aacid napísal:nikto predsa nehovori ze je najlepsi na svete, vsetci sa len pytaju preco by ho chcel niekto normalny oslavovat ci nebodaj sa snazit jeho politiku napodobovat.
Všetko potrebujete "polopate", ale máte šťastie, som tu ja.
Je to tým, že nie všetci ľudia redukujú jeho zásluhy a konanie, len na vyznamenania proti-povstaleckých jednotiek a transporty.
Ako paralela môže slúžiť napr. toto vyjadrenie k podobnému obdobiu v Maďarsku a Miklósovi Horthymu,
“The second and third decades of the twentieth century were serious trials in Hungarian history. That the lost World War, the 133 days of Red Terror, and the Treaty of Trianon did not crush us underneath the foot of history, well, this is thanks to a handful of exceptional statesmen: Governor Miklós Horthy, Prime Minister István Bethlen, and Minister Kuno Klebelsberg. Without a Governor there is no Prime Minister. And without a Prime Minister there is no Minister. This fact cannot be doubted no matter Hungary’s mournful participation in the Second World War,” said Viktor Orbán.
harrison314 napísal:A poviem ti to tak aby si to pochopil aj ty, kto velebi Tisa velebi aj zabijanie Slovakov cudzou mocnostou.
To si hovoríš a presviedčaš sa o tom ty. Neznamená to povinnosť prijať toho "simplistické" videnie histórie a reality každým.
//autoeditácia príspevku (06 Aug 2019, 9:42)
jackb napísal:Polsko zabralo par hekatrov lesa. Nerobili tam genocidu vevericiek. Tesinsko bola cast Protektoratu, preto je to irelevantne.
A "nenápadné" opomenutie južných území.
jackb napísal:Ano. Deportacie z Madarska zacali po okupacii Nemeckom, lebo vyvoj vojny. Preto boli zastavene kym Nemecko vyhravalo. Ale ja som hlava svetoveho terorizmu, takze preco neverit aj tomu nezmyslu.
Dopletený ako obyčajne. Prečítaj si nejaké židovské zdroje ak si myslíš, že židom v Maďarsku sa nič podobné nestalo už pred okupáciou.
jackb napísal:ale co tak standarda prezidenta Ruskej Federacie? to nie je vlastizrada?
Pre teba možno, mne je to dosť ukradnuté.