Potraty

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa SRneC »

Ades ale neries co bude...ries co je v pritomnosti drzis v ruke pol kilove nemluvna a 3,3 kilove nemluvna v com je 3,3 kilove pre spolocnost viac? su ROVNOCENNI

(hnusne priklady but truth)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

SRneC napísal:Ades ale neries co bude...ries co je v pritomnosti drzis v ruke pol kilove nemluvna a 3,3 kilove nemluvna v com je 3,3 kilove pre spolocnost viac? su ROVNOCENNI

(hnusne priklady but truth)
to sa takto neda brat ze neries co bude, bez toho to proste nie je. pol kilove nemluvna ti uz nikdy "nepromluvi", zatial co o 3,3 kilove sa "oplati" starat, pretoze to je clovek ako ty alebo ja. oni rovnocenni nie su, ale to je asi iba jedna vec, ktoru my chapeme kazdy z inej strany :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

to pol kilove nemluvna co rastie v matke ti tiez o par mesiacov neskor po 3,3 kilovom prehovori :) samozrejme ak ho nezakillujes kym sa narodi a o tom to je:)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

bolek napísal:Môj názor na dané billboardy je asi taký, že konečne tu máme niečo reálne a schvaľujem to, ľudia by mali vedieť, o čo ide a ako to vyzerá atď. Ohľadom potratu ako takého zdieľam názor, že je to slobodné rozhodnutie matky, či na potrat pôjde alebo nie. Síce ťažko povedať, či je to len o rozhodnutí matky, predsa len, jedná sa o život dieťaťa, lenže ono za seba rozhodnúť nemôže a preto to musí spraviť matka. K potratom sa však viac prikláňam najmä, ak sa jedná o znásilnenie, o možnosť, že dieťa bude postihnuté alebo ak by mal byť ohrozený život matky.
teraz moj nazor, viem ako to vyzera, potraty neschvalujem ale tento styl kampane odsudzujem. pretoze je mi z toho zle. ja som nikomu nic neurobil, nech si zaplatia reklamu v zenskych casopisoch ako je EVA a EMMA a nech si tam robia osvetu. ked to vidim je mi zle a netusim za co ma tak trestaju. ked to vidia deti tak co si pomyslia? preco v TV mozu ist akcne a nasilne filmy az po 22.00? a ani tam take naturalisticke sceny niesu. netusim dokedy ma chcu tie OZ na cele s pani tutkovou buzerovat, ale dufam ze to uz dlho nepotrva. myslim ze z ich strany je to hnusny egoizmus. moj osobny nazor na pani Tutkovu tu uverejnovat nebudem ale ak si niekto mysli ze je to pi*a par excelance tak nebude daleko od pravdy.

a aby som sa vyjadril aj k celkovej teme. som proti potratom samotnym. niesom za to aby sa plosne zakazali, pretoze to by este nezabezpecilo to ze by sa nekonali. pokial si toto tie OZ neuvedomia, ich kampan nema zmysel. osobne som za osvetu a pristupnejsiu antikoncepciu, kedze HA je dost draha zalezitost. uz 12-13 rocnym treba vstepovat do hlavy aby sa trtkali len s gumou. a ani za boha inak.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Podľa mňa to je celé o prístupe k tomu, kedy začína život. Raz sme dostali túto otázku od prednášajúceho na seminári a jeden povedal, že po splynutí vajíčka a spermie, iný, že až po narodení a prednášajúci na to, že až keď deti odídu z domu a zomrie pes. Čiže tu ide skôr o to, ako sa k tomu postavíme. Niekto považuje za rovnocenné embryo aj trojkilove dieťa, niekto nie. Pre niekoho je to len zhluk buniek, pre niekoho už ľudský tvor....

//A podľa mňa je vždy lepšie, ak je interrupcia legálna ako keby nebola. Potom by sa potraty aj tak vykonávali neprofesionálne a tajne a to by malo častokrát ešte horšie následky... :cry:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

uz som do tejto temy asi pisal ale tie billboardy co su v meste su dost blbe...a neviem co stym chcu dosiahnut...
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Sheep napísal:uz som do tejto temy asi pisal ale tie billboardy co su v meste su dost blbe...a neviem co stym chcu dosiahnut...
jj, ja som si minule isiel spokojny zo skoly, hot-dog v ruke a co nevidim? roztrhany zarodok, ci co to je, od krvy na ruke.. no mnam :roll:
Reli.C
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reli.C »

...a neviem co stym chcu dosiahnut...
sheep, sirmisoturbo:

http://www.pravonazivot.sk/ciele-kampane/

:woa:
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ano je to fakt ze kazdy ma pravo na zivot ale propagovat to takto nie je podla mna spravne..., inak si myslim ze tie potraty niesu bezdovodne, skor je to vysledok nezodpovednosti ku sebe a zivotu....
Anjeliček
Light Expert
Light Expert

Re: správa

Príspevok od používateľa Anjeliček »

will.i.am napísal:nevie postarat... tento argument mam najradsej... tym padom myslim ze by sme mali vyhladit vacsinu giganskych osad... lebo oni sa nevedia postarat ani o seba a nie este o 10 deti... ne ze teraz tu taham iny problem ale som len dal prirovnanie...
Ci to je dieta, plod alebo embryo, je jedno ako to nazves, je to clovek...
Ma to ludksu DNA je v tom zivot a to ze zatial nedokaze zit sam treba sa onho postarat a nie ho zabit preto ze jeho rodicia su nezodpovedni...
Vies niekedy sme sa o tom bavili a nie raz vtedy si mal celkom iny nazor a teraz zase vravis nieco ine. Pytal si sa ,ze co by sa stalo keby som ostala tehotna ja som povedala, zeby som si to dieta nechala a ty si vravel ci by som ti tak znicila zivot a sebe tiez, ze sla by som na potrat a vsetko by bolo dobre,,,na to nezabudnem a teraz tu vravis, ze dieta mna pravo na zivot a to je jedno ci jeho rodicia su nezodpovedni alebo by prislo na svet a malo by byt v deckom domove a aj tak to skusit. Ja osobne by som sla na potrat len vtedy keby som ostala tehotna po znasilneni v inom pripade asi nie to by musela byt neaka vazna situacia. Ale tazko to povedat kym to clovek nezazije na vlastnej kozi , ci ostat tehotna v maldom veku alebo ostat tehotna s nechcenym dietatom,,,je to zakdeho osobna vec a nikoho by som za to neodsudzovala.... :(
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

Reli.C napísal:sheep, sirmisoturbo:

http://www.pravonazivot.sk/ciele-kampane/

:woa:
kur*a tak ja si raňajkujem a čeknem si toto .. jááj bože
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

Ja si myslim, ze je povinnost zeny dieta donosit, aj ked nie je planovane. Ked ho fakt nechce, nech ho da do hniezda zachrany ci jak sa to vola... Urcite je to lepsie ako VRAZDA :!:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

JOSE neberu na zretel dovody ze? Najcastejsim je podla mna to ze sa im to smyklo/nedali si pozor a tak radsej volia tuto cestu ako sa zbavit ...

Iba zo zasadovosti hovorit ze nie... Vidno ze ma vobec ale vobec nepoznas. Ja si nenecham vymyvat mozog od nikoho. Lepsie je pocut 5-6 argumentov a az potom si uribot nazor.
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

pHysIQ napísal:JOSE neberu na zretel dovody ze? Najcastejsim je podla mna to ze sa im to smyklo/nedali si pozor a tak radsej volia tuto cestu ako sa zbavit ...

Iba zo zasadovosti hovorit ze nie... Vidno ze ma vobec ale vobec nepoznas. Ja si nenecham vymyvat mozog od nikoho. Lepsie je pocut 5-6 argumentov a az potom si uribot nazor.
zo zasadovosti som narážal na cirkev /konieckoncov ty si ju tu začal ťahať a nie ja :wink: / kedže si mi tu niečo odcitoval zo svät. písma tak to vo mne evokuje názor, že si silno veriaci človek /nemaj mi to za zlé ale kto ovláda nejaké citovačky zo svät písma :?: / a podľa toho som usúdil že zdieľaš všetký jej vyhlasenia a názory :wink: - ak som sa mýlil tak sorry., ale nezdá sa mi
si napísal - lepšie je počuť 5-6 argumentov a tak si urobiť vlastný názor - to nemôžem nijak inak chápať ako ked ti na tuto temu sa vyjadril nejaký zarytý veriaci, ja urpednostnim vlastne rozjímanie a preštudovanie si problematiky a ked ty si nechaš povedať 5 - 6 argumentov od nejakej osoby tak to sa nechaš ovplyvniť a si toho názoru ako ta ista osoba, od ktorej si si to nechal vysvetliť - možno si to zle pomenoval, ale ja som to tak pochopil :wink:

a ako si to hovoril že sa to mladým šmiklo - tak to je ich problem nie tvoj, a každý nech sa správa tak ako uzna za vhodne, mne sa to tiež nepáči, ked sa to takto niekomu šmikne a ta dotyčna ide na potrat ale ved ona s tým bude žiť a nie ty - tebe keby sa také niečo stalo tak sa staraš o dieťa ved to su dva rozdielne pohľady na problematiku a ta žena alebo dievča čo si nechá urobiť interupciu - tak ju k tomu vedie možno strach z toho že čo povie roidna a v tomto prípade ak ma strach tak by si mal z toho viniť rodinu, pretože ta nesplnila svoju úlohu na ktorú je rodina potrebna, nie :?: a preto hľadaj a rieš problemy ktoré vedu k interupcii a nie iba ten dôsledok že žena ide na interupciu - k tomu je ľahke sa vyjadriť ano alebo nie, nemyslíš :?:
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ja osobne s potratom súhlasím.... samozrejme ked je na to patričný dôvod... napríklad ja si vôbec neviem predstaviť že by som teraz mal mať rodinu a dieťa.. sám sa ešte o seba poriadne neviem postarať.. si myslím že v 21 je ešte skoro a človek nieje pripravený.. to nehovorím ked sa pošťastí nejakej 16-17 vtedy podla mna jednoznačne potrat.. no nie 100 % ale väčšina detí budú mať len na prd life lebo ich rodičia na to neboli patrične pripravení.. samozrejme je tu rodina, ktorá by mala pomôcť ale nie každý ju má.
Neviem mne keby sa podarilo tak asi veľmi uvažujem o potrate.. neviem
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

triple napísal:ja osobne s potratom súhlasím.... samozrejme ked je na to patričný dôvod... napríklad ja si vôbec neviem predstaviť že by som teraz mal mať rodinu a dieťa.. sám sa ešte o seba poriadne neviem postarať.. si myslím že v 21 je ešte skoro a človek nieje pripravený.. to nehovorím ked sa pošťastí nejakej 16-17 vtedy podla mna jednoznačne potrat.. no nie 100 % ale väčšina detí budú mať len na prd life lebo ich rodičia na to neboli patrične pripravení..
Vidis to zase ja nepovazujem za dostatocny dovod, boze mas 21 a "nie si pripraveny"? Co je toto kua Dowsnov svet, ci co? A to ze bude mat dieta nie zrovna krasny zivot je naozaj skvely dovod na to aby sa mu odrezala hlava..
tvrdil som ze uz sem prispievat nebudem ale teba znova po case obzivla tak si zarypem
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

mi-chau napísal:boze mas 21 a "nie si pripraveny"? [/size]
pravdaže niesom na to pripravený.. ved zober si zarabam tú desiatku mesačne a vystačí mi to len tak tak a to nerozhadzujem cashe do vzduchu..
vieš koľko dnes také dieťa stojí aby si sa vedel on postarať + to nevravím o byte a zariadení.. ja nechcem aby moje dieťa vyrastalo s pocitom že mu niečo chýba.. a dalsí dôvod .. nemyslím si dievčatá s ktorými som bol do teraz resp v blýzkej dobe budem sú tie pravé a do konca lifu.. a mám to zaviazať tým že sa nám náhodou podarí dieťa a teraz ostaneme spolu a o rok dva sa rozvedieme?a dieťa bude bez rodičov?
ja dieťa nechcem kým nebudem schopný sa on postarať a dať mu všetko čo potrebuje (min. teplo domov, oboch rodičov, lásku, opateru, zabezpečený life)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

triple napísal:pravdaže niesom na to pripravený.. ved zober si zarabam tú desiatku mesačne a vystačí mi to len tak tak a to nerozhadzujem cashe do vzduchu..
vieš koľko dnes také dieťa stojí aby si sa vedel on postarať + to nevravím o byte a zariadení.. ja nechcem aby moje dieťa vyrastalo s pocitom že mu niečo chýba.. a dalsí dôvod .. nemyslím si dievčatá s ktorými som bol do teraz resp v blýzkej dobe budem sú tie pravé a do konca lifu.. a mám to zaviazať tým že sa nám náhodou podarí dieťa a teraz ostaneme spolu a o rok dva sa rozvedieme?a dieťa bude bez rodičov?
ja dieťa nechcem kým nebudem schopný sa on postarať a dať mu všetko čo potrebuje (min. teplo domov, oboch rodičov, lásku, opateru, zabezpečený life)
Ja som neapeloval na tvoju zivotnu situlaciu triple, ale na to tvoje vysvetlenie ze "v 21 je samozrejme ze nie si pripraveny". Ten vek je sprostost.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

mi-chau napísal:Ja som neapeloval na tvoju zivotnu situlaciu triple, ale na to tvoje vysvetlenie ze "v 21 je samozrejme ze nie si pripraveny". Ten vek je sprostost.
nejde len o mna. michau ale myslím si že 80 % mladých ludí rozmýšla presne takto isto čo sa týka dieťaťa a vlastne aj rodiny
s povedz úprimne čo by si ty robil keby tvoja priateľka prišla teraz za tebou a povedala ti že je tehotná... si si istý že s nou chceš ostať do konca lifu? chceš to dieťa vychovávať? teraz? SI NA TO PRIPRAVENÝ?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Triple: Určite by som ju neposlal na potrat. Je to aj moje dieťa, bol som pri tom keď sa to dieťa "robilo". Zabiť si dieťa dokáže len... Doplň si.
Napísať odpoveď