Dokonale prislovie ci porekadlo alebo prirovnanie neexistuje kazde v niecom pokulhava...mastermind napísal:ked sme pri tych nahodach a pravdepodobnosti. mozno ti nieco hovori Drakeova rovnica.. vies kolko je v nasej galaxii "slnecnych sustav"? a kolko je vo vesmire galaxii? takze na nejakej sa to predsa "podarit" muselo
Viera
-
panter2005
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Pravda....Velmi zaujimave.Videl si niekedy pravdu??Lebo ja nie.Sice viem,ze ju niekto má,aj sa o tom mozem presvedcit,ale som ju este nikdy nevidel.A predsa viem,ze pravda existujeAryan Angel napísal:V pravdu.
Fatky:
Číslo PHI [fí]- má hodnotu 1,618
Číslo PHI vylučuje náhodu,a preto sa starovéké národy nazdávli ze ho predurčil Tvorca.Predstavuje základný stavebný kameň v prírode.
Ak vydelíme pocet ktorýchkolvek trúdov na svete poctom ktorýchkolvek vciel vyde-PHI 1,168
Semená slnečnice rastú v protichodných špirálach.Primer každej jednej špirály voči primeru nasledúcej je v pomere-PHI 1,618
Ak vydelíme svoju vzdialenosť temena od hlavy so vzdialenostou od pupku po zem vyde-PHI 1,618
Ak vydelíme svoju vzdialenost pleca po končeky prstov,vzdialenosťou od lakťa po tie isté končeky prstov vyde-PHI 1,618
Ak vydelime vzdialenost bokov po zem so vzdialenostou kolien po zem vyde-PHI 1,618
vsetko náhoda???
-
mastermind
VIP
aaaaa nechcel som to tu pisat, ale ok, ako si zelate... Co je vlastne viera v Boha??? Neexistuju 2 ludia na zemi, co veria v toho isteho boha. Hoci nam cirkev dava nejaku sablonu, ako ma Boh vyzerat, kazdy jeden z nas ho vidi trochu inak!!! Otazkou je, preco je to tak... Budem sa dokonca drzat toho, co hovori cirkev a takto vyvratim existenciu Boha... Takze... Boh je vsadepritomny... Co to znamena? Ze ked verim v Boha, je jedno, ci sa prave bicyklujem, triedim odpad alebo pocitam hviezdy... Verim v neho vzdy a vsade. Dava to logiku, lebo ked raz niecomu verim, tak verim stale a nielen ked sa mi to hodi, hoci na to nemusim mysliet stale... Takze z toho mi vyplyva, ze Boha si vytvara kazdy jeden clovek sam. V sebe. Nie je to nieco hmotne, na co sa chodi kazdy den pozerat vela ludi... Je to nieco, co ma kazdy jeden clovek v sebe. Sam si to vymyslel. Takze viera v boha nie je nic ine ako viera v sameho seba... Mnohim viera v nieco pomaha prekonat vlastne problemy, lebo predpoklada, ze to "nieco" im pomoze, a tiez nachadzaju jednoduche odpovede na nezodpovedane otazky (ako vznik sveta, cas,...), co ich udrziava v pokoji. Jednoducho nemusia rozmyslat nad tym, preco sa veci deju, lebo veria, ze to tak chcel Boh. Nemusia sa trapit ako dalej, lebo veria ze Boh im pomoze. Koniec koncov kopec ludi si vymysli Boha (zacne verit) v case, ked su v koncoch, ked si sami nevedia dat rady... Takze ked nad tym pouvazujete, zistite, ze nie clovek dokopy nezmoze nic, ale Boh dokopy nezmoze nic, lebo je to vlastne clovek kto si ho vytvoril...
-
panter2005
Light Star
Pekne, pekne... ale taketo myslienky tu uz boli v novoveku s prvkami humanizmu a neobstali velmi. zo zaciatkom suhlasim: aj ked verime v jedneho Boha kazdy si ho predstavujeme inak. Ale dalsia veta sa mi uz nezda velmi oK. Cirkev nam nedava ziadnu sablonu - Cirkev = spolocenstvo veriacich tzn. nielen biskupi, knazi, klerus ale aj laici, reholnici a vsetci veriaci. Kto kyda na Cirkev kyda vlastne na seba sameho. Ako kazde spolocenstvo ma aj svoju hierarchiu. Cirkev podava a vysvetluje ucenie Jezisa Krista. Krestanstvo je postavene na Svätom Pisme, zjaveni a tradicii. Zvysok je odveci. Clovek by si vytvaral predstavu o Bohu iba vtedy - ak by nemal ziadnu skusenost. Nic by o nom nepocul, nic by mu to nehovorilo tzn. jeho viera by nestala na SP, tradicii ci zjaveni. V takomto ponimani sa to da tak chapat. Clovek si vytvaral bohov. Nasi predkovia mali moreny, perunov a kadejake ine bozstva... kde su dnes? Boli iba v ich tradicii - ziadne zjavenie ci SP - ako je to u krestanov. Rovnako Greci, Rimania... kde su ich bozstva dnes? Ci veris v Zeusa a Herculesa?Retsko napísal:aaaaa nechcel som to tu pisat, ale ok, ako si zelate... Co je vlastne viera v Boha??? Neexistuju 2 ludia na zemi, co veria v toho isteho boha. Hoci nam cirkev dava nejaku sablonu, ako ma Boh vyzerat, kazdy jeden z nas ho vidi trochu inak!!! Otazkou je, preco je to tak... Budem sa dokonca drzat toho, co hovori cirkev a takto vyvratim existenciu Boha... Takze... Boh je vsadepritomny... Co to znamena? Ze ked verim v Boha, je jedno, ci sa prave bicyklujem, triedim odpad alebo pocitam hviezdy... Verim v neho vzdy a vsade. Dava to logiku, lebo ked raz niecomu verim, tak verim stale a nielen ked sa mi to hodi, hoci na to nemusim mysliet stale... Takze z toho mi vyplyva, ze Boha si vytvara kazdy jeden clovek sam. V sebe. Nie je to nieco hmotne, na co sa chodi kazdy den pozerat vela ludi... Je to nieco, co ma kazdy jeden clovek v sebe. Sam si to vymyslel. Takze viera v boha nie je nic ine ako viera v sameho seba... Mnohim viera v nieco pomaha prekonat vlastne problemy, lebo predpoklada, ze to "nieco" im pomoze, a tiez nachadzaju jednoduche odpovede na nezodpovedane otazky (ako vznik sveta, cas,...), co ich udrziava v pokoji. Jednoducho nemusia rozmyslat nad tym, preco sa veci deju, lebo veria, ze to tak chcel Boh. Nemusia sa trapit ako dalej, lebo veria ze Boh im pomoze. Koniec koncov kopec ludi si vymysli Boha (zacne verit) v case, ked su v koncoch, ked si sami nevedia dat rady... Takze ked nad tym pouvazujete, zistite, ze nie clovek dokopy nezmoze nic, ale Boh dokopy nezmoze nic, lebo je to vlastne clovek kto si ho vytvoril...
Verim v neho vzdy a vsade. Dava to logiku, lebo ked raz niecomu verim, tak verim stale a nielen ked sa mi to hodi, hoci na to nemusim mysliet stale... Takze z toho mi vyplyva, ze Boha si vytvara kazdy jeden clovek sam
Toto sa mi velmi paci.U mna to tak z velkej casti plati.Ja tym ze verim v Boha sa snazim robit dobre skutky.To posilnuje a moju vieru v sameho seba,a preto ked stojim pred nejkaym problemom,tak sa ho nezlaknem,lebo viem,ze konam dobro a boh v tom pomoze.
Toto sa mi velmi paci.U mna to tak z velkej casti plati.Ja tym ze verim v Boha sa snazim robit dobre skutky.To posilnuje a moju vieru v sameho seba,a preto ked stojim pred nejkaym problemom,tak sa ho nezlaknem,lebo viem,ze konam dobro a boh v tom pomoze.
-
fuCKYou
Medium Professional
Takze ked spravim dobry slutok tak uz som veriaci? ja nechcem urazat ale preco kazdy kazdemu tlaci do hlavy to svoje?Janky napísal:Verim v neho vzdy a vsade. Dava to logiku, lebo ked raz niecomu verim, tak verim stale a nielen ked sa mi to hodi, hoci na to nemusim mysliet stale... Takze z toho mi vyplyva, ze Boha si vytvara kazdy jeden clovek sam
-
panter2005
Light Star
A kto je clovek ze moze sam sebe verit? To by musel byt clovek pan zivota a smrti a mat vsetky bozske atributy aby mohol verit sam sebe a Boha s toho vynechat... Ale psychologicky je to ok - treba verit v svoje schopnosti - ktore sme dostali od BOhanevermind napísal:Nie je podstatne ci verite v boha alebo nie al najpodstatnejsie je to ze verite sami sebe
-
panter2005
Light Star
Jeden z prejavov viery je konanie dobrych skutkov. Viera bez skutkov je mrtva - pise sa vo SP. Clovek dostal slobodnu volu slobodne sa teda moze rozhodnut co urobi.nevermind napísal:Takze ked spravim dobry slutok tak uz som veriaci? ja nechcem urazat ale preco kazdy kazdemu tlaci do hlavy to svoje?
-
fuCKYou
Medium Professional
Ach jaj poviem ti to takto, s kade si ? z neba alebo z ocovych dvoch "panter2005 napísal:A kto je clovek ze moze sam sebe verit? To by musel byt clovek pan zivota a smrti a mat vsetky bozske atributy aby mohol verit sam sebe a Boha s toho vynechat... Ale psychologicky je to ok - treba verit v svoje schopnosti - ktore sme dostali od BOha
-
fuCKYou
Medium Professional
Tlacis mi do hlavy ze BOH je, to je lachke povedat ze je lebo niekto veri. co nedokaze vysvetlit veda tak tam sa s prepacenim j*be cirkev a vsade pchaju BOHA a ked sa na to pride tak cirkev je ta najlepsia lebo nasla svoje vysvetlenie - BOHA...a takto to ide tokola asi od starovekuJanky napísal:Nie to vobec neznamena to.A co ti ako ja tlacim do hlavy????Ja som hovoril sam o sebe.A ak sa ti to nepaci,tak vobec nemusis na moje prispevky reagovat.![]()
Vidis tam niekde napisane ze Boh je,alebo nieco podobne??????Lebo ja nie.Uz tu s tebou vobec nebudem stracat cas

Vidis tam niekde napisane ze Boh je,alebo nieco podobne??????Lebo ja nie.Uz tu s tebou vobec nebudem stracat cas
-
fuCKYou
Medium Professional
AAAAAch jaj deti moje, ja vam len vravim ze ked vam nieco od malicka tlacia do hlavy tak tomu uverite, predstav si ze si doma a (uz hovorim po X krat) preleti stenou gulka ktora ta mzoe zasiahnut. kde mas boha?Janky napísal:Toto sa mi velmi paci.U mna to tak z velkej casti plati.Ja tym ze verim v Boha sa snazim robit dobre skutky.To posilnuje a moju vieru v sameho seba,a preto ked stojim pred nejkaym problemom,tak sa ho nezlaknem,lebo viem,ze konam dobro a boh v tom pomoze.