Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

hojko napísal:Cena 24 dB anteny + AP + kabel vyslo do 3500??? Ty si akysi lacny.
mno jo :) samozrejme to bolo iba raz :D ked som pripajal sam seba :D mno apcko ma vyslo na 500 concept..ale idem menit lebo slabe..maly vykon.... vosiel som sa do 3500 vidis :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

AP za 500??? No ukaz shop na nete, kde sa da za tu cenu kupit normlane spolahlive AP, teda aspon hocijake AP pre wifi.
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

hojko napísal:AP za 500??? No ukaz shop na nete, kde sa da za tu cenu kupit normlane spolahlive AP, teda aspon hocijake AP pre wifi.
so mto nekupoval nove..nikdy nekupujem nove...naco..mne to staci..uz slape rok :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak potom nemozes hovorit o tom, kolko to stalo, pretoze si neviem predstavit, ze firma preda klienotvi tri roky stare APcko a hrdzavu antenu.
johno
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa johno »

ked pocitas pripojenie zhruba do 1km pocitaj s cenou do 4000, podla sily signalu a potrebnych vecy, ako napr. :
AP
Antena
Pigtaily
UTP, STP alebo FTP kabel
nejaku krabicku do coho schovas na streche APcko
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa FoXo »

Pokial je este problem ten ze antena sa da umiestnit len an daleke miesto od teba trebars tych 20 metrov. Existuje zariadenie s nazvom POE ktore ti po ethernete napaja zariadenie a tym padom nepotrebujes dlhy pigtail. Pokial je to zariadenie napajane na 12 V tak nemusis kupovat ani aktivne poe ale spravis pasivne a pojde to v pohode.
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Klo_b_asa »

Ahojte, mohli by ste mi poradit?
Mám Router Vigor2600VG, tento router ma aj podporu WLAN (wifi)
Z tohoto routra mi ide klasicky kabel do PC a chcel by som spravit aj bezdrôtovu sieť nakoľko mam notebook s wifi. Dalo by sa to nejako? ak ano tak vás poprosím nejaký stručný ale presný návod ako na to. Upozornujem že ohladne wifi som viacmenej začiatočník, ale čo sa týka celkovej práce s PC tak sa to da. Dakujem za rady
palo7596
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa palo7596 »

Mam problém. Mam doma internet cez wi-fi.(klasika bez ap) chcem doma pripojiť dalsi pocitac bezdrôtovo. Ako to mam urobiť?
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa FoXo »

palo7596 napísal:Mam problém. Mam doma internet cez wi-fi.(klasika bez ap) chcem doma pripojiť dalsi pocitac bezdrôtovo. Ako to mam urobiť?
Pokial to Wifi nemas take ze sa dokaze spravat aj ako client a zaroven aj ako AP tak si musis kupit wifi router alebo klasicke wifi. Zalezi ci tvoj ISP ti vie bezproblemovo priradit dalsie IP alebo to budes mat vsetko za natkom
palo7596
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa palo7596 »

FoXo napísal:Pokial to Wifi nemas take ze sa dokaze spravat aj ako client a zaroven aj ako AP tak si musis kupit wifi router alebo klasicke wifi. Zalezi ci tvoj ISP ti vie bezproblemovo priradit dalsie IP alebo to budes mat vsetko za natkom
ip si nastavim aku chcem - v tom nieje problem

tak čo mam kupiť - môžte dať link?
:roll:
fanfan196
Novice
Novice

Príspevok od používateľa fanfan196 »

Kamarat ma Wifi router ja byvam o 1 km dalej a chcel by som si natiahnut Wifi siet.Co potrebuje kamarat a co ja?Obydvaja mame stolny PC.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

fanfan196: Antenu, kabel, wifi zariadenie (sietovka, AP). Vsetko zalezi od toho aky dlhy kabel by trebalo tahat od PC k antene, pretoze ak by stacili take tri metre kabla, tak by mala v pohode stacit wifi sietovka, z nej kabel do anteny a je to. Ak vsak nieco dlhsie, tak tam by som uz uprednostil AP, avsak treba pocitat s vyssou investiciou o taku tisicku. Anteny by mali stacit aj slabsie, pretoze na dedine by to nemalo byt zarusene, takze mozno aj male Micro 8 by mohli stacit, pripadne sa pozriet po niecom silnejsom. S 15dB by uz nebol problem.
NumBer_One
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NumBer_One »

ale nooo :P ja mam wifi a ked si to rozpocitam nevyjde ta to viac ako 1500 SK!!!!

takze: ANTENA (krabicka do mikrovlnky, tam jednoduchu urobena antena z plechu a z medeneho drôtu, ked chces schemu ti nakreslim)

KABEL (obycajny 50 ohmovy - zeleny)

KARTA obycajna wifi karta 11 Mb/s cca 900 SK

a pripojenie do siete asi 1000 sk a si na wifi :)

celkova cena za zriadenie(vlastne) 1100 + pripojenie 2100SKK taakze asi tak no :)
ELO2004
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ELO2004 »

http://WWW.ENGINE.SK
mame od nich net Je to prašivá firma na ktoru sa nedá spoliehaj,
No mozno je to len u Nás rozhodne kto chce Microwlny v BB nech ju okúsi.
Jozef Augustin
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jozef Augustin »

engine :lol: ..........veď to je najmenej spolahlivá firma o ktorej som počul.....ale ak bývate v BB tak rozhodne skúste www.bbxnet.sk ....super ceny vysoká rýchlosť (tie rýchlosti čo píšu na stránke sú aj v reále :wink: )
RiVaL
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Zosilnenie wifi v NB

Príspevok od používateľa RiVaL »

Nazdar nedalo by sa niekde na Slovensku zohnat nieco take:

http://www.ccrane.com/antennas/wifi-ant ... tenna.aspx
http://www.ccrane.com/antennas/wifi-ant ... etter.aspx
nasiel som len toto:
http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... at52607055 - poradte ci sa to oplatí :)

a tu je navod na nieco take ak by mi ho niekto pomohol prelozit alebo ma nieco lepsie alebo ak poznate nieco co by zosilnilo vykon wifi v NB (HP Pavilion tx1417cl Entertainment Notebook PC) okrem PCMCIA kareit nech napise vopred dik
http://www.ccrane.com/instruction-manua ... oofing.pdf
alebo nieco z toho ale v slovencine :D
http://www.usbwifi.orconhosting.net.nz/
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Wi-Fi sítě - vše co jste kdy chtěli vědět 1/2
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=48

Prvy prispevok v teme takisto editovany

//autoeditácia príspevku ( 04 Jul 2008, 17:10 )
Srovnání vybraných wireless technologií 2/2
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=48
MaximG
Amateur
Amateur

pls poradte

Príspevok od používateľa MaximG »

Cawte, prosim Vas potreboval by som poradit, mam doma notebook hp-500, velmi sa v tom nevyznam ale myslim ze nema Wifi, poradte mi ako by som sa mohol dopracovat k stavu ze mi na nom pojde net napr na internate alebo v autobuse atd. Co mam pre to urobit, aky je najlahsi sposob?? Vdik za radu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MaximG: Internat - pripojenie cez kabel do sietovej karty. Autobus/internat - kupit PCMCIA wifi kartu alebo aky slot ten notebook ma.
MaximG
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa MaximG »

Aha vdaka, este mam jednu otazocku, pocul som o niecom takom ze Wifi freehotspot, vraj je to najcastejsie na letiskach, kaviarnach, namestiach atd. a ze sa tam da v pohode pripojit na net, to akoze za to sa neplati?? k tomu aby som sa tam mohol pripojiť a surfovat mi staci Wifi karta?
Napísať odpoveď