Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

aerotroll napísal:Toto je pravda akurát tak u kompaktov, ktoré majú také malé snímače, že to aj bolí. Akonáhle máš aj tú najhoršiu modernú zrkadlovku, tak sa bez najmenších problémov dostaneš nie na 400 alebo 800, ale ani 1200 či 1600 nie je problém ak máš fotku dobre exponovanú. - Mám kopu fotiek, ktoré na 1600 vyzerajú dobre a nebál by som sa ich tlačiť na A4 - stačí dobre exponovať...
A Photoshop je na odstraňovanie šumu jeden z tých "horších" programov. :wink: Skús si vygoogliť Noise Ninja alebo Grain Surgery.
vidis to som si neuvedomil, teda ja vlastnim kompakt a staci ze je len trochu tma a uz to robi sumive 400vky
chlapec10
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

aerotroll napísal:Verím že vybavenie je takto ťažké všetko dokopy, ale tak aparát, sklo a možno blesk naraz používané takto ťažké nie je - nie?
Síce podľa toho čo používaš... - to by mohla byť aj otázka...
momentalne Canon 30D s Gripom, blesk 580EX, objektivy 16-35mm F2.8, 24-70mm F2.8 alebo 70-200mm F2.8 IS vsetky s tiffen protector filtrami
takze verim ze mnoho kombinaci sklo/blesk je nad 4KG, ale v poho, ja som skor vynimka :oops:

ISO
kompakt a DSLR sa neda porovnavat, na kompaktoch uz pri 500 skladas puzzle :lol: a napr na takej D3 je 3200 este krasne ciste :shock:
Ja na odsumovanie pouzivam Noiseware Pro version, naopak s Neatimage a Photoshop som bol sklamany

Inac, prave som si objednal Nikon S52, len tak na hranie, tak som zvedavy ked pride tak napisem nieco o nom
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

chlapec10 napísal:Pre ozajstnych fajnsmeckerov :oops: :
Zevraj do tyzdna dvoch by mal NIKON oznamit novy model, to by este nebolo nic speci, ale bude to prvy nie-profi Nikon DLSR s FullFrame chipom, v podstate ekvikvalent ku Canon 5D(samozrejme ked odmyslime ten niekolko rocny rozdiel)
Cena: zatial neni stanovena, ale moj odhad bude nieco medzi 50 az 80
http://www.dpreview.com/previews/nikond700/
To bude zrejme toto nie? :wink:
bosorka-y napísal:pre zaciatok by som sa mohla zmestit do dvacky. vzdy myslim na moznost, ze vzhladom na to, ze som stale v horach, mozem tomu fotaku rychlo pomoct do hrobu. jeden som si vyhliadla, co sa mi dost pozdava, ale asi je pre mna, ako zaciatocnicku dost zbytocny a mozno aj drahy:
Canon EOS 450 D, OBJ, EF-S 18-55IS + EF-S 55-250IS
Ale to necham asi na inokedy. Hlavne potrebujem nieco, s cim sa naucim fotit a coho mi nebude luto, ked sa tomu nieco stane
V tomto prípade zober niečo second - hand. Pre teba ideálne sa mi zdá:
http://foto.bazos.sk/inzerat/842120/Telo-Canon-400D.php
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ano ano, to je on...
tu je z neho ukazkova fotka, iso 25600:
http://dc.watch.impress.co.jp/cda/parts ... -25-3.html supa, co?
aerotroll
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aerotroll »

Tú D700 má teraz v predobjednaní Adorama za 3k USD takže takých 60K našich dovozom. U nás to tipujem na takých 80K okolo.
Ale ak by som sa mal rozhodnúť, tak skôr idem do D300 s gripom - myslím, že FX by som nevyužil a DX je prijateľnejší pre kompaktné objektívy - aspoň nebudem mať 15 kilovú brašnu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Patrím medzi "šťastných" majiteľov Olympusu Mju 410D.. a keďže fotenie s týmto mjúčkom sa pre mňa stáva skôr utrpením, než zábavou.. hlavne vďaka plnej automatike a takmer žiadnym možnostiam manuálneho nastavenia.. chcel by som sa opýtať, za čo by som ho mohol vymeniť?

Do fotenia sa veľmi nevyznám, fotím to, čo ma zaujme, nejaká príroda, občas pár detailov.. a samozrejme rodinné oslavy, takže nič extra profesionálne. Dá sa na takýto účel zohnať niečo normálne v cene 10000sk +/- 3000sk? Samozrejme aby výsledný kvalitatívny rozdiel fotiek oproti môjmu mjúčku stál zato. ;)

Zatiaľ mi to vychádza na Canon PowerShot S5 IS, ktorého cena už padla na 9800sk s DPH (ak prirátam baterky, brašnu, pamäťovú kartu, možno aj statív, bude to akurát v limite). Máte tip na niečo iné? Rozmýšľal som nad zrkadlovkou Nikon D40, tiež by som sa ako-tak pomestil do limitu, ale "Live View" cez LCD by mi strašne chýbal. Alternatíva by možno bola ešte nejaký Olympus S560. Alebo.. chystá sa niečo nové v tejto cenovej kategórii povedzme do konca leta?

;)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

brm: Pre tvoje potreby mi tá S5IS vychádza, kao ideálny favorit. Získaš celkom pekný rozsah zoomu, o ktorom sa tvojmu .mju môže iba snívať, možnosť plného manuálu, flexibilné LCD, stabilizátor a mnohé iné. DSLR by mi v tvojom prípade prišla mierne, kao zbytočnosť, nakoľko, kao píšeš, fotíš aj nejaké detaily na čo by si potreboval makro sklo a pri rodinných oslavách padne pri DSLR dobre aj externý blesk. S5IS toto všetko zvláda až na ten menší senzor (ergo vyššie ISO=viac zrna). Do DSLR by si musel investovať a myslím, že po tom mjučku budeš nad Canonom jasať. Ale počkaj si ešte aj čo Ti povedia ostatní :wink:
BTW: Čo sa týka LiveView aj ja osm si myslel, že sa bez toho pominiem, no asi za dva dni som nechápal, kao som sa s takým niečim mohol uspokojiť. Hold, kto sa raz pozrie cez hľadáčik DSLR nechce už nič iné. :)
A čo sa týka kinderzrkadiel alá. D40 (x) je s nimi viac starostí, ako srandy, Teda jedine že by is sa uspokojil s jedným sklom, alebo chcel vrážať prachy do drahých DX skiel.
Sheep
Addict
Addict

A co takto Canon PowerShot 650 IS? Marka do centaku, 12Mpix senzor :)
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

sheep: makro 1cm realne ani nevyuzijes... uz vidim ako muchu fotis z centimetra a cele si to zaklincoval tym senzorom... naco je komu 12mpx.... pozri si toto a povedz ze by si si vzal 650IS...
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal: chystá sa niečo nové v tejto cenovej kategórii povedzme do konca leta?;)
Chysta sa este zrkadlovka Canon 1000d, ale tazko povedat kolko bude stat na slovensku
tomeksup
Novice
Novice

rada

Príspevok od používateľa tomeksup »

ahojte chcel by som si kupit nejaky evf...mal som pred klasicky digital...ale bol hrozne pomaly kym sa urobil zaber tak uz sa vsetci tristo krat pohli...a chcel by som nieco rychlejsie, ostrejsie fotky rozmyslal som nad tymito modelmi http://www.megafoto.sk/Canon/powershot-sx100-black
http://www.megafoto.sk/Fuji/finepix-s1000-fd, Panasonic Lumix FZ8 alebo fz18. http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... sp-560-uz/
moc sa do toho nevyznam som precital co ste tu popisali. pochodil po nete a tieto sa mi ako tak pacili cenovy strop je tych 8000...nejak prehnane by som do toho investovat nechcel lebo sa tym zivit nejdem len nechcem zase nejaku bucoru za 3000 ;-) dik moc
Sheep
Addict
Addict

Maki napísal:sheep: makro 1cm realne ani nevyuzijes... uz vidim ako muchu fotis z centimetra a cele si to zaklincoval tym senzorom... naco je komu 12mpx.... pozri si toto a povedz ze by si si vzal 650IS...
no 650 IS a S5 IS niesu rovanke fotaky to je jasne
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

12MPx by som bral jedine na full-frame :D

tomeksup: Z výberu, čo si napísal by som bral LUMIX FZ8. Že si tam zaradil FZ18, tak tomu celkom nerozumiem, nakoľko nech hľadám jak hľadám, tak do 8000 ho nájsť neviem. Ale nevadí. Olympus by som vyhodil, nemám s olympusmi bohvieaké skúsenosti + keby sme cheli byť detailisti, tak šumové krivky hrajú v prospech Lumixu. Fuji by som poslal het, kvôli absencii stabilizátoru. S Lumixami mám len dobré skúsenosti.
brm
Darca
Darca

Vďaka za rady, dnes zbehnem do obchodov si ho kuknúť naživo.. a ak, tak si ho objednám možno ešte tento týždeň.

jin.. prečo si IS zvýrazňoval červenou farbou? :)
tomeksup
Novice
Novice

dal som ten strop lebo tolko by som chcel asi investovat...resp. ze by som za tie prachy kupil nieco slusne...ale ak by to mala byt zase nejaka p...vina co som aj pred tym mal tak by som musel asi zainvestovat viac. proste potrebujem fotak co je rychly robi pekne fotky...a nejak tak aby bol za tie penaze...;-) ak mas prehlad o nieco dobrom do 8-9 tak kludne napis ps:dik moc
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

brm: A vieš, že ani neviem? Asi, lebo aj Canon značí všade IS (rovnako, ako L) červenou farbou...nič hlbšie za tým netreba hľadať :)

tomeksup: Foťák, čo je rýchly a robí pekné fotky. Dosť nezrozumiteľné kritériá, ale budiš. Pekné fotky Ti nezaručí, ani D3, všetko záleží na fotografovi. Rovnako, ako rýchlosť, záleží na tom, ako sa pohráš s nastavením parametrov pri manuále. Všetko ostatné doladíš bleskom (ajkeď len vstavaným).
Čo sa toho Canonu týka TU máš recenzku, tak si ju preštuduj. Osobne mám však furt pocit, že senzory canonu majú v tomto segmente výraznejšie zrno, ako Lumix.

//Steju: Čakal som, kedy sa ozveš :P
Osobne by som fakt nedokazal existovať bez ostrenia z tela :wink:
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

jin napísal:kiderzrkadiel alá. D40 (x) je s nimi viac starostí, ako srandy, Teda jedine že by is sa uspokojil s jedným sklom, alebo chcel vrážať prachy do drahých DX skiel.
ja nechapem co mas stale proti D40, ze kinderzrkadlo, ty mas D80 ci ktory? to uz nieje kinderzrkadlo? ved tie tela su vsetky rovnake +- jedna dve nepodstatne veci...

//hehe ozval som sa hned ako som si pozrel temu :) a sry za editovanie postu

/ostrenie z tela nastastie ovplyvnuje len vyber objektivu a nie kvalitu fotiek a podobne :)
tomeksup
Novice
Novice

bol som dnes v obchode a tam mi jednoznacne odporucili ten canon ze fotky z lumix robi fotky co vyzeraju umelo...tak teraz neviem. co sa tyka techniku fotenia to budem musiet este nieco precitat kolo toho...myslel som rychle-pekne...ze automaticky mi to bude pekne fotit bez vyraznejsich zasahov..;-)
brm
Darca
Darca

A ešte otázočka, ktorý z týchto dvoch je lepší?
Panasonic Lumix DMC-FZ18 vs. Canon PowerShot S5 ISPapierovo vyzerá lepšie Panasonic, Canon zase na druhú stranu má otočný displej, nad (ne)výhodou akumulátora a AA bateriek by sa dalo polemizovať.

Inak pre tých, čo majú Panasonic, ako sa správa po pripojení k počítaču? Vyžaduje špeciálny software, alebo sa správa ako externý disk?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tomeksup: Na to, čo Ti poradil nejaký predavač sa môžeš vykašľať. Radšej si to porovnaj sám :arrow: FZ8 Samples vs. SX100 Samples

brm: Fotil som s FZ50kou a tá sa chovala, ako externý disk. Ajkeď jednoduchá čítačka poskytuje neskutočné pohodlie :wink:
Napísať odpoveď