FIT VUTBR zapis
inak chcela som sa opytat ako to je s ISIC uz ju mam asi mesiac zaplatenu a to mi ako daju na zaciatku semestra alebo to vydaju niekedy cez prazky a budem si preto musiet zajst tam + neviete niekto ako to je v Brne s elektricenkou (u nich salinou) ?.......ako chystam sa tam kvoli inkasu tak ci mam cakat aby toho bolo viac z krku alebo sa to neoplaca?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
isic sa da vybrat od urciteho datumu ... mylsim ze vam pride mail ze uz je spraveny .. je ale zbytocne sa tam kvoli nemu hnat, ked sa da vybrat kludne aj po imatrikulaciach
...
... šalinkarty sa daju spravit (fotka + mylsim ze potvrdenie o navsteve skoly ?) ... predplatit sa daju na 3 mesiace, 1/2 roka a 1rok ... cena sa od toho odvija .. ja som bral 3 mesacnu a v novom kalendarnom roku zas 3 mesacnu ... (( niekomu, kto chodi salinou kazdy den sa to moze oplatit inak ! ! ! )) ... 3 mesacne stala nechcem kecat, ale myslim ze 650 CZK ... inak netreba to vybavovat na hlavase (tam je vzdy kopa ludi), teraz otvorili kancelariu uz aj na purkyniach pri menze
(( ale aj tam bude dost ludi byvat, kym nezacne skola ... potom sa to asi bude docela dobre dat
))
... šalinkarty sa daju spravit (fotka + mylsim ze potvrdenie o navsteve skoly ?) ... predplatit sa daju na 3 mesiace, 1/2 roka a 1rok ... cena sa od toho odvija .. ja som bral 3 mesacnu a v novom kalendarnom roku zas 3 mesacnu ... (( niekomu, kto chodi salinou kazdy den sa to moze oplatit inak ! ! ! )) ... 3 mesacne stala nechcem kecat, ale myslim ze 650 CZK ... inak netreba to vybavovat na hlavase (tam je vzdy kopa ludi), teraz otvorili kancelariu uz aj na purkyniach pri menze
skus sa spytat ci beru aj potvrdenie o zadani inkasa cez mail kedze by sa mohlo dat inkaso zadat aj cez Internet Banking a z banky by poslali potvrdeniePikolik napísal:dpc ale ja to mam brutalne daleko do brna, dako pisomne alebo inym sposobom sa to inkaso neda zvolit???....musim to obvolat
@Pilifo: nic netreba osobne...papier o inkase ktory ti da ako doklad banka, ti uplne staci doporucene poslat...tetka v telefone na intrakoch mi povedala ze ak mam scaner staci mi poslat to mailom... ak vybavujes inkaso cez net, staci uplne zaslat jej screenshot

Co sa tyka chodenia do brna... ISIC kartu aj tak mozete vybrat len v stredu ked tam su na studijnom, ale uplne staci behom zaciatku skolskeho roka
Naco chodit vybavovat banku do brna... zbytocne to mame slovaci daleko, chodte na csob.cz (ak planujete csob), najdite si kde vsade sidlia, ktore dni maju otvorene (zvycajne cely tyzden) a pak sa vyberte na dane miesto (kamos mal sluzobku v ceskom tesine tak ja som bol tam napr). Vybavite ucet, vlozite si obnos penazi, nastavite inkaso a papier zaslete postou/mailom.. pak uz len staci v septembri ist v brne do csobecky a poziadat o preradenie vasej zlozky z miesta kde ste sa regli... poziadate o kartu a mate to za sebou (kartu neodporucam vybavovat teraz, nepride Vam na postu ale musite si prist, teda ja by som musel ist do Tesina, tak som ju teraz nechcel)
IB sa riesi ochrana tym, ze Vam poslu sms na mobil, uplne staci mat zatial svk kartu, prehlasit sa to da potom na cz kartu hocikedy
Pred podpisom zmluvy odporucam porozmyslat ktory datum si date a taktiez bacha, nechodte posledny den v nedelu ked pojdu asi vsetci studenti... po el. podpisani sa to uz menit neda (elektronicky) museli by ste riesit osobne na palcaku
uff ale som sa rozkecal
//autoeditácia príspevku ( 11 Aug 2009, 22:12 )
Ak niekoho zaujima v ktorej je skupine na IDA (diskretna matematika) tak nech si pozre zoznam
Co sa tyka chodenia do brna... ISIC kartu aj tak mozete vybrat len v stredu ked tam su na studijnom, ale uplne staci behom zaciatku skolskeho roka
Naco chodit vybavovat banku do brna... zbytocne to mame slovaci daleko, chodte na csob.cz (ak planujete csob), najdite si kde vsade sidlia, ktore dni maju otvorene (zvycajne cely tyzden) a pak sa vyberte na dane miesto (kamos mal sluzobku v ceskom tesine tak ja som bol tam napr). Vybavite ucet, vlozite si obnos penazi, nastavite inkaso a papier zaslete postou/mailom.. pak uz len staci v septembri ist v brne do csobecky a poziadat o preradenie vasej zlozky z miesta kde ste sa regli... poziadate o kartu a mate to za sebou (kartu neodporucam vybavovat teraz, nepride Vam na postu ale musite si prist, teda ja by som musel ist do Tesina, tak som ju teraz nechcel)
IB sa riesi ochrana tym, ze Vam poslu sms na mobil, uplne staci mat zatial svk kartu, prehlasit sa to da potom na cz kartu hocikedy
Pred podpisom zmluvy odporucam porozmyslat ktory datum si date a taktiez bacha, nechodte posledny den v nedelu ked pojdu asi vsetci studenti... po el. podpisani sa to uz menit neda (elektronicky) museli by ste riesit osobne na palcaku
uff ale som sa rozkecal
//autoeditácia príspevku ( 11 Aug 2009, 22:12 )
Ak niekoho zaujima v ktorej je skupine na IDA (diskretna matematika) tak nech si pozre zoznam
Kód: Vybrať všetko
http://www.fit.vutbr.cz/~eysselt/20092010/ida1bit1.txtistinu 1 si stiahnu spolu s prvym mesacnym poplatkom za izbu. preto musi byt nastavena maximalna suma aspon na 1.5nasobku mesacnej sumy. z tejto sumy sa potom na konci pri odubytovani odpocita to co ti chyba z najmu zaplatit (za dni co si na intraku bol a este nebolo obdobie stahovania inakasa k danemu mesiacu) a ak ti zostane preplatok tak ti ho vratia
no tak mam za sebou dlhu cestu do brna, kde som si hned vybavil to sproste inkaso, zaniesol som im to na intrak a okukal som slecny. omg som tak rad, ze uz mam pokoj lebo koli jednemu papieru som presedel 10h v buse a v brne som stravil necele 2,5 hodinky:D.
vela stastia vsetkym, ktoych to este caka.
vela stastia vsetkym, ktoych to este caka.
Pikolik, ja to už konečne mám za sebou tiež...
Išiel som si založiť účet v ČSOB, ale zase som s tým mal neuveriteľné opletačky (ako skoro vždy, keď idem do tejto banky). Prišiel som do pobočky, úradníčke som povedal, že si chcem založiť študentský účet a súrne potrebujem zadať aj inkaso. Ona mi na to povedala, že od pondelka majú nejaké nové podmienky pre vytváranie účtov a momentálne môžem vyplniť iba žiadosť a až do 2 pracovných dní môžem uzavrieť zmluvu (čo by pre mňa znamenalo ďalšiu zbytočnú 200km - ovú cestu do Brna). Opýtal som sa jej, či by to fakt nebolo možné vybaviť ten účet v ten istý deň a ona mi akurát povedala, že pokiaľ by sa jej podarilo získať schválenie, tak by mi zavolala. No tak pekne naštvaný som musel ísť na dispečing sa tam opýtať, či je možné zadať inkaso aj po 31.8. a vysvetlil som svoju situáciu. Našťastie tam boli zhovievaví a povedali mi, že s tým nič nenarobím a stačí to v mojom prípade zadať aj na začiatku semestra. O 2 hodiny nato mi našťastie volala úradníčka z banky, že už mám všetko pripravené a môžem to prísť podpísať. Takže som išiel do banky a odtiaľ zase naspäť na dispečing s potvrdením o inkase. Takže som skoro celý deň chodil po Brne, ale aspoň som si pozrel koleje
//autoeditácia príspevku ( 01 Sep 2009, 12:30 )
Nevie niekto, či sa oplatí ísť na Vuťákoviny? Lebo pre FIT je to 15.9., ale rezerváciu mojej izby bolo možné urobiť iba od 20.9., takže by som tam zase išiel iba na otočku...Takže rozdávajú sa tam cenné rady do života v Brne?
Išiel som si založiť účet v ČSOB, ale zase som s tým mal neuveriteľné opletačky (ako skoro vždy, keď idem do tejto banky). Prišiel som do pobočky, úradníčke som povedal, že si chcem založiť študentský účet a súrne potrebujem zadať aj inkaso. Ona mi na to povedala, že od pondelka majú nejaké nové podmienky pre vytváranie účtov a momentálne môžem vyplniť iba žiadosť a až do 2 pracovných dní môžem uzavrieť zmluvu (čo by pre mňa znamenalo ďalšiu zbytočnú 200km - ovú cestu do Brna). Opýtal som sa jej, či by to fakt nebolo možné vybaviť ten účet v ten istý deň a ona mi akurát povedala, že pokiaľ by sa jej podarilo získať schválenie, tak by mi zavolala. No tak pekne naštvaný som musel ísť na dispečing sa tam opýtať, či je možné zadať inkaso aj po 31.8. a vysvetlil som svoju situáciu. Našťastie tam boli zhovievaví a povedali mi, že s tým nič nenarobím a stačí to v mojom prípade zadať aj na začiatku semestra. O 2 hodiny nato mi našťastie volala úradníčka z banky, že už mám všetko pripravené a môžem to prísť podpísať. Takže som išiel do banky a odtiaľ zase naspäť na dispečing s potvrdením o inkase. Takže som skoro celý deň chodil po Brne, ale aspoň som si pozrel koleje
//autoeditácia príspevku ( 01 Sep 2009, 12:30 )
Nevie niekto, či sa oplatí ísť na Vuťákoviny? Lebo pre FIT je to 15.9., ale rezerváciu mojej izby bolo možné urobiť iba od 20.9., takže by som tam zase išiel iba na otočku...Takže rozdávajú sa tam cenné rady do života v Brne?
ja som na ziadnych vutakovinach nikdy nebol a ani som o nich nepocul. tiez nemam pocit ze by mi nieco chybalo.
ak chces vediet info, ktore nie je podstatne ale je dobre vediet tak po fite sa povaluju knizky s nazvom "prirucka pro prvaky". tak tu si mozes prelistovat. ak ju este doma nemas tak myslim ze by sa mohla vyskytovat pred studijnym alebo v kniznici (na 90%) prip. pri vstupe
edit:
podla toho co tam ma byt by som sa na to vykaslal
* Systému zápočtů a zkoušek - povedia ti na zaciatku kazdeho predmetu
* Informačním systému - FIT ma vlastny a co tam je si preklikas za 3min.
* Možnostech využití studentského průkazu na VUT - zistis sam
* Stravování v menzách - zistis sam
* Budově Vaší fakulty - zistis sam
* Poradenských službách pro studenty - keby nieco tak mas usta a spytas sa
* Městské hromadné dopravě v Brně - keby nieco tak mas usta a spytas sa
* Důležitých místech v Brně (další fakulty a koleje VUT, kina, divadla, kluby...) - prirucka prvakov
* A dalších věcech, které Vám usnadní studentský život - - prirucka prvakov
ak chces vediet info, ktore nie je podstatne ale je dobre vediet tak po fite sa povaluju knizky s nazvom "prirucka pro prvaky". tak tu si mozes prelistovat. ak ju este doma nemas tak myslim ze by sa mohla vyskytovat pred studijnym alebo v kniznici (na 90%) prip. pri vstupe
edit:
podla toho co tam ma byt by som sa na to vykaslal
* Systému zápočtů a zkoušek - povedia ti na zaciatku kazdeho predmetu
* Informačním systému - FIT ma vlastny a co tam je si preklikas za 3min.
* Možnostech využití studentského průkazu na VUT - zistis sam
* Stravování v menzách - zistis sam
* Budově Vaší fakulty - zistis sam
* Poradenských službách pro studenty - keby nieco tak mas usta a spytas sa
* Městské hromadné dopravě v Brně - keby nieco tak mas usta a spytas sa
* Důležitých místech v Brně (další fakulty a koleje VUT, kina, divadla, kluby...) - prirucka prvakov
* A dalších věcech, které Vám usnadní studentský život - - prirucka prvakov
inak na www.spoluzaci.cz je zalozena nasa trieda (rok zakonceni 2012), pomaly sa to zacina plnit a dohaduje sa aj stretko 20.9 tak kto bude chciet moze mrknut