Sepiroth napísal:filozofií? filozofia je bohužiaľ v každom náboženstve iba doplnkom ktorý bolo potrebné dotvoriť, no každé sa zakladá najmä na obraznom chápaní nadprirodzeného. .
Prave filozofia, s ktorou prisiel J.K pred 2000 rokmi je zakladnym kamenom krestanskeho nabozenstva.
Sepiroth napísal:Ale bolo by pod ich uroven, keby mali veriť rozprávkam, tak im dali dáky hlbší zmysel. aký? obranu slabých, neschopných, nihilizáciu prirodzených hodnôt.
Definuj mi cloveka ktory je slaby prosim ta. Mam v mojom okoli moznost kontaktu s veriacimi ludmi, a ani o jednom si nedovolim tvrdit ze je slaby alebo neschopny, prave naopak. Akurat to nie su sebecke egoisticke hovada ako niektori. Neviem ci existuju v tomto svete prirodzene hodnoty, ale ak aj ano, ludstvo podla nich uz davno pred prichodom prvych dnesnych nabozenstiev nezilo.
Sepiroth napísal:povedz mi, kde by sme žili, keby každý žil podľa tých zásad, keby ludia vo svojom hlbokom vnútri sami nekonali a nerobili inak, než im kázalo náboženstvo?
Ziadne nabozenstvo nezakazuje rozvijat ludske poznatky a myslenie. Skor by sme si mali polozit otazku AKO by sme zili?
Sepiroth napísal:Keby sme všetci boli takí a konali ako káže náboženstvo, žili by sme doteraz vo vlôastných hovnách niekde v pravekej jaskyni.?
Vo vlastnych hovnach zilo a zije ludstvo uz cele starocia, a prave ucenie J.K prislo tieto hovna odstranit. A ak by som mohol odist zit do jaskyne, kde by vladla spravodlivost a mohol by som tam byt s cestnymi ludmi na ktorych mi zalezi, nevaham ani sekundu.
Sepiroth napísal:mojim "náboženstvom" je vuiera v človeka v seba samého. Nepotrebujem žiadneho boha ktorému by som sa mal klaňať, slávim slobodu, načo mi je otrokár....
Ja presne tak isto verim v seba sameho, a to vobec neznamena, ze by som nemohol byt krestan a uznavat hodnoty krestanskeho ucenia.