Zákon o cestnej premávke
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zákon o cestnej premávke
ak reflektujes na mna tak ja som reagoval na baldorexa
Nie, to bolo celkovo k danemu problemu.
Ak je 2 a viac prudova cesta v jednom smere, smie sa parkovat v tom pravom pruhu?
Konkretne tu: https://goo.gl/maps/fKgsugxktj12
Vychadzajuc z :
Konkretne tu: https://goo.gl/maps/fKgsugxktj12
Vychadzajuc z :
Zrejme ano? Nie su tam ziadne haciky?Zastavenie a státie
§ 23
(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
Nie, nesmie sa. Chod par metrov naspat a najdes tam znacku zakaz zastavenia
To je klasické strašenie. Môžeš tam dostať dokonca menšiu pokutu ako na mieste. Ale aspoň máš možnosť brániť sa, čo po platbe pokuty na mieste už možné nie je...guess.whoo napísal:nj radsej tam zaplatit viacpokial povedia, ze to maju natocene tak slusne poziadat o zaznam. ak maju pravdu naco to tlacit na spravne konanie
Pixle.. to som si nikdy nevsimol.. a co usok kusok nizsie, medzi krizovatkou a opakovanim zakazu zastavenia ?sundevil napísal:Nie, nesmie sa. Chod par metrov naspat a najdes tam znacku zakaz zastavenia
-
guess.whoo
Redeemer
stretol si sa realne s tym, ze by na spravnom konani rozdavali mensie pokuty ako na mieste?
Áno preto to píšem, lebo to strašenie o vyššej pokute v správnomm konaní je obľúbená mantra orgánov.
-
RATZINGER666
Darca
dalsia vec - na mieste zaznam ukazat nemusia, iba az na spravnom konani...
za predchadzajucou krizovatkou je znacka na stlpeHegy napísal: Pixle.. to som si nikdy nevsimol.. a co usok kusok nizsie, medzi krizovatkou a opakovanim zakazu zastavenia ?
Ano, v momente kedy ma zastavili som netusil, odkial ma natocili. To ze to mali z protismeru a uplne naprd, som zistil az ked mi ho ukazali, co ako spravne povedal Ratzi, nemusia robit vobec.
-
guess.whoo
Redeemer
preto som napisal, ze treba slusne poprosit a vyhnes sa konaniu (na ktore drviva vacsina ludi nema cas chodit)
Na spravnom konani ti da pokutu podla tabuliek + platis spravny poplatok 16 eur. Takze ak by to chcel dat na mieste 60 eur, na spravnom konani podla tabulky to bude napriklad 50 eur, spolu s poplatkom to bude nakoniec 66 eur.
Alebo aj 0 že...pokiaľ sa obhájiš...
Tazko budes obhajovat ten zakaz. Mozno ak by si relevatne preukazal, ze tvoja zena bola tehotna, rodila ti v aute alebo ze dedko dostal infarkt. Inak nevidim velke sance na obhajenie.
Neviem aký zákaz konkrétne myslíš. Ak si si vedomý priestupku, tak to samozrejme rieš na mieste.
Ale ak mám akúkoľvek pochybnosť, idem zásadne na správne konanie - to sa tiež týka situácie opísanej hore, keď mu tvrdili že nezastavil na stopke...
Ďalej keď sa mi nezdá meranie rýchlosti, keď ti tvrdia že si šiel na červenú atď...
Ale ak mám akúkoľvek pochybnosť, idem zásadne na správne konanie - to sa tiež týka situácie opísanej hore, keď mu tvrdili že nezastavil na stopke...
Ďalej keď sa mi nezdá meranie rýchlosti, keď ti tvrdia že si šiel na červenú atď...
Kto z vas uz bol v spravnom konani? Ako to prebieha? Nie je to len dalsi boj s idiotom s vopred jasnym koncom?
-
RATZINGER666
Darca
byva to celkom kludne, ak dojdes s pravnikom 
Baldorex, nereagoval som na stopku, ale na zakaz o ktorom pisal Hegy o par prispevkov vyssie. Stopku musia kamerovat a ak som zastal alebo by nemali zaznam, tak si to dam urcite na spravne konanie.
Aj si všimneš, ja som reagoval na príspevok od stomko, nie na hegyho...