KoCi napísal:ludia este mi vysvetlite o com to prepolovanie akoze je.. ze na severnom pole bude juzny pol? 
no tak si tucniaky vymenia flek s ladovymi medvedami, pozmeni sa literatura zamerana na geografiu a hotovo

to co som vyznacil mas napisane spravne, ale nepredstavuj si to tak, ze Zem spravi nejaky kotul...ostatne je uplne zle

medvede a tucniaky ostanu tak kde su, vlastne vsetko zostane tam kde je, ale orientacia polov bude opacna...v historii uz doslo par krat k prepolovaniu Zeme (naposledy pred cca 780 tis rokmi) a vsetko naznacuje, ze sa to blizi opat, ale tentokrat to moze mat ovela katastrofickejsie nasledky - navigacne systemy by uplne zlyhali vzhladom k tomu, ze by ukazovali tam kde je teraz juh (namiesto severu), nehovoriac o tom, ze severny magneticky pol (miesto kam smeruje rucicka kompasu pokial nie je rusena lokalnym zdrojom) by mal urcite ine suradnice ako teraz...znacne problemy by mala aj letecka doprava a v zrejme aj druzice okolo Zeme...podla najpesimickejsich predpovedi to moze mat za nasledok vyhladenie vacsiny zivota na Zemi lebo by s tym mali problemy aj stahovavi vtaci, velryby a podobne...
tento problem by som nebral az tak na lahku vahu, aj ked tazko predpokladat, ze to bude napr na buduci rok resp v r. 2012...my sa toho mozno uz ani nedozijeme (dufajme)...