hojko k tej klime zalezi od Auta ... Kurenie vyuziva 1. Chladiaci okruh motora cize to ma Nulovy realny vplyv na Spotrebu.
Klima ... zalezi na velkosti auta resp. velkosti kompresora Klimatizacie ...
Pri malych autach (Fiesta,Fabia,Polo,Corsa,Spark,Colt ...atd) to je cca 0,2-0,4l/100km Pri vacsich (Octavia,Mondeo,Passat,Golf,Laguna,Ceed,S40 ...atd) to je cca 0,3-0,7l/100km samozrejme zalezi na vonkajsiej teplote
Vyhrievanie zadneho skla som porovnal zo svetlami kvoli tomu ze zadna mriezka ma typizovanu spotrebu 120W Co je velmi blizke tomu co spotrebuju svetla.
napr. 2x Predne 55W, 2x Zadne 5W to mas presne 120W ... a zober si ze dnesne priemerne auto ma vykon cca 70kW tak si zober jake male percento je z toho 120W ... ak dobre pocitam tak 5,8% ak nie tak sry

Zoberem si ze 95k(70kW) ma 1.6l benzinak ... jeho priemerna spotreba moze byt tak 7l/100km a kolko je 5,8% z toho??
Myslim si ze cca 0,12l/100km obetujem pre tu bezpecnost mna a mojej posadky.
K tym nahradnym a vypalenym svetlam ... Hej hej dost malo aut ma User Friendly system vymeny ziaroviek. Kolega Zlomil na Volve uchyt Xenonovej vybojky a musel menit cely svetlomet ... Cena?? 20000Sk
A audina velmi dobre vyriesila Denne svietenie ... Ci uz A6 a Daylights co je Bludicka do dna a v tme sa zapinaju Xenony alebo v Pripade novych Audin LED Daylight rad
Ospravedlnte moju matiku pocitane z hlavy a uz sa mi nechce