Holubar napísal:
si si isty nazvom toho prvku?zrejme ho objavili v poslednych dnoch,lebo ako hladam tak hladam ale nikde nic...a tie prvky ako unnilhexium,unnilpentium este neboli objavene,ich vlastnosti sa daju len predpokladat na zaklade periodickej tabulky,ale dokopy o nich nevieme nic,akurat oxidacne cisla v ktorych by sa mohli nachadzat,prip.atomove cislo a rel.atomova hm.
115 - ununpentium a po bombardovani prot. vznika 116 - ununsixtium. Vid: http://www.webelements.com/webelements/elements/text/Uup/key.html a http://www.webelements.com/webelements/elements/text/Uuh/key.html
Linkman napísal:uz ked sme tuto debatu zvrhli na technologicke filozofovanie
raz ma zaujal rozhovor v seriali Starget v casti kde zachranili tu skupinu z velmi vyspelej rasy podobnym ludom.
Zaujala ma odpoved na otazku ci poznaju teoriu relativity.
Oni odpovedali ze ano a poznaju aj ine omyly fyziky.
A minule do Terminatora strielali samopalom a nic sa mu nestalo. Na Supermana spadli skaly a len sa oprasil. Bruce Willis vyzabijal v Smrtonostnej pasci 1,2,3 vsetko co sa stalo a mal len posriabane ucho.
Filmy su filmy, Hollywood nam tlaci do hlavy len kaleraby lebo v USA to zeru ako prasa na grilovacke.
njn dik hojko tie uz v per. tabulke nesu ani zahrnute,takze mozno sa bude aktualizovat...u nas sa o tychto prvkoch ani nehovori,anorganici u nas skor skumaju koordinacne zluceniny(magneticke vlastnosti a tak)budu vacsie HDD
A ani nebolo, tie linku su len podciarknute a aj take boli od sameho zaciatku pretoze som ich pisal ja a tomase ma len citoval, mozno trosku divne ale citoval.
hojko napísal:A ani nebolo, tie linku su len podciarknute a aj take boli od sameho zaciatku pretoze som ich pisal ja a tomase ma len citoval, mozno trosku divne ale citoval.
aha no dobre
spat k teme
Myslim si ze je viac chemic. prvkov o ktorych sa nevravi.
nemyslim ze tie nove prvky su az take zaujimave,ich existencia je zatial dokazana iba v labaku,zivotnost sa mnohym pocita na nanosekundy a ich prakticke vyuzitie ani neexistuje...na chemii je ale krasne to ze syntezou dvoch prvkov s danymi vlastnostami vznika zlucenina ktora nemusi mat ani jednu z tych vlastnosti...a prave tu sa otvara obrovsky priestor pre vyskum
Holubar napísal:nemyslim ze tie nove prvky su az take zaujimave,ich existencia je zatial dokazana iba v labaku,zivotnost sa mnohym pocita na nanosekundy a ich prakticke vyuzitie ani neexistuje...na chemii je ale krasne to ze syntezou dvoch prvkov s danymi vlastnostami vznika zlucenina ktora nemusi mat ani jednu z tych vlastnosti...a prave tu sa otvara obrovsky priestor pre vyskum
ale netreba to davat do ruk ludom, ako som ja. Vzdy som v skole experimentoval a vacsinou to nedopadlo dobre. Skor na stene
Linkman napísal:tož neopisoval som akurát som mal otvorený posting a ked som postol som si všimol že si ma predbehol ale neva...
ako si ich predstavujem ?
mozu byt aj maly ale aj velky, na tom mi az nezalezi. Hlavne nech su priatelsky, nech si navzajom pomozeme a navzajom spozname.
Urcite budu velmi inteligentny a vyspely.
kazda ina bytost od cloveka je urcite o vela inteligentnejsia a chape ako sa ma spravat k svojmu okoliu...
Catlover napísal:
podme stavat Stargate by bol riadny looool... uz ma Zem nudi, chcem ist niekam inam... just for fun... bola by to ale velmi zaujimava skusenost
Zem nudi aj mna len poznas planetu kde sa mozes poprechadzat v kratkom tricku ist na pivo a potom si zahrat s mimosmi cs? .