Vodicak
-
freelancerko
Novice
- Kontaktovať používateľa:
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
a ostatnym zas ostavaju oci pre plac, ze vrah je spatky na cestachrawes napísal:noo chlapi dnes som mal pojednavanie a dopadlo to takto : pokuta 2000+500 (ked ste student) ... ked nie 4000+500...
A odklad ... 2 mesiace.. aa slecna mi povedala ze po mesiaci od nehody co je 9 aprila mam prist so ziadostou o vydanie vod.preukazu a mi ho vyda
..cize som ukrutne spokojny
-
midnight_man
Guru
tu si pozri tuto stranku tam mozno zistis co su to harmonizovane kody http://www.telecom.gov.sk/index/index.p ... 61&lang=skmarian152 napísal:vodic je zodpovedny za posadku, pred jazdou je povinny ich upozornit a ked sa odmietnu priputat, je dobre dat im podpisat papier o tom ze sa odmietli priputat a konaju tak na vlastnu zodpovednost, len tak je potom vodic kryty.
a este som sa chcel spytat k tej dvojrocnej skusobnej dobe, existuje to alebo to zrusili? a kolko musim mat zaznamov aby mi zobrali vodicak? Kamarat teraz dostal zapis a ked sa informoval u jedneho policajta tak ten mu povedal ze ked pokuta nepresiahne hranicu 2000 Sk nepocita sa to ako zaznam na odobretie vodicaku.
a este jedna vec, spoluziacka dostala vodicak a v kolonke "Harmonizovane kody spolocenstva" 12 ma uvedene 01.01. co to znamena? nikto z nasej triedy to tam nema. Moze to byt tym ze robila opravne skusky? mate to tam este niekto?
-
Shark NX
Addict
Neskoncila nahodou uz skusobna lehota??hojko napísal:marian152: Existuje, ale uz to nie je napisane na vodicakoch. Ked ta zastavi kontrola, tak vacsinou kontaktuju centralu a tam si overia platnost dokladov, ktore si im predlozil. V skusobnej dobe platia 2 priestupky a potom prides o vodicak.
Od znameho co teraz spravil vodicak som pocul ze uz nieje.
Vodic, praveze, nie je vobec povinny aby spolujazdci boli priputany. Jedine, co moze, resp. musi spravit, je pred jazdou upozornit na potrebu zapnutia pasov. A ak dotycne osoby nechcu, je to ich problem, pokutu cvakat budu oni a nie vodic.Vigor napísal:Mne sa zda, co som sa bavil s tetou, ze vodic je zodpovedny zato, ci ma pas spolujazdec, zvysok posadky som si neni isty ale tam je to tusim inak.
Skusobna doba neksoncila. A ak spravis prvy priestupok nic, ak druhy tak mas smolu.