Microsoft dostal pokutu 497 000 000 eur

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa enter00 »

chrono napísal:Microsoft má dominantné postavenie na trhu a tak sa na neho vzťahujú aj také pravidlá, ktoré pre menšie spoločnosti neplatia.
Keby si všetci ľudia, čo sa nad tou pokutou rozčuľujú, kúpili všetky programy (a nekradli by ich), tak by Microsoft mohol takých pokút zaplatiť kopec. ;)
dosiahnute na trhu, nie pridelene statom/autoritou.

mas chory postoj, bojujme proti najvacsiemu, pritom sa stavim, ze win pouzivas. ak by nebolo MS, pocitace dnes su u hodne zaostalejsie a nie su pre ludi, ale pre geekov.

P.S. Ak spocitam, licencie MS softu co vlastnim/me presahuju milion korun.
viper0512
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa viper0512 »

enter00 napísal:dosiahnute na trhu, nie pridelene statom/autoritou.

mas chory postoj, bojujme proti najvacsiemu, pritom sa stavim, ze win pouzivas. ak by nebolo MS, pocitace dnes su u hodne zaostalejsie a nie su pre ludi, ale pre geekov.

P.S. Ak spocitam, licencie MS softu co vlastnim/me presahuju milion korun.
necital som celu diskusiu tak ma ospravedlnte ak sa budem nejak opakovat ale ja zastavam kazdu pokutu ktoru microsoft dostane..

uz len z principu..

je pravda z emo pouzivam, pretoze je najrozsirenejsi, ale spravanie microsoftu ma stve..

podla informacii ktore vyplavali na povrch ich politika spocivala v kopirovani.. v minulosti skupoval microsoft nadejne alternativy windowsu od malych firiem, ktore sa nemohli inak uzivit, ako predat na ne prava, a potom ich pretvoril na uzasne nove windowsy.. cital som to uz davnejsie ale verim tomu..

a v sucastnosti som bol dost znechuteny, ked som zistil ze Vistu automaticky pridavaju k PC.. samozrejme si za nu zaplatime, aj ked ju nechceme.. to by az tak neprekazalo, ale to ze sa predavaju aj PC bez OS pricom sa na ne neda nijaky iny OS ako vista nainstalovat !!!!

osobne mam radsej XP, a aj ked ho mam originalku, tak si ho nemozem nahodit?

urcite sa to da obist ale normalny uzivatel akych je na svete vacsina, sa na to radsej vykasle a da si tam tu vistu..

a tomu hovorim zneuzivanie postavenia na trhu..

ASUS napriklad stiahol zo svojho webu vsetky ovladace na XP, cize len podporuje vistu.. a nemyslim ze by to ASUS urobil len tak, bez "pomoci" microsoftu.. umelo sa na nas zo vsetkych stran tlaci VISTA, ktora je "novinka" pricom z mojho pohladu je tam len nahadzanych plno zbytocnych serepeticek..
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Sú to len reči reči, názory, dojmy, pocity, čo sú vedľajšie. Hlavná je realita, postoj ms ku konkurenčným operačným systémom a vývojárom aplikácií na konkurenčné platformy. Ten postoj je negatívny, nepirateľský, niektoré čo platia výpalné môžu mať pokoj pokým platia.

Pokutu dostali druhý krát nie náhodou a dostanú ďalšiu keď sa ich postoj nezmení. Kto nevie prečo tak nech si na nete prečíta prečo ako kedy... fakty!

Riešením je zase len rozmýšľať: Keď si kupujem pc, tak si pri kúpe zistím či sú ovládače, podpora atď a nie slepo kúpiť "najkraší" akčný z tesca.

O žiaden monopol sa nejedná pri ms, veď sú aj iné os, je tu len dominantné postavenie na trhu!

Na väčšinu počítačov sa dá nainštalovať ešte XP, ale čoskoro už možno že sa nebude dať, veď je tu Vista a podpora pre ten 6 ročný os nebude do nekonečna.

Na šťastie ale Linux bude fungovať aj na stále novších počítačoch, Max OS X nefungovalo dobre nikdy na iných pc ako čo predáva Apple, to je slabá alternatíva.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

no vidis xp ma esest rokov a dva SP cka za sebou a teraz sa saz da povedat ze je stabilny....

a co vista kolko rokov to potrva?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Jeremy napísal:no vidis xp ma esest rokov a dva SP cka za sebou a teraz sa saz da povedat ze je stabilny....
Az teraz? SP2 ma minimalne tri roky.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

t0m4s3 napísal:Az teraz? SP2 ma minimalne tri roky.
myslene po tych dvoch servispakoch... a par aktualizaciach :)
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

ale zas tak nemoze byt vista nieco tak odlisne od xp-cka ako linux, nemyslim ze by vymyslali nejaky novy system, to by bolo zbytocne, urcite len dali dokopy jadro xp plus serveru 2003, takze podla mna vsetko co je v xp opravene je aj vo viste a o nestabilite moze len malokto hovorit, kto ma vistu legalne a aspon aky taky HW :)
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

muffy69 napísal:ale zas tak nemoze byt vista nieco tak odlisne od xp-cka ako linux, nemyslim ze by vymyslali nejaky novy system, to by bolo zbytocne, urcite len dali dokopy jadro xp plus serveru 2003, takze podla mna vsetko co je v xp opravene je aj vo viste a o nestabilite moze len malokto hovorit, kto ma vistu legalne a aspon aky taky HW :)
čo sa stabilita systemu s tym či ho maš legalne?
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

Jeremy napísal:no vidis xp ma esest rokov a dva SP cka za sebou a teraz sa saz da povedat ze je stabilny....
potom je chyba medzi stolickou a klavesnicou, teda v tebe...
mne xp padli za 7rokov do 5krat, a to kvoli tomu, ze som vyslovene skusal veci, ktore normalny clovek nepotrebuje.
vista je za tych par mesiacov co pouzivam rovnako ROCK-STABLE.
Napísať odpoveď