Obrana proti divej svini
jj vraj je dobre robit prudke zatacky... svina nema sancu rychlo zastat a zmenit smerfilippo napísal:Ja som počul, že najlepšie je pri úteku pred sviňou rýchlo zmeniť smer pohybu. Sviňa vraj registruje len priestor pred sebou a okolie si veľmi nevšíma a keď vás naháňa treba rýchlo uskočiť na stranu a sviňa prebehne.
Konečne múdra reč. Sviňa útok neopakuje..filippo napísal:Ja som počul, že najlepšie je pri úteku pred sviňou rýchlo zmeniť smer pohybu. Sviňa vraj registruje len priestor pred sebou a okolie si veľmi nevšíma a keď vás naháňa treba rýchlo uskočiť na stranu a sviňa prebehne.
Neviem si síce dosť dobre predstaviť, keď sa na vás z kriakov vyrúti kanec 15 m od vás, ako utekáte 200m šprintom a pri tom kľučkujete ako zajac.
Dobrý je ten strom, sviňa síce dokáže rozryť strom až tak, že spadne ale nerobí to preto, že ju nasere vtáčik - takže kľudne. Taktiež krátky beh a keď ju už už cítete za zadkom uskočiť za strom... (ale stále nechápem ako chcete kľučkovať - to všetko sa zomelie za pár sekúnd, kanec vás nebude naháňať od lesa k lesu..) Taktiež som čítal v odbornej poľovnej literatúre o diviakoch: robiť hluk, mávať rukami a keď sa nezháči v poslednej chvíli uskočiť do strany - PRETOŽE DIVIAK ÚTOK NEOPAKUJE.
PS: Jeden poľovník sa raz driapal do nejakých kriakov, zohnutý kolenačky a keď bol v takej úzkej uličke vyrútilo sa neho zo 6-7 kusov.. Nemal kam uhnúť ani vybehnúť tak si prosto bleskove ľahol na brucho rukami prikryl hlavu a tie sviňe cez neho a po ňom jednoducho prebehli - síce bol modrý a dobitý jak "sviňa"
Áno chodí veľmi rada má kukuričku ale aj všelijaké iné dobrotkydarebak napísal:mimochodom chodi diva svina do kukurice?
(ja si myslim ze sa nazrat)...
Čo sa týka úteku, tak neverte tomu, že máte šancu rýchlejšie kľučkovať ako tá divá sviňa
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
vyleziem na kukuricudarebak napísal:vsetci by vyliezli na strom a ziadny strom by tam nebol
(sme v kukurici)
v tomto pripade by som asi vyuzil svoju neobvyklu stihlost a utekal by som cez tie najzarastenejsie miesta, neutekal by som po riadkoch ale priecne...tu aj maly nakres:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _/\ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _|_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
takto by som utekal a snazil by som sa robit co najmensiu brazdu za sebou, nech tu kukuricu rozraza svina. Viem ze listy rezu, ale to by mi bolo akosi jedno. V kukurici sa da bezat aj po riadkoch a obcas preskocit o riadok dalej, mozno vas ta svina strati z dohladu a ako sa hovori "zide z oci, zide z mysle", myslim ze by to mohlo zabrat.
PS: pozor aby ste v zapale uteku neskocili pod kombajn
-
Stoporko
VIP
az na to ze svina ide doslovne ako ten kombajn. Je to niekolko sto kilo zivej vahy plnej svalov, nie tuku! Cize jedine co tym tvojim postupom ziskas je sanca sa jej stratit z dohladu. To ze pri hluku svinka utecie: hmm...ak vidime pred sebou criedu, je najlepsie pomaly vycuvat prec, ak je to matka s detmi alebo stary samotar, mame smolu. GL. V kukurici niet kam vyliezt, hrat sa na mrtveho je dobre mozno tak v knizkach o indianoch. Nie pred divou svinou, ktora po tebe "ide." Ono totizto svinacie zuby netrhaju, ale drtia. A svinka nie je idealny macko, ktory vidi ze sa nehybe a odide. Svinka je tupe zviera...
-
Začiatok Konca
Professional
-
Grim
Darca
svina ma ale dost male a nemotorne nozky na taku vahu, to znamena ze po poli plnom kukurice sa jej bude zle urekat, lebo ked ste niekedy boli v kukuricnom poli tak viete ake tazke je zlomit kukuricu tak, ze ju pristupite pri koreni. Jednoducho taka svina nieje schopna pri behu zlomit kukuricu pristupenim. Telom mozno, ale pri behu rozraza prekazky nohami, takze tazko. Na to ma primale nohy, akurat sa o nu moze potknut. A clovek moze skakat, cize do styku so spodnou castou rastliny o ktoru by sa mohol potknut ani neprichadza. a navyse si mozte kukuricu rozhrnat rukami co svina nemoze. Mozno som len velky optimista a mozno je to naozaj tak. Rozhrnali by ste si aj nosom, ked mate pud sebazachovy.
-
Stoporko
VIP
si privelky optimista.Grim-Reaperka napísal:svina ma ale dost male a nemotorne nozky na taku vahu, to znamena ze po poli plnom kukurice sa jej bude zle urekat, lebo ked ste niekedy boli v kukuricnom poli tak viete ake tazke je zlomit kukuricu tak, ze ju pristupite pri koreni. Jednoducho taka svina nieje schopna pri behu zlomit kukuricu pristupenim. Telom mozno, ale pri behu rozraza prekazky nohami, takze tazko. Na to ma primale nohy, akurat sa o nu moze potknut. A clovek moze skakat, cize do styku so spodnou castou rastliny o ktoru by sa mohol potknut ani neprichadza. a navyse si mozte kukuricu rozhrnat rukami co svina nemoze. Mozno som len velky optimista a mozno je to naozaj tak. Rozhrnali by ste si aj nosom, ked mate pud sebazachovy.