Viera
-
fuCKYou
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ale sak pochop. kde vtedy bol boh? vies kolko ludi umiera? preco su vojny? preco ludia hladuju? globalne oteplovanie je akoze v pohode. sak nech to niekto vysvetli, kazdy len povie ze Boh to tak chce a hotovo. ale preco? sak ste veriaci tak to sem napiste, ved ked vam boh pomaha tak preco vy nemozete pomoct mne zistit preco je to tak?quasimoto napísal:vsimol som si v poslednej dobe napr aj na forach ze krestania nikomu nevnucuju svoju vieru len pisu svoj nazor, zato neveriaci ich neustale napadaju a utocia na nich. Nechapem celkom tento postoj, co vam na tom tak vadi, ked niekto veri v Boha?
-
mastermind
VIP
nevermind. od malicka mi tlkli do hlavy ze boh existuje, potom som 8 rokov chodil na cirkevne gymnazium. dokonca ani tam mi to do hlavy nevtlkli.
pises ze boh by mal zabranit zabijaniu, oteplovaniu a kade comu. ale ak si precitas knihu genezis (staci uvod) tak zistis ze boh stvoril cloveka aby panoval nad vsetkym co je na zemi. a to co sa na zemi deje je len vysledok toho ako clovek vyuziva rozum a slobodnu volu...
pises ze boh by mal zabranit zabijaniu, oteplovaniu a kade comu. ale ak si precitas knihu genezis (staci uvod) tak zistis ze boh stvoril cloveka aby panoval nad vsetkym co je na zemi. a to co sa na zemi deje je len vysledok toho ako clovek vyuziva rozum a slobodnu volu...
-
fuCKYou
Medium Professional
Sak ja viem ze za vsetko si mozeme my ludia, ale ked bohje vsemozny a nekonecny tak preco proste nepovie stop !!! a nezastavi to...to mu stoji zato zostat v anonymite za tu cenu ze je vela zla na JEHO svete?mastermind napísal:nevermind. od malicka mi tlkli do hlavy ze boh existuje, potom som 8 rokov chodil na cirkevne gymnazium. dokonca ani tam mi to do hlavy nevtlkli.
-
mastermind
VIP
vo svatom pisme sa pise ze dojde k poslednemu sudu, kedy sa ludia rozdelia na tych dobrych a na zlych. pricom dobri "pojdu" do raja a ti zli skoncia vo vecnom zatrateni.nevermind napísal:Sak ja viem ze za vsetko si mozeme my ludia, ale ked bohje vsemozny a nekonecny tak preco proste nepovie stop !!! a nezastavi to...to mu stoji zato zostat v anonymite za tu cenu ze je vela zla na JEHO svete?
znova pisem ze clovek ma aj rozum aj slobodnu volu a je len na nom ako bude zit...
-
quasimoto
Star
Ked niekto s niekym chodi, a vsetko mu zakazuje a prikazuje lebo ho chce mat len pre seba, nie je to skutocna laska, ale sebectvo. ALe dat tomu druhemu slobodu, aj ked to casto boli, je velka laska a sebaobetovanie.nevermind napísal:Sak ja viem ze za vsetko si mozeme my ludia, ale ked bohje vsemozny a nekonecny tak preco proste nepovie stop !!! a nezastavi to...to mu stoji zato zostat v anonymite za tu cenu ze je vela zla na JEHO svete?
Podobne Boh nie je sebec, miluje ludi, a preto im dal slobodnu volu, aby sa mohli sami rozhodovat.
-
quasimoto
Star
a este stale si mi neprezradil dovod, preco neveriaci (a ty medzi nimi) utocia na krestanov a nerespektuju ich nazor. Opacne sa to v takej miere nedeje pokial viemnevermind napísal:Ale sak pochop. kde vtedy bol boh? vies kolko ludi umiera? preco su vojny? preco ludia hladuju? globalne oteplovanie je akoze v pohode. sak nech to niekto vysvetli, kazdy len povie ze Boh to tak chce a hotovo. ale preco? sak ste veriaci tak to sem napiste, ved ked vam boh pomaha tak preco vy nemozete pomoct mne zistit preco je to tak?
-
r3sp3ct
Light Professional
SPLACHOVANiE KORÁNU VO VEZNiCiACH PO CELOM SVETE VO WC, NA SVEDOMí TO MAJÚ AMERiČANiA, POTUPA IRAČANOV A ČLENOV AL-KAIDY V GUANTANAME (neviem, či sa to tak píše) A VEĽA DALŠíCH, ŽiDiA A PODOBNÉ .....quasimoto napísal:a este stale si mi neprezradil dovod, preco neveriaci (a ty medzi nimi) utocia na krestanov a nerespektuju ich nazor. Opacne sa to v takej miere nedeje pokial viem
-
quasimoto
Star
vies co je to ekumenizacia? Zblizovanie a snaha o respektovanie cirkvy, iniciator je aj katolicka cirkev. Aj tak si myslim ze dnesd sa ovela viac utoci na krestanov.. ludia co robia toto co pises je trochu OT, myslis ze to su krestania?Capone_SVK napísal:SPLACHOVANiE KORÁNU VO VEZNiCiACH PO CELOM SVETE VO WC, NA SVEDOMí TO MAJÚ AMERiČANiA, POTUPA IRAČANOV A ČLENOV AL-KAIDY V GUANTANAME (neviem, či sa to tak píše) A VEĽA DALŠíCH, ŽiDiA A PODOBNÉ .....
-
mastermind
VIP
-
panter2005
Light Star
Nikto mi to od malicka nevtlkal dohlavy... dokonca som sa pre to rozhodol sam ze to budem studovat... Ano, som doma... preleti gulka ktora ma zasiahne a co??? Niekto predsa strielal - zrejme clovek ktoremu nie prilis zalezi na zivotoch druhych... krestania na tomto svete su ako putnici - putuju do svojej vlasti ktora je v nebesiach - odtial ocakavame prichod Jezisa Krista v den sudu - cize - aj Cirkev uci ze mame byt pripraveny odist s tohoto sveta kedykolvek lebo neviete ani dna ani hodiny - pise sa vo SP a dalej - ani ucho nepoculo ani oko nevidelo, ani ludskymi ustami sa neda opisat to, co Boh pripravil pre tych ktory ho miluju ... that it...nevermind napísal:AAAAAch jaj deti moje, ja vam len vravim ze ked vam nieco od malicka tlacia do hlavy tak tomu uverite, predstav si ze si doma a (uz hovorim po X krat) preleti stenou gulka ktora ta mzoe zasiahnut. kde mas boha?
-
panter2005
Light Star
Pekny postreh... ale je to asi takto:... nikoho nestve ked niekto ide na ryby - vidi ho chytat a vobec mu neprekaza ze ten dotycny veri, ze dnes nieco chyti... s krestanstvom to je inak... kazdy kto veri je pre ostatnych nepriatelom a snazi sa ho za kazdu cenu terorizovat svojimi komentarmi a pod... - totizto ma v sebe isty strach: "co ak je to pravda?" "co ak ten Boh predsa len existuje..." takze tak to je... mozes verit v hocico, ale ak sa to tyka Boha a nabozenstva... zle nedobrequasimoto napísal:vsimol som si v poslednej dobe napr aj na forach ze krestania nikomu nevnucuju svoju vieru len pisu svoj nazor, zato neveriaci ich neustale napadaju a utocia na nich. Nechapem celkom tento postoj, co vam na tom tak vadi, ked niekto veri v Boha?
-
panter2005
Light Star
To bola hned prva otazka na prednaskach filozofie... kamarat a kde bol clovek??? Boh Tebe a vsetkym ludom dal slobodnu volu... Boh nezabijal nevinnych v koncentrakoch... Boh nebojoval vo vojnach... Boh nezvolil Hitlera atd... bol to clovek... a ak nam dal slobodnu volu - ocakava ze sa podla toho budeme aj spravat. RObis dobro? OK mas hojnu odmenu v nebi - poklad ktory mole a hrdza nezozeru... robis zlo? Zlo sa odplaca zlom - hovorili zidia... necakaj pomoc od Boha ked si si sam nieco privodil... Niesme ziaden Bozi experiment - keby nam Boh nedal slobodnu volu boli by sme ako roboty ktore robia len to co im Boh prikaze... to by bol zivot... Tebe sa pomoct neda tieto veci vysvetlit lebo absolutne nepripustas ze nieco existuje - spoliehas sa len na racionalne vysvetlenie veci s ktorym este aj v tomto vyspelom svete daleko nezajdes...nevermind napísal:Ale sak pochop. kde vtedy bol boh? vies kolko ludi umiera? preco su vojny? preco ludia hladuju? globalne oteplovanie je akoze v pohode. sak nech to niekto vysvetli, kazdy len povie ze Boh to tak chce a hotovo. ale preco? sak ste veriaci tak to sem napiste, ved ked vam boh pomaha tak preco vy nemozete pomoct mne zistit preco je to tak?
-
panter2005
Light Star
-
fuCKYou
Medium Professional
Toto neznasam ked niekto skoro az cituje slova z nejakej knihypanter2005 napísal:Nikto mi to od malicka nevtlkal dohlavy... dokonca som sa pre to rozhodol sam ze to budem studovat... Ano, som doma... preleti gulka ktora ma zasiahne a co??? Niekto predsa strielal - zrejme clovek ktoremu nie prilis zalezi na zivotoch druhych... krestania na tomto svete su ako putnici - putuju do svojej vlasti ktora je v nebesiach - odtial ocakavame prichod Jezisa Krista v den sudu - cize - aj Cirkev uci ze mame byt pripraveny odist s tohoto sveta kedykolvek lebo neviete ani dna ani hodiny - pise sa vo SP a dalej - ani ucho nepoculo ani oko nevidelo, ani ludskymi ustami sa neda opisat to, co Boh pripravil pre tych ktory ho miluju ... that it...
-
panter2005
Light Star