Pretoze stat predstavuje najvyssiu formu narodneho bytia. Pokial na tvoju otazku doteraz nikto nenasiel odpoved, som rad, ze som ti ju mohol sprostredkovat prave ja. Zial, po tom, ako som si precital tvoje nazory, pochybujem, ci si vobec ochotny zamysliet sa a pochopit jej vyznam. Pojmy ako statnost, svojbytnost, suverenita ci zvrchovanost v sebe nesu vela, a to prave v priamej suvislosti s dejinami naroda. Nie nadarmo sa zvykne hovorit zname: "Kto si nevazi a nepamata svoju historiu, musi si ju prezit odznova", prip. "Historia je skolou pre buducnost. Narod, ktory si nevazi svoju historiu, nie je narodom" atd. (nie len u nas).P3Bo napísal:Preco sa stale snazis dokazat ze Slovensko a narod je taky vyznamny ze ma vlastne dejiny? Aky to ma vyznam ? Uz som za taketo myslienky dostal par k- ale nikto mi na otazku naco je dobre samostatne Slovensko poriadne[vlastne vobec] neodpovedal.
BTW. ak by sme pokracovali v logike tvojich otazok, pokojne by sme sa mohli pytat: "Preco je pre ktorykolvek stat a narod take vyznamne, ze ma vlastne dejiny? Aky to ma vyznam?" Tvoje otazky su jednoducho zvratene P3Bo, pricom za zvratene by ich povazovali v kazdej krajine, kde si ludia co i len minimalne vazia historiu svojho naroda a suverenitu vlastneho statu.
PS: Pokial sa jedna o tuto temu, ziadnu k- si nedostal. Pokial sa jedna o ine temy, pokus sa ich v tejto suvislosti nespajat.