Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
jurino88
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurino88 »

vravis ze sa oplati kupit ... tka to treba im skor kym je akcia dufam ze zas love nerozbijem
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

Čo vravíte na tento:

http://www.alza.sk/notebook-hp-compaq-6510b--d80821.htm

respektíve máte niekto tip na niečo podobné v podobnej cene?

dík
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

vajda65 napísal:Čo vravíte na tento:

http://www.alza.sk/notebook-hp-compaq-6510b--d80821.htm

respektíve máte niekto tip na niečo podobné v podobnej cene?

dík
Ja som kupil "Compal" NB je to ako Dell, Hp, Apple alebo dalsie ale nema to napisanu znacku

Názov: INTEL Core 2 Duo T7500, 2,2 GHz, 800 MHz, 4MB, soc.P, BOX
Kód: CPINBX80537T7500, Množstvo: 1, Cena za kus: 6 303 Sk, Celkom: 6 303 Sk.
-----------------------------------------------------------------------
Názov: Bluetooth modul pre Compal HEL8X/FL9X - interný
Kód: NBBPBTFL9X, Množstvo: 1, Cena za kus: 349 Sk, Celkom: 349 Sk.
Názov: Wifi net card IntelR PRO/Wireless 3945ABGM1WB 802.11a/b/g PCIe Mini Card
Kód: NEINWM3945AGM1WB, Množstvo: 1, Cena za kus: 639 Sk, Celkom: 639 Sk.
Názov: Taška Dicota Base XX 15,4"
Kód: BADIN12228P, Množstvo: 1, Cena za kus: 407 Sk, Celkom: 407 Sk.
Názov: Belkin bezpečnostná sada pre notebook
Kód: ACBEF8E550EA, Množstvo: 1, Cena za kus: 276 Sk, Celkom: 276 Sk.
Názov: Recyklačný poplatok
Kód: RECFEE, Množstvo: 1, Cena za kus: 40 Sk, Celkom: 40 Sk.

Celková cena Vašej objednávky s DPH: 29 292 Sk

Toto som si poskladal ja ...este tam nemas Hdd a ramky ja som dal 160GB WD neviem kolko stoji (nieco cez dve tisicky) a ramy 2x1GB 667MHZ APACER 1100SK a este pre image 3D nalepku za 600Sk :D

Sklada to jeden chlapik v BA a ked kupujes nad 20 tisic mas postovne zdarma... zaruku mas normal dva roky ja som sa s nim stretol osobne a vravel ze nemal este ziadnu reklamaciu
Najlepsie je to ze si das poskladat co chces
Nevyhoda: Treba platit dopredu a to ja nerad takze som bol preto osobne ale aj tak som nad mieru spokojny...ak by si nahodou chcel od neho daco poskladat tak ti mozno poradim lebo tu stranku ma dost zlozitu...

www.vbi.sk

//edit: zabudol som napisat ze tento notas ma grafiku 8600GT 512MB pravdaze nezdielana ...ostatne parametre si mozes najst na tej stranke :wink:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

jj, 6510b je dobry ntb, je to business trieda, co spominany compal nie je. vid. vahu a velkost displaya a vydrz baterie. ono sa to nezda, ale je to slusny rozdiel. len u alzy ma troska vyssiu cenu, ale inak dobra volba.
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

No je to pravda ze ma vacsi display i vahu ale mne to za ten vykon stalo....
Keby som chcel daco len do skoly a vydrz stacil by dajaky notas za 14 tisic k tomu 9-clanova baterka a je po starostiach...
Ja mam svoj do skoly a ked som na intraku tak zase na hry :)
ps moc zalezi na tom naco chces notebook pouzivat
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ano, ale zabudol si poznamenat, ze s 9cl. baterkou vazi obdobny notebook 3-3,5kg a to je setsakramentsky rozdiel :) A to este ma alza chybu vo vahe, lebo ta je 2.27kg a nie 2.4kg.
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:Ano, ale zabudol si poznamenat, ze s 9cl. baterkou vazi obdobny notebook 3-3,5kg a to je setsakramentsky rozdiel :) A to este ma alza chybu vo vahe, lebo ta je 2.27kg a nie 2.4kg.
No ja nemam 9cl a vazi mi cca 3kg teraz som vazil... ale mozem povedat ze u mna to bolo uplne nepodstatne kolko vazi
ak sa ti jedna o velkost su tam sety "ASmobile" velkost 13.3" a vazia okolo 2kg...
mas tam slabsiu grafiku a rozlisenie ale zase je to aj o trochu lacnejsie

ale stale zalezi k comu chces pouzivat dany notebook
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

díky za odpovede, ja ho mám do firmy výdrž a váha boli u mna prioritami, samozrejme aj výkon ale 2,3 kg a cca 5,3 hodiny výdrž je dobrá voľba myslím.
to mishenko: že v alze trochu drahší? kde je lacnejší?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

No to presne neviem, ale ja som taky predaval a bol lacnejsi. Reklamu si tu robit nemozem a ani nebudem :D
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Je vobec dobre nahradit desktop notebookom? Ake su vyhody a nevyhody?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Holubar napísal:Je vobec dobre nahradit desktop notebookom? Ake su vyhody a nevyhody?
No ked si k notasu kupis mys a klavesnicu a umiestnis ho na podstavec, tak je to prakticky to iste ako PC len s vyhodou, ze si ho mozes vziat kde chces. Pre mna extra vyhodne, pretoze s pocitacom cestujem aspon raz za 2 mesiace, tym sa vyssia nakupna cena nb "zmaze."
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Holubar napísal:Je vobec dobre nahradit desktop notebookom? Ake su vyhody a nevyhody?
Diskový priestor musíš riešiť komplikovanejšie, pretože 2,5" disky majú nepriaznivý pomer Sk/GB . Môžeš to kompenzovať externými 3,5", lenže tam klesá výkon, keďže sa to tlačí cez nejaké rozhranie. Navyše sú to škatuľe a zdroje naviac.

Nevýhoda je ešte v obmedzenej možnosti rozšírenia zostavy. Pri desktope kúpiš PCI/PCIex kratu, pri notebooku môžeš dúfať že zoženieš PCMCIA kartu, čo dokáže také veci ako jej desktopová sestra.
boarderpp
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa boarderpp »

Zdravim chcel by som si kupit notebook tak do 30 tisic a ide mi hlavne o to aby tam nebola zdielana graficka karta skuste poradit dakujem Smile
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

fikus-kukis napísal:Diskový priestor musíš riešiť komplikovanejšie, pretože 2,5" disky majú nepriaznivý pomer Sk/GB . Môžeš to kompenzovať externými 3,5", lenže tam klesá výkon, keďže sa to tlačí cez nejaké rozhranie. Navyše sú to škatuľe a zdroje naviac.

Nevýhoda je ešte v obmedzenej možnosti rozšírenia zostavy. Pri desktope kúpiš PCI/PCIex kratu, pri notebooku môžeš dúfať že zoženieš PCMCIA kartu, čo dokáže také veci ako jej desktopová sestra.
myslis nakupovat externe disky k notasu?Snad ked ma NB 200GB HDD, nebude nic treba, teraz zijem na 120 GB a trochu miesta sa vzdy najde. A ake pci karty treba kupovat?

Ja by som to rad spravil tak, ze by som NB doma napojil na externu mys, klavesnicu a monitor a fungoval ako doteraz s PC. Akurat ma strasi to zapajanie/odpajanie kablov, ked budem chciet ist s notasom na postel alebo do inej izby, pripadne von.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Holubar napísal:myslis nakupovat externe disky k notasu?Snad ked ma NB 200GB HDD, nebude nic treba, teraz zijem na 120 GB a trochu miesta sa vzdy najde. A ake pci karty treba kupovat?

Ja by som to rad spravil tak, ze by som NB doma napojil na externu mys, klavesnicu a monitor a fungoval ako doteraz s PC. Akurat ma strasi to zapajanie/odpajanie kablov, ked budem chciet ist s notasom na postel alebo do inej izby, pripadne von.
No, to máš veľmi dobré, keď sa vieš uspokojiť so svojím miestom :) .

Rôzne PCI karty dokážu robiť rôzne veci. Napr. reléová karta, rôzne priemyselné karty, strihová karta, satelitná karta, video karta, profesionálna zvuková karta, sieťová karta bezdrôtová/drôtová, karta ako radič na rôzne rozhrania,
dokonca som videl kartu na 4 moduly RAM slúžiacu ako vysokorýchlostný pevný disk.

Samozrejme väčšina ľudí nemá potrebu niečo také nezvyčajné vlastniť vo svojom PC.

Zaobstaraj si USB myš a klávesnicu - tie môžeš bezproblémovo zapájať a odpájať podľa chuti. Notebook tak isto zo zdroja, keď sa budeš chcieť niekam premiestniť (samozrejme v daný okamih to závisí na stave batérie).
boarderpp
Medium Star
Medium Star

Mnooo neviem cim to je ale niejako sa vam nechce radit :P takze ten notebook co chcem moze byt tak do 35 tisic a hlavne chcem aby nemal integrovanu grafiku dakujem za pomoc a + karma nikoho neminie :P
PeterCA
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PeterCA »

boarderpp napísal:Mnooo neviem cim to je ale niejako sa vam nechce radit :P takze ten notebook co chcem moze byt tak do 35 tisic a hlavne chcem aby nemal integrovanu grafiku dakujem za pomoc a + karma nikoho neminie :P
tazko povedat znacku... bratranko si kupil nedavno TOSHIBA Satellite a je s nim spokojny... vravel ze si aj hry natom zahra... a nieje natom zdielana VGA jako si chcel...
http://www.alza.sk/notebook-toshiba-sat ... d83033.htm

co mam ja NB Acer tak nemozem povedat kriveho slova (klo, klop, klop)... asi mam jeden z miliona ktory sa vydaril :lol:
pozrel som aj jeden Acer (to bude k- :hehe: ) ale nemam dovod nadavat ked sa mne vydaril :wink:
http://www.alza.sk/notebook-acer-tm5720 ... d75915.htm
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

boarderpp napísal:...
Este sa ta spytam : Zalezi ti na znacke NB , vahe(chces ho prenasat), alebo na vykone.... Co je pre teba prednejsie?
boarderpp
Medium Star
Medium Star

No tak Toshiba su perfektne notebooky aj bratranec ma a tiez si zahra, no mne skor zalezi na tom vykone, a dopocul som sa ze tie citacky odlacku prstov sa mozi pokazit dost lahko je to pravda??? ta tashiba vyzera dobre co vlastne znamena toto:Až 1 023 MB celkové dostupné paměti pomocí technologie HyperMemory.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

no pozri, ja mam GMA945 integrovanu grafiku a tiez si zahram, je skor potrebne povedat, ze co si chces zahrat :)
Napísať odpoveď