audiotrack-vidis, tvoj nazor absolutne respektujem, kedze si tam bol..ale dovolim si zaoponovat: pracujem v restike v Irsku(co je krajina v mnohych smeroch podobna Amerike), pracoval som v restikach na Slovensku, v restike v Irsku nas niekedy na smene robi aj 10 ludi-casnikov, na Slovensku sme boli tak maximalne 4(v restauracii na Slovensku chodilo na zavodne stravovanie okolo 200 ludi)..v IE pracujem v podstate podobnym systemom ako si opisal v tvojom prispevku ty, cize runner, food, drinks a ak mi niekto povie, ze tymto systemom pracujeme preto, ze sme lenivi tak sa trosku urazim

citim to teraz, ked pridem do celkom posh restauracie na slovensku a casnik si ma vsima do momentu kym mi nedonesie hlavne jedlo(dalej uz na mna nema cas)..kdezto v IE si host sadne, niekto mu da jedalny listok, zatial sa objednaju drinky, kym donesiem drinky host ma dost casu vybrat si hlavne jedlo(na slovensku si vzdy vyberiem halusky, kedze vidim, ze casnik by uz aj najradsej siel objednat dalsi stol

)po skonzumovani hlavneho sa pekne opytam na kavicku, dezert(samozrejme za hostom pridem pocas konzumacie hlavneho jedla opytat sa ci je vsetko v poriadku-pocas doby co som pracoval na Slovensku som to nespravil ani raz-nie preto, ze by som to nechcel spravit, ale preto, lebo som na to absolutne nemal cas)..
urcite to nie je o lenivosti, pretoze sa v IE narobim ako kon, ide o to, ze Slovak radsej (ne)zaplati troch casnikov(tema mzdy: v IE nemam dovod hosti klamat na jednom centilitri palenky ako sa to bezne robi u nas na Slovensku), v IE a v Amerike radsej zaplatia casnikov osmych, ale vrati sa im to pretoze zakaznik sa tam vrati rad...
///inac tak to je na celom svete, nie len v Amerike, v Irsku...to len na Slovensku beru casnikov ako otrokov, srat na to, ze som 5rokov studoval, ked nemam moznost prejavit sa a praca v takych podmienkach skor pripomina pasovu vyrobu vo fabrike