Gran Turismo 5

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Gran Turismo 5

Príspevok od používateľa lekoklatik »

mŕtve.
stuka
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stuka »

no ja mam GT5 od vianoc, darcek od priatelky :P ale B-Spec som este poriadne nezacal.
nie je moc casu, ale tak ak by sa nieco poriesilo posnazil by som sa zucastnit, lenze moje best auto zatial je focus :D
lekoklatik
VIP
VIP

Viete o možnosti prehrávania vlastnej hudby v GT5?
Playlist ktorý nadelil Polyphony mi miestami nesedí vôbec, i keď je možnosť výberu jednotlivých skladieb.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Rozmýšlam že si kúpim PS3 hlavne kvôli GT5. Hráva sa to vôbec online? V porovnaní s PC hrami (Shift, Shift 2) je na tom GT5 ako? A grafika? Nie je kockata? Je tam aspoň aký taký antialliasing?
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Antialiasing v PS3 nie je. Obcas tam je blur, ale v GT5 je miestami grafika neskutocne kockata. Najma tiene auta v interieri. Ale tuto hru urcite hodnotim vysoko. Zatial asi top z hier na PS3. I ked ziskat kvalitnejsie vozy je dost casto makacka...
lekoklatik
VIP
VIP

Ja som spokojný. Občas vidíš kocky teda, jak píše Shark, ale nepostrehol som ich inde ako na nejakom tieni, čo je však v rýchlosti zanedbateľné a rozhodne nad tým nebudem lámať rukami. Online som to ešte neskúšal hrať, ale myslím že keby sme sa podohadovali, tak by to šlo.

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2011, 12:37)
Tak som sa dnes pohral s fotomódom trošku (keď zoženiem USB kľúč, niečo prihodím) a musím povedať že som celkom dosť sklamaný z replay módu. Veď tam nie je vôbec žiadny časový posuvník, ktorým by som si mohol jednotlivé momenty pretáčať :/
Prípadne som ho tam aspoň ja nenašiel. Inak je Photo mód nadupaný. Škoda že sa vykašľali na replay.

btw stuka hrávaj seasonal events (potrebný internet myslím), kde máš za výhru aj 400 000 kreditov (Murcuélago stojí 396 000) a máš tam tiež dosť dobré xp body.

Mimochodom nvm či niekto hrávate Special Events, ale v Rally je na snehu a v daždi AI dosť spomalené. Za normálneho počasia sú to stotiny čo sa mi podarí vyhrať, ale v snehu sú to hodiny môjho náskoku a v daždi pol hodiny. Celkom zaujímavá sranda.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Moja zbierka z fotomodu
Prílohy
deepforestracewayb.jpg
kyotogion6.jpg
kyotogionh.jpg
redbullhangar71l.jpg
toscanatarmac2z.jpg
toscanatarmac3.jpg
toscanatarmacu.jpg
lekoklatik
VIP
VIP

@Radioactive_Mouse: daj si obrázky do prílohy. V opačnom prípade budú zmazané.

Ja som si kupil Lamborgini ^_^
Ale musím sa s tým ešte viac pohrať : )
Je Ťažšie to zachytiť na trati, kde si teda nemôžem pretáčať čas...

//autoeditácia príspevku (15 Júl 2011, 16:09)
Robi ti problem ich hodit do prílohy?
Prílohy
Tokyo R246.jpg
Tsukuba Circuit.jpg
Sapo
Addict
Addict

To okolie vyzerá horšie ako na NFS U. Lol.
lekoklatik
VIP
VIP

@Sapo wtf? Upresni prosím. Nezabúdaj že je to konzola. Ja sa môžem na okolie vysrať.
Sapo
Addict
Addict

Čo mám upresniť? Trava, cesta, stromy... Dosť bieda. Ešte popozerám nejaké screeny.
Shark_360
Star
Star

Tak si kup forzu. GT5 nie je az tak hrozne, ako si to prave pomenoval. Je pravda, ze high end grafiku z toho nevytlcies. Je to konzola, nie je stavana na to, aby ohurovala mega grafikou. Avsak, ked jazdis, tak prostredie je o dost krajsie ako na screene 800x600. Napriklad taky Rim je krasne spraveny.

Dnes som konecne zarobil dostatok kreditov, aby som si zakupil Enzo. Ked som ho trosku "vysteloval" a dostal trofej za 111m/s, tak som sa tej sily az desil. Zatial jedno z top najsilnejsich, ake som mal moznost skusit v tejto hre.

Sry za kvalitu fotky, fotil som to na rychlo cez replay.
Prílohy
Special Stage Route 7.jpg
lekoklatik
VIP
VIP

28/07 sprístupnili Time Trial a Drift Trial PvP z celého sveta.
Drift som nehral (nebaví ma) ale Time Trial som si skúsil.
Zatiaľ som nejaký 36000+ (asi tu ostanem) so striebornou medailou (to zlato si vybojujem...) ale čas prvého je lepší až o 20sekúnd.
Hráči na prvých pozíciách majú volant a fičia si na manuálnej prevodovke, takže tak vysoko ani nepozerám...
Za bronz je 150tisíc kreditov + helma, strieb 350tisíc + kombinéza, zlato 500tisíc + (ešte nvm)
Problém vidím v tom že sa musí jazdiť na Comfort. Soft gumách (strach a hrôza), Kategória normal car s maximálnym výkonom 394 BHP a 1200kg. Ale celkom fun : )

btw moje PSN id je lekoklatik, tož si poďme niekedy zahrať : )

//autoeditácia príspevku (01 Aug 2011, 12:00)
a nejaké fotečky :oops:
Prílohy
High Speed Ring.jpg
Road Course - Daytona.jpg
Road Course - Daytona_1.jpg
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

neskutocne paradne fotky
Sapo
Addict
Addict

To Evo je brutál. Tu už aj to okolie vyzera normálne.
lekoklatik
VIP
VIP

Som rád že sa páči. Ja mám obr "Road Course - Daytona" ako pozadie na PC a PS3. Tá sa zas hrozne páči mne. Nemám rád evo.

Mimochodom pracuje sa na možnosti uloženia hry za jazdy. Vízia Kazunori Yamauchi je taká, že si hru pozastavíte (pause) a budete mať možnosť výberu hru uložiť, vypnúť a pri ďalšom zapnutí pozíciu znovu načítať a pokračovať v hre. Asi najviac by sme túto funkciu využili pri Le-Mans tratiach, prípadne 300km, 4 hours, a tak ďalej.
http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5- ... velopment/
Shark_360
Star
Star

Niektore tie Sesonal Events su uplne zabijaky...nedavno som hral nejaky, kde bol contest Fiat 500 do 65 BHP a vahou minimalne 1000kg. Slo by to aj vyhrat, lenze rolling start mi proste nedovoli ujazdit to lepsie ako v zavese na prveho s rozdielom tri sekundy.
lekoklatik
VIP
VIP

Práve som zistil že si môžete auto požičať :oops:

Stačí keď má niekto z vašich kamarátov (nezáleží na tom či je online, alebo offline) zdieľané auto a vy si ho môžete požičať na preteky, ak chcete.
Sranda : )
Sapo
Addict
Addict

Hráva sa to vôbec online ? Leko niekedy zahráme, len to neskús predať. :)

EDIT: btw ty si taký gamer, keby to máš porovnať s NFS Shiftom 2, v čom je GT horšie a lepšie ? Totižto Shift 2 ma neskutočne baví a vôbec takmer všetky autové hry. Popravde povedané PS3 si chcem kúpiť len kvôli tej hre. Samozrejme už keď ho budem mať, tak vyskúšam nejaké exkluzivitky.
lekoklatik
VIP
VIP

Predať? Ty musíš byť šialený :P
Už dlho som nehral nič okrem GT5 a keď som sa dnes konečne rozhodol zapojiť do nejakých z competitions, tak sa GT nezbavím : )
Každopádne hrám akurát tak do 1.9, pretože potom budem zas v škole.

//autoeditácia príspevku (07 Aug 2011, 22:18)
Hall of Fame. Neskutočné veci - http://www.gtplanet.net/forum/showthread.php?t=142833

//autoeditácia príspevku (08 Aug 2011, 0:21)
@Sapo:
Ja ti to napíšem takto.
Ja som Shift 2 (ani prvý diel) nehral, takže nemôžem porovnávať.
Môžem ti však popísať GT5 tak ako ho vnímam ja a to už mám čo to odohrané.

V celku je to skvelý závodný simulátor s množstvom pozitívnych avšak aj negatívnych vecí.
Negatíva však vidím v maličkostiach, ktoré nijak neovplyvňujú tvoju jazdu.
Hodím príklad. Osobne mi dosť prekáža celý systém menu. Neustále preklikávanie sem a tam, keď potrebuješ určitú značku, PP (Performance Points), výkon vozidla, etc... na nejaký pretek.

Prosto idem jazdiť Taliansku súťaž. Požiadavky sú: Talianske auto o výkone 300 koní s 250PP. Pozriem sa do mojej garáže, ktorá je schopná doporučiť mi autá (ktoré vlastním), s ktorými sa môžem na trať vybrať.
Ak však dané auto nemám, musím sa vrátiť do GT menu, kde musím ísť kúpiť nové auto, prehľadávať bazár, alebo nové vozidlá. Keď konečne auto nájdem, musím skočiť do ďalšieho menu a tam ho trošku upraviť.
Proste tieto lietanie hore dolu, len kvôli autu sú moc zdĺhavé. Nie je to nič, na čo sa nedá zvyknúť, ale verím tomu že to mohli vymyslieť jednoduchšie.
Prípadne mi dosť prekáža, že sa nemôžem obzrieť v kokpite. Môžem pustiť stierač, trúbiť, zapnúť/vypnúť svetlá, prepnúť dialkové/tlmené, ale nemôžem sa rozhliadnuť do strán.
Ďalšie negatíva sú všetko takéto kktiny. Aspoň čo som si ja všimol a čo ma irituje.

K tým rečiam o grafickej stránke hry môžem len toľko, že každý máme rozdielny vkus. Ja si napríklad nepotrpím na reálnom okolí. Stačí mi sedieť v kokpite a kochať sa krásou áut, trate a mojou jazdou. Kde tu vidíš kocky (hlavne tieň), avšak pri jazdení ťa takáto kktina asi moc zaujímať nebude. Je potrebné si uvedomiť že je to konzola.

Pozitívnych vecí tu vidím hrozne moc + stále niečo objavujem.
Každé jedno nastavenie vozidla súvisí s jazdnými vlastnosťami vozidla na trati. Keď sa s nastavením komponentov auto vyhráš, môžeš vlastnosti vozidla zmeniť na nepoznanie. Budeš to pociťovať na začiatku, keď budeš mať málo kreditov.

napríklad v Tunning shop-e:
- odľahčenie vozidla o dosť dobré kilogramy na trati cítiť
motor:
... - 3 stupne vylepšenia motoru, ktorá zvýši rýchlosť, akceleráciu či iné jazdné vlastnosti
... - Nastavovateľné ECU
... - vylepšený vstrekovací systém
... - výmena výfuku/ov vďaka ktorým rýchlosť/výkon znovu o niečo narastá
... - možnosť nainštalovanie "systému" turbo
... - diferencial, LSD, etc...
- plne nastavovateľná prevodovka - jedna z veľmi dobre prešpekulovaných utilít tejto hry. Možnosť zvýšiť výkon, možnosť ručne nastaviť radiaci stupeň (ak používaš automatickú prevodovku) a celkovo zvýšiť limit tvojho motoru. Prípadne zakúpiť automatickú prevodovku
- tlmiče
- a v neposlednom rade pneumatiky - podľa obutia jednotlivých pneumatík sa auto správa totálne odlišne.

Potom máš možnosť starostlivosti o auto.
Je to taký jemný tuning. V tuningu GT zaostáva, avšak nič hrozné. Všetko vyzerá skvelo.
Výmena oleja (pri použitých vozidlách povinnosť), znovu zloženie motoru, celého vozidla (tiež pri jazdených autách), farba vozidla, elektrónov, výmena elektrónov, autoumývareň, etc...

Potom sú v GT klasické licencie, ktoré sú pre GT sériu pomerne známe. Celkovo 60 testov.

Skúšobné trate, online mód, drift, lemans, nascar, TopGear track, a mnoho iného.

Leveluješ sa XP bodmi, ktoré samozrejme dostávaš za odjazdené kilometre, vyhraté preteky. Dostávaš rôzne vozidlá za vyhraté preteky, prípadne nové oblečenie (kombinéza, prilba), trúbu (klaksón), etc...

Photomód či Photo Travel, to je jedna báseň, pozri si napr link ktorý som poslal vyššie. Fakt je toho moc a to mám ešte kopec pred sebou.
Tiež ma baví robiť "achievementy", u PS3 je to Trophy. Každá hra má nejaké. Ja kúpu neľutujem. Xbox má Forzu, PS3 má GT5.
Ak máš konkrétnu otázku, pýtaj sa.

Mód určitého "trénera, manažéra", takzvané B-Spec Events, kde si najmeš pretekára, ktorému dáš vozidlo, vyberieš šampionát a počas jazdy mu hovoríš aby šiel rýchlejšie, pomalšie, kontroluješ jeho stres etc...

Potom má GT celkom slušné múzeum vozidiel s popisom každého z nich. Pekná história každej značky.

A mnoho ďalšieho. Hrá má určite aj iné negatíva, avšak ako hovorím, pri toľkých pozitívnych veciach ma to netrápi. To som mimochodom popísal len GT mód. Ešte je tu klasické Arcade, Course Maker (nič extra, ale predsa len niečo).
Napísať odpoveď