Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
Dobre trapne, ze si idu vymyslat. Snad to autor videa bude dalej tiesit, aby mali priucku.
-
denial
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Áno, aj tu vidno že na Slovensku neplatí zákon ale zvykové právo. Sme zvyknutí že križovatka ruší obmedzenie rýchlosti a tento zvyk si ctia tak vodiči ako aj policajti. Ale v skutočnosti je všetko inak.daniel.daniel napísal: 31 jan 2023, 20:57 je to tak v CZ a na SK krizovatka rusi prikazania a obmedzenia. V susednom rakusku to uz neplati.
Zákon totiž hovorí že od 20.1.2023 už ani na Slovensku križovatka neruší obmedzenie rýchlosti. Obmedzenie rýchlosti ruší križovatka len v prípade ak vodič na križovatke odbočí. Pokiaľ pokračuje priamo a to bez ohľadu na to kade ide hlavná cesta, tak aj za križovatkou by mal pokračovať obmedzenou rýchlosťou pokiaľ neuvidí dopravnú značku koniec obmedzenej rýchlosti.
https://www.topspeed.sk/novinky/obmedze ... uti-/23715
-
starysomar
Hardcore addict
Dík za toto upozornenie 
-
denial
Medium Expert
po pravde dal som sem ten citat z uvedeneho zdroja za ucelom diskusie, lebo sam nie som presvedceny, ze to tak naozaj je.
a potom aj na tej stranke samotny zdroj tej spravy, uzivatel "vrtak" pise, ze
ZDROJ:
Ministerstvo dopravy SR
Sekcia cestnej dopravy a pozemných komunikácií
TP 117
TECHNICKÉ PODMIENKY
SPOLOČNÉ ZÁSADY POUŽÍVANIA DOPRAVNÝCH ZNAČIEK A DOPRAVNÝCH ZARIADENÍ
účinnosť od: 20.01.2023
a potom aj na tej stranke samotny zdroj tej spravy, uzivatel "vrtak" pise, ze
ZDROJ:
Ministerstvo dopravy SR
Sekcia cestnej dopravy a pozemných komunikácií
TP 117
TECHNICKÉ PODMIENKY
SPOLOČNÉ ZÁSADY POUŽÍVANIA DOPRAVNÝCH ZNAČIEK A DOPRAVNÝCH ZARIADENÍ
účinnosť od: 20.01.2023
-
starysomar
Hardcore addict
Pochopil som to ako upozornenie na pravidlá v Nemecku.
V tom prípade by museli byť vo veľkom montované značky, ktoré by dané obmedzenie aj rušili. A nič také som si v bratislavskom kraji ešte nevšimol.
-
starysomar
Hardcore addict
Regulácie vyplývajúce zo značiek o spôsobe jazdy (ide najmä o obmedzenú rýchlosť a zákaz predbiehania) okrem značiek umiestnených na vozidle alebo spoločne s výstražnou značkou, musia byť explicitne ukončené (t. j. napr. a ), ibaže ich platnosť končí na konci cesty, resp. v prípade pruhovo platných regulácií v mieste ukončenia jazdného pruhu. Nemusí sa ukončovať len taká regulácia, ktorá je ustanovená spoločne s výstražnou značkou.
http://ocestnejpremavke.sk/nove-zasady/
Aj som sa pobavil - odkazy
TP 117 Spoločné zásady používania dopravných značiek a dopravných zariadení
TP 118 Zásady používania vodorovných dopravných značiek
vedú do prdele.
Odkaz vo vete " Tiež patrí úprimná vďaka tým, ktorí sa svojimi pripomienkami ozaj snažili vylepšiť jednotlivé návrhy a dokázali, že nie všetci vyštudovaní Ing. zo stavebných fakúlt a JUDr. z policajnej akadémie sú skupina nie úplne najostrejších vrchných koncov tela" isto pobaví viacerých z Vás
http://ocestnejpremavke.sk/nove-zasady/
Aj som sa pobavil - odkazy
TP 117 Spoločné zásady používania dopravných značiek a dopravných zariadení
TP 118 Zásady používania vodorovných dopravných značiek
vedú do prdele.
Odkaz vo vete " Tiež patrí úprimná vďaka tým, ktorí sa svojimi pripomienkami ozaj snažili vylepšiť jednotlivé návrhy a dokázali, že nie všetci vyštudovaní Ing. zo stavebných fakúlt a JUDr. z policajnej akadémie sú skupina nie úplne najostrejších vrchných koncov tela" isto pobaví viacerých z Vás
Zaujímavé info o detailoch speed biznisu v obciach ČR. Môže to slúžiť ako ďalšia obrana proti dopravnej šikane a zároveň teoreticky aj ako možnosť dostať mestkých fízlov/obec/konkrétnych úradníkov do maléru pre porušenie zákona
Nepredpokladám, že v SR by to bolo inak...
https://dfens-cz.com/mohou-se-statisice ... k-vyparit/
Nepredpokladám, že v SR by to bolo inak...
https://dfens-cz.com/mohou-se-statisice ... k-vyparit/
Vzhľadom na to, že na SR je úsekové meranie rýchlosti využívané veľmi málo, resp. možno skoro vôbec. (osobne nemám vedomosť, že by to bolo niekde v slovenských mestách, tí čo viete kľudne dajte vedieť kde), tak sa to SR v podstate netýka a na SR by to bolo neuplatniteľné.
A toto je presne tvoj problém, že žiješ v ČR, sleduješ veci v ČR a potom radíš ľudom žijúcim v SR ako postupovať a ako sa oháňať pri správnych konaniach či iných priestupkoch, pritom zákony, postupy či spôsoby v ČR a SR sú veľakrát iné. MsP v SR dostne až od roku 2024 možnosť merať rýchlosť či kontrolovať alkohol, doteraz tomu tak nebolo.
https://auto.pravda.sk/poradna/clanok/6 ... j-alkohol/
Rovnako tak s tou eDZ starehosomára, kde si tvrdil, že pristupok bol premlčaný a on reálne nebol, lebo úrady konali v časových limitoch.
Navyše v tom silne arogantom článku je spomenutý aj postup ako sa organy v ČR môžu brániť a tak to už žiadnemu previnilcovi nepomôže.
A toto je presne tvoj problém, že žiješ v ČR, sleduješ veci v ČR a potom radíš ľudom žijúcim v SR ako postupovať a ako sa oháňať pri správnych konaniach či iných priestupkoch, pritom zákony, postupy či spôsoby v ČR a SR sú veľakrát iné. MsP v SR dostne až od roku 2024 možnosť merať rýchlosť či kontrolovať alkohol, doteraz tomu tak nebolo.
https://auto.pravda.sk/poradna/clanok/6 ... j-alkohol/
Rovnako tak s tou eDZ starehosomára, kde si tvrdil, že pristupok bol premlčaný a on reálne nebol, lebo úrady konali v časových limitoch.
Navyše v tom silne arogantom článku je spomenutý aj postup ako sa organy v ČR môžu brániť a tak to už žiadnemu previnilcovi nepomôže.
Největší sranda se Slavkovem byla, že si to celé mohli snadno ušetřit, kdyby vyhověli našemu návrhu a vyslechli strážnici Fialovou. Ta by vypověděla, že radary jsou automatické, že je provozuje městská policie a že za chybu ve statistice se omlouvá a bylo by vymalováno. Sice by lhala, ale strážníci lžou pořád a my bychom během pěti minut přišli o všechnu munici nehledě na ztrátu času a peněz, které jsme vynaložili.
Je asi pravda, že tých úsekových meraní je v SR menej ako v ČR, ale to neznamená, že žiadne nie sú, viď napr. článok - Vodičov v Nitrianskom kraji bude sledovať tridsať nových radarov a kamier (+ ZOZNAM lokalít)
Inak ja som na Slovensku žil 18 rokov a stále tam chodím, takže skúsenosti so slovenskými fízlami mám. Za tínedžerských rokov som im poslušne zaplatil asi 2 pokuty za totálne blbosti, ale neskôr som si uvedomil, že to je pre drvivú väčšinu vodičov, ktorí jazdia normálne a nikoho neohrozujú, len čistá šikana a buzerácia a najlepšie bude sa začať proti tomu brániť. No a po naštudovaní základu pre správne konania som zistil, že to ide aj dosť úspešne a efektívne. Nejakými detailami sa zákony v ČR a SR môžu líšiť, ale prakticky tie správne konania prebiehajú veľmi podobným spôsobom. Dokonca aj v ČR platí ten bullshit objektívnej zodpovednosti prevádzkovateľa vozidla, ale ak vodič nie je stotožnený pri páchaní údajného priestupku na mieste, tak pri použití vhodnej obrany a dostatočnej obštrukcii je pomerne jednoduché sa z obvinenia vyvlieknuť.
A platí aj ten paradox, že čím viac sa proti pokute bránite, tým je pravdepodobnejšie, že vám bude chodiť menej obálok alebo dátových správ z úradov s pokutami. Totiž tie úrady idú po najslabších jedincoch, ktorí im vysolia prachy hneď a ešte sa aj úradníkom ospravedlnia za ich nebezpečnú jazdu, ktorá ohrozila ich okolie. Ale aj na základe mojich minulých skúseností a aj jednej aktuálnej môžem potvrdiť, že úradníkov príliš nezaujímajú prípady, kedy jednoznačne vidia, že vodič sa cuká a prachy z neho bez boja nedostanú. Zrovna teraz mám rozohratú niekoľko mesiacov starú pokutu za pirátenie 82 km/h na 70 km/h, ktoré som tu už aj spomínal. Úrad bol zo začiatku veľmi usilovný a odpoveď mi vždy poslal do jedného týždňa. Potom, ako som sa začal cukať a obštruovať, je teraz loptička na strane úradu a už pol roka je ticho, takže predpokladám, že celú vec nechajú takzvane vyhniť a premlčať.
Ak by to niekoho zaujímalo, tak v tomto relatívne krátkom rozhovore s D-FENSom sa dajú nájsť také základy obrany proti dopravnej šikane.
Inak ja som na Slovensku žil 18 rokov a stále tam chodím, takže skúsenosti so slovenskými fízlami mám. Za tínedžerských rokov som im poslušne zaplatil asi 2 pokuty za totálne blbosti, ale neskôr som si uvedomil, že to je pre drvivú väčšinu vodičov, ktorí jazdia normálne a nikoho neohrozujú, len čistá šikana a buzerácia a najlepšie bude sa začať proti tomu brániť. No a po naštudovaní základu pre správne konania som zistil, že to ide aj dosť úspešne a efektívne. Nejakými detailami sa zákony v ČR a SR môžu líšiť, ale prakticky tie správne konania prebiehajú veľmi podobným spôsobom. Dokonca aj v ČR platí ten bullshit objektívnej zodpovednosti prevádzkovateľa vozidla, ale ak vodič nie je stotožnený pri páchaní údajného priestupku na mieste, tak pri použití vhodnej obrany a dostatočnej obštrukcii je pomerne jednoduché sa z obvinenia vyvlieknuť.
Áno, a toto je presne ten dôvod, prečo sa oplatí proti svojvôli úradov a fízlov bojovať. Totiž tí fízli a úradníci nie sú nejakí namakaní vyštudovaní právnici, ktorí majú všetky zákony v malíčku, ale často podpriemerne inteligentní ľudia (kto by vôbec dobrovoľne išiel pracovať do štátnej správy, že?), ktorí majú len o málo viac vedomostí ako priemerný vodič o tom, aké zákony platia. A veľmi často postupujú protizákonne, na čo sa ich dá následne v správnom konaní nachytať a vyjsť z toho vďaka tomu víťazne. Autor toho článku D-FENS má bohaté skúsenosti so správnymi konaniami a v rozhovore upozornil na to, že sa snáď ešte nestretol s priestupkom, ktorý by bol fízlami zadokumentovaný bezchybne a on by tak nemal následne žiadnu muníciu do správneho konania.Navyše v tom silne arogantom článku je spomenutý aj postup ako sa organy v ČR môžu brániť a tak to už žiadnemu previnilcovi nepomôže.
A platí aj ten paradox, že čím viac sa proti pokute bránite, tým je pravdepodobnejšie, že vám bude chodiť menej obálok alebo dátových správ z úradov s pokutami. Totiž tie úrady idú po najslabších jedincoch, ktorí im vysolia prachy hneď a ešte sa aj úradníkom ospravedlnia za ich nebezpečnú jazdu, ktorá ohrozila ich okolie. Ale aj na základe mojich minulých skúseností a aj jednej aktuálnej môžem potvrdiť, že úradníkov príliš nezaujímajú prípady, kedy jednoznačne vidia, že vodič sa cuká a prachy z neho bez boja nedostanú. Zrovna teraz mám rozohratú niekoľko mesiacov starú pokutu za pirátenie 82 km/h na 70 km/h, ktoré som tu už aj spomínal. Úrad bol zo začiatku veľmi usilovný a odpoveď mi vždy poslal do jedného týždňa. Potom, ako som sa začal cukať a obštruovať, je teraz loptička na strane úradu a už pol roka je ticho, takže predpokladám, že celú vec nechajú takzvane vyhniť a premlčať.
Ak by to niekoho zaujímalo, tak v tomto relatívne krátkom rozhovore s D-FENSom sa dajú nájsť také základy obrany proti dopravnej šikane.
Na Slovensku usekove meranie vari ani nie je. Skusali to niekde v tuneli Sitina, ale myslim, ze to nefunguje.
Ano, v sitine to skusali. Ja som zapocul ze to funguje ale fizli k tomu nemaju pristup.
Ale pokiaľ viem, tak gogo956 robil len istý čas na úrade a keď zistil, ako to tam chodí, tak sa radšej presunul do súkromnej sféry, takže zavčasu dostal rozum 
nahodou, praca na urade pocas udrzovacej fazy FIRE je optimalna, nenarobis sa, vyplata pravidelna, zodpovednost takmer nulova, brnkacka
Pracovať pre inštitúciu, ktorá stelesňuje všetko, čo sa mi protiví, mne osobne nepríde ako príliš lákavé. To už by som išiel radšej robiť do skladu alebo vykladať tovar v obchode. Hlava čistá a aspoň by som si trošku zaposiloval počas dňa.
Aky urad mas na mysli, ze sa nenarobis? Pretoze mestsky rad - oddelenie dopravy je zavalene pracou, stavebne urady detto, na okresnych uradoch na zivotnom prostredi 3 mesiace cakacky co nestihaju, majetko-pravne podobne, kataster radsej ani nekomentujem. Takze kde sa nenarobis? Mozno na dako oddeleni kultury alebo socialnych sluzieb, mozno na oddeleni informatiky.
Vela pridelenej roboty neznamena ze kvoli tomu zamestnanci aj vela robia. Nakopenie roboty moze mat aj dovod ze vykonnost konkretneho pracovnika je nizsia, co je aj castejsi pripad. Naco si maknut ked roboty je v podstate neobmedzene? Isiel by proti sebe.
-
guess.whoo
Redeemer
tazka tema
podla mna tam ludia makaju tak, ako ich platia tabulkovymi platmi
-
starysomar
Hardcore addict
Áno alebo nie.
Poznám úradníkov, čo sa nezastavia aj takých, čo prevažne nemajú do čoho kopnúť.
Poznám robošov, čo sa nadrú aj takých, čo sa celé roky zadrbávajú.
Generalizácia je kravina a obsierať ľudí ak o ich práci a živote vieme hovno ešte väčšia, priatelia.
Poznám úradníkov, čo sa nezastavia aj takých, čo prevažne nemajú do čoho kopnúť.
Poznám robošov, čo sa nadrú aj takých, čo sa celé roky zadrbávajú.
Generalizácia je kravina a obsierať ľudí ak o ich práci a živote vieme hovno ešte väčšia, priatelia.