PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

:) Nieco si vypocujem, no :wink:

Diky kazdopadne, k+
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Ked hovorim o udalosti, ktora sa stala.. ach jaj :D radsej dam priklad :D

Bol som na koncerte. - I was at concert ALEBO I have been at concert ? Ktory cas je vhodnejsie pouzit ? :oops:
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

noze porozmyslaj, ktory cas je lepsie pouzit ked nevies alebo nie je dolezite kedy sa udalost stala?
predpritomny. taze I have been at the concert.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Neda sa to presne urcit, ze pouzi jednoduchy minuly, alebo predpritomny... Pouzitie konkretneho casu vypliva z kontextu celeho textu. Takze ked, tak napis sem co chces vlastne povedat.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

jj..dikes..
nakoniec som tam dal predpritomny a bolo to dobre :)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravim ludia.
Potrebujem pomoc! Na zajtra mam spravit esej na temu GETTING OLDER ale nejak nestiham mam sravenu zhruba polovicu, ale s druhou polkou si neviem dat rady a este si musim ist dat vyplotrovat vykresy do ocovej kancelaria a casovo mi to nevychadza.

tu je cast ktoru uz asi mam hotovu (uvod + vyhody):
GETTING OLDER

People get older day by day. A lot of people consider for adult age 21st year of their life, then is human physically and mental ready to administear his own life. Young people have a lot of responsibilities, if they want to have better future, they have to study and after that work and earn money.

One of the advantages of getting older is that as people get older they are more experienced. Every day we live through the situations thanks that we better understand what happens around us. Adult can found the families. As older man is, he becomes more respected and he respects others more as well. Adults don't have to obey other people and they can decide what to do, when to do and how to do.

a toto este potrebujem prelozit (je to z mojej hlavy tak ked by sa vam pozdavalo nieco ine v klude to pozmente) (nevyhody + zaver):
Jednou z nevyhod starnutia je to, ze detom pribudaju mnohe povinnosti, ktore predtym robili ich rodicia. Mlady ludia sa musia osamostatnovat a to niekedy prinasa problem. Dalsou nevyhodou je to, ze dospeli travia vela casu v praci a nevenuju sa dostatocne rodine. Bezstarostna mladost sa meni na zivot plny zhonu a stresu.

Kazda cast ludseho zivota ma svoje klady a zapory. Ja si myslim ze kazdy clovek si moze svoj zivot zariadit tak ako sa to jemu paci ci je mlady a ci stary.

Dakujem :cry: K+ neminie
Tomáš
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomáš »

Po slovensky:

Jednou z nevyhod starnutia je to, ze detom pribudaju mnohe povinnosti, ktore predtym robili ich rodicia.
Mlady ludia sa musia osamostatnovat a to niekedy prinasa problem.
Dalsou nevyhodou je to, ze dospeli travia vela casu v praci a nevenuju sa dostatocne rodine.
Bezstarostna mladost sa meni na zivot plny zhonu a stresu.

Prelozne:

One of the disadvantages of getting older is fact, that children have much more duties, which were done before by their parents.
Young people have to become independent and sometimes it causes difficulties.
Another disadvantage is, that adults spend a lot of time in work on the expense of family.
Careless youth changes into life full of rush and stress.

:)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

to Tomáš

Dikes nakoniec ako neprichadzala odpoved som si chtiac nechtiac (na ukar superstar) nasiel cas a prelozil som si to nejak podobne.

Esej mi ucitelka neuznala lebo sa jej to zdalo byt az moc dobre a si myslela ze som to od niekial stiahol :roll: . Tak co uz.

Ale aj tak dik a K+ posilem ako som slubil
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

Skolacik napísal:Esej mi ucitelka neuznala lebo sa jej to zdalo byt az moc dobre a si myslela ze som to od niekial stiahol :roll: . Tak co uz.
mozno tvoja ucitelka chodi na hojko :)
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

nepotrebujem to az tka surne je to hovadina co chcem ale predsa len
lol boha to je blbost :lol:

text(sk->eng)
Na večné časy, na veky vekov zlí chlapci žijú stále, žijú spolu........

nesmejte sa :oops: :lol:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Na večné časy, na veky vekov zlí chlapci žijú stále, žijú spolu........

For ever, until the end of days bad boys are still living, living together.......
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

Stoporko napísal:Na večné časy, na veky vekov zlí chlapci žijú stále, žijú spolu........

For ever, until the end of days bad boys are still living, living together.......
diki ti velmi moc. k+ :)
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

Dear Player,

Thank you so much for sending in this list of account names that you suspect of breaking Rule 7.

I have sent these names to our investigation team who will look into the matter as soon as possible.

Do continue to use the 'Report Abuse' system. This provides us with direct evidence and allows our investigations to start immediately.

Thanks again, we really appreciate your help :)

Prelozil by mi to niekto ?
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Vazeny hrac,
Dakujem Vam za zaslanie zoznamu uctov, ktore upodozrievate z porusenia 7 pravidla.
Poslal som ich nasmu vysetrovaciemu timu, ktory sa na to pozrie co najskor.
Pokracujte v pouzivani systemu na ohlasenie bordelu (sry lepsie ma nenapadlo takto z fleku :D). Poskytuje nam to priame dokazy a umoznuje zacat okamzite vysetrovanie
Dakujem este raz, naozaj si cenime Vasu pomoc
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Najde sa tu prosim niekdo kdo vie poriadne latinsky? Poslite pls SS :wink:
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Caute borci, pomiohli by ste mi prosim prelozit tento clanok?
Frank Miller je komiksový autor, ktorý pracoval napríklad na Batmanovi, Daredevilovi alebo Sin City. Naposledy menovaný príbeh pomáhal režisérovi Robertovi Rodriguezovi previesť na filmové plátno. Miller je zároveň spoluautorom komiksu 300, ktorý sa do kín dostáva teraz. Opäť ide o obrazovo úchvatné dielo. A obsahovo?
Leonidas patril k najodolnejším Sparťanom. Prežil ťažké skúšky, stal sa kráľom a postavil sa proti Peržanom, ktorí chystajú útok na Grécko. Leonidas si vezme 300 najlepších vojakov, aby bránil slobodu pred obrovskou nepriateľskou armádou v bitke pri Termopylách.

Režisér Zack Snyder (Úsvit mŕtvych) prejavuje dobrý zmysel pre skratku a detail. Rozpráva príbeh z krajiny mýtov, v ktorej je všetko nadnesené, dokreslené fantáziou. Démonizuje nepriateľov, vytvára obludné kreatúry, modernizuje bojové metódy a zveličuje možnosti bojovníkov. Obrazová štylizácia filmu je nevídaná a podieľa sa na vzniku atraktívnej atmosféry, ktorá divákovi nedovolí opustiť kino. Ani tomu, kto príbeh vyhodnotí ako jednotvárny a poriadne sploštený. On taký naozaj je.

300 rozpráva o dokonalých nadsamcoch, ktorí nevzbudzujú sympatie a najlepšie sa cítia pri zomieraní za vlasť po boku spolubojovníkov. O oddanosti, zápale pre boj a hrdinstve, ktoré Snyder nafukuje do prasknutia. Nečudo, že niekomu môžu prasknúť nervy. V tomto filme nie je miesto pre slabých.

300 určite nie je projekt, na ktorý by mali učitelia dejepisu ťahať svojich žiakov. Pre istotu by ho nemali vidieť nijaké deti.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

ferderikoo napísal:Caute borci, pomiohli by ste mi prosim prelozit tento clanok?
,,,,,,,,
mozno by pomohlo do akeho jazyka ti to maju prelozit :wink:
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

jaj sorac do anglictiny
jozotom
Light Star
Light Star

kuk

Príspevok od používateľa jozotom »

Kód: Vybrať všetko

Was hast du eben gesagt?
Die Mutter gab darauf keine Antwort, sondern setze noch einen darauf: Ach Mädchen was ist mit dir?
Hast du etwa Strom?
Dabei legte sie eine Hand auf Andreas Stirn
Je to v nemine a potrebujem to do slovenciny
DAKUEJM :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Trapim sa s prekladom zaveru z mojej bakalarky. Mam s nou ist este na SVOC a vyzaduju prelozeny zaver. Urobil som uz vlastnu verziu, ale nejak sa mi nepaci a rad by som videl, ako by to prelozil niekto, komu ide ENG lepsie. Vopred dík.

Text:
Záver
Po vykonaní všetkých potrebných výpočtov som mohol skonštatovať, že odparka mala pri danom spôsobe prevádzkovania značné nedostatky, ktoré spôsobovali výrazný pokles jej výkonu. Konkrétne sa jednalo o spôsob ohrevu tretieho člena prehriatou parou, kde ostala takmer jedna tretina teplo-výmennej plochy ohrevného systému prakticky nevyužitá. Ako vhodné opatrenie som navrhol zástrek ohrevnej pary vodou, po ktorom som vypočítal možný vzrast tepelného výkonu v odparovači III o viac, ako 21 %.
Ďalším dôležitým navrhnutým opatrením bolo zníženie hladiny roztoku v rúrkach prvých dvoch členov odparky, ktoré umožnilo vzrast tepelného výkonu v daných členoch priemerne o 12 %. Po porovnaní maximálnych možných tepelných výkonov v jednotlivých členoch som prišiel k záveru, že tretí člen je vzhľadom na prvé dva odparovače chybne naprojektovaný. Konkrétne je jeho teplo-výmenná plocha predimenzovaná vzhľadom na možnosti druhého odparovača.
Po aplikácii navrhnutých opatrení diskutovaných v predošlom texte sa predpokladá vzrast produkcie odparky, meraný cez množstvo odparenej vody, o viac, ako 16 %, pričom ostane istý obmedzený priestor pre ďalšiu intenzifikáciu činnosti odparky.
V prípade, že výkonnosť zariadenia nebude postačujúca ani po intenzifikácii, najvýhodnejším riešením bude prikročiť ku kúpe novej odparky.
Napísať odpoveď