Pravidlá slušného správania, bontón - ako na to.
-
erytrocyt
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Niečo som sa ti pokúsil nájsť, dúfam že pomôže. http://www.kvety.sk/index.php?akc=kat&caid=18Stoporko napísal:vyzbá sa tu niekto do kvetov? Ktoré druhy sa hodia ku akým príležitostiam? Ideálne by bolo aj s obrázkom
-
jacko
Medium Expert
som rad ze ste tuto temu spravili, osveta sa vzdy zide lebo podla sposobov a spravania sa aj mladych ludi spoznas kulturnu vyspelost naroda, preto by si toto malo precitat co najviac ludi aby vedeli ako sa maju chovat...
na margo chcem dodat ze som pocul ze sako sa moze dat dolu po pol noci (neviem co je natom pravda) a ze ked mate sako tak biele ponozky nebudu najlepsia varianta na obutie
na margo chcem dodat ze som pocul ze sako sa moze dat dolu po pol noci (neviem co je natom pravda) a ze ked mate sako tak biele ponozky nebudu najlepsia varianta na obutie
-
midnight_man
Guru
Myslím, že na Hojko chodí veľa mladých ludí, uz sem chodím par rokov zda sa mi, že "stáli" useri to maju v hlave celkom v poriadku. Nemam pocit, že by nutne potrebovali hodiny slušnosti. Na druhej strane samozrejme, že sem chodia aj ludia o ktorých sa to povedať nedá, no mám za to, že tí sa tu aj atk dlho nezdržia...Proste budu nútene vytlačený na bok. Tým som samozrejme nechcel povedať, že táto téma je zbytočná, to nie! Slušnosti nikdy nie je dosť. Najmä mám pocit, že u niektorých mladých jej je akútny nedostatok
...Bohužial s tým asi hojko nepohne. Čo myslíte kde je chyba?
-
jacko
Medium Expert
chyba je najma vo vychove, keby sa zaklady bontonu vstepovali do mladych uz na zakladke a taktiez by ruku k dielu pridali aj rodicia tak by to malo ucinokmidnight_man napísal:Myslím, že na Hojko chodí veľa mladých ludí, uz sem chodím par rokov zda sa mi, že "stáli" useri to maju v hlave celkom v poriadku. Nemam pocit, že by nutne potrebovali hodiny slušnosti. Na druhej strane samozrejme, že sem chodia aj ludia o ktorých sa to povedať nedá, no mám za to, že tí sa tu aj atk dlho nezdržia...Proste budu nútene vytlačený na bok. Tým som samozrejme nechcel povedať, že táto téma je zbytočná, to nie! Slušnosti nikdy nie je dosť. Najmä mám pocit, že u niektorých mladých jej je akútny nedostatok...Bohužial s tým asi hojko nepohne. Čo myslíte kde je chyba?
-
chevro
Amateur
v prvom rade by som chcel povedat, ze je to velmi zaujmava tema
vela sa tu moze clovek dozvediet, a hlavne nam mladsim sa to zide. Samozrejme, to uz je vo vychove, ci niekto ovlada bonton alebo nie, ale taktiez je to aj na cloveku, mna to tiez rodicia neucili, ale mna to zaujma, tak si to zistujem sam, a snazim sa to zauzivat... lebo jedna vec je vediet pravidla bontonu, a druha je vediet to aj pouzit v praxi
vela sa tu moze clovek dozvediet, a hlavne nam mladsim sa to zide. Samozrejme, to uz je vo vychove, ci niekto ovlada bonton alebo nie, ale taktiez je to aj na cloveku, mna to tiez rodicia neucili, ale mna to zaujma, tak si to zistujem sam, a snazim sa to zauzivat... lebo jedna vec je vediet pravidla bontonu, a druha je vediet to aj pouzit v praxi
-
Tomasko
Guru wannabe
IMI: tak bavlnene vreckovky su oldskul a papierove modern, myslim
nic ine v tom nevidim, ale asi najlepsi sposob, ako spomenul kolega je vypytat sa na toaletu
inak neviete ako to je s koselami s gombikmi na limci, tie dva co tam byvaju, kedy ich nosit zapate a naopak?
niekde som to cital, ale neviem si spomenut...
ja ich nosim stale zapate, aj ked mam aj ked nemam kravatu
inak neviete ako to je s koselami s gombikmi na limci, tie dva co tam byvaju, kedy ich nosit zapate a naopak?
niekde som to cital, ale neviem si spomenut...
ja ich nosim stale zapate, aj ked mam aj ked nemam kravatu
presne ako povedal Fabo...ak máš kravatu, tak majú byť zapnuté, ak nemáš, tak môžu byť odopnuté...
a k tomu vstupovaniu so ženou :
niekde som čítal, že to má byť takto
do cudzieho (nebezpečného) prostredia vstupuje prvý muž...
do výťahu vstupuje prvý muž (ak by náhodou padol, aby bola žena OK)
z výťahu ide prvá žena (zas ak by padol, tak nech žena vystúpi)
hore schodmi ide prvá žena, že keby náhodou padla, tak nech padne na chlapa...
a naopak dole schodmi ide muž, zas keby žena padla, tak nech capne na muža
tak asi tak
a k tomu vstupovaniu so ženou :
niekde som čítal, že to má byť takto
do cudzieho (nebezpečného) prostredia vstupuje prvý muž...
do výťahu vstupuje prvý muž (ak by náhodou padol, aby bola žena OK)
z výťahu ide prvá žena (zas ak by padol, tak nech žena vystúpi)
hore schodmi ide prvá žena, že keby náhodou padla, tak nech padne na chlapa...
a naopak dole schodmi ide muž, zas keby žena padla, tak nech capne na muža
tak asi tak
Heh.. no priznám sa, že o tom nastupovaní do výťahu počujem prvý krát. Ale neviem si to reálne predstaviť, bo ženy sa všade furt trepú prvé..
Obzvlásť ma teraz napadla situácia napr. pri výťahoch vo Fakultnej Nemocnici v KE hore na Terase.. tam sú takmer furt plné výťahy (košičania vedia) a neviem si predstaviť, žeby sme do výťahu najskôr ponastupovali my muži.. a až potom ženy.. niektoré by sa možno hore dostali až na 3. až 4. pokus..

Obzvlásť ma teraz napadla situácia napr. pri výťahoch vo Fakultnej Nemocnici v KE hore na Terase.. tam sú takmer furt plné výťahy (košičania vedia) a neviem si predstaviť, žeby sme do výťahu najskôr ponastupovali my muži.. a až potom ženy.. niektoré by sa možno hore dostali až na 3. až 4. pokus..
-
matus121
Light Professional
Kamoska ma pozvala na stuzkovu, na ktoru idem uz buduci tyzden, no ja vobec nemam skusenosti, ako sa spravat, co ako urobit a pod. chodi na zdravotnu cirkevnu skolu a predchvilou mi napisala, ze o 15:30 sa ide na omsu a potom by to malo zacat a budem tancovat aj na ucitelsky tanec s nejakou mniskou. Cele to bude v sobotu.
ako prve by som a chcel spytat, na zaciatku sa dava ruza partnerke a aj jej matke? to ma akurat najviac trapilo a ak by niekto vedel aj o niecom inom, co by trebalo urobit, tak nech mi to prosim napise. budem velmi rad
Vopred dakujem
ako prve by som a chcel spytat, na zaciatku sa dava ruza partnerke a aj jej matke? to ma akurat najviac trapilo a ak by niekto vedel aj o niecom inom, co by trebalo urobit, tak nech mi to prosim napise. budem velmi rad
Zdravim vdacna tema toto
Aspon som si to zopakoval. Ale o tom potom. Aj ked si myslim, ze pouzivanie bontonu medzi dvoma zalubenymi az nehra taku rolu... resp. u neznamych ludi mozno hej, napriklad ja s priatelkou na bonton nedavame, ale obaja ho dokonale pozname a vzdy sa na tom zasmejeme
tot moja skusenost 
-
frodimir1
Star
Dobry den!
Rad by som sa Vas opytal nieco na temu klobuky a ciapky...
Ako je to s ich nosenim v autobusoch, vlakoch, obchodoch atd atd... Viem, ze v budove nema co robit na hlave u pana ciapka, alebo klobuk, u dam, to je zase nieco ine... Velmi by ma to zaujimalo. Dakujem.
PS: preco sa vsetci po mne tak blbo pozeraju ked idem po meste s klobukom na hlave ? Viem, mam len 20 ale to neznamena, zeby som ho predsa nemohol mat na hlave nie predsa ?

Rad by som sa Vas opytal nieco na temu klobuky a ciapky...
Ako je to s ich nosenim v autobusoch, vlakoch, obchodoch atd atd... Viem, ze v budove nema co robit na hlave u pana ciapka, alebo klobuk, u dam, to je zase nieco ine... Velmi by ma to zaujimalo. Dakujem.
PS: preco sa vsetci po mne tak blbo pozeraju ked idem po meste s klobukom na hlave ? Viem, mam len 20 ale to neznamena, zeby som ho predsa nemohol mat na hlave nie predsa ?