Pravidlá slušného správania, bontón - ako na to.

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

vyzbá sa tu niekto do kvetov? Ktoré druhy sa hodia ku akým príležitostiam? Ideálne by bolo aj s obrázkom :oops:
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

mna by skor zaujimalo ako je to s tym ked mi treba vyfukat nos a nemam pri sebe vreckovku. a ak nahodou mam pouziva sa bavlnena alebo ta klasicka papierova ?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Stoporko napísal:vyzbá sa tu niekto do kvetov? Ktoré druhy sa hodia ku akým príležitostiam? Ideálne by bolo aj s obrázkom :oops:
Niečo som sa ti pokúsil nájsť, dúfam že pomôže. http://www.kvety.sk/index.php?akc=kat&caid=18
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

IMI napísal:mna by skor zaujimalo ako je to s tym ked mi treba vyfukat nos a nemam pri sebe vreckovku. a ak nahodou mam pouziva sa bavlnena alebo ta klasicka papierova ?
myslim, ze taka, ktoru mas pri sebe :)

nie rukav :D
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

myslim v restike
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Slusne by som sa vypytal na WC:
Ospravedlnte ma, prosim...

Pochybujem, ze v slusnej restike nebudu mat na WC rolku toaletaku.
Kazdopadne nepovazujem za vhodne smrkat pri jedla v restike...
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jacko »

som rad ze ste tuto temu spravili, osveta sa vzdy zide lebo podla sposobov a spravania sa aj mladych ludi spoznas kulturnu vyspelost naroda, preto by si toto malo precitat co najviac ludi aby vedeli ako sa maju chovat...

na margo chcem dodat ze som pocul ze sako sa moze dat dolu po pol noci (neviem co je natom pravda) a ze ked mate sako tak biele ponozky nebudu najlepsia varianta na obutie :)
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Myslím, že na Hojko chodí veľa mladých ludí, uz sem chodím par rokov zda sa mi, že "stáli" useri to maju v hlave celkom v poriadku. Nemam pocit, že by nutne potrebovali hodiny slušnosti. Na druhej strane samozrejme, že sem chodia aj ludia o ktorých sa to povedať nedá, no mám za to, že tí sa tu aj atk dlho nezdržia...Proste budu nútene vytlačený na bok. Tým som samozrejme nechcel povedať, že táto téma je zbytočná, to nie! Slušnosti nikdy nie je dosť. Najmä mám pocit, že u niektorých mladých jej je akútny nedostatok :? ...Bohužial s tým asi hojko nepohne. Čo myslíte kde je chyba?
jacko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jacko »

midnight_man napísal:Myslím, že na Hojko chodí veľa mladých ludí, uz sem chodím par rokov zda sa mi, že "stáli" useri to maju v hlave celkom v poriadku. Nemam pocit, že by nutne potrebovali hodiny slušnosti. Na druhej strane samozrejme, že sem chodia aj ludia o ktorých sa to povedať nedá, no mám za to, že tí sa tu aj atk dlho nezdržia...Proste budu nútene vytlačený na bok. Tým som samozrejme nechcel povedať, že táto téma je zbytočná, to nie! Slušnosti nikdy nie je dosť. Najmä mám pocit, že u niektorých mladých jej je akútny nedostatok :? ...Bohužial s tým asi hojko nepohne. Čo myslíte kde je chyba?
chyba je najma vo vychove, keby sa zaklady bontonu vstepovali do mladych uz na zakladke a taktiez by ruku k dielu pridali aj rodicia tak by to malo ucinok
acherus
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa acherus »

vyborna tema ale vidim ze uz stagnuje... Mohli by ste prosim na tom popracovat?
chevro
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chevro »

v prvom rade by som chcel povedat, ze je to velmi zaujmava tema
vela sa tu moze clovek dozvediet, a hlavne nam mladsim sa to zide. Samozrejme, to uz je vo vychove, ci niekto ovlada bonton alebo nie, ale taktiez je to aj na cloveku, mna to tiez rodicia neucili, ale mna to zaujma, tak si to zistujem sam, a snazim sa to zauzivat... lebo jedna vec je vediet pravidla bontonu, a druha je vediet to aj pouzit v praxi
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

IMI: tak bavlnene vreckovky su oldskul a papierove modern, myslim :) nic ine v tom nevidim, ale asi najlepsi sposob, ako spomenul kolega je vypytat sa na toaletu

inak neviete ako to je s koselami s gombikmi na limci, tie dva co tam byvaju, kedy ich nosit zapate a naopak?
niekde som to cital, ale neviem si spomenut...
ja ich nosim stale zapate, aj ked mam aj ked nemam kravatu
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja ich na ziadnej koseli nemam, ale keby som mal tak asi nosim zapnute s kravatou a rozopnute bez nej.
Y[o]G1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Y[o]G1 »

presne ako povedal Fabo...ak máš kravatu, tak majú byť zapnuté, ak nemáš, tak môžu byť odopnuté...

a k tomu vstupovaniu so ženou :

niekde som čítal, že to má byť takto :)

do cudzieho (nebezpečného) prostredia vstupuje prvý muž...
do výťahu vstupuje prvý muž (ak by náhodou padol, aby bola žena OK)
z výťahu ide prvá žena (zas ak by padol, tak nech žena vystúpi)
hore schodmi ide prvá žena, že keby náhodou padla, tak nech padne na chlapa...
a naopak dole schodmi ide muž, zas keby žena padla, tak nech capne na muža :)

tak asi tak
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Heh.. no priznám sa, že o tom nastupovaní do výťahu počujem prvý krát. Ale neviem si to reálne predstaviť, bo ženy sa všade furt trepú prvé..

Obzvlásť ma teraz napadla situácia napr. pri výťahoch vo Fakultnej Nemocnici v KE hore na Terase.. tam sú takmer furt plné výťahy (košičania vedia) a neviem si predstaviť, žeby sme do výťahu najskôr ponastupovali my muži.. a až potom ženy.. niektoré by sa možno hore dostali až na 3. až 4. pokus..

:D
matus121
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matus121 »

Kamoska ma pozvala na stuzkovu, na ktoru idem uz buduci tyzden, no ja vobec nemam skusenosti, ako sa spravat, co ako urobit a pod. chodi na zdravotnu cirkevnu skolu a predchvilou mi napisala, ze o 15:30 sa ide na omsu a potom by to malo zacat a budem tancovat aj na ucitelsky tanec s nejakou mniskou. Cele to bude v sobotu.
ako prve by som a chcel spytat, na zaciatku sa dava ruza partnerke a aj jej matke? to ma akurat najviac trapilo a ak by niekto vedel aj o niecom inom, co by trebalo urobit, tak nech mi to prosim napise. budem velmi rad :) Vopred dakujem
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

kazdopadne jej povedz ze jej to pristane ze je pekna :-)
no a hlavne je aby si sa zabavil to ze ta volala na stuzkovu znamena ze sa s tebou asi citi dobre tak ju nesklam :-)
Samuell
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Samuell »

Zdravim vdacna tema toto :) Aspon som si to zopakoval. Ale o tom potom. Aj ked si myslim, ze pouzivanie bontonu medzi dvoma zalubenymi az nehra taku rolu... resp. u neznamych ludi mozno hej, napriklad ja s priatelkou na bonton nedavame, ale obaja ho dokonale pozname a vzdy sa na tom zasmejeme ;) tot moja skusenost :)
frodimir1
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frodimir1 »

Dobry den!

Rad by som sa Vas opytal nieco na temu klobuky a ciapky...

Ako je to s ich nosenim v autobusoch, vlakoch, obchodoch atd atd... Viem, ze v budove nema co robit na hlave u pana ciapka, alebo klobuk, u dam, to je zase nieco ine... Velmi by ma to zaujimalo. Dakujem.

PS: preco sa vsetci po mne tak blbo pozeraju ked idem po meste s klobukom na hlave ? Viem, mam len 20 ale to neznamena, zeby som ho predsa nemohol mat na hlave nie predsa ?

:?:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Asi preto ze to je nezvyk, tiez sa mi stalo :)
Napísať odpoveď