Bojove umenia a pod.

O športe...

Ktoré bojové umenie je vaše najoblúbenejšie ?

Muay Thai
95
28%
Kung Fu
30
9%
Karate
24
7%
Judo
8
2%
Capoeira
30
9%
Aikido
39
12%
Combat Sambo
6
2%
Taekwondo
29
9%
ine
74
22%

Celkom hlasov: 335

taurus666
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa taurus666 »

http://krav-maga.sk/index.php?id=78 čo takto krav-maga?myslím,že čo sa týka efektívnosti,tak je to na Slovensku najlepši výber.ak sa chcete teda naučiť ubrániť sa v reálnej situácii na ulici(aj ked to je vždy o štastí).

// aj to combat sambo by bolo dobre,len v Blave nieco take chyba :(
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

najviac sa mi paci styl jackieho chana ale on v jednej nemeckej relacii povedal ze jeho vystupenie vo filmoch su zmes asi 10 bojovych umeni takze tak 8)
bossman9
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

CHcem sa oboznamit

Príspevok od používateľa bossman9 »

ZDAREC chcel by som sa informovat ake konkretne bojove umenia sa daju cvicit v SNV ? :?: 8)
fedy007
Amateur
Amateur

d

Príspevok od používateľa fedy007 »

neviete neake ceske alebo slovenske stranky ktore sa zaoberaju xma ?
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

najnovsi grading ;)
AIKIDO RULEZZ :D
Prílohy
grading.jpg
luksiman
Light Star
Light Star

box

Príspevok od používateľa luksiman »

caute vsetci...chcel by som sa spytat ci viete o niakom amaterksom box klube v bratislave...ak ano dajte linky...ja som googloval ale nic moc som nenasiel....dik
Delije
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Delije »

Box sa trenuje v Pengyme v Petrzalke, tusim este na Jantarovej ceste a vo Vrakuni... Ale ten Pengym naisto..
Romo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romo »

Jednoznacne Muay Thai to je sport prosto najlepsi...... 8)
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

karate vs tejkwondo vs aikido ... v čom je vlastne rozdiel ?

Príspevok od používateľa kolac »

PríspevokZaslal: 23 Sep 2008, 1:02 Predmet: karate vs tejkwondo vs aikido ... v čom je vlastne rozdiel ?

moze mi to niekto zdatny objasnit v čom je rozdiel ? ... mame toto na vyber na TV, ale ja som hrozne nerozhodnýyy :D ale zatial vedie tejkwondo ( vlastne vedie čas v ktory sa cvičenie koná :D ) pač som sa spamatal neskoro a aikido je zrejme obsadene

// temy spojene. Tomasito
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

KARATE (japonsko) - striking martial art.... zamerane na utoky vecsinou hornou castou tela
TAEKWONDO (Korea) - kicking martial art... zamerane na utoky dolnymi koncatinami
AIKIDO (Japonsko) - grappling style... hmaty a hody, bloky...
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

karate si vieš predstaviť, klasické bojové umnie-bum bác rukami, nohami.Trocha spojené soi súťažami.
taekwondo-niečo podobné, ibaže ide takmer výlučne a kopanie a je to hlavne šport (dokonca olympijský), až potom bojové umenie.
Aikido-o tom viem najviac, priateľka ho robí. okrem základných úderovje to hlavne o blokoch a kadejakých chmatoch, ktoré vyzerajú aj sú efektívne a využívaš pri nich energiu útočníka-teda je to celé o sebaobrane (i keď by sa dalo namietať, že všetky sú, no aikido je vyslovene obranné). Okrem boja holými rukami sa učí aj obzbrojovanie či samotný boj so zbraňami-palice, katany, nože. to však robia už trocha pokročilejší aikiďáci, a učí sa to najmä preto, že z útokov zbraňami vychádzajú aj útoky (resp. protiútoky) rukami. Aikido je aj o akejsi filozofii rozvíjania ducha, meditácii, jeho zakldateľ vravel, že jedným z cieľov aikida je formovať kompletnú osobnosť, ktorá umenie nikdy nezneužije na útok a posilní jej charakter. A na jeho žiadosť sa nekonajú v aikide žiadne súťaže.
Ja osobne by som si asi vybral aikido, ak by bolo plné tak karate. Taekwondo síce znie menej ošúchane ako karate ale nezdá sa mi zaujímavé.
Thek_SVK
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Thek_SVK »

no ja osobne by som jednoznacne bral Teakwondo ( ) pretoze tie kopy sa mi strasne pacia a vyzera to velmi efektne... a myslim ze z neho je odvodeny asi aj tricking ( ) ktory by som rad civcil ale nemam tu moc na to moznosti...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

az na tie katany a noze.... ;) (boken a tanto si mal na mysli) ;)
Ked si chalanko vyberas podla fyzickej narocnosti, najnarocnejsie bude Taekwondo, potom Karate a na konci AIKDIO...
A este poopravim tu povyse, je jeden styl aikida ktory je aj sutazny... ;) ale o tom si asi nevedel 8)

(BTW ja trenujem aikido a za nic by som to nemenil) 8)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Keby nehrávam volejbal a aj súťažne, tak určite tiež beriem aikido.. A mať takú možnosť to mať na telesnej, tak to beriem, bez váhania.. :) Je to skvelé bojové umenie.. :wink: http://www.youtube.com/watch?v=sJ8VLPPT ... re=related napr.. :)
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Jasny vyber:

Teakwondo

Jediny sport s realnou sancou na puzitie, nepotrebujes sa ho ucit 25 rokov.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Dobre, máš pravdu.. a viem, že si narážal na aikido.. ale. Nemyslím si, že sa naučí teakwondo za mesiac.. :) to predsa musíš uznať, no najlepšie mi z toho vychádza aikido... No, ak to berieš z Markyho pohľadu, budiš.. :wink:
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

sepiroth: lol ze katany a noze..... by som tu uz nebol keby sa s tym cvicilo.... kazdopadne ani bokenom po hlave alebo cez oko dostat neni prave sranda, nevravim s JO po kolene.... :D

ale nie to som chcel.... kazdopadne... kedze to mas ako telesnu a pytas sa na fore tak predpokladam ze sa tomu nemienis venovat nejako poriadnejsie => ber aikido - zaciatky su strasne trivialne - naucia ta par jednoduchych technik a kotulov a koniec....
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

teikwondo - vychadza hlavne z techniky noh ako to bolo spomenute. cvicil som ho ako decko. ako su tam dake veci ktore sa daju pouzit ale pridem i kus silove ako karate
Taekwondo sa skladá z vyše 3200 presne opísaných pohybov, kopov, pádov, úchopov, úderov, blokov, sekov a úhybov. Prevažujú v ňom techniky silných kopancov z otočky a výskoku na horné partie protivníkovho tela. Prebralo veľa prvkov z karate a ďalších bojových umení. Na rozdiel napríklad od kung-fu je každá technika veľmi presne opísaná, takže výuka je značne štandardizovaná.
Zajtial co Aikido je o rozmyslani, o filozofii. je to take nebojove bojove umenie. Ktore ta nauci ako vyuzivat svoju energiu,energiu utocnika rozvahu atd atd

Ale myslim ze kazde bojove umenie ma nieco do seba. kazde ta nieco nauci. kazde ti neico da. Iba je rozdiel v tom co tebe vyhovuje viac
Aikido (合気道, Aikidó) je japonský druh bojového umenia, typický najmä stratégiou obrany. Je založené na myšlienke neagresivity, rozvíja cvičiaceho jedinca po fyzickej aj psychickej stránke. Okrem úderov, pák a hodov, sa protivníkove akcie rušia horizontálnymi, vertikálnymi a diagonálnymi, cirkulárnymi, sférickými i špirálovými pohybmi okolo bokov obrancu. Jeho tvorcom a zakladateľom je Morihei Uešiba. V Aikido sa učí aj boj s nožom (tantó), dreveným mečom (bokken) a krátkou tyčou (džó). Zakladateľ Aikido si v záujme zachovania tradície neprial degradáciu Aikido na šport usporadúvaním zápasov a súťaží. Jediný štýl, v ktorom sa súťaží, je Tomiki Aikido. To je asi hlavný dôvod menšej popularity v porovnaní s inými bojovými umeniami, v ktorých sa sútaže konajú. Zrejme najviac sa o popularizáciu Aikido mimo Japonska zaslúžil americký herec Steven Seagal, 7. dan.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

uzasna vec na aikide je to co sa snazia dosiahnut napr budhisticki mnisi meditaciou, to sa da dosiahnut v aikide fyzickym treningom. Je to zvlastna haluz ked dosiahnes stupen aikida a pri treningu prestanes uplne rozmyslat... az potom clovek pochopi ze tym ze clovek na NIC (vobec NIC) nemysli, si telo s dusou oddychne ovela viac ako ked by ste si pospali....

Dalsia haluz sa stava pri specialnych treningoch, vola sa to "dostat sa do zony" kde sa clovek akoby prepne z "normalnej" energie na tu VNUTORNU. Je to v momente najvyssieho vycerpania ked ste hadzani 30X od kazdeho s kym trenujete vo vsetkych technikach dookola. Je to zaberak na fyzicku zo zaciatku a haluz nastava asi po 45 minutach kde ste uz uplne na dne (minuli ste vsetku energiu) a zrazu sa vsetko ustali a akoby prepnete na svoje "KI" a vsetko ide vpohodicke a mate pocit ze sa takto da fungovat dlhe a dlhe hodiny....
TOTO NIE JE V ZIADNOM BOJOVOM UMENI A LEN LUDIA CO TRENUJU A TAKE NIECO DOSIAHLI VEDIA O COM AIKIDO JE A ZA NIC HO NIKDY NEVYMENIA...
BTW AIKIDO je tiez jedno z mala umeni ktoreho pravy trening (vzhladom na to co som napisal povyse) zacina az po ziskani shodanu (cierneho opasku).
Ine (TAEKWONDO napr) zvecsa po ciernom koncia a uz je to len o zvysovani rychlosti a sily.... AIKIDO je v pravom slova zmysle UMENIE

BTW na buduci rok idem do Tokya a urcite si nenecham ujst prilezitost zatrenovat v HOMBU DOJO 8)
mcvally
Novice
Novice

combat sambo v BA

Príspevok od používateľa mcvally »

neviete niekto kde sa trenuje v BA combat sambo??prosim o odpoved najlepsie na [email protected] ale moze to byt aj tu.dakujem.
Napísať odpoveď