Viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

V co verite?

v boha
100
47%
v cirkev
1
0%
v boha aj v cirkev
29
14%
som ateista
65
31%
ine ( alah, budha,...)
18
8%

Celkom hlasov: 213

panter2005
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa panter2005 »

mastermind napísal:ked sme pri tych nahodach a pravdepodobnosti. mozno ti nieco hovori Drakeova rovnica.. vies kolko je v nasej galaxii "slnecnych sustav"? a kolko je vo vesmire galaxii? takze na nejakej sa to predsa "podarit" muselo
Dokonale prislovie ci porekadlo alebo prirovnanie neexistuje kazde v niecom pokulhava...
Janky
Star
Star

Príspevok od používateľa Janky »

Aryan Angel napísal:V pravdu.
Pravda....Velmi zaujimave.Videl si niekedy pravdu??Lebo ja nie.Sice viem,ze ju niekto má,aj sa o tom mozem presvedcit,ale som ju este nikdy nevidel.A predsa viem,ze pravda existuje
Fatky:
Číslo PHI [fí]- má hodnotu 1,618
Číslo PHI vylučuje náhodu,a preto sa starovéké národy nazdávli ze ho predurčil Tvorca.Predstavuje základný stavebný kameň v prírode.

Ak vydelíme pocet ktorýchkolvek trúdov na svete poctom ktorýchkolvek vciel vyde-PHI 1,168

Semená slnečnice rastú v protichodných špirálach.Primer každej jednej špirály voči primeru nasledúcej je v pomere-PHI 1,618

Ak vydelíme svoju vzdialenosť temena od hlavy so vzdialenostou od pupku po zem vyde-PHI 1,618

Ak vydelíme svoju vzdialenost pleca po končeky prstov,vzdialenosťou od lakťa po tie isté končeky prstov vyde-PHI 1,618

Ak vydelime vzdialenost bokov po zem so vzdialenostou kolien po zem vyde-PHI 1,618

vsetko náhoda???
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

ja nevylucujem existencniu Boha ako prvotnej priciny. ale to ze Zem vznikla je podla mna len dosledok pricin nasledne vychadzajucich z podmienok ktore po bigbangu nastali. a to ze Boh bol pricinou bigbangu je pre mna momentalne akceptovatelne.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

Aryan Angel napísal:V pravdu.
tej sa nedockas. pravda boli
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Hm... viera v sameho seba...
quasimoto
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa quasimoto »

Retsko napísal:Hm... viera v sameho seba...
no toto je v dnesnej dobe velmi popularne tvrdenie, ale kazdy, kto nad tym trochu pouvazuje zisti, ze sam clovek nezmoze dokopy nic
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

aaaaa nechcel som to tu pisat, ale ok, ako si zelate... Co je vlastne viera v Boha??? Neexistuju 2 ludia na zemi, co veria v toho isteho boha. Hoci nam cirkev dava nejaku sablonu, ako ma Boh vyzerat, kazdy jeden z nas ho vidi trochu inak!!! Otazkou je, preco je to tak... Budem sa dokonca drzat toho, co hovori cirkev a takto vyvratim existenciu Boha... Takze... Boh je vsadepritomny... Co to znamena? Ze ked verim v Boha, je jedno, ci sa prave bicyklujem, triedim odpad alebo pocitam hviezdy... Verim v neho vzdy a vsade. Dava to logiku, lebo ked raz niecomu verim, tak verim stale a nielen ked sa mi to hodi, hoci na to nemusim mysliet stale... Takze z toho mi vyplyva, ze Boha si vytvara kazdy jeden clovek sam. V sebe. Nie je to nieco hmotne, na co sa chodi kazdy den pozerat vela ludi... Je to nieco, co ma kazdy jeden clovek v sebe. Sam si to vymyslel. Takze viera v boha nie je nic ine ako viera v sameho seba... Mnohim viera v nieco pomaha prekonat vlastne problemy, lebo predpoklada, ze to "nieco" im pomoze, a tiez nachadzaju jednoduche odpovede na nezodpovedane otazky (ako vznik sveta, cas,...), co ich udrziava v pokoji. Jednoducho nemusia rozmyslat nad tym, preco sa veci deju, lebo veria, ze to tak chcel Boh. Nemusia sa trapit ako dalej, lebo veria ze Boh im pomoze. Koniec koncov kopec ludi si vymysli Boha (zacne verit) v case, ked su v koncoch, ked si sami nevedia dat rady... Takze ked nad tym pouvazujete, zistite, ze nie clovek dokopy nezmoze nic, ale Boh dokopy nezmoze nic, lebo je to vlastne clovek kto si ho vytvoril...
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:aaaaa nechcel som to tu pisat, ale ok, ako si zelate... Co je vlastne viera v Boha??? Neexistuju 2 ludia na zemi, co veria v toho isteho boha. Hoci nam cirkev dava nejaku sablonu, ako ma Boh vyzerat, kazdy jeden z nas ho vidi trochu inak!!! Otazkou je, preco je to tak... Budem sa dokonca drzat toho, co hovori cirkev a takto vyvratim existenciu Boha... Takze... Boh je vsadepritomny... Co to znamena? Ze ked verim v Boha, je jedno, ci sa prave bicyklujem, triedim odpad alebo pocitam hviezdy... Verim v neho vzdy a vsade. Dava to logiku, lebo ked raz niecomu verim, tak verim stale a nielen ked sa mi to hodi, hoci na to nemusim mysliet stale... Takze z toho mi vyplyva, ze Boha si vytvara kazdy jeden clovek sam. V sebe. Nie je to nieco hmotne, na co sa chodi kazdy den pozerat vela ludi... Je to nieco, co ma kazdy jeden clovek v sebe. Sam si to vymyslel. Takze viera v boha nie je nic ine ako viera v sameho seba... Mnohim viera v nieco pomaha prekonat vlastne problemy, lebo predpoklada, ze to "nieco" im pomoze, a tiez nachadzaju jednoduche odpovede na nezodpovedane otazky (ako vznik sveta, cas,...), co ich udrziava v pokoji. Jednoducho nemusia rozmyslat nad tym, preco sa veci deju, lebo veria, ze to tak chcel Boh. Nemusia sa trapit ako dalej, lebo veria ze Boh im pomoze. Koniec koncov kopec ludi si vymysli Boha (zacne verit) v case, ked su v koncoch, ked si sami nevedia dat rady... Takze ked nad tym pouvazujete, zistite, ze nie clovek dokopy nezmoze nic, ale Boh dokopy nezmoze nic, lebo je to vlastne clovek kto si ho vytvoril...
Pekne, pekne... ale taketo myslienky tu uz boli v novoveku s prvkami humanizmu a neobstali velmi. zo zaciatkom suhlasim: aj ked verime v jedneho Boha kazdy si ho predstavujeme inak. Ale dalsia veta sa mi uz nezda velmi oK. Cirkev nam nedava ziadnu sablonu - Cirkev = spolocenstvo veriacich tzn. nielen biskupi, knazi, klerus ale aj laici, reholnici a vsetci veriaci. Kto kyda na Cirkev kyda vlastne na seba sameho. Ako kazde spolocenstvo ma aj svoju hierarchiu. Cirkev podava a vysvetluje ucenie Jezisa Krista. Krestanstvo je postavene na Svätom Pisme, zjaveni a tradicii. Zvysok je odveci. Clovek by si vytvaral predstavu o Bohu iba vtedy - ak by nemal ziadnu skusenost. Nic by o nom nepocul, nic by mu to nehovorilo tzn. jeho viera by nestala na SP, tradicii ci zjaveni. V takomto ponimani sa to da tak chapat. Clovek si vytvaral bohov. Nasi predkovia mali moreny, perunov a kadejake ine bozstva... kde su dnes? Boli iba v ich tradicii - ziadne zjavenie ci SP - ako je to u krestanov. Rovnako Greci, Rimania... kde su ich bozstva dnes? Ci veris v Zeusa a Herculesa? :lol:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Nie je podstatne ci verite v boha alebo nie al najpodstatnejsie je to ze verite sami sebe
Janky
Star
Star

Verim v neho vzdy a vsade. Dava to logiku, lebo ked raz niecomu verim, tak verim stale a nielen ked sa mi to hodi, hoci na to nemusim mysliet stale... Takze z toho mi vyplyva, ze Boha si vytvara kazdy jeden clovek sam

Toto sa mi velmi paci.U mna to tak z velkej casti plati.Ja tym ze verim v Boha sa snazim robit dobre skutky.To posilnuje a moju vieru v sameho seba,a preto ked stojim pred nejkaym problemom,tak sa ho nezlaknem,lebo viem,ze konam dobro a boh v tom pomoze. 8)
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Janky napísal:Verim v neho vzdy a vsade. Dava to logiku, lebo ked raz niecomu verim, tak verim stale a nielen ked sa mi to hodi, hoci na to nemusim mysliet stale... Takze z toho mi vyplyva, ze Boha si vytvara kazdy jeden clovek sam

Toto sa mi velmi paci.U mna to tak z velkej casti plati.Ja tym ze verim v Boha sa snazim robit dobre skutky.To posilnuje a moju vieru v sameho seba,a preto ked stojim pred nejkaym problemom,tak sa ho nezlaknem,lebo viem,ze konam dobro a boh v tom pomoze. 8)
Takze ked spravim dobry slutok tak uz som veriaci? ja nechcem urazat ale preco kazdy kazdemu tlaci do hlavy to svoje?
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nevermind napísal:Nie je podstatne ci verite v boha alebo nie al najpodstatnejsie je to ze verite sami sebe
A kto je clovek ze moze sam sebe verit? To by musel byt clovek pan zivota a smrti a mat vsetky bozske atributy aby mohol verit sam sebe a Boha s toho vynechat... Ale psychologicky je to ok - treba verit v svoje schopnosti - ktore sme dostali od BOha
panter2005
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nevermind napísal:Takze ked spravim dobry slutok tak uz som veriaci? ja nechcem urazat ale preco kazdy kazdemu tlaci do hlavy to svoje?
Jeden z prejavov viery je konanie dobrych skutkov. Viera bez skutkov je mrtva - pise sa vo SP. Clovek dostal slobodnu volu slobodne sa teda moze rozhodnut co urobi.
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

panter2005 napísal:Jeden z prejavov viery je konanie dobrych skutkov. Viera bez skutkov je mrtva - pise sa vo SP. Clovek dostal slobodnu volu slobodne sa teda moze rozhodnut co urobi.
Sry ale ja som toto nepochopil, skus to povedat ako pre vola
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

v cirkev urcite neverim je to skorumpovana firma ale verim v boha
Janky
Star
Star

nevermind napísal:Takze ked spravim dobry slutok tak uz som veriaci? ja nechcem urazat ale preco kazdy kazdemu tlaci do hlavy to svoje?
Nie to vobec neznamena to.A co ti ako ja tlacim do hlavy????Ja som hovoril sam o sebe.A ak sa ti to nepaci,tak vobec nemusis na moje prispevky reagovat. :evil: :!:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

panter2005 napísal:A kto je clovek ze moze sam sebe verit? To by musel byt clovek pan zivota a smrti a mat vsetky bozske atributy aby mohol verit sam sebe a Boha s toho vynechat... Ale psychologicky je to ok - treba verit v svoje schopnosti - ktore sme dostali od BOha
Ach jaj poviem ti to takto, s kade si ? z neba alebo z ocovych dvoch " :idea: :idea: " ??? :D
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Janky napísal:Nie to vobec neznamena to.A co ti ako ja tlacim do hlavy????Ja som hovoril sam o sebe.A ak sa ti to nepaci,tak vobec nemusis na moje prispevky reagovat. :evil: :!:
Tlacis mi do hlavy ze BOH je, to je lachke povedat ze je lebo niekto veri. co nedokaze vysvetlit veda tak tam sa s prepacenim j*be cirkev a vsade pchaju BOHA a ked sa na to pride tak cirkev je ta najlepsia lebo nasla svoje vysvetlenie - BOHA...a takto to ide tokola asi od staroveku
Janky
Star
Star

Toto sa mi velmi paci.U mna to tak z velkej casti plati.Ja tym ze verim v Boha sa snazim robit dobre skutky.To posilnuje a moju vieru v sameho seba,a preto ked stojim pred nejkaym problemom,tak sa ho nezlaknem,lebo viem,ze konam dobro a boh v tom pomoze.

Vidis tam niekde napisane ze Boh je,alebo nieco podobne??????Lebo ja nie.Uz tu s tebou vobec nebudem stracat cas
:!:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Janky napísal:Toto sa mi velmi paci.U mna to tak z velkej casti plati.Ja tym ze verim v Boha sa snazim robit dobre skutky.To posilnuje a moju vieru v sameho seba,a preto ked stojim pred nejkaym problemom,tak sa ho nezlaknem,lebo viem,ze konam dobro a boh v tom pomoze.

Vidis tam niekde napisane ze Boh je,alebo nieco podobne??????Lebo ja nie.Uz tu s tebou vobec nebudem stracat cas
:!:
AAAAAch jaj deti moje, ja vam len vravim ze ked vam nieco od malicka tlacia do hlavy tak tomu uverite, predstav si ze si doma a (uz hovorim po X krat) preleti stenou gulka ktora ta mzoe zasiahnut. kde mas boha?
Napísať odpoveď