Ake mate Teploty??

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Hegy
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4906
Registrovaný: 27 dec 2006, 2:19
Bydlisko: Slovakia

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Hegy »

Zatial v stadiu skusania po kompletnom vytlmeni a nasledom "odvetrani" bedne.
Prílohy
temp.png
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3174
Registrovaný: 03 okt 2006, 18:19
Bydlisko: PP|PRG
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravim.
co vravite na teploty CPU?
Je to merane len pri browsovani netu a instalacii nejakych programov (po reinstale winu)
Je tam stock chladic a prepastovaval som ho s arctic mx-4

Mne sa zdaju byt tie teploty trosku vyssie, ako by sa patrilo. Alebo su v pohode?
Prílohy
teploty.png
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 5979
Registrovaný: 11 okt 2008, 20:46
Bydlisko: NO
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa typek61 »

na stock chladic take normalne
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3174
Registrovaný: 03 okt 2006, 18:19
Bydlisko: PP|PRG
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa nejakymarko »

To som chcel pocut.
Planujem kupit nieco normalne, ale zatial aspon mesiac musim takto fungovat a nechcem si odpiecť procak.
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 5979
Registrovaný: 11 okt 2008, 20:46
Bydlisko: NO
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa typek61 »

nechapem co ludia ocakavaju od stock chladica :)
Hegy
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4906
Registrovaný: 27 dec 2006, 2:19
Bydlisko: Slovakia

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Hegy »

a nechapem preco by sa odpekal procak pri 50°C :D
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3174
Registrovaný: 03 okt 2006, 18:19
Bydlisko: PP|PRG
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa nejakymarko »

no pri 50°C nie, ale kto vie, ake budu teploty pri rendrovani :)
Ale asi neostava nic ine, len testnut
Hegy
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4906
Registrovaný: 27 dec 2006, 2:19
Bydlisko: Slovakia

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Hegy »

neboj prvy na rad pride thermal throttling, druhe bude vypnutie PC a k odpeceniu sa ani nedostanes.
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2543
Registrovaný: 18 okt 2008, 15:26
Bydlisko: Bremen, Germany

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Hegy veľmi sa na to vypnutie PC nespoliehaj. Stačí aby bola v BIOSe vypnutá bezpečná teplota CPU (neviem ako sa to v tom BIOSe presne volá) a rázom môžeš mať CPU usmažený :D
Hegy
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4906
Registrovaný: 27 dec 2006, 2:19
Bydlisko: Slovakia

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Hegy »

nemyslim si ze to ide...
to by som si kazdych 23 mesiacov zarucne vybavil nove CPU :)
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2543
Registrovaný: 18 okt 2008, 15:26
Bydlisko: Bremen, Germany

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ešte keď som mal dva roky dozadu dosku od Gigabyte, tak som si mohol nastaviť bezpečnú teplotu, kedy mi vypne PC. Teplota bola v hodnotách od cca 65'C do asi 100'C. A taktiež tam bola možnosť ignorovania tej teploty. No pozriem do BIOSu mojej aktuálnej dosky, či tam tá možnosť bude tiež.
Hegy
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4906
Registrovaný: 27 dec 2006, 2:19
Bydlisko: Slovakia

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Hegy »

100°C neuvari CPU podla mna tam bol schvalne taky treshold
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 2543
Registrovaný: 18 okt 2008, 15:26
Bydlisko: Bremen, Germany

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja som ale nepísal, v akej teplote ho uvarí. Ja som napísal, v akom rozmedzí som si mohol nastavovať tú teplotu, alebo že som to mohol aj úplne vypnúť a bezpečnú teplotu úplne ignorovať. Vtedy by mi nevyplo PC ani keby mal CPU 150'C (za podmienky, že by to ten CPU prežil).

//autoeditácia príspevku (09 Júl 2014, 17:44)
Dnes som si spravil menší test, aké teploty v PC mám. PC je umiestnený pod stolom v prostredí s teplotou v miestnosti cca 28°C - 29°C. Takže sú tu tri screeny. Jeden screen zachytáva teploty PC bez záťaže, druhý po 15 minútovej záťaži PC. V poslednom treťom screene je popis zostavy.

Procesor mi chladí Noctua NH-U12F (pôjde preč, lebo mi "blokuje" prvý slot DDR3 RAM) s ventilátorom Noctua (neviem, či je to ten ventilátor, ktorý sa štandardne dodával ku chladiču a tiež som nepozeral na jeho označenie). Skrinku mám Cooler Master HAF 912 plus s troma ventilátormi. Predný nasávací ventilátor je od Corsair, konkrétne model A2020M12S (200x200x25, 900 ot/m), zadný odťahový ventilátor je Cooler Master, štandardne dodávaný ventilátor ku skrinke s označením A12025-18CB-3EN-F1 (120x120x25, 1800 ot/m). Vrchný odťahový ventilátor je totožný s tým predným nasávacím, teda Corsair A2020M12S (200x200x25, 900 ot/m). Chladič na grafickej karte je štandardný od Gigabyte s označením Windforce.

V druhom screene chýba medzi teplotami jeden HDD. Neviem prečo, ale občas sa tá teplota stratí a znova nabehne až keď opätovne pustím ten program AIDA64.
Prílohy
teploty - IDLE.jpg
teploty - BURN.jpg
prehľad zostavy.jpg
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1606
Registrovaný: 10 sep 2005, 11:10
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa dekarbon »

Ja mám CPU Intel Core i7-4790K a keď mám zapnutý intel turbo boost a vyšlahne mi to jadrá na 4,4Ghz tak to neuchladí ani absolútna nula kelvina vo vesmíre ten CPU má cez 90 stupňov behom sekundy :D :D :D :D :D

ale nie prdel si robím :D

Tá teplota je fakt ale to je kvôli nekvalitnej paste medi CPU samotným a heatspreaderom čo intel dáva už z výroby takže tak..
Hegy
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4906
Registrovaný: 27 dec 2006, 2:19
Bydlisko: Slovakia

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Hegy »

Fella s ktorym hravame CS:GO ma i7-4790k
Nedavno som s nim riesil nejaky OC, ma na tom Krakena X61 s 1 fanom a na 4.4GHz pevny OC pri hrani splha teplota do 60°C.
Napätie si bohuzial uz nepamätám ale moc sme to nedvihali.

Inak momentálne ficim na [email protected] a teploty sa drzia na slusnych ~50°C pri stresse. Na (tichom) vzduchu.
EmTeK
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 401
Registrovaný: 18 apr 2011, 18:42
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa EmTeK »

len tak BTW aky mas chladic Hegy?
Hegy
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 4906
Registrovaný: 27 dec 2006, 2:19
Bydlisko: Slovakia

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa Hegy »

Noctua U12S s custom fan profilom pri 60°=>100%rpm
cuco0
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 445
Registrovaný: 30 dec 2008, 14:56
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa cuco0 »

mozte mi poradit ci merat teplotu meral som everestom zatial mi siel vzdy dobre. po vymene cpu mi teplotu uz neukazuje skusal som preinstalovat nepomohlo. skusam speedfan a cpuid hw monitor a este core temp. na kazdom mam iba jedno cpu predtym som mal kazde jadro zvlast teplotu. preco mi ukazuje len jednu. takisto nerozumiem akutalnej teplote. cpu0 potom min 16 C a max 48 C . a tj max. 83C v cpuid hw monitor mi to skace. tam mam zase min 15 C max 35 C a value 16 C a to skace behom chvilky na 25 C potom zase ide dole a tak dookola.
skusal som vsetky mozne ale na vsetkom mi ukaze teplotu jedneho jadra teda core 0 ostatne niesu. ako to ? pri tom nad teplotami ked vidim ako jadra prauju na kolko percent ich mam normalne 6
lukostrel77
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 614
Registrovaný: 21 dec 2013, 21:29
Bydlisko: Levice

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Pri amd fx cpu sleduj teploty core a pridaj +15C,príklad máš v idle 20c core,pridaj +15C a máš 35c core,stiahni si core temp a sleduj to v zátaži v core temp by si nemal mat viac ako 65C dlhodobo.
Prílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png (95.77 KiB) 1876 zobrazení
cuco0
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 445
Registrovaný: 30 dec 2008, 14:56
Bydlisko: Dolný Kubín

Re: Ake mate Teploty??

Príspevok od používateľa cuco0 »

preco mam k tomu priratat + 15 C ?? ked dam nejaku zatazovy test tak mam trebars 55 tak si mam priratat 15 C tak to mam 70C. Nerozumiem preco by som mal priratavat teplotu vsak to musi ukazovat realnu. a co sa tyka tej teploty preco mi ukazuje iba jedno jadro a nie 6 ? ked som mal stary prcoesor 4 jadra mal som kazde jadro zvlast.
Napísať odpoveď