Ake mate Teploty??

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 6177
Registrovaný: 16 júl 2008, 20:29
Bydlisko: Pri PC
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Michaelo »

Tieto teploty su pri plnom vytazeni a tak nizkych otackach fanov uplne v pohode.
Mozes trochu pridat otacky na vodnikovi a dat teploty CPU nizsie, no to by ti asi potom vadil hluk.
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 5979
Registrovaný: 11 okt 2008, 20:46
Bydlisko: NO
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa typek61 »

dneska sa mi skoro uvaril cpu :lol: zabudol som zapnut ventilatory a pohodlne som si pustil hru :cry:
zistil som to az po pukani radiatora,hned som vypol hru a kukam 89°C :?
Prílohy
pažak.jpg
pažak.jpg (59.83 KiB) 2995 zobrazení
Dedomil
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1675
Registrovaný: 05 aug 2004, 11:52
Bydlisko: Bratislava okolie
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Dedomil »

si zabil :lol:
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 5979
Registrovaný: 11 okt 2008, 20:46
Bydlisko: NO
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa typek61 »

teraz uz nechavam na 60% radsej zapnute :)
cuco0
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 445
Registrovaný: 30 dec 2008, 14:56
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa cuco0 »

su podla vas normalne teploty 70 v zatazi ? spustil som occt a po 15 min mi nabehlo taketo cislo. jedna sa o procesor x4 955 BE 3,2 ghz netaktovany. chladic ARCTIC Freezer 13 Pro zakladna doska M5A78L. chcel som ho skusit taktovat ale ked vidim taketo tepoty tak radsej ani nie :? teploty v iddle su 38 - 41
Hegy
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4906
Registrovaný: 27 dec 2006, 2:19
Bydlisko: Slovakia

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Hegy »

No bez taktovania je 70°C na tom chladici asi dost, osobne si myslim ze osadenie chladica nebude koser, skus vycistit poriadne, vymenit pastu, a dotiahnut na fest dosad chladica...
Ja si pamatam som mal 965BE ale nebol moc stabilny pri taktovani, hoci teploty do 50°C - viac ako o 300MHz som siel do BSOD castejsie.. Tak som to nechal tak
krankenwagen
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1335
Registrovaný: 06 nov 2009, 16:27
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Zdravim, su tieto teploty normalne pre mesacny laptop, ked mam zapnuty iba chrome s par tabmi a QIP? Ked zapnem hru, rychlo sa to vysplha aj na 90. :/
Prílohy
Screenshot_1.png
Screenshot_1.png (15.89 KiB) 2883 zobrazení
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3720
Registrovaný: 02 jan 2007, 1:00
Bydlisko: Znova Košice

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Notebook
Intel Core i7 4702MQ Haswell,
15.6 "LED 1366x768 matný,
RAM 8GB,
NVIDIA GeForce GT 740 2GB,
sshd 1TB 5400 otáčok + 8GB Cache pre zrýchlenie behu Windows 8 64-bit

Prvý screen sú teploty pri zapnutom Sony Vegas 11, Google Chrome, Zoner, Kmplayer

Druhý screen sú teploty pri keď zapnem render HD videa v Sony Vegas. Samozrejme ako je vyššie napísané len doplním Chrome otvorené 4 karty a prehráva sa HD video na Kmplayer.
Vcelku som spokojný.
Inak celkom sa mi páči funkcia prečistenie ventilátora :-) po zapnutí sa púšťa ventilátor v určitom cykle na turbo otáčky (takto sa netočí ani pri naj záťaží) odstraňuje sa tým prach z lopatiek a rebrovania.
Prílohy
Snímka obrazovky (19).png
Snímka obrazovky (20).png
Spixy
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1070
Registrovaný: 24 okt 2010, 12:52

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Spixy »

krankenwagen: 90°C pocas hrania je to v pohode (ja som mal tusim maximalne 95°C, potom mi to uz vyplo TurboBoost)
ale pri qip a chrome by to malo byt okolo 50°C, pozri si spravcu uloh ci ti nebezi nieco ine pripadne skontroluj antivirusom, ak nic nenajde tak by som reklamoval
Lord_3D
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3341
Registrovaný: 27 nov 2005, 19:43
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Lenovo ThinkPad T510:
Nejaké to hranie sa, zvyšok internet, HD video a klasické používanie NTB.

Myslím si že môžem byť vcelku spokojný :)
Prílohy
Bez názvu.png
Spixy
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1070
Registrovaný: 24 okt 2010, 12:52

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Spixy »

23°C ? vsak tolko nemaju ani desktopove CPU :shock:
ArkanoviTigrovi
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1479
Registrovaný: 07 jan 2010, 23:58
Bydlisko: Trnava

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

nj, moj 2500K s NH-D14 na 4GHz ma v idle 33°C, mozno podvoltovany na 3,3GHz by som ho dostal na 25°C :D
Lord_3D
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3341
Registrovaný: 27 nov 2005, 19:43
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Lord_3D »

Popravde neviem, tieto malé teploty mi to ukazovalo už viac krát, vždy len v noci keď je PC "idle". Inak počas bežného používania sú teploty okolo 35-45°C.
ArkanoviTigrovi
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1479
Registrovaný: 07 jan 2010, 23:58
Bydlisko: Trnava

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

no keby si to mal pri 50% vytazeni tak by to musel byt uz zazrak :D
krankenwagen
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1335
Registrovaný: 06 nov 2009, 16:27
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Spixy napísal:krankenwagen: 90°C pocas hrania je to v pohode (ja som mal tusim maximalne 95°C, potom mi to uz vyplo TurboBoost)
ale pri qip a chrome by to malo byt okolo 50°C, pozri si spravcu uloh ci ti nebezi nieco ine pripadne skontroluj antivirusom, ak nic nenajde tak by som reklamoval
50-60 stupnov dosiahnem len vtedy, ked si dam Setric energie ako power plan, co ale problem neriesi. CPU bezi tak na max 10% so spustenym chromom, ramky je dostatok. Skusim preskenovat a dam vediet.

//autoeditácia príspevku (12 Jan 2014, 11:41)
No zaujimave, malwarebytes mi nasiel asi 11 roznych veci, bezim teraz na 40-45 stupnoch aj so zapnutym chromom :)
CHoBoT
Star
Star
Príspevky: 683
Registrovaný: 01 máj 2008, 16:21
Bydlisko: Bratislava

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa CHoBoT »

zdravim mam cpu i5 3470 a na occt po 5minutach 80stupnov testu :D je to v pohodke? racej som to vypol..
Hegy
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4906
Registrovaný: 27 dec 2006, 2:19
Bydlisko: Slovakia

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Hegy »

Mam v praci 2 i7 ivy ktore dosahuju aj 95°C.... Obavam sa ze to je koli prevedeniu ivy a ich IHS
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 7438
Registrovaný: 09 sep 2007, 13:37
Bydlisko: Bratislava

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa wladas »

Kazdopadne intel sa ti sam vypne skor nez by sa poskodil, takze pohoda.
pepo191992
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 427
Registrovaný: 05 máj 2008, 18:33
Bydlisko: Brezno

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa pepo191992 »

takze v klude mam cpu 24stupnov vsetky jadra gpu dioda 30stupnov doska 20 severny mustek 36 stupnov ...ked hram bf 4 cize pri zatazi mam cpu 60stupnov vsetky jadra gpu dioda 65stupnov severni mustek 65stupnov zakladna doska 34 stupnov..mam na cpu nasadeny ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2...meram cez aida64 extreme...podotykam ze pc skrinku mam sjednej strany otvorenu...idem kupovat novu...a na tejto nemam riesene z boku chladenie...tak preto ju mam otvorenu...a este takto pc mam od stredy 15.1 ..som ho prvykrat zapol :D...ale teplota pri hrani kolise od 38 do 60stupnov...

moja zostava:
GRAFICKA KARTA: MSI R9 270 GAMING 2G BF4
PROCESOR:AMD FX-6350 six-coreVISHERA, 3.9GHz, 14MB, socket AM3+, 125W, BOX
ZAKLADNA DOSKA:GIGABYTE 970A-DS3P
RAM: GEIL RAM DDR3 8GB(2x4GB) 1866Mhz Black Dragon (10-10-10)
ZDROJ:Seasonic 5000ET F3
cumilko
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 695
Registrovaný: 23 júl 2008, 16:02
Bydlisko: BL

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa cumilko »

3.0ghz x4 960T @ 3,6ghz x6 1605T 1.328vcore
Idle: 31°C
Load: 47/48 °C

GA-970a-D3 chipset
idle 31°C
load 32°C

gtx 550ti od Asusu (tá bez heat pipe)
idle: 37°C
burn: 85°C

vetranie a chladenie PC mám riešené tak že procesor mi chladí A30 s F12pwm v predu mám jednu F12 na nasávanie v zadu hned za chladičom CPU mám dalšiu F12-ku a v mojom starom zdroji A45-GA dalšia F12-ka.

inak skrinku mám za 15€ Crono MT-07 ako som ju videl tak som sa do nej hneď zahľadel za tú cenu a rozmery ktoré mi ponúkla hlavne pre mňa bolo to že sa mi do nej vlezie tá moja A30 čiže som už ďalej nemal problém zavrieť bednu a spraviť v nej prietok vzduchu aby chipset na doske bol riadne ofukovaný a mal o 10°c nižšie teploty po zavretí bedne. tie predné dvierka boli iba plus vôbec som nemal v pláne niečo také kupovať no celkom sa mi páči celkovo aj tá case.
Napísať odpoveď