nordkapp_pb napísal:no neviem neviem .. skor verim tomu prvemu ..lebo asi pred dvoma rokmi sa to kupovalo za cca 500-600 korun ..a bolo ich tam mozno 6 ...
... asi zalezi od triedy, druhu, konkretnehu typu, zlozitosti efektu->konstrukcie, kvality a predajneho miesta
Ano v tescu,carfoure v pohode...199SK stoji 12KS je to normalna velkost,to su tie co su vsetky krabice rovnake z nutra len to ma iny nazov napr Mafian atd... aj ked tento rok stali vacsinov 249,- ale dali sa zohnat aj za 199,-
pishta napísal:Ano v tescu,carfoure v pohode...199SK stoji 12KS je to normalna velkost,to su tie co su vsetky krabice rovnake z nutra len to ma iny nazov napr Mafian atd... aj ked tento rok stali vacsinov 249,- ale dali sa zohnat aj za 199,-
mi-chau napísal:Mne cela tato zalezitost pride trochu blba, nechcem sa nikoho dotkunut ale pozerat sa ako moje peniaze vyletia 50m do vysky a vybuchnu, chvilku svietia potom zhasnu - to je trochu neromanticka zalezitost na silvestra.
Mno vies, takto keby sme uvazovali, tak by sme zle dopadli. (naco nam je alkohol?)
byvali casy, ked som si kupoval vselijake raketky a rozoberal ich a upravoval ich vlastnosti atd. teraz si radsej kupim nieco rozumnejsie za tu velku palku, co stoji dnes pyrotechnika...
Podla mna ohnostroj a nejaky ten pekny vybuch proste patri k silvestru. Ale sam nic nekupujem, racej si kupim kvalitnejsiu flasu a pozriem sa na ohnostroj nejakeho ozembucha ktory zanho vyvalil celu vyplatu
Sepiroth napísal:nemal som päsť zovretú, normálne som ju držal medzi prstami ako keď ju hádžeš, a vysvetlil som to. mega je dutý šúľok z hrubého tvrdého papiera, z jednej strany zapchatý plastom alebo sadrou, z druhej je síra. podstata je v tom, že je tam menej pušného prachu, no narobí to väčší rachot, pretože papier sa neroztrhne a energia uvoľnená pri výbuchu sa uvoľní vystrelením z otvorom toho šuľku.
ja viem ako funguje mega ..lenze tam je taky otras a sleha ze podla mna by si aspon ohluchol ...ja som polozil megu na jednu tabulu s nazvom firmy a odtrhlo ju ...oddrbal ju len ten otras ziadny vybuch ..konce isli takisto prec ...ale tak nehadam sa ..mne sa to este nastastie nestalo
hmm rakety alebo tie gule co sa nabijaju do takej trubice a vystreluju musia byt kazdy rok ...potom zboznujem cibulky a nenavidim piraty...raz mi to buchlo v ruke a mal som z toho nemale problemy a o ruke 1,5 mesiaca v obvazoch ani nehovorim
Je iné keď sa pozeráte na ohňostroj odpálený niekym iným alebo niekoho iného a váš..
Každý rok si doprajem nejakú tu malú zbierku z Lídla do 20€ tento rok bolo poslabšie tak len za 10€ nejaké tie kompakty dve rakety par bombíkov a hotovo hneď mam lepšiu náladu a ruky od pušného prachu
Hm prvý rok čo som bol na silvestra v meste a už sa hneď aj stala dosť nepríjemná príhoda. Jednému chlapíkovi z vedľajšej bytovky odtrhlo ruku až po lakeť. Vraj to mal vlastné výrobky ale neviem nieje to dôveryhodný zdroj No ale v každom prípade nechcel by som to zažiť...
Pirátov som hádzal, keď som bol decko. Teraz ma to nezaujíma a sú to podľa mňa zbytočne vyhodené peniaze. A fakt mi hlave neberie, prečo má starý 40-ročný chlap potrebu [a ešte podomácky(!)] vyrábať nejaké výbušniny a petardy. To fakt nie je normálne a takto to končieva.