Obrana proti divej svini

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
filippo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa filippo »

Ja som počul, že najlepšie je pri úteku pred sviňou rýchlo zmeniť smer pohybu. Sviňa vraj registruje len priestor pred sebou a okolie si veľmi nevšíma a keď vás naháňa treba rýchlo uskočiť na stranu a sviňa prebehne. :lol:
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

filippo napísal:Ja som počul, že najlepšie je pri úteku pred sviňou rýchlo zmeniť smer pohybu. Sviňa vraj registruje len priestor pred sebou a okolie si veľmi nevšíma a keď vás naháňa treba rýchlo uskočiť na stranu a sviňa prebehne. :lol:
jj vraj je dobre robit prudke zatacky... svina nema sancu rychlo zastat a zmenit smer
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

filippo napísal:Ja som počul, že najlepšie je pri úteku pred sviňou rýchlo zmeniť smer pohybu. Sviňa vraj registruje len priestor pred sebou a okolie si veľmi nevšíma a keď vás naháňa treba rýchlo uskočiť na stranu a sviňa prebehne. :lol:
Konečne múdra reč. Sviňa útok neopakuje..
Neviem si síce dosť dobre predstaviť, keď sa na vás z kriakov vyrúti kanec 15 m od vás, ako utekáte 200m šprintom a pri tom kľučkujete ako zajac. :roll:

Dobrý je ten strom, sviňa síce dokáže rozryť strom až tak, že spadne ale nerobí to preto, že ju nasere vtáčik - takže kľudne. Taktiež krátky beh a keď ju už už cítete za zadkom uskočiť za strom... (ale stále nechápem ako chcete kľučkovať - to všetko sa zomelie za pár sekúnd, kanec vás nebude naháňať od lesa k lesu..) Taktiež som čítal v odbornej poľovnej literatúre o diviakoch: robiť hluk, mávať rukami a keď sa nezháči v poslednej chvíli uskočiť do strany - PRETOŽE DIVIAK ÚTOK NEOPAKUJE.

PS: Jeden poľovník sa raz driapal do nejakých kriakov, zohnutý kolenačky a keď bol v takej úzkej uličke vyrútilo sa neho zo 6-7 kusov.. Nemal kam uhnúť ani vybehnúť tak si prosto bleskove ľahol na brucho rukami prikryl hlavu a tie sviňe cez neho a po ňom jednoducho prebehli - síce bol modrý a dobitý jak "sviňa" :D ale žije.
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Pobavil me nazev temy :) Ja bych volil co nejrychlejsi beh s klickovanim a pritom bych asik hledal nejaky strom. Zadne jine moznosti nemas.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

jednoduche das jej po papuli
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

no ja by som jednoznacne sa uhol za strom alebo uskocil uplne z jej cesty...s tym nozikom si snad robite len prdel, sak by ju tym len viac rozzuril...a aj keby jej dajme tomu v tej rychlosti vypichol oko alebo co..tak v tej rychlosti uz nestihne zastavit a prevalcuje ho tak ci tak...
Voodoo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Voodoo »

darebak napísal:mimochodom chodi diva svina do kukurice?
(ja si myslim ze sa nazrat)...
Áno chodí veľmi rada má kukuričku ale aj všelijaké iné dobrotky ;).
Čo sa týka úteku, tak neverte tomu, že máte šancu rýchlejšie kľučkovať ako tá divá sviňa :-D. Verte mi, že je to sakra obratné ak to chce byť :) čo sa týka úskoku na stranu v poslednej chvíli si myslím, že by sa to dalo, ale ak by dáko takticky utekal pred ňou a neustále kľučkoval, tak to by som chcel vidieť :-D, myslím si, že by nebol úspešný moc ak by to nebol Bolt :). A čo sa týka stromu, hold ak si rýchly a dobrý strom na lezenie v okolí vidíš, tak nech sa páči a ten hluk odplaší v podstate takmer každú zver okrem matky s mladými, tá si to bude chrániť ;).
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Ked ste iba ty a svina , tak vyber nozik a zacni ho rezat do zeme a do stromov, mozno vytiahne aj on a idete na knify :D

Ale vazne ,asi by som vyliezol na ten strom ...
darebak
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa darebak »

vsetci by vyliezli na strom a ziadny strom by tam nebol
(sme v kukurici)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

darebak napísal:vsetci by vyliezli na strom a ziadny strom by tam nebol
(sme v kukurici)
vyleziem na kukuricu :D

v tomto pripade by som asi vyuzil svoju neobvyklu stihlost a utekal by som cez tie najzarastenejsie miesta, neutekal by som po riadkoch ale priecne...tu aj maly nakres:
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _/\ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _|_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

takto by som utekal a snazil by som sa robit co najmensiu brazdu za sebou, nech tu kukuricu rozraza svina. Viem ze listy rezu, ale to by mi bolo akosi jedno. V kukurici sa da bezat aj po riadkoch a obcas preskocit o riadok dalej, mozno vas ta svina strati z dohladu a ako sa hovori "zide z oci, zide z mysle", myslim ze by to mohlo zabrat.

PS: pozor aby ste v zapale uteku neskocili pod kombajn :lol:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

az na to ze svina ide doslovne ako ten kombajn. Je to niekolko sto kilo zivej vahy plnej svalov, nie tuku! Cize jedine co tym tvojim postupom ziskas je sanca sa jej stratit z dohladu. To ze pri hluku svinka utecie: hmm...ak vidime pred sebou criedu, je najlepsie pomaly vycuvat prec, ak je to matka s detmi alebo stary samotar, mame smolu. GL. V kukurici niet kam vyliezt, hrat sa na mrtveho je dobre mozno tak v knizkach o indianoch. Nie pred divou svinou, ktora po tebe "ide." Ono totizto svinacie zuby netrhaju, ale drtia. A svinka nie je idealny macko, ktory vidi ze sa nehybe a odide. Svinka je tupe zviera...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Niekolko sto kilo vahy? Vsak to neni slon :lol: Najvacsie samce vraj dosahuju az 200kg. Cize berme ten priemer 150kg na svinu
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

no pokial by ta nahanalo nieco taketo tak uz asi nic nespravis... ale s takym extremom sa asi u nas nestretnes. Ak ta zacne diviak nahanat ver tomu ze prve co spravis zacnes utekat ....
Prílohy
HOGZILLA
HOGZILLA
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ty kokso.. :shock: to je ako čo boli tie svine v stratených, alebo ako sa to volalo.. To je iné hovädo, veď je väčšia, ako medveď.. Absolutne nepochopiteľné...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

najlepsie urobis ked sa vyseries na kradnutie kukurice a racej si ju kupis alebo co :roll:
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

No tak ja si to neviem predstavit ale asi by som zacal utekat pretoze v takom momente by som stratil uplne rozum a jedine co by ma napadlo by bolo utek
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

to je fakt diviak taky rychly ze by mu clovek neusiel? lebo sak keby vidim svinu tak bezim jak o zivot a to je k...a rychlo :)
Voodoo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Voodoo »

No a ona beží ešte k...a rýchlejšie :) ako spomínali, to nie je tuk ale svalstvo, ako ťažko s takou sviňou, jedine sa jej rýchlo stratiť z dohľadu alebo strom, ale to fakt musíte veľmi rýchlo vedieť šplhať :).
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

svina ma ale dost male a nemotorne nozky na taku vahu, to znamena ze po poli plnom kukurice sa jej bude zle urekat, lebo ked ste niekedy boli v kukuricnom poli tak viete ake tazke je zlomit kukuricu tak, ze ju pristupite pri koreni. Jednoducho taka svina nieje schopna pri behu zlomit kukuricu pristupenim. Telom mozno, ale pri behu rozraza prekazky nohami, takze tazko. Na to ma primale nohy, akurat sa o nu moze potknut. A clovek moze skakat, cize do styku so spodnou castou rastliny o ktoru by sa mohol potknut ani neprichadza. a navyse si mozte kukuricu rozhrnat rukami co svina nemoze. Mozno som len velky optimista a mozno je to naozaj tak. Rozhrnali by ste si aj nosom, ked mate pud sebazachovy.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Grim-Reaperka napísal:svina ma ale dost male a nemotorne nozky na taku vahu, to znamena ze po poli plnom kukurice sa jej bude zle urekat, lebo ked ste niekedy boli v kukuricnom poli tak viete ake tazke je zlomit kukuricu tak, ze ju pristupite pri koreni. Jednoducho taka svina nieje schopna pri behu zlomit kukuricu pristupenim. Telom mozno, ale pri behu rozraza prekazky nohami, takze tazko. Na to ma primale nohy, akurat sa o nu moze potknut. A clovek moze skakat, cize do styku so spodnou castou rastliny o ktoru by sa mohol potknut ani neprichadza. a navyse si mozte kukuricu rozhrnat rukami co svina nemoze. Mozno som len velky optimista a mozno je to naozaj tak. Rozhrnali by ste si aj nosom, ked mate pud sebazachovy.
si privelky optimista. :? S diviakmi uz mam nejake zazitky a po kukuricaku utekaju neprijemne rychlo. Akoby tam ani kukurica nebola. Tvoja uvaha je logicka, no chybujes v tom, ze podcenujes hybnost a zotrvacnost takej bestie akou diviak je.
Napísať odpoveď