Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Fabo »

ale ty neodbacas vlavo, ty ides rovno.
Rad8)
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Rad8) »

Áno idem rovno, čo znamená, že odbáčam z hlavnej cesty, ale neviem o čo ti ide.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...neodbáčaš z hlavnej cesty a nedávaš smerovku (ideš rovno z hlavnej na vedľajšiu), ale dávaš prednosť autu po tvojej pravici, ktoré ide tiež po hlavnej ako ty podľa pravidla pravej ruky...
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Realne mas ale podla vyhlasky prednost ty, to, ze mu das prednost je len tvoja dobra vola/zvyk/osobny common sense.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...pokiaľ idem zdola z hlavnej cesty a po svojej pravici mám hlavnú cestu, tak prednosť má ten, čo ide sprava (ja musím dávať prednosť)...
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

Grim: Ja som reagoval na odbacanie vlavo, ked mas prednost pred protiiducim autom, ale samozrejme nie pred tym, ktore ide sprava.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...aha, áno to máš, veď si na hlavnej...tak to som ťa zle pochopil, ospravedlňujem sa... :-)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Hosi otazocka k parkovaniu, potreboval som si vybehnut do banky pre novu kartu, zial banku mam na dost hlupom mieste (z hladiska parkovania) tak som odstavil tak ako sedliacky rozum napovedal...
Kto toto miesto v BA pozna (pri cocoloco, pod kapucinskou) si vie mozno situaciu lepsie predstavit, kto nie prilozim nejake nahlady zo street view.
Otazka znie, je koser takto parkovat?
Otazka 2: ak je zakaz zastavenia niekde, zastavenim na CHODNIKU(proste mimo cestu) sa stale dopustam priestupku voci tejto znacke?
Moje parkovanie v obrázkoch v prílohách.
Zaujimaju ma nazory tak do toho :)
Prílohy
obrh1.jpg
obrh2.jpg
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Odhliadnuc od faktu, ze dole nizsie je parkovisko...a presne tam je aj znacka zakaz zastavenia. O nej sa vsak dlho vedu polemiky, ci sa vztahuje aj na chodnik...Toto vsetko vsak stale nie je podstatne. Pri vjazde od Sucheho myta je tato znacka: http://goo.gl/maps/2vtbd
Takze parkovat si tam nesmel.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Jasne v meste je 84854 zakazov clovek to ani nevnima uz ani nevie ci stoji v zakaze alebo nie a pokial vlastne je platna ta zona preto ano akceptujem fakt ze som zastavil na akomsi zakaze avsak ma zaujima ci zakazova znacka reguluje pravidla na cest.komunikacii alebo AJ na CHODNIKU.
Ja si myslim ze nie, je to moj skromny nazor preto ma zaujima co si myslia ostatní.
V KE je(bolo?) napr. fannovo vymyslene parkovné na SMS co je skvele, v BA treba vyhladavat asociala ktory ti preda parkovaciu karticku a ked si chces vybavit 5 minutovu zalezitost v banke na skok, je trosku neprakticke 15 minut hladat niekoho+casto nemas hotovost i ked tych par drobnych sa obvykle najde atd... proste neni mi luto 0,80€ ale ten cas straveny s omackami...
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Aj v Ba môžeš poslať SMS a tí predavači sú na každom kroku a tuším to aj v stánkoch predávajú.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Zona reguluje celu lokalitu, resp cast obce. Nerozlisuje cestu, vozovku, chodnik... Dlhsia polemika o samotnej znacke: http://auto.sme.sk/c/6342844/zakaz-zast ... odnik.html Clanok a aj diskusia ponuka viacero argumentov pre a proti platnosti aj na chodniku.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

ok ale podla zony je zakazane STÁTIE, teda v ramci akehosi fiktivneho nalozenia/vylozenia si skocim pre kreditku - je taketo zastavenie teda ok?

Značka Zákaz státia (č. B 33) sa používa najmä v prípadoch, keď je nutné v záujme bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a s prihliadnutím na miestne podmienky zakázať státie vozidiel a umožniť iba ich zastavenie napríklad najmä na účel zásobovania.
+ ak mam byt uprimny ta znacka s tou zonou sa mi nepozdava zeby platila aj na chodniky, pokial ide o dopravne znacky ocakaval by som ze su platne pre miesta kde je doprava, tj cesty a parkoviska(oznacene).

//autoeditácia príspevku (09 Sep 2014, 15:08)
Laster napísal:Aj v Ba môžeš poslať SMS a tí predavači sú na každom kroku a tuším to aj v stánkoch predávajú.
dik za info novinka pre mna :)) naposledy som 20 minut zhanal toho pana na Heydukovej nastastie som siel za mamkou a nemal som extra na ponahle :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Je nejaky zakon ktory prikazuje sa zaradit na rychlostnej ceste/dialnici do laveho volneho pruhu ked sa na pripajacom pruhu nachadza auto?
Som povinny mu umoznit zaradenie ak je volny lavy jazdny pruh?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Nie je. On ta nesmie ohrozit, moze ta tusim obmedzit. Je to o tolerancii na cestach :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Povinný nie si, ale ak si normálny, tak to spravíš.... samozrejme za predpokladu, že ten ľavý pruh máš voľný.. ;)
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

To je obycajne pripajanie z vedlajsej na hlavnu cestu, kde Ti on dava prednost v jazde, nie? Cize sa musi spravat tak, aby si nebol nuteny nahle zmenit rychlost alebo smer jazdy.

Samozrejme je uz na Tvojej dobrej voli ci ho pustis alebo nie, ja osobne, ak je lavy volny, ich vacsinou pustam. Na druhu stranu nenavidim pripady, ked je lavy pruh obsadeny, niekto sa pripaja a vynucuje si prednost tym, ze v nejakej 60ke sa nasere do mojho pruhu a ja musim brzdit z nejakych 120-130 na jeho rychlost a pritom je pred nami este aj 200-400 metrov pripajacieho pruhu, kde by sa rozbehol aj na neviem akom vraku minimalne na tu 100ku.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

v tomto pripade bez hanby a s usmevom natvari vyuzijem to co on nevyuzil - zvysok toho pruhu predbehnem ho no a ak nefuka moc vietor tak fucker to isti
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

V 120km rychlosti uz samotny odpor vzduchu silny na vystrkovanie fuckera :D
Samozrejme aj ja automaticky pustam pripajacov. Skor ma len zaujimala pravna stranka veci.

Ma to len napadlo lebo dnes po kolegovy trubil jeden nakladac lebo sa nemohol pripojit a mal uz koniec pripajacieho pruhu. V lavom ale bolo auto.
Asi si myslel ze kolega vie zapnut letecky mod alebo co.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Samozrejme snazim sa byt co najohladuplnejsi a robim vzdy vsetko preto aby sa mohol clovek co najplynulejsie zaradit ale ako nahle sa predomna pichne v style "vsak on zabrzdi" hned som tlakovy hrnec a potrebujem sa prejavit :x
Napísať odpoveď