Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa heker »

Ale ja mam historiu polohy vypnutu. Takze ked hodnotim, tak nemam v mapach navstivene miesta, nemam to ani na Facebooku, nikde. Jedina moja historia je povolena na YouTube. Viem, ze len malo ludi ma vypnutu historiu polohy, ale aj tak, tym padom by mi bolo zabranene hodnotit. Niekedy nehodnotim pol roka nic, potom dam za jeden den spatne aj 5 hodnoteni, ked si spomeniem, ze tam a tam som bol. Na Bookingu hodnotim po skonceni ubytovania, pretoze na dalsi den pride mail, ze mam ohodnotit. Ak to nestihnem, tak pride este jeden mailu, tusim je tam 15 alebo 30 dni na odloslanie hodnotenia.

Inak hodnotenia na Bookingu treba brat podla lokality. Ine hodnotenie napisu Rumuni, ktori navstivili priemerny hotel v Bratislave a ine hodnotenie daju bohati Nemci. To iste ked si pozeram hodnotenia v Azii, tak je rozdiel, ze ci to hodnotil Pakistanec alebo ci to hodnoti Australcan ci Japonec.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ten kto ma polohu vypnutú, by mohol hodnotiť napríklad len počtom hviezdičiek, a ak chceš pridať komentár alebo foto tak si musíš zapnúť polohu. Riešenie by sa určite našlo ak by sa chcelo. Teraz je to celkom random.
Mám aj nedávnu skúsenosť, kde môj známy otvoril reštauráciu a má tam s 35 recenzií 30 od od jeho známych a rodiny samozrejme s 5 hviezdičkami, sú tam aj ľudia čo tam ešte ani neboli. A tých 5 cudzích recenzií ma priemer len 3,5 hviezdičky. Ale pri tých kritických recenziách sú aj fotky a aj celkom dlhý text kde bol problém. A úprimne budem brat ako relevantnejšiu recenziu niečo kde je text a aj fotka s problémom.

Čo týka bookingu tak máš pravdu. Ázia je v tomto riadne divoká a už som sa poučil na aké recenzie sa viac sústrediť 😅
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale to by obmedzenie komentarov ja navstevu nic neporiesilo. ved to musi byt najmenej aby tych 30 znamych prislo do tej restauracie naozaj.

internetove hodnotenia asi nebudu nikdy 100% doverihodne. sluzia len ako pomocka. pokial najdem restauraciu ktora ma 10 rokov a stovky pozitivnych hodnoteni aj za ostatnu dobu tak si mozem byt celkom isty ze to asi bude ok. naopak ked najdem restauraciu ktora ma mesiac a je tam 30 pat hviezdickovych hodnoteni bez komentarov tak je dost mozne ze si ich kupil a teda nemaju ziadnu vypovednu hodnotu.

ono zase sa rozpravame o restauraciach, najhorsie co sa ti moze stat ze budes mat zly obed... (ok, najhorsia by bola asi otrava jedlom :D)
ja som si na druhej strane minule uvedomil ze to mozno az moc prehaname. neraz sa nam stalo ci uz s rodinou na dovolenke alebo s kamaratmi na nejakom vylete ze behame cez pol mesta lebo "tam je ta restauracia co ma 4.9 hviezicky". pritom za ten cas prejdes 10 restauracii ktore maju "iba" 4.3 a ignorujes ich.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ako vypnut moderny notebook, ktory sa zasekol pri vypinani, nereaguje na drzanie power buttonu a baterka mu nejde vytiahnut? Je na to nejaka finta?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Musíš počkať kým sa minie baterka
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

pogooglit konkretny notebook, niekedy mavaju kombinaciu klaves ktora vynuti odpojenie od baterky.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Vyskratuj ho cez USB port. (keď som na starom notebooku omylom zapojil sluchátka s 3,5 jackom do USB portu tak sa notebook instantne sám vypol)

Alebo ho zabal pod perinu, CPU po zistení že sa prehrieva by ho malo samo vypnúť / reštartovať.

A naozaj sa nedá vôbec vytiahnúť baterka ani po odskrutkovaní spodného krytu? To je smutné...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal: 08 feb 2025, 10:01 pogooglit konkretny notebook, niekedy mavaju kombinaciu klaves ktora vynuti odpojenie od baterky.
Je to Asus Vivobook 16, neviem ci by to pomohlo, lebo mi nevyplo ani drzanim powerbutonu.
Do rana sa vybila bateria, takze teraz ide, skor ma zaujima riesnie.
Spixy napísal: 08 feb 2025, 10:13 Vyskratuj ho cez USB port. (keď som na starom notebooku omylom zapojil sluchátka s 3,5 jackom do USB portu tak sa notebook instantne sám vypol)
Toto sa mi nechce riskovat, ani ho nechat prehriat. :D
Spixy napísal: 08 feb 2025, 10:13 A naozaj sa nedá vôbec vytiahnúť baterka ani po odskrutkovaní spodného krytu? To je smutné...
Po rozsorobovani sa asi da vytiahnut, ale nechcel som otvarat beziaci notebook.
heker
Redeemer
Redeemer

Skrat USB velmi lahko dokaze odpalit dosku, to by som nerobil. Skusal si tlacitko vypinania drzat 10-15 sekund?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jasne skusal ako prve, vobec na to neregoval. Je to divne, lebo teraz to uz funguje. Mozno sa nieco zaseklo v biose.
heker
Redeemer
Redeemer

V biose sa moc nema co zaseknut. Urcite vsak urob update biosu, pri UEFI to ide uz aj priamo v biose, kde si das aktualizacie a dole byvaju rozsirene aktualizacie, tam treba manualne odkliknut firmware.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

alebo aj viac? niektore notebooky maju reset pri 10-15 sekundach a potom este hard reset ked ho drzis 60 sekund...
heker
Redeemer
Redeemer

To pocujem prvykrat. Ktore notebooky to maju po minute a co povazujes za hard reset?
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

aacid napísal: 08 feb 2025, 11:19 alebo aj viac? niektore notebooky maju reset pri 10-15 sekundach a potom este hard reset ked ho drzis 60 sekund...
Presne tak. Laptopy so zabudovanou baterkou majú väčšinou aj malú dierku zospodu na reset (treba použiť špáradlo alebo niečo ako špendlík).
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal: 08 feb 2025, 11:19 alebo aj viac? niektore notebooky maju reset pri 10-15 sekundach a potom este hard reset ked ho drzis 60 sekund...
Aj to som skusal, po par minutach pokusov som to drzal do zblbnutia.
The napísal: 08 feb 2025, 12:41 Presne tak. Laptopy so zabudovanou baterkou majú väčšinou aj malú dierku zospodu na reset (treba použiť špáradlo alebo niečo ako špendlík).
Ta dierka napadla aj mna, hladal som ju velmi pozorne ale nenasiel som ju.

Aktualizoval som firmware, tak hadam sa mi to uz nestane.
heker
Redeemer
Redeemer

Ta dierka na notebookoch sluzi na boot menu.
Spixy
Professional
Professional

Prečo má 4x4 / AWD vyššiu spotrebu ako pohon jeden nápravy? Kinetická energia auta sa nemení, všetky 4 kolesá sa otáčajú v oboch prípadoch...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

V prvom rade je to vyssia hmotnost. Tusim to je az 60kg navyse.
Dalej vacsi odpor (poloos, diferencial, naprava).
Spixy
Professional
Professional

Aha, ale elektromotorom to nevadí, keďže každá náprava má vlastný motor a odpadne tak diferencial a poloos, že?
heker
Redeemer
Redeemer

60kg navyse nemoze robit rozdiel. Lebo ci ma auto 1800kg alebo 1860, vsak to je rozdiel vo vahe vodica alebo plnej nadrze.
Napísať odpoveď