Obrana proti divej svini

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
darebak
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Obrana proti divej svini

Príspevok od používateľa darebak »

Predstavte si situaciu
ste v lese zbadate divu svinu ona vas pozorate na seba zoci voci diva svina sa rozobehne po vas co urobite?
Utek nepomoze ...co navrhujete?Aku obranu berte ohlad ze nemam zbrojny pas :)
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Ak si veriaci, tak sa začni rýchlo modliť......... Bez zbrane sa diviakovi neubrániš........ ak nie si Chuch Norris alebo van Damme.....
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Kedže som v lese, tak sa pakujem na čo najbližší strom, adrenalín robí svoje, bud vás "zasekne" alebo máte neskutočne rýchle reakcie... :wink:
darebak
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

tak to je dost naprd..nemusi to byt napr len v lese idem popri potoku a zautoci namna...nic zmrzaceny alebo mrtvy?
S plynovu pistolku by som neuspel keby som tam mal naboje proti zveri ?(plynove naboje)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ponatahujes svaly, das si dole tricko (asi by ti prekazalo), vytasis dyku a ides :twisted:
mehmed
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mehmed »

ja by som tiež volil strom. divé svine by sa nemali vedieť ešte šplhať, ne? :D
kore
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

Vyberiete nozik, a ide sa knifefight :lol:

Ale nie, no svina či nesvina, ked utekat nepomože, a ked su v lese vysoke stromy tak čo? :D, fakt sa na to neda odpovedat.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

darebak napísal:tak to je dost naprd..nemusi to byt napr len v lese idem popri potoku a zautoci namna...nic zmrzaceny alebo mrtvy?
S plynovu pistolku by som neuspel keby som tam mal naboje proti zveri ?(plynove naboje)
Nie. Plynova zbran nema taku energiu, aby si to ta svina vsimla.

Zacni revat a hulakat a rozbehni sa proti nej. (neplati, ked je to bachyna a mlade). Pri divej svini pomoze aj neaky ten strom. Nie je to medved, ze sa zacne splhat za tebou.
V opacnom pripade - S-ball, Sellier&bellot - 7x68R, ... :D
TomAss
King
King

Príspevok od používateľa TomAss »

ja si myslim ze 3 nonivamid supy z par metrov by s prasatom urcite nieco spravili a ked nie zlozili tak aspon sposobili prasatu dezorientaciu a poskytli nejaky ten cas na utek...
(http://shop.zbrane-frano.sk/proginfo.ph ... .a.pfeffer)
"Nonivamid - Účinný i proti osobám podnapitým, so zníženým prahom bolesti, divým a agresívnym zvieratám. Okamžitý účinok na zasiahnutej sliznici. Látka spôsobuje dočasné oslepnutie, dušnosť, dráždivý kašeľ, zvracanie a silné pálenie pokožky. Možný opuch očí a pľúc! Dlhodobý účinok, bolesti na zasiahnutých miestach pretrvávajú aj niekoľko dní!"
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

proti divej svini? novinamid? hmm... najprv co najskor vyliezt na strom a potom hadzat sisky, novinamid... to je fuk :) No najskor vyliezt na strom aspon 1,5m vysoko. No pokial nikde na okoli niesu stromy, najprv novinamid, potom bez - kluckuj. Diviak je vaha, nestiha tak rychlo menit smer. Svine su plache, no ak je to samotar, alebo stary samec oddeleny od criedy, je to prusvih, napadne ta bez dvovodu. Preto pozor.
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

Bol som v lese mnohokrat ale nikdy sa mi nic take nestalo, dokonca ani nikoho takeho nepoznam.
fuu ale no netusim co by som robil...asi utekaaal a utekaaaal a....a vyliezt na strom? no neviem, na stromy v lese, take duby alebo buky, sa velmi liezt neda, lebo v ludskej vyske sa este nerozkonaruju.
Ale kto by chodil do lesa bez nicoho? Bud na bicykli alebo aspon s nozikom na hriby.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

TomAss napísal:ja si myslim ze 3 nonivamid supy z par metrov by s prasatom urcite nieco spravili a ked nie zlozili tak aspon sposobili prasatu dezorientaciu a poskytli nejaky ten cas na utek...
(http://shop.zbrane-frano.sk/proginfo.ph ... .a.pfeffer)
"Nonivamid - Účinný i proti osobám podnapitým, so zníženým prahom bolesti, divým a agresívnym zvieratám. Okamžitý účinok na zasiahnutej sliznici. Látka spôsobuje dočasné oslepnutie, dušnosť, dráždivý kašeľ, zvracanie a silné pálenie pokožky. Možný opuch očí a pľúc! Dlhodobý účinok, bolesti na zasiahnutých miestach pretrvávajú aj niekoľko dní!"
Iná vec je použiť nonivamid proti nejakému čoklovi či ožranovi a iná vec proti rozzúrenej 200 kg divej svini čo si bráni mladé......

Druhá vec..... si si istý, že v tom strese, rozrušení, prekvapení budeš mať čas a duchaprítomnosť na to, aby si tie tri šupy presne umiestnil????
darebak
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

mimochodom chodi diva svina do kukurice?
(ja si myslim ze sa nazrat)...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ja ti poviem.. Neliezť na strom.. :wink: musel by byť veľmi veľký a hrubý s dostatočne mohutnými koreňmi.. Ak by svini skutočne preplo a bola by veľmi nasratá, tak by začala rozrývať strom.. Videl som nespočetne veľa a aj hrubých stromov, ktoré boli rozrýpané.. :wink: Takže so stromom veľmi nerátaj. Najlepšie je asi rýchle kľučkovanie, alebo robiť dostatočne veľký hluk. Nemyslite si, ona je veľmi rýchla aj so svojou váhou. Preto obrana pred takýmto zvieraťom je veľmi ťažká.. Asi by som skúsil, najprv útek a potom nôž a dobre veľký.. alebo dobre veľký nôž a rozbehnúť sa proti nej, ale to chce kurevsky veľkú dávku odvahy.. :D Nič iné mi nenapadá... Pred medveďom je dobré kričať, alebo utekať(veľmi zlý spôsob), ale keby náhodou, tak dolu kopcom.. Utekajú oveľa pomalšie, ako normálne.. :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja som kdysi zdrhala pred medvedom, bolo to v Tatranskej Strbe, kde som brigadovala na chate. Na chvilu som poobede vybehla vyvencit psa do hory, co bola hned za chatou. Sice som toho medveda nevidela, ale pocula som divne, hlasne praskanie niekde blizko nas a vlciak ostal stat na mieste, pozeral tym smerom, zacal vrcat a cely sa najezil. Tak som ho okamzite priviazala a utekala som domov, ako len najrychlejsie som vladala. A mala som najprv co robit, lebo to bol 50 kilove hovado a tahal ma stale opacnym smerom. Potom sme ho neskor poculi rozculene stekat, co zvykol robit, ked dosli nejaky cudzi ludia, ale nikto sa neukazal.
Na druhy den ma az striaslo, ked teta rano dosla z nakupov a hned mi oznamila, ze nejaky turisti hlasili, ze zazreli vcera vecer pri nasej chate pobehovat medveda.
Neprajem nikomu ten pocit. Celkom som si to uvedomila az na ten druhy den, co sa mohlo stat.

A btw, plati, co sa hovori, ze pomoze hrat sa na mrtveho a vtedy zviera neutoci? Vraj to par ludi zachranilo. Ja osobne neviem, ci by som to dokazala risknut pred takym diviakom. A kedze utekaju dost rychlo, tak asi fakt len ten strom.
vvx
Expert
Expert

Príspevok od používateľa vvx »

hod sa o zem a rob sa na mrtveho :D
darebak
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

vvx napísal:hod sa o zem a rob sa na mrtveho :D
a co chvila budem naozaj mrtvy. :D

toje + -

domacu svinu zjeme a diva zje nás :D
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ZitePunkom napísal: Pred medveďom je dobré kričať, alebo utekať(veľmi zlý spôsob), ale keby náhodou, tak dolu kopcom.. Utekajú oveľa pomalšie, ako normálne.. :)
no utekaj dole kopcom ty chcel by som ta vidiet ake salta by si daval :lol: :lol:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Filipito napísal:no utekaj dole kopcom ty chcel by som ta vidiet ake salta by si daval :lol: :lol:
keby ti islo o zivot rozmyslal by si trocha inak a bolo by ti akosi jedno ci sa potknes.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Medveď má silnejšie zadné nohy a pri behu sa nimi odráža.. dôkazom je aj to, že sa na ne dokáže postaviť.. :) A ak máš silné nohy a potrebuješ sa nimi odrážať, tak sa nimi asi nebudeš odrážať dolu kopcom.. :wink: ale budeš bežať pomalšie, to dá predsa logiku.. :shock: takže aj keby som hádzal saltá tak by som ušiel skôr, ako ten, čo bude bežať po rovinke, alebo hore kopcom.. :wink:
Napísať odpoveď