Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa MFa »

Definuj "chybu". :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

smerovku som nepocul, ale ak bola vyhodena a ide o obiehanie, chyba je na jeho strane...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...chyba = porušenie dopravných predpisov (porušenie zákona o cestnej premávke)... :-)
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Neviem, podla mna nikto nikoho neobmedzil ani neohrozil. Ale je mozne, ze kamera skresluje a v skutocnosti vsetko vyzeralo dramatickejsie.

Podla zaznamu by som povedal, ze v momente, kedy si obiehal ten Hyundai, bol este vo svojom pruhu. Ak Ta ohrozil, tak je to jeho vina. Ako prvy si blikal a ako prvy si aj opustil pruh = zacal predchadzat.

Tolko moj nazor na situaciu.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...neohrozil a neobmedzil, cesta bola dosť široká, takže aj keď sa vodič asi zabudol pozrieť do spätného zrkadla, tak k ničomu riskantnému nedošlo...navyše keď som zbadal že vyhodil smerovku aj on, inštinktívne som sa uhol ešte viac bokom (tušil som že sa nepozrel)...pýtam sa len preto, že ma potom vytrúbil...bohužiaľ to na videu nie je počuť kvôli hluku motora a kvôli tomu, že keď trúbil, bol už dosť ďaleko...

//...smerovku na videu tiež nepočuť, ale text som dal naschvál tak, aby sa zobrazil zarovno zvuku cvaknutia pri spúšťaní smerovky (ten na videu je počuť)...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tu nejde o to, ci sa vodic zabudol alebo nezabudol pozriet... ide o to, ze si prvy zacal obiehat so zapnutou smerovkou... ak by sa Ti tam natlacil a ohrozil Ta, prip. by doslo k zrazke, je to, myslim, jasne...
MFa
Medium Professional
Medium Professional

To asi trubil na seba, aby sa prebral. :) Na Slovensku bezne, ze kazdy si trubi ako chce, najma ked si mysli, ze je v prave.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Co ti ja viem Grim, to je taka osemetna situacia toto, ktoru som zazil na ceste neraz a preto si na to davam pozor. Kopa vodicov tu smerovku pri predbiehani ani neda, dalsia kopa sa nepozrie do spatneho zrkadla a ta tretia kopa je nedockava s priedbiehanim. Logicky mi uz pri zaciatko videa plynulu, ze obaja pôjdete obiehat a bude to o tom kto skor. Keby som bol na tvojom mieste, pockam dve sekundy a ocakavam, ze ho pojde obehnut ako prvy a ak nie, tak by som sa plynule do stredu a zacal predbiehat. V pripade nehody by bol zrejme na vine vodic pred tebou, ale ako sa hovori, dolezite je predvidat a v tomto pripade sa dalo uplne jasne, cisto a zretelne predvidat.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to je fajn, ale on tu smerovku vyhodil o poznanie skor ako ten druhy... nevidim akykolvek dovod, preco by prave Grim mal byt vinnikom tej potencionalnej zrazky, kedze splnil vsetko, co mohol...

Grim: podla mna si spravil vsetko ok, a ak Ta on potom vtrubil, tak prave on si ma byt vedomy toho, ze sa pchal tam, kde nemal...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ved som napisal, ze v pripade nehody by bol na vine vodic pred nim. Citaj pozornejsie.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ano, rozumiem a reagujem aj na ostatne prispevky :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Jak ja zavidim taketo predbiehanie :(
By som rocne usetril 45h zivota na cestach.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

co sa mal vliect za tym traktorom? :)
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

A odkedy za traktorom platí, že kto dá prvý smerovku ten prvý obieha? Ak dá smerovku najprv desiaty vodič v kolóne za traktorom tak najprv obieha ten (v zmysle všetci mi uhnite z cesty, idem ja)? Obiehať by mali v poradí, v akom za traktorom idú. Neviem či aj podľa zákona, ale podľa selského rozumu určite. Jediná výnimka by bola, ak by bol niekto neschopný prebehnúť, stále by váhal a spomaľoval ostatných. Myslím že si sa zachoval ako týpický ponáhľač (najlepšie to vidno vo väčších mestách kde sa všetci neskutočne ponáhľajú aby mohli byť na najbližšej červenej prví), a keď si čakal, že bude on predbiehať (čo bolo jasné), mal si ho pustiť (presne ako píše test - predvídať, a správať sa podľa toho, nie za každú cenu chcieť byť niekde prvý). No ale to už je taktika niektorých vodičov...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pozri, predvidat to sice mohol, ale z videa sa neda posudit, ci predtym nestreckoval pocas ineho predbiehania, ci za traktorom nesiel dlhsiu dobu lebo sa bal obiehat, prip. ho uz viac aut predbehlo apod.... ale este stale sme len pri predvidani... vodic druheho auta mal sice predvidat, ale predvidanie je nic oproti tomu, ze vodic prveho auta je zo zakona povinny sa pri predbiehani uistit, ci sa nahodou nesnazi niekto o to iste, ci ma volny pruh nielen pred nim, ale aj za nim a ci bude manever bezpecny... ak by si vodic prveho auta skontroloval pohladom do spatneho zrkadla situaciu, nevyhodil by ani len tu smerovku...

a ano, ak stojim v kolone vystrceny so zapnutou smerovkou a po prejdeni auta okamzite vystrelim, tak mam pri obiehani prednost... rovnako to plati aj v pripade, ze ja som ten, co ma byt obehnuty... vidim, ze niekto ide obiehat, tak sa mu snad nenatlacim do cesty...

co sa tyka predvidania samotneho - povedzme, ze idete v kolone 90-tkou po klukatej ceste az vyjdete na kratku rovinku... ako zistis, ktore z 10 aut pred Tebou chce predbiehat?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Steju: keď som n-té auto v kolóne, vidím že viem ísť, mám na to výkon, nebudem čakať na n-1 áut, hlavne keď vidím že sa to nehýbe.
Tam môže byť niekto so slabým autom, niekto kto málo jazdí, nemá odhad, niekto kto využíva chvíľu na telefonát kamsi... Na Slovensku je hromada ciest kde ti také čakanie urobí kľudne 20 minút stratu. Za rok to máš tých 40 hodín bez najmenšieho problému a to je už ako týždeň v robote.

A čo sa týka toho kto prvý prebieha, tak samozrejme je nutné sa pozrieť sa deje za tebou. Mňa akurát dnes takto prebiehala sanitka - bol som síce prvý za kamiónom, ale keby som sa nepozrel, počítal s tým, že veď po poradí, tak ma zrámuje.

edit: Ratzi na takýchto diskusiách je vidieť pekne kto jazdí krížom krážom aj mimo miest a diaľnic... Ja mám dnes už 200 km v kolesách a to je sotva obed...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

RATZINGER666: Neviem ktore z 10 aut predo mnou chcie predbiehat a nevidim ziadny zmysel predbiehania v kolone.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no jasne, ze neviem, ktore chce obiehat, preto, ked to chces obehnut, pockas na vhodnu situaciu, vyhodis blinker a zacnes obiehat... akoze nevidis zmysel? zmyslom je obehnut kolonu, dostat sa dopredu a pokracovat vlastnou rychlostou...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

uz som trosku nasr...deny predbiehal aj snad 10-15 aut kedy sa vseci vliekli za nafullovanou liazkou ktora okrem toho ze smrdela jak 30 rocna nalozena liazka v plnom tahu tak aj tak isla, vodic bol ohladuplny tisol sa na krajnicu tak ze sa dalo s prehladom predbiehat aj keby slo auto v protismere no a predomnou prut ludi natlaceny na stredovu ciaru vlecuci sa 60 za liazkou... nebudem snad cakat ad1 na usek kde uz sa predbiehat dat urcite nebude a ad2 kym vsetkym dotece ze ked nepredbehnu teraz tak dalsich 20 km uz vobec... akurat jedno robim v tomto pripade ked neviem co urobi clovek predomnou kedze sa tisne na stred dam smerovku trosku sa vysuniem a pockam este pol sekundicky ci naaahodou nebude manevrovat kedy ja no a potom mi uz nic nebrani obiehat a keby sa mi jedno z tych aut strci do cesty (stalo sa neraz) tak automaticky pripisujem vinu jemu aj keby mal 10 smeroviek a bol prvy za liazkou.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Steju napísal:Jediná výnimka by bola, ak by bol niekto neschopný prebehnúť, stále by váhal a spomaľoval ostatných.
Akurat ze taketo nieco v zakone urcite nieje. A bavime sa o pravidlach a nie o "koser" soferovani. To by som stravil za volantom o polovicu viac casu kvoli niektorych individom.
Steju napísal:Myslím že si sa zachoval ako týpický ponáhľač (najlepšie to vidno vo väčších mestách kde sa všetci neskutočne ponáhľajú aby mohli byť na najbližšej červenej prví)
Vo velkych mestach jadzia ludia normalnou rychlostou (ak beriem priemer). To ti ostatny idu jak suchtavi.
a keď si čakal, že bude on predbiehať (čo bolo jasné), mal si ho pustiť
Presne ako uz bolo spomenute. Pravdepodovne uz mal na predbiehanie prilezitost predtym ale bol dostany.
Napísať odpoveď