zabudovany blesk na diskoteku?? no ešte si asi neskušal.. ani ako nudzovka, to nema vyznam...
skusal, ide, je to doslova ako nudzovka, ale ide. ak mi neveris mozem sem postnut priklady, tiez si dovolim tvrdit ze pokrocily fotograf urobi s zabudovanym viac ako amater s externym
a ide o to čo viac chceš... v megapixeloch určite D50 nie je zastarala.. megapixely by som bral ako poslednu vec pri vybere zrkadla.. 6 bohate stačíí
suhlasim, nehadam sa,
mam A3ky tlačené z d50 a uplne v pohode... a kto si dneska dava tlačit fotky, že?? každy to drži v pc a foti zrkadlom za 20 tisíc... :-/
nj, moje fotky sa tlacia skoro kazdy den... ale to je jedno, ale ano, vacsina ludi maximalne napali fotku na CD
Sice je fajn ze to D50 zvladla, ale ake boli podmienky? svetlo, objekt sa hybal... atd atd, toto uz D50 automaticky zvladnut nemusi, skus napr. porovnat ISO na D50 a napr D80(alebo D40,D40x,D60) tam su uz tie rozdiely poriadne vidno
D50 na naučenie bohate stačí.. radšej investovať do blesku/ objektívov
staci, ale preco si rovno nekupit nieco lepsie, ale kupovat si nieco medzi, a potom to zas predavat, a stratit tym peniaze. ten rozdiel medzi D50 a D80 neni az taky velky(a medzi povedzme ze D70s este mensi)
napr tá 50 f1,8 za pár šupov, naučit sa fotit a potom len kupit nove telo
Uhm, na 1.6x cropovom chipe by si si s tou 50mm moc na diskotekach neuzil, respektive vobec, osobne mam 50mm 1.4, a na diskotekach to je tak na portrety(polpostavu ak mam viac miesta).
rozhodne som nikdy neprišiel na nič čo by D50 chybalo.. akurat viac ovladačov na tele, napr zmena režimu merania expozicie.. treba fotit do raw a šetko je ok Smile
zalezi co fotis... ale ak si spokojny, tak jasne, neni dovod na upgrade
ale fakt ako skor lacnejšiu bazarovu D50 a k tomu nejake sklo.. alebo ten blesk.. načo je človeku ktoý ešte nemal zrkadlo D80tka.. tak aj amatéri si kupujú D3.. na oboznámanie s pracou s takou hračkou to bohate stačí
a za tu D80tku dáš 15 litrov ako si pisal, no bez skla.. t.j dalsia investicia plus besk a si dakde o dost vyššie... cenovo
pozri to s tou D80 bol priklad, existuje napr aj D70s, nehovoriac o tom ze ta D80 este klesne nakolko tu uz je D90...
Takze kupenie si D50 by bolo len vyhodenie $$$
xivo napísal:alebo potom už len veriť že do 2och mesiacov vyjde nova zrkadlovka od Nikonu D30, ktora bude super vykonna a veľmi lacná

Never a necakaj lebo nebude

D60 je model roku 2008, takze nic nove v tomto poli v blizkej buducnosti uz nebude
jin napísal:Ver mi. chlapec10 už asi skúšal
Osobne si tlačím fotky do 30x45 a dávam rámovať. IMHO xivo, sťa začiatočník na raw-ko ešte počká. Osobne fotím už niekoľko rokov so zrkadlom a stále využívam .jpeg kompresiu. Dobrá investícia by bola kľudne aj D70(s) + sklo so širším rozsahom. 50f/1,8 má tiež ešte čas. A keď, tak nie SB400, ale min. SB600 nech má aj nejakú normálnu výklopnú hlavu s možnosťou difúzky.
vidim ze si ma predbehol

, presne D70/D70s/D80...
Sice ma Sb-400 vyklopnu hlavu, ale to je prave orechove je az pri blesku ako Sb-600... to sa da dnes uz tiez za pomerny dobry peniaz zohnat(cca 5000)
A co sa tyka RAWka, tak doteraz som tomu neprisiel na extra velke vyuzitie