Jesus camp part II? Je toto normalne?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
JCM01
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa JCM01 »

Jeremy napísal:to violator moja matka ma 8000cisteho ato maka ako vol...tot na to...
No to je pekne...Tak potom sa da kludne povedat ze aj ucitelia si nezasluzia taky plat lebo nemaka ako vol...
Inac ked si dobre pamatam tak take nieco bolo aj v Borat-ovi..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ViRuS napísal:myslim ze je to tzv. dar jazykov ... pise sa o tom v biblii a je to nieco ako ze sa modlis inym jazykov, ktoremu ani nerozumies, proste to z teba vychadza. potom existuje aj dar vykladu jazykov (alebo ako sa to vola) - teda tomu aj rozumies, resp. rozumies niekomu kto sa takto modli.
imho zaujimavy ukaz
IMNSHO toto nemá s darom jazykov nič. Aj keď možno chcú aby to tak vyzeralo.
kachna
King
King

Príspevok od používateľa kachna »

aj sa mi pacilo jak to dievca hovorilo ako sa ma spravne chovat v kostole :)
blaydy-036
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa blaydy-036 »

Neviem cim to je zauzivane, ze sa vzdy v suvislosti s vierou dostanu na toto forum len ociernujuce temy. :D
D30RU5
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa D30RU5 »

no mala reakcia na Jina a jeho potrebu mat v stredoveku cirkev, teda y a prve krestania vztalcili a znicli kopec "pohanskych" nabozesnistiev, ktore urcite vyvsetlovali dost veci(to k tomu above)

cirkev v stredoveku manipulovala a utlacal ludi IMHO(palenie bosoriek, kacirov, Modli sa a pracuj) brutalne zneuzivala svoju moc...

k tym knazom, vazne sa maju podla mna dobre, sak co , to ze sa nemozu zenita pod. si vybrali sami cize v podstate nemaju ziadne obmedzenia....

k videu, po celom svete su taketo sektz, niekde vacsie niekde mensie, mozno aj vkazdom nabozenstvenajst takuto radikalnu odnoz...len ako tu uz bolo spomenute nasa kultura bere krestanstvo ako tu spravnu cestu, bez takychto zlych prvkov tak preto je to take "sokujuce" pre podaktorych
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

blaydy-036 napísal:Neviem cim to je zauzivane, ze sa vzdy v suvislosti s vierou dostanu na toto forum len ociernujuce temy. :D
nie s vierou neodsudzujem vieru ale CIRKEV , veky rozdiel
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

ako keby ste nevedeli, že náboženstvá su vsetkz o tom istom. odlišuju sa maličkostami a každé o sebe tvrdí, že je to najlepšie. pritom je to všetko jeden hnus.
blaydy-036
Light Expert
Light Expert

Sepiroth napísal:ako keby ste nevedeli, že náboženstvá su vsetkz o tom istom. odlišuju sa maličkostami a každé o sebe tvrdí, že je to najlepšie. pritom je to všetko jeden hnus.
Vacsina filozofii z ktorych nabozenstva vychadzaju urcite hnus nie je. :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pomerne zaujimava diskusia sa tu rozprudila, pridam i ja svoj OT... :D
krestanstvo a vojny: stredoveka "krestanska" CIRKEV. Kto sa aspon trosku uprimne zamyslal nad filozofiou krestanstva tak pochopil ze krestanstvo ako take vojny zasadne odmieta (narozdiel od islamu...ale to by bola dlha diskusia...). Inac preco ked sa pomysli na vojny kazdemu napadne prave krestanstvo? Preco nie hinduizmus? Alebo sintoizmus? Ved v indii sa ludia mlatili hlava nehlava, bhagavad-gita, mahabharatha je plna vojnovych opisov, vojnu schvaluje...ale nikomu to nevadi, za vsetky vojny moze krestanstvo... Ze v japonsku bola kasta samurajov slepo poslusnych na smrt svojim panom, nikomu nevadi. Dalsi priklad mozu byt vyvrazdovania kmenov v afrike navzajom medzi sebou lebo su inej viery, dnesne moslimske kriziacke vypravy...

este raz opakujem ze krestanstvo ako filozofia je vyznavanie mieru a pokojnej cesty.
Nesuhlasim aby sa cirkev starala do politickych veci, viera je kazdeho osobnou vecou, no nie len krestanska cirkev ma toho vela za usami... pevne verim, ze VSETKY krestanske cirkvi svoj stredovek uz prekonali a su dalej...

pardon, ale niekto v tejto diskusii musi krestanstvo i branit... :)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

blaydy-036 napísal:Vacsina filozofii z ktorych nabozenstva vychadzaju urcite hnus nie je. :wink:
filozofií? filozofia je bohužiaľ v každom náboženstve iba doplnkom ktorý bolo potrebné dotvoriť, no každé sa zakladá najmä na obraznom chápaní nadprirodzeného. Hlupáci si vymysleli rozprávky, hlupákov bolo viac ako intelektuálov a intelektuáli podlahli mase. Ale bolo by pod ich uroven, keby mali veriť rozprávkam, tak im dali dáky hlbší zmysel. aký? obranu slabých, neschopných, nihilizáciu prirodzených hodnôt a ich náhradu za to, čoho mali chudáci vždy dostatok: bieda, skromnosť ako najväčšie cnosti.
Kde, povedz mi, kde by sme žili, keby každý žil podľa tých zásad, keby ludia vo svojom hlbokom vnútri sami nekonali a nerobili inak, než im kázalo náboženstvo? Pretože v hlbke duse kazdý človek cíti, že náboženstvo úproste nieje v sulade s jeho prirodzeným prirodným JA.
Keby sme všetci boli takí a konali ako káže náboženstvo, žili by sme doteraz vo vlôastných hovnách niekde v pravekej jaskyni.
A je uplne jedno o ktorom náboženstve hovoríme, pretože to platí pre vsetky.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Sepiroth napísal:filozofií? filozofia je bohužiaľ v každom náboženstve iba doplnkom ktorý bolo potrebné dotvoriť, no každé sa zakladá najmä na obraznom chápaní nadprirodzeného. Hlupáci si vymysleli rozprávky, hlupákov bolo viac ako intelektuálov a intelektuáli podlahli mase. Ale bolo by pod ich uroven, keby mali veriť rozprávkam, tak im dali dáky hlbší zmysel. aký? obranu slabých, neschopných, nihilizáciu prirodzených hodnôt a ich náhradu za to, čoho mali chudáci vždy dostatok: bieda, skromnosť ako najväčšie cnosti.
Kde, povedz mi, kde by sme žili, keby každý žil podľa tých zásad, keby ludia vo svojom hlbokom vnútri sami nekonali a nerobili inak, než im kázalo náboženstvo? Pretože v hlbke duse kazdý človek cíti, že náboženstvo úproste nieje v sulade s jeho prirodzeným prirodným JA.
Keby sme všetci boli takí a konali ako káže náboženstvo, žili by sme doteraz vo vlôastných hovnách niekde v pravekej jaskyni.
A je uplne jedno o ktorom náboženstve hovoríme, pretože to platí pre vsetky.
Dovolil by som si nesuhlasit. Prave keby sme zili podla "prirodneho JA" tak by sme skoncili tak, ze by sme sa asi pokial mozno pozabijali ak by to bolo mozne skrz potrebu prezitia... tzn zvierata.

Prave nabozenstvo je to co odlisuje cloveka od zvierata - ano, aj to tvoje nabozenstvo. A nehovor ze ziadne nemas. Lebo mas.

Stoporko: K+
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Vsedky nabozensta su o jednom a tom istom to je pravda, ale preco asi?
Su ludia ktory nieco chcu pre svet urobit, a velmi opatrne pisem: spravim nabozenstvo. Nabozenstvo ze ludia budu v nieco verit, a bude ich to aspon trochu odvadzat od kazdodenneho zivota, alebo problemov, a budu chciet zit cestne a bez "hriechov". Krestanstvo je zalozene na laske a odpustani, zato ze par ludi cez to chcelo zarobit a podrobit si svet nedavajte za vinu Krestanstvu...
A potom su taky ludia co nic nerobia sedia doma a pindaju na vsedko :)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Fabo napísal:Dovolil by som si nesuhlasit. Prave keby sme zili podla "prirodneho JA" tak by sme skoncili tak, ze by sme sa asi pokial mozno pozabijali ak by to bolo mozne skrz potrebu prezitia... tzn zvierata.

Prave nabozenstvo je to co odlisuje cloveka od zvierata - ano, aj to tvoje nabozenstvo. A nehovor ze ziadne nemas. Lebo mas.

Stoporko: K+
mojim "náboženstvom" je vuiera v človeka v seba samého. Nepotrebujem žiadneho boha ktorému by som sa mal klaňať, slávim slobodu, načo mi je otrokár...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Sepiroth napísal:mojim "náboženstvom" je vuiera v človeka v seba samého. Nepotrebujem žiadneho boha ktorému by som sa mal klaňať, slávim slobodu, načo mi je otrokár...
kazdemu co jeho jest :) hmm...niesme uz mierne mimo temy? :D
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

Sak to nie je normalne to hranici s posadnutostou a to uz su vymetenci
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mozu si zato sami, extremne sa nudia, a chcu bojovat proti priseram z filmov a knih, nech sa paci :D
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Sepiroth napísal:Hlupáci si vymysleli rozprávky, hlupákov bolo viac ako intelektuálov a intelektuáli podlahli mase.
Povedal by som skôr že intelektuáli tej doby ktorých bolo menej si vymysleli tieto rozprávky aby hlupáci mali čomu veriť :wink:
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Vesper napísal:Povedal by som skôr že intelektuáli tej doby ktorých bolo menej si vymysleli tieto rozprávky aby hlupáci mali čomu veriť :wink:
a aby ich mali čím ovlôádať-alebo. princíp zostáva rovnaký.
blaydy-036
Light Expert
Light Expert

Sepiroth napísal:filozofií? filozofia je bohužiaľ v každom náboženstve iba doplnkom ktorý bolo potrebné dotvoriť, no každé sa zakladá najmä na obraznom chápaní nadprirodzeného. .
Prave filozofia, s ktorou prisiel J.K pred 2000 rokmi je zakladnym kamenom krestanskeho nabozenstva.
Sepiroth napísal:Ale bolo by pod ich uroven, keby mali veriť rozprávkam, tak im dali dáky hlbší zmysel. aký? obranu slabých, neschopných, nihilizáciu prirodzených hodnôt.
Definuj mi cloveka ktory je slaby prosim ta. Mam v mojom okoli moznost kontaktu s veriacimi ludmi, a ani o jednom si nedovolim tvrdit ze je slaby alebo neschopny, prave naopak. Akurat to nie su sebecke egoisticke hovada ako niektori. Neviem ci existuju v tomto svete prirodzene hodnoty, ale ak aj ano, ludstvo podla nich uz davno pred prichodom prvych dnesnych nabozenstiev nezilo.
Sepiroth napísal:povedz mi, kde by sme žili, keby každý žil podľa tých zásad, keby ludia vo svojom hlbokom vnútri sami nekonali a nerobili inak, než im kázalo náboženstvo?
Ziadne nabozenstvo nezakazuje rozvijat ludske poznatky a myslenie. Skor by sme si mali polozit otazku AKO by sme zili?
Sepiroth napísal:Keby sme všetci boli takí a konali ako káže náboženstvo, žili by sme doteraz vo vlôastných hovnách niekde v pravekej jaskyni.?
Vo vlastnych hovnach zilo a zije ludstvo uz cele starocia, a prave ucenie J.K prislo tieto hovna odstranit. A ak by som mohol odist zit do jaskyne, kde by vladla spravodlivost a mohol by som tam byt s cestnymi ludmi na ktorych mi zalezi, nevaham ani sekundu.
Sepiroth napísal:mojim "náboženstvom" je vuiera v človeka v seba samého. Nepotrebujem žiadneho boha ktorému by som sa mal klaňať, slávim slobodu, načo mi je otrokár....
Ja presne tak isto verim v seba sameho, a to vobec neznamena, ze by som nemohol byt krestan a uznavat hodnoty krestanskeho ucenia. :wink:
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

tro co píšeš znamená jediné- že si jeden z tých, ktorí si vyberajú tu akusi tretiu cestu, avšak to je čísté pokrytectvo. Bud niečo beriem, alebo nie, a koniec. Ak som kresťan tak chodím do kostola, počúvam farára, verím v boha a všetky cirkevné dogmy, striktne dodržiavam prikázania, bojujem za to, za čo bojuje cirkev...
niečo také, že som kresťan, ale nesuhlasim s tým, tým a hentým, alebo som kresťan verím v boha ale nie v cirkev-to je iba pokrytectvo a hluposť. prečo si teda krasťan ked zmýšĺaš takto? Pretože rodičia ťa učili, že si kresťan tak to o sebe stále vyhlasuješ, i keď už podľa toho dávno nežiješ.
dalej k filozofii Ježiša Nazaretského - ja vidím iba základné prvky ktoré majú spoločné všetky náboženstvá, ked čítam sväté písmo. Zvyšok, čo vidím, je dielom prepisovateĺov, koncilov, uprav, vidím 4 zrejme najvhodnejšie evanjeliá z tisícov... povedz mi teda, čo je filozofia J.N? existuje iba teológia Kresťanstva, nie filozofia. Filozofia a teológia sa totiž NIKDY nemali radi. A bola to teológia kto ovládol masy a z filozofie si robil slúžku, ak sa ju priamo nesnažil zlikvidovať a vyhladiť.
Napísať odpoveď