Rozpravanie po madarsky na Slovensku

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Rubiki »

Si otvorim obchod v Budapesti a budem od nich chciet aby vedeli po Slovensky. To je asi nieco podobne....
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

vivat Jano Slota :D
...neznasam to ked pocujem madarcinu v skole v bufete normalne ma prejde chut. Keby nevedeli po slovensky tak by som to nejako zniesol ale ked uz aj slovaci ktori ziju juznejsie zacnu blabotat po po madarsky mam dost
...sak normalne treba ist "s tankami na Budapest" :D alebo zburat gabcikovo
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

panter2005 napísal:To sa skus prejst po Kosiciach... slovenciny sa nedovolas... Tešik
Ale ba, naozaj? Kolko krat si bol v Kosiciach? Alebo tam v USA mate madarske Kosice??? Ked daco vypustas do eteru, skus si overit fakty...

K teme: ani mne sa to strasne nepaci, ked v slovenskom meste na teba zacnu po madarsky, alebo na spoluziacku musim pomaly hovorit aby pochopila, inac sa len usmeje a takym nicnevraviacim pohladom povie "aha"... Ale zda sa mi, ze toto je jeden z hlavnych dovodov nenavisti medzi slovakmi a madarmi. Lebo madari maju uplne odlisny jazyk od nasho a ked ho pocujete vsade na juznom slovensku, tak vas ide porazit. Na polstinu alebo cestinu (zahorakovcinu) si zvyknete hned, lebo tomu rozumiete a beriete to ako dialekt, ale madarcine nerozumiete, preto vas nastve ak sa nedohovorite po slovensky...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Retsko napísal:Ale ba, naozaj? Kolko krat si bol v Kosiciach? Alebo tam v USA mate madarske Kosice??? Ked daco vypustas do eteru, skus si overit fakty...

K teme: ani mne sa to strasne nepaci, ked v slovenskom meste na teba zacnu po madarsky, alebo na spoluziacku musim pomaly hovorit aby pochopila, inac sa len usmeje a takym nicnevraviacim pohladom povie "aha"... Ale zda sa mi, ze toto je jeden z hlavnych dovodov nenavisti medzi slovakmi a madarmi. Lebo madari maju uplne odlisny jazyk od nasho a ked ho pocujete vsade na juznom slovensku, tak vas ide porazit. Na polstinu alebo cestinu (zahorakovcinu) si zvyknete hned, lebo tomu rozumiete a beriete to ako dialekt, ale madarcine nerozumiete, preto vas nastve ak sa nedohovorite po slovensky...
V Kosiciach som byval tri roky priamo na hlavnej ta o co Ti ide? Dokonca tam je madarske knihkupectvo v ktorom predavacka nevie slovensky... raz som tam zabludil... FAKTY OVERENE kamukere...
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

XilleR napísal:vivat Jano Slota :D
...neznasam to ked pocujem madarcinu v skole v bufete normalne ma prejde chut. Keby nevedeli po slovensky tak by som to nejako zniesol ale ked uz aj slovaci ktori ziju juznejsie zacnu blabotat po po madarsky mam dost
...sak normalne treba ist "s tankami na Budapest" :D alebo zburat gabcikovo
ROZPRAVAT SA MEDI SEBOU V HOCIJAKEJ RECI NIEJE PROTIZAKONNE. TO SA ASI NEROZPRAVAJU PO MADARSKY S TEBOU ALEBO ANO? CO TI NA TOM PRESNE VADI? VSAK TY MAS NORMALNE MENTALNU PORUCHU. KEBY SI TOTO POVEDAL PSYCHOLOGOVI, TAK BY TA POSLAL NA LIECENIE.
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

Les napísal:ROZPRAVAT SA MEDI SEBOU V HOCIJAKEJ RECI NIEJE PROTIZAKONNE. TO SA ASI NEROZPRAVAJU PO MADARSKY S TEBOU ALEBO ANO? CO TI NA TOM PRESNE VADI? VSAK TY MAS NORMALNE MENTALNU PORUCHU. KEBY SI TOTO POVEDAL PSYCHOLOGOVI, TAK BY TA POSLAL NA LIECENIE.
hh no mas pravdu - Ked sa Slovaci u nas rozpravaju po madarsky to uz normalne :evil: :evil: :evil:
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

panter2005 napísal:V Kosiciach som byval tri roky priamo na hlavnej ta o co Ti ide? Dokonca tam je madarske knihkupectvo v ktorom predavacka nevie slovensky... raz som tam zabludil... FAKTY OVERENE kamukere...
Tak nedristaj ze v Kosiciach sa slovenciny nedovolas, lebo je to 1 obchod. Ja tu byvam nejakych 18 rokov a nikdy som nemal problemy dohovorit sa po slovensky. Maximalne si tak vypocujes v autobuse madarsky rozhovor!!!
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

Retsko napísal:Tak nedristaj ze v Kosiciach sa slovenciny nedovolas, lebo je to 1 obchod. Ja tu byvam nejakych 18 rokov a nikdy som nemal problemy dohovorit sa po slovensky. Maximalne si tak vypocujes v autobuse madarsky rozhovor!!!
No s tych 18 rokov si bol medzi ludmi asi dost kratko...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Je to otrasny jazyk na posluch, gramaticky dost primitivny ale chyba je v madaroch nie v jazyku. Keby sa nespravali arogantne a nemali by problem pouzit slovencinu (ktoru urcite vedia!) nebol by problem. Najhorsie je samozrejme ked sa madarcina siri na ukor slovenciny medzi Slovakov. :x
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Les napísal:ROZPRAVAT SA MEDI SEBOU V HOCIJAKEJ RECI NIEJE PROTIZAKONNE. TO SA ASI NEROZPRAVAJU PO MADARSKY S TEBOU ALEBO ANO? CO TI NA TOM PRESNE VADI? VSAK TY MAS NORMALNE MENTALNU PORUCHU. KEBY SI TOTO POVEDAL PSYCHOLOGOVI, TAK BY TA POSLAL NA LIECENIE.
mas pravdu protizakonne to nie je, ale to je asi ak vsetko. Je to arogantnost zo strany Madarov, ako bolo spomenute, vytvaraju si stat v state. Najradsej by som ich vidlami poprehadzoval vsetkych spat za Dunaj.
S@ndman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa S@ndman »

t0m4s3 napísal:mas pravdu protizakonne to nie je, ale to je asi ak vsetko. Je to arogantnost zo strany Madarov, ako bolo spomenute, vytvaraju si stat v state. Najradsej by som ich vidlami poprehadzoval vsetkych spat za Dunaj.
Suhlasim,preco musi byt u nas SMK,ked v Madarsku nie je ziadna slovenska strana? :evil:
trion
Star
Star

Príspevok od používateľa trion »

t0m4s3 napísal:mas pravdu protizakonne to nie je, ale to je asi ak vsetko. Je to arogantnost zo strany Madarov, ako bolo spomenute, vytvaraju si stat v state. Najradsej by som ich vidlami poprehadzoval vsetkych spat za Dunaj.
tak to mas pravdu. Kazdy chce od slovenska aby sa prisposobilo a ani jedna krajina sa nechce prisposobit nam. My sa mame ucit cudzie jazyky, aby sa cudzinci dohovorili u nas? Preco oni sa neucia? A co si madari dovoluju na slovensku tak to je vrchol. :x
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robeno »

Podla mna to je uplne otrasne..! ved sme na slovensku a nie v madarsku. dobre, madari su mensina, ale preco napr v galante by mali byt napisane potraviny v madarcine.. preco by mali byt na slovensku madarske skoly.. nech si idu pekne madari za hranice, ked su tam doma. Ved madari nam zobrali kus slovenskej vlasti.. nechcem by rasista, ale nemam ich rad.. by som ich vsetkych poslal za hranice... :evil: :evil: :evil:
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Suhlasim s tebou robeno. A za hranice by som poslal aj tych ktori si nevazia slovensky jazyk a rozpravaju na Slovensku po madarsky.
robeno
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robeno »

pHysIQ napísal:Suhlasim s tebou robeno. A za hranice by som poslal aj tych ktori si nevazia slovensky jazyk a rozpravaju na Slovensku po madarsky.
ved aj to ... Mozno sa uz opakujem,ale Ved sme na slovensku! a vsetci by o tom mali porozmyslat :!: :!: :!:
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

tu v DS slovencinu pocujem len doma
v skole cez hodinu
a teraz uz aj na prestavke, lebo som na vyske a chodia sem z BA.
(kym som bol na strednej tak cez prestavku len od spoluziacky z popradu)

inak NIKDE

na strednej sme mali aj madarske triedy a oni mi sami povedali, ze oni sa slovencinu ucit nechcu, lebo na co by im bola. takze tak ...

jedine co som bol milo prekvapeny oproti DS bolo KN tam viac ludi rozprava po slovensky ako v DS

to s tym "teššék" v oobchode je tak, ze ked zo 100+/- ludi co tam chodi je mozno jeden slovak tak uz automaticky zacne po madarsky, lebo predpoklada, ze zakaznik je madar. je tam vecsia pravdepodobnost ...

ps:predavacky ktore som zatial stretol vedeli po slovensky
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

pom napísal:(kym som bol na strednej tak cez prestavku len od spoluziacky z popradu)
Ach, chudak spoluziacka, ja by som sa tam asi zblaznil... alebo usiel zo skoly...
trash
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa trash »

no ja som chodil na strednu do Nz a byval som v juznom regione a bola to pre mna katastrova, stahoval som sa tam z kremnice a nevedel som si na tom zvyknut. Stalo sa mi ze soom bolv cakarni u doktora a sestricka v STATNEJ nemocnici nevedela po slovensky ved to je uplna katastrofa. A to nehovorim o X obchodoch kde soms a po slovensky proste nedohovoril.

Niektory hovorite ze rpeco nemame my stranu v madarsku.. asi za to ze slovenska mensina v madarsku nieje taka velka ako madarska "mensina" na slovensku.

2Les: preco sa aj ty niekedy nezdoveris svojmu psychiatrovi mozno by ti trochu pomohol
Dual Mind
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dual Mind »

Les napísal:ROZPRAVAT SA MEDI SEBOU V HOCIJAKEJ RECI NIEJE PROTIZAKONNE.
S touto vetou suhlasim Les.

Ak sa chceme nejakym spôsobom priblizit k demokracii, tak sa budeme musiet s tymito predsudkami zmierit, aj keby s nami obchodnik komunikoval jazykom kmeňa Masajov...

... ale bohužial väčšina Slovákov sú rasisti.
Mne osobne Maďar žiadnym spôsobom neublížil. A keď prídem do obchodu a osloví ma obchodník po maďarsky? Je mi to úplne ukradnuté. Ak niečo chcem, nemusím ovládať maďarčinu aby som si danú vec mohol kúpiť.
Všetko sú to len nezmyselné neopodstatnené predsudky. Nechápem tomu.
Dual Mind
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dual Mind »

S@ndman napísal:Suhlasim,preco musi byt u nas SMK,ked v Madarsku nie je ziadna slovenska strana? :evil:
Asi preto, že v maďarsku nemá slovenská menšina také veľké zastúpenie ako maďarská menšina na Slovensku ... :roll: ... myslím.
Napísať odpoveď