USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dizzy
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dizzy »

p4ra napísal:Cerstvy priklad je zbytocne a bezdovodne zbita novinarka z Polska kazaskeho povodu. Ale z toho nerobime halo, ze?
ten pripad je cerstvy mozno u vas v new castles :roll:
p4ra napísal:berynatorko, bola zbita. To, ze nasa policia, na cele s ministrom tejto komunistickej vlady sa bojia to priznat je vec dalsia
nefetuj
http://spravy.pravda.sk/koalicia-olutov ... domace_p23
http://www.bleskovky.sk/cl/10/183234/Se ... -o-funkciu
http://dnes.atlas.sk/z-domova/147231/ka ... narku-luto
http://www.sme.sk/c/3600054/Kalinak-sa- ... dlnil.html
http://www.sprievodcaslovenskom.sk/inde ... &pl=obcesk
na to co je na tom videu zo statov sa pripad hentej hysterickej puce zdaleka nechyta.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Dizzy, a co si cakal, ze Kalinak povie? Jasne, stalo sa to. A zasluzila si? Sa preber. A neviem, co pleties Nove Zamky s celou temou.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

p4ra napísal: To, ze nasa policia blablablabla zvasty
sry za OT ale: tvoja policia to urcite nieje...
a k teme: u nas su skor zvykom havarie opitych policajtov :lol: ale urcite to neni zdaleka tak zle ako v USA. u nas nemam zatial zle skusenosti s policiou takze... (ale zdoraznujem zatial)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

SchYzo, poje*** sa so svojim nacionalizmom. Mam slovenske obcianstvo, hovorim aj pisem od teba po slovensky asi o 100% lepsie, tak sa tu nehraj na hejSlovaka. A ked nieco na mna chces, tak k teme.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

SchYzo napísal:sry za OT ale: tvoja policia to urcite nieje...
a k teme: u nas su skor zvykom havarie opitych policajtov :lol: ale urcite to neni zdaleka tak zle ako v USA. u nas nemam zatial zle skusenosti s policiou takze... (ale zdoraznujem zatial)
co to tu pises za zvasty? ty mas vazne riadnu schyzu...
co urcite nie je tak zle ako v USA? ako dlho si zil v USA, ze mozes porovnavat? mas osobne zle skusenosti s americkou policiou?
mam kopec znamych, ktori ziju v statoch, sestra zije v USA uz 5 rok a nikto tam s policiou ziadne zle skusenosti nemal..
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:SchYzo, poje*** sa so svojim nacionalizmom. Mam slovenske obcianstvo, hovorim aj pisem od teba po slovensky asi o 100% lepsie, tak sa tu nehraj na hejSlovaka. A ked nieco na mna chces, tak k teme.
hej v jednej teme na nas pi*ujes aki sme zavistlivi lenivi apod a tu zrazu nasa policia je aj tvojou....ty sa poje*** si obycajny pokrytec

pre Key5atd:no tak mozno som nebol celkom objektivny...porovnavam len z pocutia a pod...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

SchYzo napísal:hej v jednej teme na nas pi*ujes aki sme zavistlivi lenivi apod a tu zrazu nasa policia je aj tvojou....ty sa poje*** si obycajny pokrytec

pre Key5atd:no tak mozno som nebol celkom objektivny...porovnavam len z pocutia a pod...
Samozrejme a velmi rad to zopakujem este raz, drviva vacsina Slovakov su zavistlive a lenive kur*y. Konieckoncov, mnohi to hovorite sami o sebe (vychadzajuc zo slov mne najblizsich slovenskych kamaratov, ktori sa takto vyjadruju o Slovakoch). Pokial platim dane a poctivo pracujem v tejto krajine, ta policia je rovnako moja, ako aj tvoja. Takze este raz, si somar a nesnaz sa ma prestat, na to si este malicky.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

p4ra napísal:Samozrejme a velmi rad to zopakujem este raz, drviva vacsina Slovakov su zavistlive a lenive kur*y.
tak toto si " kapku " prehnal, priyebáva Ti?
sám si kur*a ty ko*ot
Nieje nič krajšie ako keď Ti nejaký privandrovalec začne rozprávať, ako on vie skutočnú pravdu o národe...
p4ra napísal:(vychadzajuc zo slov mne najblizsich slovenskych kamaratov, ktori sa takto vyjadruju o Slovakoch).
tak toto je veru poriadny argument, omg zbytočne sa vyjadrovať...

k-
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

vedci uz davno zistili, ze prislusnost k narodu nijak neovplyvnuje vlastnosti/crty daneho cloveka. takze p4ra napisal sprostost :) ... na druhej strane je pravda, ze cloveka, ktory obvini cloveka inej narodnosti, kt. zije u nas, ze policia nie je jeho, nemozno nazvat inak nez zakomplexovanym xenofobom :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

akokolvek... p4ra sa nam meni na Lesa s tym jeho pohladom na slovač :roll:
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

p4ra napísal:Samozrejme a velmi rad to zopakujem este raz, drviva vacsina Slovakov su zavistlive a lenive kur*y. Konieckoncov, mnohi to hovorite sami o sebe (vychadzajuc zo slov mne najblizsich slovenskych kamaratov, ktori sa takto vyjadruju o Slovakoch). Pokial platim dane a poctivo pracujem v tejto krajine, ta policia je rovnako moja, ako aj tvoja. Takze este raz, si somar a nesnaz sa ma prestat, na to si este malicky.
teba prestat nechcem nestojis mi za to si len pokrytecky blbecek ktory na nas nadava ze sme zavistlivi a lenivi ale nabalit sa tu to uz hej co? ja si o chorvatoch nemyslim nic zle bol som tam posledne leto vacsina z nich su mili ludia...asi preto si odtial odisiel lebo sa tam nehodis...a za ten vyrok o kur****, nepraj si ma stretnut na ulici...ukazem ti kto je tu kur*a
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Prestante flameovat, inak zacnu lietat basy!

Ad p4ra - myslel som si, ze si sa uz akosi unormalnil, ale som sa mylil. Perlis cim dalej, tym viac.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

tak ako sa para moze vyjadrovat o slovakoch(kedze tu zije)nema drviva vacsina z diskutujucich pravo vyjadrovat sa o americanoch(kedze ameriku videli jedine tak v krok za krokom) :)
este sa vratim k tym policajtom: aky je pomer v pocte obyvatelov sr a usa a aky je nepomer v kiksoch policie na slovensku a v amerike?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Nadávajte na politikov, policajtov, železničiarov, nadavajte orechom alebo hrozienkam v čokoláde len si nenadávajte navzájom. To platí hlavne pre dvojicu SchYzo-p4ra

Key5ers0ze nejak som nečítal celú tému, iba posledné strany kôli reportu na vulgarizmy. No na tvoj príspevok chcem reagovať aj ak to bude ot. Ľudia v USA sú omnoho lenivší ako slovací. Bol som v USA tak nie som jeden z tej skupiny ktorú opisuješ. Tam robia prácu čo u nás zvláda jeden človek 3-5 ľudia. Ako príklad:
prídeš do reštaurácie na slovensku: sadneš si, príde servírka a u nej si objednáš. Väčšinou rovnaká osoba ti donesie jedlo, aj jej zaplatíš a keď odídeš tak uprace.
prídeš do reštiky v USA: hosteska ťa usadí (lebo ty asi sám nevieš nájsť prázdy stôl). Príde servírka a objednáš si. Potom príde foodrunner a donesie jedlo. Nakoniec príde busser a odnesie špinavý príbor a taniere.

Ide o bežnú reštiku s kapacitou okolo 10 stolov. A takto to funguje úúúplne v každej jednej reštaurácii

... a to bol len príklad, v iných prácach je to rovnaké. Ja som tam robil 16 a vôbec som z roboty nebol unavený (bol som unavený len z málo spánku). U nás keby ťahám 16 tak po dvoch dňoch by som určite dával v jednej práci výpoveď.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

audiotrack-vidis, tvoj nazor absolutne respektujem, kedze si tam bol..ale dovolim si zaoponovat: pracujem v restike v Irsku(co je krajina v mnohych smeroch podobna Amerike), pracoval som v restikach na Slovensku, v restike v Irsku nas niekedy na smene robi aj 10 ludi-casnikov, na Slovensku sme boli tak maximalne 4(v restauracii na Slovensku chodilo na zavodne stravovanie okolo 200 ludi)..v IE pracujem v podstate podobnym systemom ako si opisal v tvojom prispevku ty, cize runner, food, drinks a ak mi niekto povie, ze tymto systemom pracujeme preto, ze sme lenivi tak sa trosku urazim :wink: citim to teraz, ked pridem do celkom posh restauracie na slovensku a casnik si ma vsima do momentu kym mi nedonesie hlavne jedlo(dalej uz na mna nema cas)..kdezto v IE si host sadne, niekto mu da jedalny listok, zatial sa objednaju drinky, kym donesiem drinky host ma dost casu vybrat si hlavne jedlo(na slovensku si vzdy vyberiem halusky, kedze vidim, ze casnik by uz aj najradsej siel objednat dalsi stol :) )po skonzumovani hlavneho sa pekne opytam na kavicku, dezert(samozrejme za hostom pridem pocas konzumacie hlavneho jedla opytat sa ci je vsetko v poriadku-pocas doby co som pracoval na Slovensku som to nespravil ani raz-nie preto, ze by som to nechcel spravit, ale preto, lebo som na to absolutne nemal cas)..
urcite to nie je o lenivosti, pretoze sa v IE narobim ako kon, ide o to, ze Slovak radsej (ne)zaplati troch casnikov(tema mzdy: v IE nemam dovod hosti klamat na jednom centilitri palenky ako sa to bezne robi u nas na Slovensku), v IE a v Amerike radsej zaplatia casnikov osmych, ale vrati sa im to pretoze zakaznik sa tam vrati rad...

///inac tak to je na celom svete, nie len v Amerike, v Irsku...to len na Slovensku beru casnikov ako otrokov, srat na to, ze som 5rokov studoval, ked nemam moznost prejavit sa a praca v takych podmienkach skor pripomina pasovu vyrobu vo fabrike
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v usa maju carhop, foodrunner a busser paycheck založený na tipsoch. tak lietajú jak šarkani a tiež sa ťa pýtajú či ti chutí, či si dáš ešte niečo atď...
A samozrejme vo velkých reštikách majú kopu roboty, ja som ale opisoval malú reštauráciu.
No možno teda tá reštika nebola dobrý príklad, alebo je to v írsku o inom.. ale fakt som mal dojem že američania sú lenivý
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

audiotrack napísal:Nadávajte na politikov, policajtov, železničiarov, nadavajte orechom alebo hrozienkam v čokoláde len si nenadávajte navzájom. To platí hlavne pre dvojicu SchYzo-p4ra

Key5ers0ze nejak som nečítal celú tému, iba posledné strany kôli reportu na vulgarizmy. No na tvoj príspevok chcem reagovať aj ak to bude ot. Ľudia v USA sú omnoho lenivší ako slovací. Bol som v USA tak nie som jeden z tej skupiny ktorú opisuješ. Tam robia prácu čo u nás zvláda jeden človek 3-5 ľudia. Ako príklad:
prídeš do reštaurácie na slovensku: sadneš si, príde servírka a u nej si objednáš. Väčšinou rovnaká osoba ti donesie jedlo, aj jej zaplatíš a keď odídeš tak uprace.
prídeš do reštiky v USA: hosteska ťa usadí (lebo ty asi sám nevieš nájsť prázdy stôl). Príde servírka a objednáš si. Potom príde foodrunner a donesie jedlo. Nakoniec príde busser a odnesie špinavý príbor a taniere.

Ide o bežnú reštiku s kapacitou okolo 10 stolov. A takto to funguje úúúplne v každej jednej reštaurácii

... a to bol len príklad, v iných prácach je to rovnaké. Ja som tam robil 16 a vôbec som z roboty nebol unavený (bol som unavený len z málo spánku). U nás keby ťahám 16 tak po dvoch dňoch by som určite dával v jednej práci výpoveď.
no a neni to takto lepsie? viac ludi sa moze uchadzat o pracu, nemusia lietat jak casnicky v nasich restikach, su amici ozaj paradoxna krajina ale to ze ziju mnoho krat pohodovejsi zivot ako my je podla mna daleko lepsia volba :wink:
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:..
:wink: ja by som ako protipol mohol uviest typickych slovenskych robotnikov: jeden s lopatou kope dieru a styria opreti o lopatu fajcia a sleduju toho jedneho co pracuje :)
ale nie, mozno to je tym, ze na Slovensku sme zvyknuti(aspon ta nasa generacia este je/myslim, ze sme podobne stari audiotrack :) /pracovat takmer do vycerpania)kdezto v statoch kde je zivotna uroven na trosku vyssej urovni maju ludia viac casu na oddych :) (Francuzsko, Taliansko, Irsko, Amerika...)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Sheep napísal:no a neni to takto lepsie? viac ludi sa moze uchadzat o pracu, nemusia lietat jak casnicky v nasich restikach, su amici ozaj paradoxna krajina ale to ze ziju mnoho krat pohodovejsi zivot ako my je podla mna daleko lepsia volba :wink:
:D asi si nestrávil týždeň na Times Square v Manhatane, že? Tam to úúplne prekvitalo pohodou :D

... ale tak hej, každý národ je lenivý natoľko aby zmenil svoju krajinu a dosť usilovný na to aby roky ohovaral ostatných :) Možno zas v iných povolaniach sú usilovnejší (viď naších lopatových pracovníkov ako bolo písané) ale s takými profesiami som sa nestretol nakoľko som bol v letovisku a teda sa tam robili len práce v hoteloch a reštikách
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Key5ers0ze napísal::wink: ja by som ako protipol mohol uviest typickych slovenskych robotnikov: jeden s lopatou kope dieru a styria opreti o lopatu fajcia a sleduju toho jedneho co pracuje :)
Nie prilis vhodny priklad. Okrem toho, ze to bolo typicke najma pre nasich potmavsich spoluobcanov, toto uz davno nie je bezna vec. Dnes su robosi zamestnancami sukromnych firiem, kde kazda partia ma nieco ako svojho "predaka", ktory je plateny o.i. aj od toho, aby boli splnene plany, ktore su mnohokrat dost drsne. Taktiez sa mozes spolahnut, ze z partie velmi rychlo vypluju toho, o kom by mali pocit, ze si vala balls na ukor ich mozoli. Napr. nedavno som sa nadranom vracal cca 5:15 z istej zurky, pricom na stavbe Tri veze (BA) sa to uz robosmi hmirolo ak na mravenisku. Normalne som mal vycitky, ze zatial co ja som preje** za noc "nie malo penazi", tyto ludia si na chlieb zarabaju fakt drsnym sposobom (mna by asi mrdlo, keby som mal byt uz o 05:00 nastupeny na stavbe a makal ako fretka). Je to vsak zamestnanie ako ine... Naviac, na Slovensku je nedostatok prave pracovnej sily tohto druhu- p.i., nasi robosi su dost oblubeni v zahranici, kde zarobia niekolkonasobne viac ako doma...
Napísať odpoveď