Potraty

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ob3l1x »

erytrocyt napísal:Triple: Určite by som ju neposlal na potrat. Je to aj moje dieťa, bol som pri tom keď sa to dieťa "robilo". Zabiť si dieťa dokáže len... Doplň si.
no no no ... to mi akoze chces povedat ze kebyze ti holka otehotnie (nemusis ist hned bez ochrany ale napr hypoteticky pretrhne sa prezervativ a caja bude mat prave vtedy plodne dni)a ona bude chciet ist na potrat kvoli rodine, skole a pod... tak ty jej to zakazes ? deckom si moze (velmi natvrdo povedane) znicit cely zivot ked na neho este nie je pripravena ... takze si to treba poriadne premysliet ... a aj tak predpokladam ze minimalne 60% co tu hovorite ze ste proti potratom kebyze nastane taka situacia u vas tak to budete riesit potratom alebo ak stihnete tak tabletkou po ...

ak ste proti potratom tak automaticky treba byt aj proti tabletke po, antikoncepcii, prezervativom... pretoze vsetkym zabijate zivot nie ? a sex by ste mali praktizovat az ked budete rozhodnuti ze chcete mat dieta ...
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

ob3l1x napísal:no no no ... to mi akoze chces povedat ze kebyze ti holka otehotnie (nemusis ist hned bez ochrany ale napr hypoteticky pretrhne sa prezervativ a caja bude mat prave vtedy plodne dni)a ona bude chciet ist na potrat kvoli rodine, skole a pod... tak ty jej to zakazes ? deckom si moze (velmi natvrdo povedane) znicit cely zivot ked na neho este nie je pripravena ... takze si to treba poriadne premysliet ... a aj tak predpokladam ze minimalne 60% co tu hovorite ze ste proti potratom kebyze nastane taka situacia u vas tak to budete riesit potratom alebo ak stihnete tak tabletkou po ...

ak ste proti potratom tak automaticky treba byt aj proti tabletke po, antikoncepcii, prezervativom... pretoze vsetkym zabijate zivot nie ? a sex by ste mali praktizovat az ked budete rozhodnuti ze chcete mat dieta ...
presne toto som sa snažil nejako vysvetliť.. si to povedal inými slovami ktoré možno ludia pochopia ked nepochopili mna
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Tak som snáď zodpovedný za svoje činy, nie? Ak by si stála za tým, že chce ísť na potrat, tak ok, ale u mňa skončila. A nebudem predsa frcať dievča, ktoré ešte nie je pripravené byť ženou !
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

podla coho odhadnes ci je holka uz schopna byt zenou ? to sa jej akoze spytas pred sexom ci je si vedoma toho ze aj ked pouzijes ochranu je tam sanca ze otehotnie a ci je ochotna to dieta vynosit a potom sa o neho starat ?tak potom si dooost dlho nezasunies :) ta zena to musi vynosit a tiaha je na jej ramenach nie na tvojich ... 9 mesiacov nosit nieco v bruchu a potom sa o to dalsich 18 rokov starat je doooost .... a sice potrat je dost krute riesenie ale ked sa inak neda je to jej rozhodnutie a ty by si ho mal respektovat ...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak predovšetkým nepôjdem s dievčaťom, ktoré ešte nemá v hlave rozum namiesto púdru. Neriešim jednorázovky, takže toto neberieme do úvahy. Pokiaľ máš stálu priateľku, poznáš ju, vieš aká je, čoho je schopná, čoho nie. Ak vidím, že to je decko, tak pápá, môžeš ísť. Chodím s dievčaťom, nie iba s jej driekom, vieš?
Po ďalšie, pokiaľ to dieťa vynosí, je ťarcha na nej. Ale potom musím rodinu uživiť z jedného platu a to nie je žiadna výhra, nič jednoduché. Ísť do roboty, potom sa venovať rodine, a sem tam aj niečo pospať.
Ďalšia vec, starať sa 18 rokov? O teba sa starali do tvojich 18tich? Zrejme nie, je to predsa len o niečo dlhšie.
Takže pozeraj sa na to aj takto.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

hmmm no zaujimave ... tak potom mozes zacat spavat s holkou tak mozno po roku co ju budes spoznavat ... a aj tak si neviem predstavit ako sa spytas holky predtym ako budete spolu spat (nemyslim minutu predtym) co by robila keby otehotnela ... myslim ze ona by ti prva zahlasila ze je koniec ... a urobilo by to tak asi 90% holiek (ciganky nepocitam a vidlacky ktore su naucene od detstva len na to aby sa rozmozovali lebo za to su "looove")

a napis mi prosim ta ako si predstavujes ze zistis ako by sa holka zachovala kebyze otehotnie lebo ja si to nejak neviem predstavit ako sa jej spytas co by robila ...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak jasné že sa jej na to nebudem pýtať ako debil. Napr. takto - (napr) Lenka a viééééš...tak ma napadlo...hmmm, budeme spolu chooodiť ? čooo? ALE. Určite by som sa jej opýtal, akoby sa zachovala ak by sa stalo to, že by ostala v druhom stave. Sme dospelí ľudia, tak prečo nie? Nikdy som s tým nemal problém. A určite by som sa jej to nepýtal tesne pred sexom, ale pri kávičke, typu, vieš mojko, tak ma napadlo, čo by sa stalo ak ...
Vidíš na tom niečo zlé?
A po ďalšie, aj ja mám dievča z obce, tak pozor na slová, ok?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

2 ob3l1x & erytrocyt:...a medved nie je na gombik a citron je kysly... :smt069 :smt015
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Uplink, ak nemáš čo rozumné do diskusie prispieť, daj si odchod, ďakujem.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

erytrocyt napísal:Uplink, ak nemáš čo rozumné do diskusie prispieť, daj si odchod, ďakujem.
ero-senin ^_^ ok... :smt006 [I'll be back]
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

erytrocyt napísal:Tak jasné že sa jej na to nebudem pýtať ako debil. Napr. takto - (napr) Lenka a viééééš...tak ma napadlo...hmmm, budeme spolu chooodiť ? čooo? ALE. Určite by som sa jej opýtal, akoby sa zachovala ak by sa stalo to, že by ostala v druhom stave. Sme dospelí ľudia, tak prečo nie? Nikdy som s tým nemal problém. A určite by som sa jej to nepýtal tesne pred sexom, ale pri kávičke, typu, vieš mojko, tak ma napadlo, čo by sa stalo ak ...
Vidíš na tom niečo zlé?
A po ďalšie, aj ja mám dievča z obce, tak pozor na slová, ok?
ale vies akoze sme sice dospeli ale tipujem ze holka by zostala dost zaskocena ... a to keby povedala ze ona by to riesila podla situacie ? a povedala by ti ze mozno by sla na potrat a mozno by si dieta nechala podla okolnosti ? to by si jej povedal no ked pojdes na potrat tak u mna si skoncila ? a ked nie tak budem ta lubit do konca zivota a postaram sa o teba aj o male ?
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

erytrocyt napísal:Tak predovšetkým nepôjdem s dievčaťom, ktoré ešte nemá v hlave rozum namiesto púdru. Neriešim jednorázovky, takže toto neberieme do úvahy. Pokiaľ máš stálu priateľku, poznáš ju, vieš aká je, čoho je schopná, čoho nie. Ak vidím, že to je decko, tak pápá, môžeš ísť. Chodím s dievčaťom, nie iba s jej driekom, vieš?
Po ďalšie, pokiaľ to dieťa vynosí, je ťarcha na nej. Ale potom musím rodinu uživiť z jedného platu a to nie je žiadna výhra, nič jednoduché. Ísť do roboty, potom sa venovať rodine, a sem tam aj niečo pospať.
Ďalšia vec, starať sa 18 rokov? O teba sa starali do tvojich 18tich? Zrejme nie, je to predsa len o niečo dlhšie.
Takže pozeraj sa na to aj takto.
jasné máš aj ty pravdu ale predpokladám že si trocha starší a aj tvoja kočka už je staršia takže tam debata o spoločnej budúcnosti je k veci nepopieram.
ale ked má kočka 17-18 školu pred sebou a budúcnosť s karierou tiež je to už o niečom inom nie? predpokladam že si to dieťa veľmi nechať nemôže (samozrejme záleží od rodinnej sitácie a podobne) takže podla mna sú prípady ked je potrat to najrozumnejšie riešenie (už aj ja som vo veku kedy by som mal byť za svoje činy zodpovedny,, ale keby som to mal mať s nejakou 17 isto by som jej nechcel poondiať život..a už sa mi stlo že mi praskol kondom ale všimol som si to včas :aasmile11: )
uznaj že aj mi máme v niečom pravdu
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ob3l1x napísal:ale vies akoze sme sice dospeli ale tipujem ze holka by zostala dost zaskocena ... a to keby povedala ze ona by to riesila podla situacie ? a povedala by ti ze mozno by sla na potrat a mozno by si dieta nechala podla okolnosti ? to by si jej povedal no ked pojdes na potrat tak u mna si skoncila ? a ked nie tak budem ta lubit do konca zivota a postaram sa o teba aj o male ?
Tak sa mi vidí, že až taký dospelý nie si, keď tvrdíš to čo tvrdíš. Ak si dospelý, nemáš problém s komunikáciou so svojou priateľkou. Alebo... pokiaľ si donedávna obšťastňoval 14tky, tak sa niet čo diviť. Im niečo podobné vysvetľovať nemusíš.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

nie nemam problem komunikovat s priatelkou ale tak ako napisal triple take 17tky 18tky to si neviem predstavit ... a este nizsie to je este horsie ... ale nech je to ako chce zena ma pravo rozhodnut sa ako chce a je to len a len tvoja chyba ak opustis dievca len preto lebo sa rozhodla a ty si s tym rozhodnutim nesuhlasil ... a mozno je ona ta ktora je pre teba ako stvorena a len preto lebo by jej to pokazilo karieru, studium ju nemusis odsudzovat ... ved to neznamena ze do konca zivota nechce mat deti, len proste chce priviest dieta do rodiny kde sa bude mat dobre a bude sa mu moct naplno venovat.
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

A čo by ste robili ak by s vami otehotnela vydatá žena?
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

Te-wei napísal:A čo by ste robili ak by s vami otehotnela vydatá žena?
hoci na to asi nemam vek, tak v prvom rade do niecoho takeho by som nesiel.
a co sa tyka toho predtym tak sa zastavam erytrocyta.. pretoze on tu ako jeden z mala ma podla mna spravny pohlad na vec, isto, mat dieta v tak mladom veku nie je "med lizat" ale treba to brat ako dosledok svojho, castokrat asi neuvazeneho konania. Podla mna ti co ste za potraty tak ste dost egoisti, myslite na to ze v com by mne prekazalo to dieta,och ano.. skola.. praca...
no co chuda dieta? na neho nik nebere ohlad:(
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

nechapem preco tu vsetci beriete ze to je uz clovek je to zatial iba zarodok ... s clovekom to ma strasne malo spolocneho ...
braino.swk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa braino.swk »

ob3l1x napísal:nechapem preco tu vsetci beriete ze to je uz clovek je to zatial iba zarodok ... s clovekom to ma strasne malo spolocneho ...
pretoze to nebereme len z cisto biologickeho hladiska... ja osobne verim ze aj ten "zarodok" ma dusu... a okrem toho potraty su povolene v niekt. pripadoch az do 22tyzdna.. a to by si sa cudoval ze ci to ma spolocne nieco z clovekom...
jedine co uznavam, aj ked si s tym vlastne serem do huby, su tabletky "po"... aj ked sam neviem, ale snad vprvy den to este nema vyvinute city, snad je to len zhluk buniek, tak isto ako semeno... no ale pretoto som radsej opartny :D
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

ob3l1x napísal:nechapem preco tu vsetci beriete ze to je uz clovek je to zatial iba zarodok ... s clovekom to ma strasne malo spolocneho ...
zovna pred pár dnami mi tehotná kamarátka ukazovala obrazom dieťaťa zo sona a bol by si prekvapený ako už je taký zárodok vyvinutý.ruky, nohy, prsty sú už lahko rozoznatelné.
ale v globale som za potraty, do určitého oddobia.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

a co ma devat mesacny frcek spolocne s clovekom?
Napísať odpoveď