal, že odtiaľ nepôjdem kým nebudem mať napísané spôsobilý a tak spravila ešte dáke testy a nakoniec mi to dala 8)
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa M@rt1n »

uzivaj Ginko Prim ad WALMARK :wink: sice nefim ci to pomoze :?
inkognitto
Star
Star

Príspevok od používateľa inkognitto »

VAZENI, DNES SOM MAL USPESNU SKUSKUUUU :aasmile3: :smt043 :smt009
zajtra sa idem skenovat JUCHUUU :D
Napísať odpoveď