Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Hegy »

No tu pochybil niekto, kto navrhoval znacenie.
Hoci MiU chcelo 2 miesta pre nerezidentov, ktosi osadil tie tabule tak, ze tie "nerezidentske" miesta su v zone cize su rezidentske v zmysle dopravneho znacenia.
Inac cim dalej sa v tom rypem tym viac vidim, aky gulas z toho robia, zase niekto od stola nieco rozhodoval. Hlavne ze referendum bolo neplatne no pani starostka sa vyslovila, ze chce vyhoviet 4000 "za" hlasujucim, tak spagruky spravili tento paskvyl. Chvala bohu ze idem kupovat byt a pani starostka mi takto vyskrtla Karlovku lebo pod hentym "vedenim" byt nechces. Aby som sa triasol, kedy pani starostku napadne zrusit parkovacie miesta lebo je malo zelene alebo tak.

Inak pekny prispevok prednostovi, taktiez od spolubojovnika rezidenta (v mojom pripade) a stotoznujem sa s tym.
Jan Nowak Pán Jan Hrcka, ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď. Dovolím si reagovať.
...Napriek tomu zamestnanci hľadajú spôsob, ako túto ulicu do zóny zaradiť, lebo máte pravdu, že sa zavedený systém na tejto ulici prejavuje negatívne.... Ako mohli zodpovední pripustiť, že REZIDNETOV takto diskriminujú. To, že toto sa vyrieši niekedy v budúcnosti a vôbec či je neuspokojivé. Viete si predstaviť, že mesto nebude súhlasiť a kompetentí vlastne odpísali časť REZIDNETOV? Tí, podľa Vás nemajú také isté práva ako ostatní REZIDENTI? Viem, máme, ale máme smolu. Je nás tak málo, že nemôžeme objektívne ovplyvniť voľby, tak na nás kašlete. To, že platíme dane to Vám vyhovuje, že? Vlastne aký je rozdiel medzi rezidentom a nerezidentom? Žiaden. Začali ste proces, kde ste na časť voličov, rezidentov zabudli, obetovali ich. Toto zodpovedným nikdy neodpustím! Neznášam ak sa so mnou jedná ako s občanom tretej triedy. Preto pripravujem podnet na podanie protestu prokurátora.
K trápnosti - Vám sa nezdá ani trocha trápne, že niekto rozbehne akciu, pilot a nemá nič premyslené? Kto dal KV mandát na takýto projekt? Ako skončilo referendum? (nebolo náhodou neplatné? Teda REZIDENTI nesúhlasili so zavedením parkovacej politiky. Dúfam, že mi nezačnete argumentovať, že tí, čo sa zúčastnili, tak väčšina bola za... V tom prípade sa nemáme o čom baviť.) Prečo ľudia nechcú parkovaciu politiku? Lebo ani vy sami neviete ako by mala vyzerať, nepredstavili ste žiaden projekt, žiadnu analýzu (to, že niekto sa vybral raz v noci so psom von a niečo spočítal fakt považujete za analýzu?) Prečo nebola k parkovacej politike odborná diskusia, vlastne nebola žiadna. To máte tak strašne naponáhlo? Ak by ste ľuďom ponúkli kvalitný projekt, väčšina by ho uvítala. Ale namiesto toho ste neponúkli nič. Iba pokus a uvedomovanie si, že kašlete na ľudí, ale aj to vám je jedno.
A prečo negatívna diskusia na FB? A kde má byť? Kde ste dali obyvateľom priestor? Nikde, Prirovnávam to ku komunistom. Tí tiež vedeli a vlastne stále vedia (veď sa pozrite okolo seba) čo je pre ľudí najlepšie.
To, že si s tým neviete rady je trápny amaterizmus. Vy ste sa nechali zvoliť, tak máte vedieť aj riešenie.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Hegy: Presne to som im namietal v odkaze pre starostu. Odbili ma, ze papuca bola osadena omylom. No evidentne nebola, lebo este sam mestský policajt mi to vysvetloval, ze ako to je a viem, ze mal pravdu.
Najlepsie je, ze dolu na Karloveskej sa vzdy parkovalo vstrede, este z povodneho znacenia tam ostali sipky, smeru jazdy, cize s tym parkovanim vstrede evidentne ratala aj MČ. Nebolo to idealne, ale miesta tam je dosť a vytočiť sa tam vedela aj menšia dodávka. Teraz sa tam stáť nesmie, lebo je to zóna a mestskí to opäť papučovali. Tým reálne ubrali asi 10 miest. Ďalej miesta, ktoré si tu spomínal ty, miesta pred garážami, atď.

Pritom, ak by chceli mať to dolné parkovisko podľa normy aj so stredom, tak by tam stačilo dať šikmé státie a vyznačiť aj stredové miesta.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Uplne to dosrali, tolko miest ubudlo... asi to pojdem zrátať aby som mal realnu predstavu ale dovolim si tipnut ze 30% miest je prec. Nech je "prec" aj 30% rezidentov, z 200 aut teda 60 parkuje ob-ulicu. Byvat @ob-ulicu asi by som siel kamsi kamene hadzat...

//autoeditácia príspevku (29 Nov 2016, 9:43)
Viem ze som tu s tym uz otravny, tak mi prosim prepacte. Chcem sa len co najlepsie pripravit a viac nazorov mi urcite pomoze.

Ak je osadena tabula ip27a (vid priloha) na zaciatku ulice, znamena to teda, ze vsetky auta ktore som oznacil v ostatnych prilohach parkuju v rozpore s tymto znacenim, dobre tomu rozumiem?

Ak sa tato podmienka naplna v plnom rozsahu, privolana MP musi alebo moze takyto priestupok riesit?

Dakujem
Prílohy
pa.JPG
pb.JPG
pc.JPG
pd.JPG
pe.JPG
pf.JPG
pg.JPG
ip27a.jpg
ip27a.jpg (7 KiB) 1394 zobrazení
IMG_1455.JPG
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ano, zona sa zacina a konci tabulou zony, takze vsetky auta medzi tabulami o zaciatku a o konci zony mozu stat len na vybradenych miestach parkoviska s platnou parkovacou kartou alebo listkom. MsP podnet musi riesit a spisat o nom aj zaznam (zapisnicu).
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Dakujem.
Takze riesit to musia, ale mozu to riesit iba "dohovorom"? Teda neosadit papucu, len nechat listocek s upozornenim..?
Ide mi o to, ze mam vazne podozrenie ze samosprava vyuziva MP na svoje "ksefty" pricom maju nariadene pokutovat selektivne, podla prikazov od samospravy. Vsetko samozrejme dokumentujem ale nechcem sa nechat zaskocit nicim.
Myslite, ze je v poriadku ked miestny urad vyuziva mestsku policiu ako nastroj na selektivne "sikanovanie" urcitej skupiny ludi?
Lebo za predpokladu ze vsetky horeuvedene auta porusuju predpisy a papucu dostanu vzdy len tie, ktore nemaju parkovaciu kartu mi pride trosku za hranicou zakona a kompetencii...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pozri si Zakon o priestupkoch, urcite je tam aj forma dohovoru, ale ako sa uplatnuje je skor na voli policajta. Je zname, ze aj statna policia, teda dopravna policia ma moznost riesit lahke priestupky dohovorom, ale miesto toho da lahkych 20 alebo 30 eur pokutu. Takze si pozri Zakon o priestupkoch a skus si pozriet aj Zakon o obecnej policii.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Dnes sa mi stala zaujimava dopravna situacia (vid. priloha). Nastastie som stihol zabrzdit, ale kto by bol vinnikom v pripade nehody? Auto, ktore vchadza na parkovisko z hlavnej (1) alebo to, co z neho vychadza (2) ?

Podla mna prve auto, nakolko vnutri je uz nova krizovatka, kde plati prednost sprava, alebo sa mylim?

Pozn.: Ja som isiel z parkoviska na hlavnu a po celej dlzke mojej trasy ako som isiel (ako je ten strieborny Fiat uplne napravo) stali auta, takze som vchadzajuce auto zbadal az v poslednej chvili.
Prílohy
kriz_1.png
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Červené ide po hlavnej a odbočuje do prava, má prednosť kvôli značke hlavná cesta, pravidlo pravej ruky vtedy neplatí.

Modrá strana by tam mala mať značku daj prednosť v jazde.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Daj prednost v jazde je az na stlpe pri vjazde na hlavnu, co je podla mna ina krizovatka ako ta, o ktorej hovorime.

Ja som daval prednost sprava z tej cesty, kde stoja auta kolmo, on prichadzal z mojej lavej strany,
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Hegy: Ako som hovoril, už sa tlapkajú po pleci, že ako dobre to spravili. http://podkapotou.zoznam.sk/cl/1000673/ ... rlovej-Vsi

Ty si vypĺňal nejaký dotazník alebo sa ťa niekto niečo pýtal? Lebo ja nie.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie, dotaznik vyplnovali iba ti, kt. dostali kartu. Ostavam z toho zamrazeny. Treba razit realny stav aj ostatnym obyvatelom KV lebo ich jediny vstup je to, co vypusti MiU, teraz si vsetcia myslia aku Ameriku vymysleli a pritom opak je pravdou. Katastrofa.
gta6
Amateur
Amateur

Idem zároveň, alebo púšťam všetkých?

Príspevok od používateľa gta6 »

Zdravím, viem že keď odbočujem vľavo mám dať prednosť všetkým protiidúcim vozidlám rovno. Ale čo v takomto prípade? Že jedno protivozidlo odbočuje vlavo a za ním je ďalšie čo chce ísť rovno? Viď obrázok:

//obrazky vkladaj do priloh

Berme, že ja som červené vozidlo. Fakt ma to zaujíma. Pôjdem zárovveň zo žltým a zelený musí počkať lebo križovatka nemá čistý prejazd? Alebo sa zelený hneď rozbehne za žltým a potom do mňa nabúra lebo išiel som ja červený so žltým.

Alebo mám počkať kým prejdu všetky proti idúce vozidlá?

Ďakujem, pri tejto situácií som si trochu neistý.

Prosím ak je to tak, že zelený musí počkať kým ja zo žltým odbočíme vľavo, tak mi napíšte aj dôvod prečo je to tak. Ďakujem a prosím žiadne blbé komentáre. Seriózne sa pýtam.
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Idem zároveň, alebo púšťam všetkých?

Príspevok od používateľa wladas »

Naco nova tema?
zakon-o-cestnej-premavke-t93252.html

a obrazky patria do prilohy. A vitaj na fore. Skus potom troska pozriet pravidla :wink:
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

mas to zle nakreslene, alebo sa zle pytas
mas nakreslenu situaciu ze oproti je jednosmerka a obe auta idu v odbocit vlavo(su tak postavene)
ak by zeleny chcel ist rovno, spravne by bol nakresleny a postaveny vedla zlteho a teda by siel zaroven so zltym, ty by si cakal

v nakreslenej situacii by som siel zaroven so zltym, kedze kym sa dostane na radu zeleny ty by si bol uz za krizovatkou
gta6
Amateur
Amateur

//obrazky vkladaj do priloh

//autoeditácia príspevku (10 Dec 2016, 11:49)
vendo napísal:mas to zle nakreslene, alebo sa zle pytas
mas nakreslenu situaciu ze oproti je jednosmerka a obe auta idu v odbocit vlavo(su tak postavene)
ak by zeleny chcel ist rovno, spravne by bol nakresleny a postaveny vedla zlteho a teda by siel zaroven so zltym, ty by si cakal

v takejto situacii by som siel zaroven so zlty, kedze kym sa dostane na radu zeleny ty by si bol uz za krizovatkou
bolo to zle nakreslene: //obrazky vkladaj do priloh

ale co ak by ta krizovatka bola zajazdy, a ten zeleny by sa cpal zltemu strasne za kufor, tak potom co?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

v tom pripade idete obaja naraz (alebo ak si priposrany vodic tak cakas ako trulo :D )
gta6
Amateur
Amateur

vendo napísal:v tom pripade idete obaja naraz (alebo ak si priposrany vodic tak cakas ako trulo :D )

no nie, ale co ak by som vysiel naraz so zltym ale ten zeleny by sa mu strasne lepil za kufor, teda ze by isiel strasne tesne za nim, tak to by sa mohlo stat ze zlty zaboci a zeleny do mna narazi nie?
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

to co popisujes, ze by sa tukli by sa mohlo stat len na sirokej, ale nie dost sirokej krizovatke, kazdopadne, ak to auto bolo ZA zltym, tak jednoznacne vy dvaja so zltym idete prvi a mate "prednost". on musi pockat, kym sa mu krizovatka vyprazdni, nesmie vojst do krizovatky predsa ked tam je auto (tvoje napr), lebo by sposobil nehodu

je to sitaucia obdobna tejto, odmysli si to tretie auto

este by som dodal, ze teba v krizovatke zaujimaju auta momentalne V krizovatke a auta stojace na "prvej" pozicii cakajuce, nema ta preco zaujimat kam ide druhy, treti atd. vzdy sa rozhodujes podla sitaucie V krizovatke a podla prvych aut cakajucich na vjazd do krizovatky
Prílohy
dopravna_situacia_30-26.jpg
dopravna_situacia_30-26.jpg (40.2 KiB) 1189 zobrazení
gta6
Amateur
Amateur

vendo napísal:to co popisujes, ze by sa tukli by sa mohlo stat len na sirokej, ale nie dost sirokej krizovatke, kazdopadne, ak to auto bolo ZA zltym, tak jednoznacne vy dvaja so zltym idete prvi a mate "prednost". on musi pockat, kym sa mu krizovatka vyprazdni, nesmie vojst do krizovatky predsa ked tam je auto (tvoje napr), lebo by sposobil nehodu

je to sitaucia obdobna tejto, odmysli si to tretie auto
ktoré tretie teraz? :D
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

to lave ty retos
co si vstal rukami z postele ked take voloviny sa pytas?
Napísať odpoveď