No tak my sme pili z poldecakov cerveny 70% kupovany v Dubline na letisku. Som myslela na druhy den, ze si hlavu odrezem.tomo.za napísal:kto pit nevie nech nepije... co viac dodat![]()
inac to s tym ze absinth je taky silny je hlupost jednak sa vyrabaju absinthy uz od nejakych 40% a hlavne on sa pije uplne inac(zriedeny vodou) uz to tu tusim aj ktosi spominal a vtedy ma tych 40-50% a je to fakt fajny chlast... este dodam ze tie zelene vody co predavaju v samoobsluhach okolo absinthu vacsinou ani nechodili ak chcete ozajstny absinth odporucam nejaky specializovany shop... v Prahe a Viedni su normalne kamenne neviem ako u nasale na nete sa da objednat bez problemov aj vyber je velmi slusny
Vypalovanie absinthu
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
No, asi nevies pit ;P Tento sme mali aj my - len asi nebol z Dublinu hehe - a mi to neprislo ako nic hrozne. (Okrem tej chute.. Od niecoho tak draheho som neocakavala, ze to bude chutit ako kvapky proti kaslu zriedene s dezinfekcnym prostriedkom :D)pryja napísal:No tak my sme pili z poldecakov cerveny 70% kupovany v Dubline na letisku. Som myslela na druhy den, ze si hlavu odrezem.
Ja len k tomu absinthu celkovo, orginalny je zakázaný niekedy od začiatku 20. storočia.. Neviem z čoho sa vyrába teraz ale dakedy sa orginálny vypaľoval z paliny a keď sa to dlhodobo pilo tak z toho kvapkalo na karbid.. Viď Van Gogh, to že si odšmakol uško a trošku mu zadrhávali kolieska, bolo priamym náledkom dlhodobého užívania absinthu.
-
pryja
Darca
Ja som sa v predoslom prispevku sekla, neboli to poldecaky, ale dvojdecaky, lebo mensie neboli po ruke. No nech som stvrt litra stiahla, presne si nepamatam.
A ked som pila absihth prvy krat a casnik doniesol k tomu cukor, lyzicky a zapalky, tak sme nasypali cukor do pohara, lyzickou zamiesali a zo zapaliek sme si robili prdel, ze ci si mysli, ze to budeme flambovat
Ale chutovo je to hnus, pripomina mi pelendrek a z toho mi naskakuje husia koza, uz len ked ho vidim.
A ked som pila absihth prvy krat a casnik doniesol k tomu cukor, lyzicky a zapalky, tak sme nasypali cukor do pohara, lyzickou zamiesali a zo zapaliek sme si robili prdel, ze ci si mysli, ze to budeme flambovat
Ale chutovo je to hnus, pripomina mi pelendrek a z toho mi naskakuje husia koza, uz len ked ho vidim.
-
seth82
Darca
Mno mne chutil cierny absinth skor ako keby mal v sebe sirup z cernic, alebo nieco podobne. Musim vsak povedat, ze original zeleny mi chuti ovela viac ako cierny, aj ked je slabsi. Na Slovensku som videl dokonca aj akysi modry (ruzovy Yung Blood som pil, ale nic moc) a dokonca neviem, ci tam nie je este aj nejaka ina farba... V kazdom pripade moj najoblubenejsi alkohol.
cierny absinth ma dvojnasobok anizu a cerveny zase pridavok skorice
tie ostatne farby ako modry a fialovy su uz asi len komercne tahy...
btw absinth je na vychutnavanie nie na ozieranie a co sa tyka palenia tak sa pije hill absinth pretoze ma celkom inu recepturu ako ine absinthy a pri prekvapkavani sa nesfarby do mliecna...
btw absinth je na vychutnavanie nie na ozieranie a co sa tyka palenia tak sa pije hill absinth pretoze ma celkom inu recepturu ako ine absinthy a pri prekvapkavani sa nesfarby do mliecna...
-
wolodo
Professional
smiem sa opytat odkial mas informacie?SnipE_88 napísal:cierny absinth ma dvojnasobok anizu a cerveny zase pridavok skorice
-
Flinstone
Light Professional
zelený 70 % je fajn
... ale nikdy som neskúšal palenie alebo tieto blbosti ... ale počul som že niekde je original absinth bar ... kde máš vela sposobov palenie karamelizovanie ... a ze sa dokonca ten absinth aj sfarbuje do inych farieb .. dokonca ze sa na nom vytvori taka ako duhovina .. moze to byt zaujimave
nuz tu a tam citam nejaku tu historiu kedze absinth je pre mna nieco ako kral alkoholu a mam ho ozaj rad...wolodo napísal:smiem sa opytat odkial mas informacie?
samozrejme som pisal o original absinthoch nie o breckach co sa daju kupit v hypernovach atd...
Re: Vypalovanie absinthu
tak toto kto si prečita myslim že otazky mať nebude....
http://sk.wikipedia.org/wiki/Absint
http://sk.wikipedia.org/wiki/Absint
Re: Vypalovanie absinthu
este ze si to postol inac by boli stranteny bez teba, konecne po roku mozu palit 
aby si vedel o com tocim, ten odkaz tu uz je
aby si vedel o com tocim, ten odkaz tu uz je
seth82 napísal:...a kdeze ste zobrali 80%ny Absinth? Vypil som ho uz pomerne dost, ale takyto sa mi do ust este nedostal...tak supsup, chcem link a adresu obchodu...
//btw palenie absinthu...
http://en.wikipedia.org/wiki/Absinthe