OVB - skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako poznate spolocnost OVB?

Mam s nimi dobru/-e skusenost/-i
67
20%
Nemam s nimi dobru/-e skusenost/-i
112
33%
Nemam s nimi ziadnu skusenost / nepoznam ich
156
47%

Celkom hlasov: 335

timo233
Novice
Novice

Príspevok od používateľa timo233 »

a preco si akoze myslis ze neviem, ako sa to da spravit, jasne ze viem, vsak je to normalna vec a jasne ze viem ze moj veduci bere za mna tiez proviziu, vsak aj ja budem casom....inac neviem ako si ty s vedomostami ale neviem ci ti nedochadza ze aj pracovnici v poistovni beru za teba proviziu, lenze oni mozu robit zmluvy len svojej poistovne, mi mame prehlad a vyberama pre klienta tu najlepsiu moznost, ale asi tomu aj tak neveris tak ta nejdem presviedcat, zi si v tom svojom zivote, vsak ty raz zistis

//autoeditácia príspevku ( 18 Oct 2008, 17:27 )
inac vidim ze si to aj ty robil, ale predpokladam ze si skoncil, rob si radsej daku pracu kde budes musiet byt od-do a bude nad tebou stat sef a doje*** ta a plat bude o nicom.................jaj tak ti zavidim(hahahahaha)
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

timo233 napísal:...a za dalsie v OVB sa nic nedeje ked poradca v danom mesiaci nespravi ziadnu produkciu
V OVB ti mozno nic nepovedia ale dramaticky to pocitis na svojom ucte a ked sa ocitnes v situacii,ked ti bankomat oznami, ze nie je co vyberat, bude zrazu na zamyslenie, ci je jedno ked v danom mesiaci nic nespravis, ze ano? :)
K tomu ostatnemu, co si pisal ani niet co dodat, pinco to vystihol pekne, mas teraz este pred ocami oblacik vizie OVB a stastnej buducnosti, ked sa rozplynie, uvidis ake zufale riesenie je OVB a ked sa ti postasti tak zistis ze peniaze idu zarobit aj inak ako za 8 hodin denne "pod sefom"
grimr
Novice
Novice

ovb

Príspevok od používateľa grimr »

zdravim, nedavno ma oslovili z ovb, ci by som nechcel pre nich robit. v podstate musim ist na nejake skolenie a tam sa vsetko dozviem. osobne nemam moc casu, ale nejaku tu hodinku by som si aj nasiel, zaujima ma vsak, co na to hovorite. nechcem urcite otravovat svojich znamych a pripadne si ich nejako znepriatelit /ako bolo vyssie spomenute/, ked im pripadne spravim nevyhodnu zmluvu. v podstate som student, cize nejake peniaze sa mi zidu, avsak neviem ci toto je spravna cesta ako ich zarobit. je to vobec realne, alebo treba do toho dat enormne usilie ??? budem vdacny za kazdy nazor, teda videl som ich tu uz dostatocne, ale mna najmä zaujima to ci mam vobec do toho ist. dakujem.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

ak ti môžem ja vyjadriť môj skromný názor, tak nad tým ani neuvažuj. Peniaze sa dajú zarobiť iným spôsobom. Na obranu OVB môžem povedať len toľko, že sú ľudia (asi tak jeden zo 100), ktorí sa dokážu v tomto smere svojim spôsobom pohybovať. Mám jedného známeho, ktorý je študent VŠ a podarilo sa mu presadiť v OVB. Vraj zarába mesačne okolo 30.000,-, lenže čo je na tom pravdy netuším. Každopádne kúpil za krátky čas auto, ale o tom potom. Veď peniaze sa dajú získať hocijakým spôsobom...

Na začiatku je všetko krásne. Pekné rečičky tvojich nadriadených ťa budú vynášať do oblakov a ty si budeš predstavovať ako o rok ležíš na Bahamách a obchody vybavuješ cez pokec. Krásna predstava o živote s OVB bude trvať možno dlhšie, možno kratšie a znásobovať tento blahodárny pocit budú 2-dňové školenia a firemné akcie, kde sa stretnú vraj tí najlepší z najlepších, pupkatí ujovia v saku a s manažérskou kapsou pod plecom. Každí z nich sa bude prezentovať ako podnikateľ roka. Jeden z nich predtým ako mu OVB zmenilo budúcnosť pracoval ako výhybkár na ŽSR, druhý bol obyčajný chlapec z dediny, ktorému mamka stále opakovala, že je hlupák a že to nikde nedotiahne a pod. Nikto z nich sa samozrejme neprizná, že majú aj iný job, veď predsa kdyby něco. Večer nastáva voľná zábava, kde sa chlastá Dom Perignon ročník 93 a Hennessy XO. To je život, OVB je super! Zatiaľ som nič nezarobil, ale môj úspech určite príde!
Po školení, plný motivácie sa vrhám do reálneho života a dostávam prvú facku. Klient si dovolil položiť mi otázku, na ktorú neviem odpovedať, ale aspoň som ho pozval na kávu. Možno niečo z toho bude. Zatiaľ som nič nezarobil, ale úspech určite príde, len sa netreba vzdať.
O 2 poobede mám druhé stretnutie v reštaurácií, už viem, čo mám povedať, tak dúfam, že tentokrát odídem s podpisom. Nanešťastie som narazil na redaktora z hospodárskych novín a spotený po hodinovom boji odchádzam bez podpisu, ale s 500 korunovým účtom. Veď to predsa k podnikaniu patrí, možno nabudúce pozve on.
Prebojoval som sa opäť k ďaľšiemu 2-dňovému školeniu. Motiváciu potrebujem ako soľ. Cena za školenie je tentokrát 1.200,- korún. Spomínam si, že pri prvom pohovore mi vedúci povedal, že každé viac-dňové školenie bude stáť len 350,- korún, no nič veď som predsa podnikateľ, treba investovať čo najviac, aby sa mi neskôr vrátilo.
Po super víkende sa vraciam do bežného života. Už mám za sebou aj praktické cvičenia so skúsenými kolegami a oni mi poradili veľa bomba trikov ako na to. Naplánované mám toho veľa a teda na každý deň aspoň 5 ľudí, len tých ľudí treba ešte zohnať. Rozmýšľam ako a napadá ma super vec, spravím si anketu a vykročím do ulíc. Šál cez pol ksichtu a kulich na hlave samozrejme musí byť, veď čo ak by mňa, podnikateľa niekto videl ako anketára. Tss aké potupné. Domov prichádzam celý vysmiaty a to len preto, že som hovno spravil, ale vypil 10 pív. Hmm, anketa nie je dobrý nápad. Skúsim otvoriť zlaté stránky a obvolať pár firiem, určite budú mať záujem. Beriem do ruky telefón, vyťahujem poznámky zo školenia. "Dobrý deň, moje meno je Ferdo Mravec a som z nezávislej finančnej spoločnosti zaoberajúcej sa.... tú tú tú." Tá sviňa mi zložila, no nič skúšam šťastie ďalej. Resumé: desiatim som stihol povedať len moje meno. Traja už fin. poradcu majú, aj keď nie tak dobrého ako som ja, predsa ich problém. Piati mi položili blbú otázku na ktorú som nevedel odpovedať, tak som radšej položil, nenechám sa predsa zosmiešňovať, oni sa raz ozvú. ALE, predsalen jedno stretnutie som si dohodol. Začínam počítať: 5 stretnutí na deň, to je 25 na týždeň. Víkend chcem mať predsa voľný. Mám dohodnuté jedno stretnutie, takže už len 24 mi chýba. Idem sa radšej poradiť s vedúcim. Vedúci mi kladie do rúk akúsi brožúru s názvom "desaťminútový zošit". Plný očakávania ho otváram a dúfam, že tam bude plný zoznam spokojných klientov, ktorí niečo potrebujú. Predsa mi bolo povedané, že na začiatku dostanem nejakých klientov na rozbeh, tak hádam je to ono. Prd, prázdne kolonky. Vraj si mám otvoriť zoznam v telefóne a vypísať tam všetky kontakty. Sú to predsa nádejní klienti. Môj vedúci je super, žije si ako kráľ, má peknú priateľku, drahé auto s logom OVB, kšefty mu idú jedna radosť. Nechám si od neho poradiť a vypĺňam kolonky.
Postupne napĺňam svoj denníček a plán týždňa je čochvíľa hotový. Super, už len ich kontaktovať a predsa sú to moji kamaráti, určite sa budú chcieť stretnúť. Stretnutia prebiehajú v pohode, ale akosi nikto nič nechce. Cítim drobný odpor, pomyslím si "nevedia, že bez životnej poistky sa neoplatí ani z domu vyjsť, veď čo ak sa im niečo stane".
Každý večer predtým ako ľahnem do postele, začínam rozmýšľať, či je OVB ozaj správna voľba. Začínajú sa zmiešané pocity a začína mi byť z takého života zle. Ak nepríde úspech v priebehu mesiaca, asi s tým končím. Ale predsa mi bolo sľubené, že úspech sa dostaví, ak sa budem snažiť a ja sa snažím, tak dúfam, že...
Dúfal som zbytočne a nič sa nedostavilo. Pohádal som sa s priateľkou, rodičia a aj blízke osoby ma časom mali za idiota. Zrejme to bolo tým, že na to nemám a podnikateľ zo mňa nikdy nebude. V každom prípade som si našiel inú oveľa lepšie platenú robotu, síce je to od-do za neustáleho doje*** šéfom, ale psychicky sa zničiť a dostať na dno za pomoci OVB alebo inej podobnej "spoločnosti" už NIKDY netúžim.

Ešte dlho potom mi volali všelijakí chu*i z tejto spoločnosti, že aké je to teraz super a že dostanem toto a hento a hodinky s vodotryskom. Kašlem im na to, nech si to robia oni. O pár mesiacov som sa dozvedel, že aj môj vedúci s tým skončil a teraz spokojný pracuje kdesi v TT.

Toľko moja story.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

som si aj myslel že si tam robil podľa predchádzajúcich názorov, tiež som bol na jednom stretnutí kde robili nábor, vyštudoval som ekonomiu takže niečo o tom viem, ked som začal rýpať do toho čo to mal prednášať tak bolo vidieť že vie iba to čo mu niekto nad ním povie a nič viac.
grimr
Novice
Novice

Príspevok od používateľa grimr »

diky pinco, akosi podvedome som tusil, ze akurat ty mi pomozes. asi sa na to fakt vykaslem. v podstate som tu videl dost nazorov. ale presvedcivejsie zneju tie, ktore su proti. ja som aj pred tym hovoril, osobe, ktora ma oslovila, ze v ziadnom pripade nechcem otravovat svojich znamych. tato praca sa nemoze tykat mojej rodiny a okolia. avsak ako to vyzera, asi by som musel otravovat, vsetkych ludi - ci uz rodicov, surodencov, sirsiu rodinu, susedov, kamaratov, spoluziakov, prip.kolegov (momentalne mam brigadu - :) teda cosi si aj zarobim, nie len plane sluby). ta dotycna osoba mi povedala, ze to nebude nutne, treba ist na skolenie a presvedcit sa.
a este jednu otazku by som mal na teba pinco: tie 2dnove skolenia su tiez platene ??? ja som si myslel, ze to maju vsetko zadara. bolo mi povedane, ze sa caluje iba ubytko, a strava. - to tam vsetci chlastaju drahy chlast ?? to by som vyzeral ako debil, keby som nesiel z davom. ja fakt nepotrebujem momentalne minat na chu****.
tiez by som si len tak mimochodom vypocul aj nejaky iny nazor. teda nazor, ktory hovori v prospech ovb. tie doterajsie co tu boli mi prisli akesi malo ,,kvalifikovane,,. akoby ich pisali ludia, co maju asi rovnaku vidinu penazi ako ja a zatial prd z toho. teda mozno oni budu fakt zarabat nejake drobne za pol roka, rok. ale ja by som chcel pocut, ci tu je aj niekto taky, co sa na tom fakt nabalil. nazory ako to, ze ja to robim pre radost a pre to, aby som druhym pomahal :lol: :lol: :lol: no neviem, vzdy som nejako nemal rad pokrytcov. aj ked viem, ze je par ludi co su ako matka tereza, avsak, ked chce niekto pomahat, nemusi si k tomu davat bielu kosielku, sako, kravatu a ist na ,,obch. stretnutie,, a este k tomu sa tvarit ako big boss manazer. no neviem, sak sa vyjadrite nejaky nabaleny ovbckar. som zvedavy.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Nabaleni su na tom tak ti, co su tam ako normalni zamestnanci, niekde uplne na vrchole - skolitelia a tak. Z tych radovych si mozes s kusom stastia slusne zarobit kym ti nedojdu ludia v okoli. Potom konec smitec.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Ked som tam chodil ja, co bolo asi 4 roky dozadu, platili sme si miestnost v restike za kazde skolenie, aspon sa mi zda. Raz som bol v Bratislave v centrale, tam bolo zopar pipeniek pri pocitacoch a kavickach,hned potom nasledovalo jedno velke stretnutie v nejakej sale, kde sme cvakali jedlo aj pitie. Prisiel tam aj riaditel slovenskej OVB, ktory vtedy oslavoval narodenie piateho dietata, vsetci z neho boli celi prec. Par ludi sa tam potom prezentovalo v style, ako napisal pinco, ze z akych sraciek zacinali a aki machri su z nich teraz...
Novodovbo OVB uz vraj neoslovuje novych klientov na ulici, ale telefonicky, neter studuje v KE a nedavno zacala chodit na skolenia, dokonca vraj maju prijimaci pohovor na dve kola, v druhom kole vsak uz len presviedcaju aby to obet urcite skusila. Prezentuju sa ako nova prilezitost v bankovnictve, co mi pride dost divne, ale asi to znie pre nevedomych serioznejsie a lakavo. Ja som hlavne rad,ze som sa tak skoro zbadal a ze jedine co som stihol porobit boli nevyhodne stavebne sporenia pre mna a mojich rodicov, ktore sa mi nastastie podarilo zrusit.
pinco
Darca
Darca

grimr napísal:a este jednu otazku by som mal na teba pinco: tie 2dnove skolenia su tiez platene ??? ja som si myslel, ze to maju vsetko zadara. bolo mi povedane, ze sa caluje iba ubytko, a strava. - to tam vsetci chlastaju drahy chlast ?? to by som vyzeral ako debil, keby som nesiel z davom.
Ako som písal, mne bolo povedané na začiatku, to bolo asi tretie stretnutie, že 2-dňové školenia stoja cca. 350,- Sk, čo si vravím, že je pohoda, pretože nejaké peniaze som mal a popritom som vŕtal aj do trochu iných vecí, ale to nie je podstatné... Tých 350,- malo zahŕňať ubytko + strava + občerstvenie.
Prvé 2-dňové školenie, ktoré som s obrovským očakávaním absolvoval stálo nejakých 500,- korún, keď som sa začudoval, že kúsok drahšie, bolo mi povedané, že to je ako predplatné na večer na nejaké to šampanské alebo koňak, poprípade pivo, atď. Tak si vravím, že ok, veď aspoň nemusím nič navyše cvakať a ak sa pošťastí aj sa opijem za pár korún. Lenže to bolo kdesi v dedinke v hornej dolnej na najlacnejšom (ale pekne zariadenom) penzióne.
Druhé školenie už nebolo na dedine ale v Poprade a tam to bolo kus drahšie, lenže ja som bol vtedy veľký podnikateľ, tak prečo by som nedal o nejakú tú päťstovku viac no nie?!
Čo sa týka toho drahého alkoholu, bolo tam pár chlapov, ktorí ozaj zarábali dobre. Samozrejme v OVB boli už nejakých pár rokov. Týto chlapíci si radi, vo veľkom množstve, užívali drahý chlast. Občas ma aj nejaký z nich pozval a to štýlom, "poď ku mne ty špina začiatočnícka, ujo veľký podnikateľ ti niečo kúpi". Pošteklil som svoje chuťové poháriky a vrátil sa k svojmu pivu po 25,-.

Už nikdy nechcem urobiť podobnú chybu ako to bolo v prípade OVB. Odhováram od toho každého známeho, kto to chce skúsiť, pretože je to blbosť.
lumedy
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lumedy »

Včera som šiel do košíc vybaviť jednu súkromnú záležitosť, ale to teraz nie je podstatné. Podstatné je to že v kupe vlaku v ktorom som šiel som sedel s 2 študentami ekonomickej fakulty, jedným študentom práva a ešte z nejakými staršími tetami. týto 3 študenti sa celú cestu rozprávali o jednoducho bežných veciach (ako ide život, akeé auta si kupuju a podobné blbosti). Nejako sa dostali aj na tému o finančnej kríze. Podľa mňa by už skoro titulovaný ekonómovia mali aspoň čo to o nej vedieť. Veď v tejto dobe je to spomedzi ich odboru hádam najdiskutovanejšia téma. Samozrejme oni nevedeli za tie 4 roky čo študujú ekonomiku nič o nej ani len základy ako vznikla a pod. Ide o to že som tiež finančný maklér ovb. Máme perfektného koordinátora, ktorý vás nebude učiť zbytočné ekonomické poučky, neučí vás samu teóriu. Učí vás skúsenosti zo života a to nie formou prezenčnou. Skôr formou diskusie, každý sa do nej zapája a rozvíjame si ekonomické myslenie. Logicky si vyvodzujeme čo sa môže stať a pod. OVB zabezpečuje najaktuálnejšie info. ohľadom financií, finančého trhu formou obežníkou. stále sa aktualizujú info. atď. Ja nie som v ovb nejako dlho je to čosi vyše 3 mesiacov a zatial mám za sebou nejaké tie školenia. Ale počas tých paru školení som dokázal samostatne ekonomicky myslieť a iba som tak uvažoval že načo my je tytul abo niečo podobné z ekonomiky keď. ja vlastne budem fakt že lepším odborníkom ako tý kvázy ekonómovia. Radšej is urobím vyšku nejakú inú ako ekonomickú. V OVB je dobre to, že si tam popri štúdiu alebo zamestnaní môžem pomôcť ľudom si ich problémamy a zároveň si aj zarobím. Samozrejme ja nie som s tých čo to chú robiť ako hlavný pracovný pomer. Chcem robiť aj niečo iné a to je tá výhoda že ovb umožňuje svojím ľuďom zaoberať s aaj inými vecami ak sa nevidáte manažérskym smerom. Pre tých ktroý chcú robiť v ovb na hlavný pracovný pomer je to zasa výhoda že majú za sebou v dnešnej dobe už najsilnejúšiu spoločnosť v európe v tomto odbore. Ale ak ste typ ako ja, ktorý ma ešte aj iné predstavy o zamestnani. tak ovb je ta najsprávnejšia možnosť. Ľudia OVB predstavujú ombucmanov na finančom trhu. My nenastavuje finančný plán len tak zo srandy aby sme na 3 horizontoch zarobili. V projekte sa berie do úvahy všetko z analýzy, dokonca aj to či má deti je alebo nie je ženatý. Potom sa podľa projektu aj nastavujú jednotlivé poistky a všetko čo s tým súvisí. Žiaden pracovník konkrétnej inštitúcie tak nedokaže poradiť ľudom ako ovb. A tý čo tvrdia že to je blbosť tak to tvrdia iba preto lebo sa najskôr nedokázali v ovb presadiť.
pinco
Darca
Darca

Keď sa v OVB presadíš, potom sem napíš. Neber to ako nejakú urážku alebo podceňovanie.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

lumedy napísal:Ľudia OVB predstavujú ombucmanov na finančom trhu.
to fakt? omg, teba uz pekne dostali
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

To oni vedia, na rozdiel od seriozneho poradenstva...
timo233
Novice
Novice

Príspevok od používateľa timo233 »

pinco, co keby si sa uz zobudil, povedz mi pri ktorej podnikatelskej cinnosti zarobis hned miliony??????? a ako chces podnikat bez toho aby si robil kontakty?????
pinco
Darca
Darca

imho každá iná podnikateľská činnosť je viac perspektívna ako OVB.

Nejdem ti kradnúť tvoje ilúzie, rob si čo chceš :)
duncpol
Novice
Novice

postoj k OVB

Príspevok od používateľa duncpol »

Zdravím......som momentálne druhák na vysokej škole technickej....mám 20 rokov......do OVB ma doporučil kamarát ktorého poznám od útleho detstva.....doslova ma nalanáril ze aké to je prosperujúce ze to nie je ako u tých poisťovákoch, že oni ponúkajú slúžby a nie produkty.......to je síce pravda ale ten kamarát s nimi už asi skončí, lebo sa venuje svojmu zamestnaniu a toto ho unavuje.......ale ja som sa dostal do dilemy, či to nechať alebo pokračovať v školeniach.....teraz som uzh bol na piatom .......vlastne dnes o piatej ráno máme ísť do terchovej ......z prešova na vlaku do popradu a potom autom.......ale už som sa rozhodol že nepôjdem......najdominantnejším dôvodom sú samozrejme peniaze......sú potrebné samozrejme na cestu tam i späť......ale viac by ma vyšlo ubytovanie v hoteli........má to byť na jednu noc ......vychádza to 1100 Sk (sa mi zdá)......a to si ja ako študent veľmi nemôžem dovoliť.......toto stretnutie sa nazýva v OVB "post info"....je to vlastne akási prax po tých v podstate neoptimalizovaných múdrych omáčkach, ktoré sa preberajú na školeniach.......mala by sa vyskúšat komunikácia........ono ma to trochu mrzí že keďuž ide na prax tak chcem odísť....ale ak sú potrebné pre mňa nemalé peniaze tak to už sa mi nepáči.....myslým si že je to taktický ťah firmy aby záujemca ukázal ako sa vie zariadiť .....v akom obleku príde ako vystupuje......čiže tí ktorý nechcú dať tých 1100 Sk za hote,l nie sú pokladaní ....... za vážnych záujemcov lebo nie sú ochotní pre postup dosť obetovať......Pravdu povediac ešte s nimi nechcem nabeton skončiť......ale prestalo sa mi to páčiť, pretože na tých školeniach vás neučia prehľad finančného trhu (čiže napr. toho, aká banka má v akom sektore výhodnejšie produkty), ale učia vás ako otravovať ľudí.....ako im niečo ponúkať, nahovárať a vysvetľovať (najmä kreslením)......a to budede na začiatku len na spodku pyramídy .....a za jednu zmluvu (čo sa vám nemusí podariť ani po 20 pokusoch(analýzach)) dostanete 80 tzv. "einheit" (bodov)......pričom 1 einheit je sa mi zdá 50 SK.......čiže za jednu zmluvu môžete mať okolo 4000 až 5000 síce celkom slušné, ale ešte netreba zabúdať na vec, že potrebujete robiť klientovi (vlastne celej jeho rodine) aj servis........a to teraz chcem poukázať na veľký odkur systému OVB:.......ľudia v pyramíde na spodku (po 12-tich školeniach) vykonávajú najnáročnejšiu prácu z psychologického hladiska- presviedčajú ľudí .....ľudovo povedané lezú im do riti aby z toho mali nejaký zisk .....ale ich zisk bude najmenší z celej pyramídy........ďalej ak sa vám podarí prejsť do vyššej pozície dak môžte robiť vedúceho.......a zháňať nových ľudí do systému .....pričom pravdepodobnosť že do systému privediete v budúcnosti úspešného poradcu je asi 5% a menej a z každým musíte stráviť 2 hodiny týždene + 2-krát dvojdňové post info.......znamená to asi toľko že strávite kopu času s ľuďmi ktorí nemusia za nič stáť a nesiete aj zodpovednosť za ich výsledky práce pre OVB........Záver vyslovím asi takto: ak máte veľa kontaktov známych, ste uznávaní ako prirodzená spoločenská autorita, ak ste komunikatívny tak máte ai 50% šancu uspiet v tomto povolaní ......ale to ho musíte neskôr ako vedúci skupiny vykonávať ako hlavný pracovný pomer
edimontana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa edimontana »

starec...si uplne vedla...hold niekto sa na tuto pracu nehodi..ale pravda je taka ,ze nic co si napisal nieje pravda :) ... nebudem ti to tu vysvetlovat lebo sa mi nechce, to je praca tvojho veduceho...co je sranda je ze ...tvoj kamarat ma pracu a toto ho unavuje :)) urcite si viac zarobi v praci :) alebo na druhej strane mozno ho praca bavi viac nez toto potom je jasne, ze ho toto unavuje..ale pokial ho praca nebavi a nedary sa mu ani tu ..tak proste to prenho neni..uvedom si, ze kazdy clovek je individualny. A koniec koncov si zober ze si vybral sam...radsej bude pracovat za 8 mozno 16 tis mesacne..a bude tam kazdy bozi den od 8 do 18.. ja osobne davam prednost vlastnej firme, kde nebudem musiet stat za pasom vo fabrike...ty si prepac mi to, ale typicky priklad naivneho vysokoskolacika ,ktory si mysli, ze mu vsetko budu davat do papulky ...zobud sa s toho sna ...nezazil si robotu niekde vo fabrike asi..nezazil si vela robot kde musis byt a kde mas sefa co ti za vsetko nadava...nezazil si skutocny zivot..zijes v naivnej predstave, ze ked vystudujes a budes mat titul nejaky, ze sa dobre zamestnas a ze budes mat hned plat cez 20 - 30 tisic..ale s tohoto by si sa mal zobudit co najskor. Kazdy sa musi nadriet. aby nieco dokazal..ale titul v dnesnej dobe absolutne NIC neznamena. Koniec koncov aj v OVB mozes mat titul mozno si sa o tom uz dozvedel a ked nie chyba tvojho veduceho. Inak ked si myslis, ze tych 1100sk musis dat ..tak znova mas naivne predstavy...je to na tebe ci na to post info pojdes alebo nie...ked nato nemas samozrejme ,ze ist nemusis...zober si spolocnosti, kde ti povedia ze za ragistraciu musis zaplatit 2 000 a potom musis ist na dvojdnove skolenie kde zaplatis 4 000..co by si robil potom?? ostal by si v skole...mal si tu jedinecnu moznost..ale skazil si si to sam neuraz sa, ale ty to pochopis neskor ked vystriedas par skutocnych prac a ked nebudes zit v naivnej predstave, ze ked mas titul patry ti cely svet. ak si chudobny student tak so sebou nieco rob... mam kamaratov, ktorytiez chodia na vysku a robia aj toto...a zvladaju to i ked nemaju vobec cas , ale vedia , ze chccu nieco dokazat a ze ked si za tym tvrdo pojdu tak dokazu vsetko.. Mam taky dojem, ze sa len vyhovaras a vela si nahovaras...sory ale to co si napisal je uplna fatalna blbost..bol si na 5 skoleniach a teraz sa tu hras na cloveka co sa rozumie do celeho systemu pritom nevies ani zo stvrtky ako to cele funguje. nastuduj si fakty a potom zacni filozofovat... :?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mi ukaz jedneho vysokoskolaka co ti pojde robit do fabriky za pas alebo makat na stavbu...a do OVB pojdu robit iba zufalci co sa NEVEDIA presadit s titulom....ak mas titul a nemas v hlave nasrane tak si robotu zozenies a dobru a lepsiu jak otravovanie a oyebavanie ludi v ovb..
a skus este ty teraz mne hovorit ze ja na to nemam aby som bol v OVB, ked som skoncil po 3 skoleniach ale mas pravdu, ja na to nemam zaludok oje*** ludi
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

edimontana napísal:starec...si uplne vedla...
starec, ziadna firma, ziadna pracovna agentura, ktora pyta peniaze za skolenia, ktore su nevyhnutne pre vykonavanie prace nemoze byt seriozna
ved to je absolutna blbost
edimontana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa edimontana »

viem, je to smutne ale existuju take..a vela ludi im nato skoci :)
Napísať odpoveď