Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa Pilifo »

Dôležité je si uvedomiť, že práca úradníka spočíva len v buzerovaní/zbytočnostiach/nezmysloch, takže aj keby pracoval 12 hodín denne, tak jeho produktivita má nulový prínos pre spoločnosť :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Pozri, dilino. Som roboš - elektromontér no trochu si vidím od nosa, teda z môjho pohľadu trepeš.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pilifo nesklamal s jeho nazorom na uradnikov, policajtov atd... Taka klasika, tzv. rebel ;)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nazývam takých inak, no nechem ban :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Netreba ho urážať, stačí mu ozrejmiť prácu úradníka a kto má na rováši byrokraciu v systéme, s ktorou sa žiaľ musí pasovať aj ten úradník.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak napíšem, s akými úradníkmi som za svoj život mal tú česť jednať.

Stavebný úrad - keď som zháňal pozemok na stavbu domu, tak pri každom, ktorý ma zaujal, som pre istotu kontaktoval stavebný úrad, aby sa mi nestalo, že kúpim pozemok a nedovolia mi legálne postaviť dom. Kto podporuje stavebné a iné regulácie na obyčajnú stavbu domu, je pre mňa človek bez súcitu. V okolí, kde bývam, som čítal aj o prípade, kedy týpek kúpil štandardný pekný pozemok na stavbu domu, vedľa ktorého už stál dom. Ten sused sa vyznal do zákonov a regulácií a neustále na stavebný úrad posielal nové a nové sťažnosti, kvôli ktorým týpkovi zamietali stavebné povolenie. Naposledy viem o tom, že stavebné povolenie riešil vyše 3 roky a ani neviem, či sa mu podarilo ho nakoniec dostať. Už len ja som z toho neustáleho obvolávania a komunikovania s úradom mal pekné nervy a keby som bol na mieste takéhoto týpka, tak asi dostanem infarkt. To, že si na vlastnom pozemku nemôžem postaviť dom bez toho, aby som dostal od úradníčka pečiatku, je totálne postavené na hlavu. Potom je podľa mňa dosť na mieste otázka, či skutočne vlastním ten pozemok ja alebo úrad, a teda štát.

Mestská polícia - to sú takí úradníčkovia v teréne, ktorých jediná právomoc je rozdávať pokuty za parkovanie a pokuty mladým za chľastanie na verejnosti alebo prebehnutie cesty mimo prechod. Keby radšej zbierali hovná po psoch, tak by spoločnosti pomohli viac (nie, že by som si hovná po svojom psovi nezbieral). Rozhodne k vyššej celkovej bezpečnosti nijako neprispievajú...

Finančný úrad - jeden z najväčších lúpežníkov v akejkoľvek krajine. Kto nevidí, že dane sú len čistá lúpež, prípadne výpalné, je kompletne zaslepený. Či lúpež to pre väčšinu ľudí bude až vtedy, keď im štát zoberie 100% ich príjmu a vďaka tomu sa postará o ich všeobecné blaho?

Magistráty a OP - prečo je povinnosť mať vydaný občiansky preukaz? Viete, kto minimálne na území ČR zaviedol ako prvý povinné vydávanie OP pre každého obyvateľa? Bol to Hitler a každému je snáď jasné, prečo to spravil. V niektorých krajinách dodnes nie je povinné mať vydaný OP. OP a databáza obyvateľov je akurát elegantný centralizovaný spôsob, ako mať prehľad o všetkých obyvateľoch a vedieť, kam si za kým prísť, ak niekto neplní jednu z milióna povinností, ktoré mu štát kladie. Alebo v prípade, keď sa stane nepriateľom štátu ako za tej spomínanej 2. svetovej vojny alebo aj počas socializmu v ČSSR.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Okej môj názor na tvoje skúsenosti v bodoch, iní užívatelia si to tiež zhodnotia ako to vidia.
1. v začiatkoch si postupoval dobre, potom si chytal nervy a to je chyba úradníka?
2. mestská policia moje skúsenosti - ked dvaja jej príslušnici spacifikovali 4 ludí čo boli agresívny na ulici. Dnes dali papuču autu za priestupok.
Platíš daň za psa, je to v podstate tvoj majetok takže z toho vyplýva že si zaňho zodpovedný. Nikto iný po ňom hovná nebude zbierať. :wink:
3. dane sú dôležité len vedieť s nimi pracovať, nie v každom štáte je vedenie štátu tak sprosté ako 30 rokov v SR.
4. okej nemajme OP tak nemajme potom ani kartičku poistenca ani bankomatovú kartu a pod :arrow: čistá rebelská anarchia a chaos. :smt006
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skor sa to hodi do ancapu, ale ved mozeme aj tu

k tomu stavebnemu uradu - je mozne, ze sused si odsledoval kazdy jeden detail noveho domu, aby sa mu nestalo, ze mu bude tienit do okien alebo zakryvat solary, to vsetko pokryva zakon a je to tak spravne

financny urad - cisty ancap by sa v dosledku pacil mizivemu percentu ludi

OP - ak si myslis, ze ta vie stat sledovat len cez plastovu karticku, tak ta mozem uistit, ze ma o tebe dost dobry prehlad aj bez toho :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 02 dec 2023, 18:02 1. v začiatkoch si postupoval dobre, potom si chytal nervy a to je chyba úradníka?
Toto snáď nemyslíš vážne. Uvediem ti extrémny príklad, v ktorom je ale princíp úplne rovnaký a snáď ti to dôjde. Je to niečo podobné, ako keby si tvrdil, že pracovať ako dozorca v koncentráku nebola chyba tých ľudí, ktorí to robili. Veď oni si predsa len plnili svoje pracovné povinnosti :roll:
Blastbit napísal: 02 dec 2023, 18:02 2. mestská policia moje skúsenosti - ked dvaja jej príslušnici spacifikovali 4 ludí čo boli agresívny na ulici. Dnes dali papuču autu za priestupok.
Platíš daň za psa, je to v podstate tvoj majetok takže z toho vyplýva že si zaňho zodpovedný. Nikto iný po ňom hovná nebude zbierať. :wink:
Moje skúsenosti sú také, že pokuty za parkovanie som dostal vždy len kvôli bonzákom. Už som to spomínal aj dávnejšie, že keď som býval v Prahe, tak pred barákom bol permanentný nedostatok parkovacích miest a autá parkovali pri obrubníku pozdĺž cesty bez toho, aby niekomu zavadzali a niekoľkokrát tam dokázali bez problémov prejsť aj hasiči. Městapo ale pravidelne fotilo autá a posielali to na Magistrát hlavního města Prahy. Našťastie MHMP sa sústredili len na posrancov, ktorí im to hneď vycashovali a ja som po naštudovaní správnych zákonov neplatil ani korunu. MHMP len zasielali výzvy na zaplatenie čiastky, ktoré sú len tak mimochodom úplne mimo zákona, aby to ďalej nevyšetrovali (takzvaný odpustok) a správne konanie nikdy nezačali, pretože z štatistík vedeli, že odhadom minimálne 80% majiteľov áut im to rovno vycashuje a majú tie peniaze bez práce. Naopak pri ignorovaní výzvy by im správne konanie zabralo nemalé množstvo pracovných kapacít úradníkov, kde by ani tie peniaze z pokút už nemali tak isté, takže na to rovno kašľali.
Blastbit napísal: 02 dec 2023, 18:02 3. dane sú dôležité len vedieť s nimi pracovať, nie v každom štáte je vedenie štátu tak sprosté ako 30 rokov v SR.
Ak ti umyjem pred domom tvoje auto a potom od teba budem požadovať platbu za túto službu, aj keď si si ju vôbec neobjednal a nechcel si ju, tak je to legitímny požiadavok? Pretože presne takto sa štáty pri výbere daní správajú...
Blastbit napísal: 02 dec 2023, 18:02 4. okej nemajme OP tak nemajme potom ani kartičku poistenca ani bankomatovú kartu a pod :arrow: čistá rebelská anarchia a chaos. :smt006
OP nechcem a nepotrebujem. Zato platobnú kartu som si sám vyžiadal, keď som uzavrel dobrovoľnú zmluvu medzi mnou a bankou, kde obidve strany súhlasili s nejakými podmienkami. Vidíš tam ten obrovský rozdiel? Volá sa to voluntarizmus - všetky interakcie by mali byť robené na základe dobrovoľnosti všetkých zúčastnených strán.

BTW, anarchia automaticky neznamená chaos. Aj v anarchii môžu existovať pravidlá, ale zúčastnení s nimi musia najprv dobrovoľne súhlasiť.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pillifo - jo všimol som si že ty rád extrémy, ako aj teraz tieto tvoje uvedené príklady k bodom (myslím si svoje ale nemám potrebu to rozpitvať)
Rešpektujem že si rebelský, ale možno aj pri tunajších liberáloch nenájdeš úplne pochopenie :D (za posledné strany čo som čital)
Viac nemám dôvod sa k tomu nejako vyjadrovať, čo som si o tom myslel som napísal, v pohode pokračuj v debate s inými.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pilifo: Rebel, skusim ti vysvetlit ako to funguje pri stavbe domu. Ked si si uz nasiel pozemok, tak treba rozlisovat ci je v zastavanom uzemii obce (intervilan) alebo mimo zastavaneho uzemia obce (extravilan). To, ze susedovi stoji na vedlajsom pozemku dom este neznamena, ze automaticky sa moze na susednom pozemku stavat dom, pretoze to moze byt uz pozemok v extravilane alebo v zone, kde uzemny plan obce nepovoluje vystavbu, pripadne je to oznacene ako priemyselna zona ci zahradne chatky. Vsetci si myslia, ze ked si kupia pozemok, ktory im developer predal, ze tam mozu hned stavat, ze je to stavebny pozemok a ze o tri mesiace budu mat vydane stavebne povolenie.

Cize ak si kupis pozemok, tak je dobre na stavebnom urade poziadat o UPI (uzemno planovaciu informaciu) v ktorej dostanes v dvoch ci troch vetach stanovisko, ze ci je v tej lokalite povolena vystavba, ci je to intravilan alebo extravilan (to zistis aj cez kataster) a ake su tam regulativy podla uzemneho planu obce. Ak je vsetko okej, tak v tom nevidim problem. Nove developerske projekty su povacsine tak, ze sice je tam obcou schvalena vystavba, ale su v extravilane, takze na okresnom urade - pozemkovy a lesny odbor je potrebne spravit vynatie polnohospodarskej pody. To sa robi tak, ze sa dolozi ziadost, situacny projekt a geometricky plan, na zaklade toho uradnik behom tyzdna vyjme podu a zmeni jej kvalifikaciu. Ten papier sa potom preklada aj na stavebny urad.

Co sa tyka toho suseda o ktorom pises a pise staznosti - nebudu to ani tak staznosti, pretoze tie sa riadia Zakonom o staznostiach, ale skor si po namietky v uzemnom alebo stavebnom konani, ked je sused ako priamym ucastnikom konania a moze vznasat namietky. Ale moze ich znasat len v ramci dodrzania zakona a vyhlasky, takze moze namietat napriklad odstupove vzdialenosti, dodrzanie regulativ (napriklad vyska domu a vyskla oplotenia), pripadne moze ziadat svetlo-technicky posudok pokial ma pocit, ze susedov dom by mu zavadzal a bral slnko. Moze namietat aj veci z useku zivotneho prostredia - krb, studna, pripadne moze namietat prijazdovu komunikaciu. V principe sa s takymito namietkami vie stavebny urad vyrovnat a vie to zamietnut, pripadne stavebnika vie donutit k upravam, ale musia postupovat v ramci zakonov a vyhlasiek. Takze pokial ma stavebny urad na to 30 dni, v odovodnenych pripadoch 60 dni, tak odvolaci organ krajsky stavebny urad ma na to tusim 6 mesiacov. Cize ak je sused protivny, tak dokaze o dva roky posunut vystavbu susedoho domu, pretoze namietky vie uplatnit v uzemnom, aj stavebnom konani, este aj potom. Ale toto nie je chyba uradnika, ale je to chyba zakonov, ktore na Slovensku platia. A myslim si, ze aj ked sa to predlzuje a natahuje, tak je dobre, ze su tieto moznosti a uradnici sa to snazia riesit v ramci zakonom. Problemom mozu byt okresne urady, napriklad odbor dopravy ci zivotne prostredie nemaju zo zakona lehoty. Takze tam tvoja ziadost moze byt aj 6 mesiacov a potom ti odpisu, ze sa ma nieco dolozit a cakas dalej. Zial.

Ale sa seba tvrdim, ze uradnit nie je hlupak, ale hlupak je ten sused, ktory robi prieky a stazuje situaciu potencialnemu susedovi, ktory tam ten dom tak ci tak postavi. Lenze uz ich susedske vztahy budu na mizine.

Teraz som riesil stavebne povolenie pre jednu zahradnu chatku, je to chatova oblast. Elektricky stlp je 2 ci 3 metra na susedovom pozemku, uplne bezcenna cast pozemku, pretoze tadial autom neprejde, nic. Sused sa vyjadril, ze mu to nepodpise a ze sa ma pripojit inde, aj kde Stredoslovenska distrubucna dala bod pripojenia z tohto stlpa. Avsak sused nema legalnu cestu ako sa pripojit na ten stlp, ci zemou, ci vzduchom, pretoste je to susedov pozemok. Aj SSD povedalo, ze oni na pozemok mozu vstupit, kedze tam maju stlp a plati Zakon o energetike, kde im zakon povoluje vstup, ale ze problemom by bolo pripojenie suseda. Tak sa nakoniec cez znamosti vybavilo, ze sa vybuduje pripojka az vedla trafo stanice, asi 50 metrov dalej, kde bude nutna podkopavka cesty vodarenskej spolocnosti (dali suhlas s podkopavkou aj vecnym bemenom - opat po znamosti) a vsetko sa to doriesilo. Teraz ma mat v decembri stavebne konanie a ten sused, ktory nedal suhlas na elektriku prisiel za nim s tym, ze by sa chcel pripojit na kanalizaciu, kedze ide budovat pripojku, tak ze by bol rad, ak by sa mohol pripojit. A ten kamarat pozera, jasne pan sused, mozete sa pripojit, len vybavit papiere na vodarnach, ale to potrva. Cize caka na stavebne konanie, aby hladko prebehlo a ked bude mat pravoplatne stavebne povolenie, tak susedovi povie, ze sa nepripoji, ze si bude platit pekne 5x drahsi vyvoz zumpy a to len preto, ze je hlupak a nedovolil mu pripojit elektriku na stlp, ktory je na susedovom pozemku.

-------

K tym tvojim ostatnym veciam sa nejdem vyjadrovat, len na pobavila povinnost mat obciansky preukaz. To je hadam v kazdej krajine na svete, ze sa clovek dokaze legitimizovat platnym dokladom totoznosti. Ale ak ti aj toto vadi, tak potom sorry, tebe bude vadit aj borovicka v akcii pred Vianocami v Lidli.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

hojko, ja samozrejme o detailoch celej byrokracie ohľadom stavebného povolenia viem, ale je na palicu si kontrolovať všetko toto info ešte pred kúpou pozemku vzhľadom na to, že som ich prechádzal desiatky. Z môjho pohľadu je to len zbytočná byrokracia. Bývam totiž blízko hranice s Poľskom a tam nie je žiadne stavebné povolenie pre stavbu obyčajného rodinného domu nutné. A je fakt zaujímavé, že to bez tej byrokracie ide bez problémov a Poliakom nepadajú domy na hlavy. Takže nepotrebujú riešiť žiadne podobné sra*ky ako v ČR alebo SR, ktoré akurát predlžujú proces výstavby (niekedy až o niekoľko rokov) a v konečnom dôsledku ho tým aj predražujú.

A čo sa týka OP, tak to je v podstate len symbol toho, že nechcem, aby mal o mne štát vôbec nejaké informácie. Každý, kto sa vyzná do histórie, musí uznať, že centralizované štátne databázy sa dajú zneužiť na veľmi nebezpečné účely, ak sa k moci dostane dostatočne autoritatívny politik. Je snáď nutné spomínať diktátorov ako Putin, Lukašenko alebo Kim? A kto si myslí, že takýto diktátor sa nemôže dostať k moci v slobodnej krajine, je len veľmi naivný...

BTW, mne vadia isté veci len v takom prípade, kedy si majiteľ nemôže určiť podmienky, za akých môže užívať svoj majetok, ak pri tom zároveň nikoho nepoškodzuje, napr. majiteľ pozemku, reštaurácie, supermarketu, firmy, atď. Takže borovička v akcii len pre dôchodcov v Lidli je úplne v poriadku, majiteľ má podľa mňa mať právo diskriminovať, aj keď osobne si o tom môžem myslieť svoje :wink:
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ešte k tým susedským vzťahom a kúpe pozemku, známi vyfúkli jednému ich susedovi pozemky, ktoré si tento chcel tiež kúpiť aby ich speňažil na výstavbu domov a samozrejme, museli podstúpiť celý tento kolotoč, s takým bonusom navyše. Potrebovali si najprv vybudvať prístupovú cestu a milý to sused im ešte na rozlúčku vybavil aby si pred stavbou tej cesty najprv zrealizovali archeologický prieskum, že inač sa tam stavať nebude, takže si pekne museli zacvakať arechológov a keď mali hotovo, tak až potom sa mohlo pokračovať so schvalovacím procesom.

Prípadne aj taká vec, že ak si niekto postaví dom a v spoločenetve si zakúpi podiel z prístupovej cesty, aby sa naň dostal, tak ako sa na ten odkúpený podiel bude prizerať ak bude ten postavený dom povedzme dvojdom a v budúcnosti sa doňho nasťahuje ešte ďalšia rodina, či aj oni budú musieť platiť za svoj podiel v ceste, alebo to už raz a navždy zaplatil ten vlastník, ktorý staval ten rodinný dvojdom...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pillifo - lenže žijeme v EU - SR, tu diktátor ťažko bude. Len mi jasne odpovedz, vodičské preukazy pri vedení vozidiel tiež netreba ?
Ako by sa na toto pozerala anarchia s pravidlami ? Ako by vyzerala dohoda medzi zúčastnenými v tomto smere?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit - všetky tieto otázky boli už miliónkrát zodpovedané. V ancape by boli cesty vlastnené súkromne, čo by znamenalo, že majiteľ by si mohol určiť pravidlá, ktoré by museli užívatelia dodržovať, takže s najväčšou pravdepodobnosťou by niečo podobné ako vodičské preukazy boli vyžadované. Tie VP by ale neboli samozrejme vydávané štátom, ale nezávislou uznávanou certifikačnou autoritou podobne, ako sa dnes vydávajú napr. CISCO certifikáty, Microsoft certifikáty alebo aj SSL certifikáty a pod. V iných oblastiach ako IT to funguje asi podobne, ale tam sa nevyznám. A samozrejme by to neznamenalo, že by si išiel kilometer po jednej ceste, za ktorú by si zaplatil, po ďalšom kilometri by bola ďalšia mýtna brána a tam by si zastavoval zase... Majitelia by spolu najskôr spolupracovali, aby bol user experience čo najlepší.

BTW, Maďarsko je tiež v EÚ a Orbán je v podstate minimálne polodiktátor. To, že nejaká krajina je v EÚ, nie je argument, keďže z EÚ môže pomerne dosť rýchlo aj vystúpiť.

Ak ťa zaujíma, ako by všeličo možné mohlo fungovať v anarchokapitalizme, tak veľmi obsiahle videá o všemožných štátnych službách poskytovaných voľnotržne nájdeš tu.

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pilifo: To, ze je to podla teba byrokracia este neznamena, ze to nie je spravne. Ani ja nesuhlasim s niektorymi natahovackami na urade, len kto vie ako by to tu potom dopadlo. To, ze v Polsku nemaju stavebne konania a nevydavaju stavebne povolenia nie je az taka pravda. Ak som nasiel spravny clanok, tak len v roku 2022 zacali pripravovat tuto zmenu a teda zrejme plati len od roku 2023: https://reality.trend.sk/byvanie/vystav ... -povolenie Ak dobre citam, tak len na domy do plochy 70 metrov stvorcovych, ale neviem, ze ci ide o uzitkovu alebo zastavanu plochu, lebo v Polsku radi stavaju rovno 2-3 nadzemne podlazia. Navyse sa v clanku spomina, ze bude treba projektova ziadost a tak predpokladam, ze tato ziadost bude musiet okrem ineho obsahovat stavebnu cast projektu, statiku a pripadne dalsie veci.

retkvic: To je tak trochu komplikovanejsia situacia. Krajske pamiatkove urady maju svoje mapy a zony, kde sa nasli v minulosti archeologicke pamiatky a tak je mozne, ze islo o danu lokalitu. Pokial nie, tak v zmysle stavebneho zakona je stavebnik povinny nahlasit, ak nieco pri vykopoch najde. Pokial sa o to postaral sused a vymyslel si, ze sa nieco naslo, tak dosli z pamiatkoveho uradu, investor si vybral archeologa (kedze ziadneho nepozna, tak mu z pamiatkoveho uradu dali kontakty a niekoho zavolal. Ale archeolog moze pozerat len to co je odkopane, takze ak boli spravene vykopy, tak mohol pozerat len to, nemohol rozkopat viac.

Co sa tyka podielu na ceste, tak sa mi to moc nezda, kedze je tam predkupne pravo vlastnikov, musia dat na to suhlas vlastnici, navyse sa tieto veci riesia vecnym bremenom v prave prechodu cez pozemok. Ak sa niekto dalsi nastahuje, tak to je skor vecou zmluvy medzi vlastnikmi pozemku (cesty) a pripadne prevedenia prav.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Keď je križovatka typu Y, a idem doprava, doľava ani nemôžem (obe cesty sú jednosmerka), musím aj tak dávať smerovku?
Každý vie, že budem odbáčať doprava. Ani pri vjazde na kruháč sa smerovka nedáva.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ak sa nemylim, tak smerovku davas, ak menis smer jazdy. V tvojom pripade je to asi take, ze vlavo ani ist nemozes a mozes ist len vpravo. Menis tym padom smer jazdy??? Osobne si myslim, ze smer jazdy nemenis.
denial
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa denial »

Zakon 8/2009 Z. z.

§ 19 Odbočovanie
(1)
Pred odbočovaním a počas odbočovania je vodič povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy.

§ 30 Znamenie o zmene smeru jazdy
(1)
Znamenie o zmene smeru jazdy vodič je povinný dávať okrem prípadov uvedených v tomto zákone vždy aj pri zmene smeru jazdy, vybočovaní z neho alebo ak to vyžaduje bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky.

(5)
Znamenie o zmene smeru jazdy vodič nedáva pri vjazde do kruhového objazdu. Pri jazde po kruhovom objazde vodič dáva znamenie o zmene smeru jazdy, ak z takej križovatky vychádza, a v prípadoch podľa § 10 ods. 6.

z podobneho sudka:
zakon hovori o povinnosti zapnut blinker ("Znamenie o zmene smeru jazdy") VZDY pri zmene smeru jazdy.

zmena smeru jazdy je, ak potocim volantom. ano ci nie ?

idem po rovnej ceste, ktora sa zrazu zacne zatacat, dolava, doprava, to je jedno, ziadna krizovatka, ani odbocka, iba sa toci cesta.
musim tocit volantom?
menim smer jazdy?
SOM POVINNY ZO ZAKONA DAVAT ZNAMENIE O ZMENE SMERU JAZDY TZV BLINKER?
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

a to ti ako takato blbost moze vobec napadnut? Zmenou smeru sa samozrejme nerozumie pootocenie volantom podla toho ako ide cesta, ak ina mozno ako ist smerom po ceste neexistuje. Zmena smeru, je dolava, doprava, resp. vychadzas z hlavnej na vedlajsiu a opacne.
Napísať odpoveď